- 8 Şubat 2022
- 592
- 1.011
- 43
- 27
Geçmiş olsun şimdiden gece uykusu pek olmayabilir bizimde öyleydi çünkü gece 3te kalktı sabah 9 da uyudu paşaBebeşin yatagına kuran koy canım eşinde sende sürekli ayetel kürsü oku uyumadan aklına geldikcede okuyabilirsin
AmiinAy deme benim ki gündüz hareket pek etmez gece boyunca ama vurmadıgım nere kaldı diye aranır
Benmki 38 de alıcak canım. Gerçi ağrılarım çok ve sırtım artık taşımıyor resmen hem ondan. Hemde idrar yollarında enfeksiyon çıktı o sebeple çok uzatmak istemiyor. Hemde izne gidicekmiş :)Kızlar doktorunuz 40. haftayı bekliyor mu? Benim suyu vs iyi olmasına rağmen 20 ekimde alalım dedi. 39. haftaya geliyor yani. Neden 40’ı beklemiyorlarbenimki mi öyle acaba
Yaa görmeliydin ama o anıı, ne anlamı kaldı spinalin.Bana sakinleştirici sayesinde beş dk gibi geldi ameliyat bölük pörçük hatırlıyorum hayır genel diye girdim spinale nasıl ikna oldum onu da bilmiyome madem çocuğun çıkışını görseydim o arada uyumuşum ne anldım bu işten ğuahaja boşa millet popomuzu gördü
Benimde bugün nişanım geldi. Bel ağrın nasıl. Benim şuan başladı ama artacakmı diye bekliyorum
Allahim şifa versin bi an önce yanına gelsin minik kuşun inşallah canımArkadaşlar doğum yaptım
Doğumum oldu hikayemiz çok hassas eve geldim bebeğim küvez de ağlamaktan helak oldum en az bir haftada küvez de kalacak. Kakasını yemiş herkesten dua istiyorum minik kuşumu oraya koyup geldim
Doğum esnası zor geçmiş ama kavusmussun yavruna sağ salimKizlar size guncelleme vereyim. Epidural sonrasi normal dogum pembe bi masala donmustutv izleyip, dondurma yiyodum. Sifir agri vardi. Bu arada 3cm ile aldim epidurali ve epidurali almadan suyumu patlatmislardi. Neyse sonra benim kasilmalarim, acilmayi ilerletmeye yetti her 2 saatte bi 5,5 sonra 7,5 a sonrada 8,5 a cikti. Sonrasinda yetmedi kasilmalar ve suni sanci verdiler 2 saate 10 cm tam aciklik oldu hala sifir agri duyuyodum. Isler push kisminda ters gitmeye basladi bebek asagi inemiyodu, kordon dolanmis kalp atisi yavasladi. Normalde ebe dogurtuyo ama acil doktor cagirtildi, vakumla 1 push ile cekildi bebis, kafasi uzadi, esim oyle goruncu kafasini bayildi neyse geldik eve hemen 5 saat sonra. Burda prosedur biraz farkli eve hemsire yollaniyo 8 gun, suan bebege o bakiyo kafasida normale donmeye basladi hayirlisi kizlar, emziriyorum 3 saatte bi. cis kaka yapti. 3 kg 3765 gr dogdu. Vakum sonrasi kafasi suan boyle insallah daha da duzelir
Ben doğuramayacağım bu gidişle adamın içerde keyfi rahat oynayıp duruyor kendi kendine ordaüzülüyorum resmen artık annem saçmalama kızım zamanı gelince doğacak elbet diyor ama bana sor bide.. ne ağrı var ne sızı var arada akıntı rengi değişmiş oluyor o kadar
Kızlar doktorunuz 40. haftayı bekliyor mu? Benim suyu vs iyi olmasına rağmen 20 ekimde alalım dedi. 39. haftaya geliyor yani. Neden 40’ı beklemiyorlarbenimki mi öyle acaba
Hadi insallah canim cok sag olDikiş ağrım bir hadtada tamamen geçti ilk üç gün acıdı sonra zaten çok azalmıştı canım . Süt ilk iki gün damla damla geldi mama verdik şimdi çok cogaldi üç günde o yüzden onun stesine girme canım plesanta vücuttan ayrılınca zaten üretmeye başlıyor
Bunu da ilk defa duydum sogan işini yani. Deneyim bakalim. Spinali araştırayim o vakit ben yaCanım, seni çok iyi anlıyorum, ben de aynı tedirginliklerle normali beklemek istedim. Hatta doktor 39'u bekledi, çok bile bekledim senin şu an suyun patlasa sıkıntı olur dedi. Nst'de sancın bile yok, açılman yok nasıl bekleyeceksin vs dedi. Spinal anestezi ile olacak sezaryenim kısmetse. Hatta ben doğum kanalından mikrobiyota örneği alınıp bebeğe sürülebilmesiyle ilgili bir şey okudum, bu mümkün mü dedim. Bu sağlık bakanlığından geçen bir şey değil, çalışmalar var henüz, vajinal kanaldan aldığım sürüntüyü bebeğe süremem bir sürü farklı işlem yapılması gerek bizde böyle bir sistem yok, dedi. Süt geç gelir, ama gelir sağlık olsun dedim artık. Aklında bulunsun, soğanı kesip biraz fırında veya ocakta yumuşatıp göğüste bekletmek kanalları açıyormuş, ben öyle yapıyorum şu an. Bir dene istersen canım sen de
Bizimkisi basak burcu toprak yani.. :) kül eeiyoruz adamiAha benim kocamda ates burcu koç kendileribende hava burcu kova olaraktan harliyorum adami yaniyoruz alev alev sonra
O zaman ben enjektör alayim. Pompa almıştım onunla sütü sağarım olmadi mama alacagiz mecburYok canım suyum azaldı ve bebek çok yukarıda dedi doktor bebeğin suyu dayanmaz dedi normal doğum hiç denemedik sancı hiç yaşamadım acil sezaryene alındım. Ameliyat çok kolaydı spinaldi hiç bir şey hissetmedim. Sonrası acı oluyor biraz bebekle ilgilenemiyorsun o kadar. Ameliyattan korkmayın. Ama normal doğum imkanı olan herkes normal doğursun kesinlikle. Lohusalık ve sezaryen dikişleri ikisi bir zor.
-Sunshine canım çok şükür ilk süt dedikleri sarımsı koyu kıvamlı süt geldi emiyor. Mama enjektörle verdik hep biberon kullanmadım meme reddi olmadı. İnşallah tam sütte gelecek. Çok uslu bir kızım var
Birbasak bebeğim bulantı şak kesildi bende de ama bil bakalım ne oldu. Sezaryen ameliyatı boyunca öğürdüm keşke bir gece önce prilamı içseydim dedim. Hemşirede şaşırdı hamilelik boyunca böylemiydin ne kadar öğürdün dedi 3,4 kez iğne yaptı ameliyatta öğürmem kesilsin diye
Canım 39. Haftayı 40. İçinde sayıyorlar ya o yüzden sanırımKızlar doktorunuz 40. haftayı bekliyor mu? Benim suyu vs iyi olmasına rağmen 20 ekimde alalım dedi. 39. haftaya geliyor yani. Neden 40’ı beklemiyorlarbenimki mi öyle acaba
Ay üzdün benii ben çok uyku düşkünüydümGeçmiş olsun şimdiden gece uykusu pek olmayabilir bizimde öyleydi çünkü gece 3te kalktı sabah 9 da uyudu paşa
Tövbe isyan değil asla. Allah'ım hayırla sağlıkla gelmesini nasip etsin cümlemizin inşAllah.. 6 haftadır doğurma pozisyonundayım sadeceVallahi ben de aynisini dusunuyorum dogmayacak bu diyorum. Etraftakiler kiziyor isyan ediyorsun o zamanini bilir diye ama elimde degil hani bi agri sizi bir sey olur en azindan doktor da dedi acilma yumusama falan hicbir sey yok rahimde. Ilk dogumum olmasa sezeryan dusunurdum herhalde. Simdi normal denemeden sezeryan yapmak hic istemiyorum ama ne yapsam olmuyor inmiyor bebe asagiya.
Hayir sen dogursan bana da bi umut isigi gelecek ama seninkinde de tik yok niye boyle bu bebeler ya.
Tövbe isyan değil asla. Allah'ım hayırla sağlıkla gelmesini nasip etsin cümlemizin inşAllah.. 6 haftadır doğurma pozisyonundayım sadece10 eylülde kuzenimin düğünü vardı ona diyordum düğüne kadar beklese bari diye kız 1 aylık evli ben hala doğurcam
Bende yumuşama falan var ama gelesi yok başıda aşağıda yola da girmiş arada yokluyor o kadar. Az önce banyo yaptım sıcak suyla artık ne bileyim bekliyoruz 4 gözle
Yumusama falan varsa yakinda gelir bence artik vucudun doguma hazirlanmaya baslamis demektir. Ikinizin de sagligi acisindan her sey yolundaysa beklemeye devam
Ay resmen doğum öncesi insana enerji gelirmiş ya onu yaşıyorumiç dış mutfak temizliğine giriştim ama sıfır yorgunluk sanırım işim bitip duşa girince yatmaya başlayınca bel ve kasık ağrılarım merhaba diyecek banaa
Süt için Solgar Brewer's yeast denemenizi tavsiye ederim. 2 gündür kullanıyorum ve bu kadar kısa sürede bile faydasını gördüm.-Sunshine
Canım ben bu psikolojiyle maalesef hiç bi yere gidemem daha aylarca burdayım galiba
Ben geldim yine bu arada dertli ana
Mesajları da okuyamıyorum hepsini inşallah herkes iyidir.
Ben pek iyi değilim çöktüm artık.
Bugün iyi bir çocuk doktoruna gittim, çünkü hem bebeğim kilo almadığı için hemde balgamlı kusması vardı. Bir de ağlarken uyurken dilini kaldıramıyordu onu farkettim dil bağından şüphelendim. Göğsümü de tutamadigi için.
Evet gerçekten dil bağı varmış ama çok fazla değil o yuzden 1 yaşına gelmeden bisey yapilmiyormuş.
Sütüm çok az düzenli 2 3 saatte bir sagmami önerdi. Silikon uçla beni 2dk emiyor bırakıyor uyuyor ve fazla çekemiyor o yüzden sütüm inmiyor.
Kaşık biberonla mamayı veriyordum artık onu da emmek istiyor bu sefer saldırıyor, kaşıga çok dökülüyor aniden çok yutuyor sonra da kusuyor. Bu yüzden de kilo alamadık sanirim.
Sırınga kasık biberon normal biberon hepsi bizde tembelliğe itti. Maalesef hepsi benim deneyemimde meme reddi yapıyor çünkü benden o kadar çok süt gelmediği için emip ugrasmasi lazım normal bebekler gibi ama bizimki uğraşmıyor.
Doktor eds yöntemini önerdi göğsüme o boruyu yapıştırıp ordan emzirmeyi.
Hem damagi biraz geri hem dil bağı hem sütüm az emzirmek resmen bir çile.
Bu arada her bebe bir değil çok şahit oldum hem biberonla içip hem annesini hiç emmeyi bırakmayan. Allah herkese öyle kolay bebe nasip etsin inşallah. Gaz sancısı olsa bilmiyorum bu kadar zoruma gidermiydi eliyle bu sefer tutamayıp beni iktirince çok zoruma gidiyor sonra sütüm gelmiyor diye zoruma gidiyor kısır bi döngü. Artık son deneme yöntemim bu olacak bu da olmazsa sağıp sık sık ne kadar gelirse onu vereceğim. Çünkü deneyecek başka hiç bi yöntemim kalmadi. Bugün yine denedim doktorda ucuna fazlansüt gelince tuttu 1 dk durdu bıraktı gerçi toktu da. Her zaman açken dene dedi bizimki çığlık çığlığa kalıyor bakalim Allah sabırlar versin diyorum
Bu arada @Hayyal Nasılsın? Vallahi hiç soramadım kendi derdimden seni doruk kuş nasıl inşallah iyidir
bnm zeytin çekirdeğim sağ göğsümü bazen silikon ucla alıyor ama inan silikon uç dha zor, emmesi güçlensin ara ara teklif et özellikle ac olduğu zmn bır ağladı geri cektm 2.ağladı yıne geri cektm 3.de bir baktım tuttu. silikon ucta etini kıstırıyor sankiSağ olasın canım evet haftamız geliyo insan inanamıyor
P pohpoh86 sen de silikon kullanıyordun bıraktın mı canım
Ürperdim okuyunca dediğin gibi eşimi gördüm neyse kimseyi korkutmayayım ben üç harflilerle ilgisini düşünmüyorum dediğim gibi psikolojik bi durum bence ya da öyle inansam daha iyi :) bir daha olmaz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?