- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.480
- 548
Cook çok teşekkür ederim . Aslında bende tedaviyle çocuk sahibi olan biriyim hiç kolay olmadı süreç . Bende insanlar yoruldum çok yıprandım deyince içimden keşke bende de olsa bu tedavi kadar yıpratıcı olamaz diyordum. Şimdi bakıyorum bu çok ayrı bir sürec bir yerine birşey olacak mı iyi besleyebiliyor muyum sütüm az zaten bin tane soru dönüyor kafanda. Çok rahat bir hayattan günde en fazla dört saat uykuya geçince gerçekten kafam döndü . Geçen yastığa sarılip yatmisim sonra kucağımdaki bebek sandim uyku arasında kendime kızıyorum bebekle nasıl uyudum ya birşey olsaydı diye bir baktım yastıkmisSana bunu bebeği koynunda ama uyumamakta direnen yeni lohusa anne olarak yazıyorum.
Geçenlerde takip ettiğim biri çocuğunun son zamanlarda onu çok yorduğunu söyleyip yorulduğunu belirtir bir şey yazmış. Ufak bir sitem gibi.
Çıkıp biri de demişki ‘’şükredin çocuk sahibi olmak İçin yanıp tutuşanlar var’’
Takip ettiğim o kişi de çok doğru bir şey yazmıştı. Cümleleri birebir hatırlamamakta birlikte şükretmek demek asla şikayet etmemek değildir, varlıkları İçin tabiki şükrediyorum ama bu benim de insan olduğum arada yorulup arada isyan edebileceğim gerçeğini değiştirmiyor minvalindeki şeylerdi.
Senin ikinci yazında da bunu hissettim. Sanki şikayet edersem başıma bi iş gelir bebeğime bir şey olur zannediyoruz biz hep. Ama aslında bir can getirdik dünya ve sürece alışmak tabiki de zor.
Ben de özellikle ilk hafta sebepsiz ağlıyordum annem vardı yanımda ve ben bu çocuğa nasıl bakıcam çok zor dediğimi hatırlıyorum. Hala zor hala bazen gözlerim doluyor ama annem benim bebeğimin annesi değil. Ona sürekli bakamaz. Ve bu bağı kurabilmemiz için emin ol yalnız kalmamız gerekiyor.
Ben annemi gönderdim tek başındayım şuan, evet annem 4-5 Güne bir geliyor ama o 4-5 gün gece gündüz bende bebek.
Yalan yok gece uyanınca bende sinir oluyorum ama kızamıyorum işte, böyle pış pış yapmaya devam ediyorum. Hissettiklerin normal diye yazmak istedim, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ama çok azımız bunu dile getirebiliyoruz. Dürüstlüğün İçin takdir ve tebrik ediyorum seni
Annelik o bize sosyal medyada gösterildiği gibi pembe mavi renklerden ibaret değil. Üstüm kusmuk, duş almam lazım alamadım, mutfak kalk gidelim diyor, ev tozlu süpürme niyetim var, dişlerimi fırçalayamadım çok rahatsızım bezler ayağımın altında balkondaki çöpe atılmayı bekliyor bla bla bla..
Bu konuda güzel videolar var boş kaldıkça ben insanların hikayelerini dinliyorum iyi hissettiriyor. Öneririm
Oh ne guzel bende o seviyeye bir gelsem o kadar rahatlayacagim ki sürekli kıyafet değiştiriyorum göğüslerimi yıkıyorum acısı zaten içime vuruyorBen meme uclsrını nemlendirmiyorum bile artık
Arada gamastan pomad kullanıyorum sadece
Ahh ah nerde kizlar hala duruyoruz 10 aylik olduk nerdeyse
Sana da onu soracaktim canimhope2022 sen demistin ya ilk jel surduler diye o surec agrili miydi? Jelle serumu beraber mi verdiler yoksa serumu sonra mi verdiler?
Şükret şükret 5 saattir dur durak bilmedi uyusun beslenmeye kalkıyorsa sorun yok cnmmerhaba kızlar nasılsınız? bir şey soracağım sizlere. bebeklerinizin uyku halleri nasıl? biz 18 günlük olduk ama kızım çok uykucu. şöyle doğru düzgün gözünü açıp bakmıyor. çok kafama takıyorum neden böyle bir şeyimi var diye. geçen hafta kontrolümüz vardı tüm tahlilleri de iyi çıktı. sizin bebekleriniz nasıl ? böyle olan var mıdır?
Evet biz de kayıplar yaşadık zor elde ettik kuzumuzu, ama şimdi kucağımızda şükürCook çok teşekkür ederim . Aslında bende tedaviyle çocuk sahibi olan biriyim hiç kolay olmadı süreç . Bende insanlar yoruldum çok yıprandım deyince içimden keşke bende de olsa bu tedavi kadar yıpratıcı olamaz diyordum. Şimdi bakıyorum bu çok ayrı bir sürec bir yerine birşey olacak mı iyi besleyebiliyor muyum sütüm az zaten bin tane soru dönüyor kafanda. Çok rahat bir hayattan günde en fazla dört saat uykuya geçince gerçekten kafam döndü . Geçen yastığa sarılip yatmisim sonra kucağımdaki bebek sandim uyku arasında kendime kızıyorum bebekle nasıl uyudum ya birşey olsaydı diye bir baktım yastıkmiskafam karıştı artık. Sürekli yapışık ikiz gibiyiz . Bugün daha iyi hissediyorum sanirjm burda sizlerle konuşmak iyi geldi
Çok şükür canım gözün aydın evin neşesi evinde artık sağlıkla büyüsünKızlar taburcu olduk biz evimizdeyiz rabbimr şükürler olsun. Darısı evladını kollarına almayı bekleyen tüm annelere babalaraenfeksiyon kaynaklı baya bir dikkat şartı ile terhis oldu kızım
Sıcak çok uyutuyor bebekleri. Uyandırırken ben giydirdiğim alt pijamasını cıkartıyorummerhaba kızlar nasılsınız? bir şey soracağım sizlere. bebeklerinizin uyku halleri nasıl? biz 18 günlük olduk ama kızım çok uykucu. şöyle doğru düzgün gözünü açıp bakmıyor. çok kafama takıyorum neden böyle bir şeyimi var diye. geçen hafta kontrolümüz vardı tüm tahlilleri de iyi çıktı. sizin bebekleriniz nasıl ? böyle olan var mıdır?
Benim ki kahverengili mukusluydu herkeste aynı olur mu bilmiyorumKızlar 38 haftaya başlıyorum, bu sabah şeffaf afedersiniz sümüksü yapiskan akinti geldi, acaba ayaklarımı usuttum ondan mı(annem öyle diyor)nisan bu renk olmaz demi çünkü beyaz renk
Herkesin acı eşiği o kadar farklı kii. Ben 4 cm acıklıkla bekledim beklediim ilerlemedi ya acılmam. Sunide de hızlandırdılar ebe gelip gidip gerçekten hissetmiyor musun diyordu hissetmedim. O kadar bekleyişe uğrayışa normal doğum yapmak isterdim ama yalan yok. Çünkü 1 hafta olacak doğum yapalı ve sezeryanın ilk günün psikolojisini üzerimden atamıyorum. Ağrıdan sızıdan vs değil 2. Günden beri ayaklandım ben çok şükür. Sadece o ilk etkiyi atamadım üzerimdenBen koridorda yerde ağlıyordum en son ki açılmam 4 cm falandı
Ben tecrubeli degilim ancak meme eger fazla iri ise sut var demek ... herhalukarda onu almiyorsa bosaltmak gerek dene belki yararli olur gibi. Ama dogum yapan arkadaslar yorum yapsin . Benim sadece aklima geldiOndan mı olur bilmiyorum ki ve oğluş gündüz uyku yüzünden çok emmiyor gece de yarım saatte bir emmek istiyor
Ne yapıldığına dair hiçbir fikrim yok bi çıtlat bakim en azından onu yaparım belkicanlar 40yapıcakmısnz
İçimde ukde kaldıCanım normal açıklık kontrolü yapıyorlar ya onun gibi hiç bir farkı yok. Suni sancı verdiklerinde kalcadan 3-4 tane rahim yumusasın diye iğne vurdular. O suni sancıyla rahim yumusatıcı jeli aynı anda sürmediler. Neden bilmiyorumay aklıma 1 hafta önce yaşadıklarım gelince diyorum ne süreçmiş ama. -Sunshine tabi kii fırsatı olan normal doğursun diye de ısrarla her gün tekrarlıyorum eşimle konuşurken
Kuzum tek avazda sağ salim doğur insallah suniye gerek kalmayacak bence senin doğumun bana öyle geliyor
Helal oğluşa beBugün bizimkini ikinci kez banyo yaptırdık, havlu filenin üzerine yatırdık vee yaşayan fıskiye yapması gerekeni yaptı. Çiçek sular gibi suladı anasını babasını. Helal.
Ay bana niye bıraktırmadı o zamanBana doktor magnezyumu kestirdi. Agrilari engelliyor diye ki yine agri gelmedi gerci de :) o zaman cati muayenesi yaptırmasi lazim belki de anlıyor
Neler çekiyoruz baba olmak en güzeliBen koridorda yerde ağlıyordum en son ki açılmam 4 cm falandı
Ne kadar sure aralikta yikamamiz lazim . Yasayan fiskiyeye tabiri iyiymis :))) bizimkisinden de bekliyorumBugün bizimkini ikinci kez banyo yaptırdık, havlu filenin üzerine yatırdık vee yaşayan fıskiye yapması gerekeni yaptı. Çiçek sular gibi suladı anasını babasını. Helal.
Gül gül, bir prensesimiz yok ki ellerimiz titremeden bez değiştirelim.Helal oğluşa belakabının hakkını veriyor
Bizimkini de az önce yıkadıkkaldırırken tuvaletini yapmış son bi durulama dhaa yaptık
Hele birde hapşurmak yok muu ay pardon boğazıma dün su kaçtı o unutmuşumNe yapıldığına dair hiçbir fikrim yok bi çıtlat bakim en azından onu yaparım belki
İçimde ukde kaldı
dikişlerim acıyor geriliyor. şimdi 8 ay sonra ilk kez pantolon giydim göbeğimde hissizlik çok Garip.
İmkanı olan normal doğursun yenileyeyim
eğilip bebek emzirdikten sonra çok canım acıyor hala
İnsan bile isteye bunu yapmamalı ama kısmet maalesef
Helal oğluşa belakabının hakkını veriyor
Bizimkini de az önce yıkadıkkaldırırken tuvaletini yapmış son bi durulama dhaa yaptık
Kesinlikle kendi eviin. Konforunu hiç bir yerde bulamazsınBir de doğum yapan annelere benim için çok önemli bir sorum olacak;
Hastane çıkışında iki seçeneğim var, ya eşim ve ben tek başımıza eve döneceğiz ya da annemin evine gidip orada kalacağız... Sizce nasıl yapmalıyım? Doğumu şuan içi normal bekliyoruz inşallah, ama aksi bir durumda sezaryen ihtimali de olabilir tabi. Eşimle tek başımıza idare edebilir miyiz sizce?
Havalar soğudu beybi, iki üç güne bir yeterli olur diye düşünüyorum. Bunu yaşamayan oğlan anası yoktur kanımca, hazırlıklı ol.Ne kadar sure aralikta yikamamiz lazim . Yasayan fiskiyeye tabiri iyiymis :))) bizimkisinden de bekliyorum
Hhahaha ayyyyy öldüm gülmekten. ben neler çekiyorum haberin var mı seninGül gül, bir prensesimiz yok ki ellerimiz titremeden bez değiştirelim.
Gecenin bir vakti bütün önlemlere rağmen yatağımızı suladı, işin yoksa çarşaf marşaf değiştir.Pipi her zaman her yerde başa bela görüyorsunuz.
Aaaa evet bi de ben 1 hafta 10 gün öksüresin varken öksüremedim. İçimde bi hırıltı vardı atamadım kurtulamadım. Konuşurken bile fısıldıyordum, sesim çıkarsa öksüresim geliyorduHele birde hapşurmak yok muu ay pardon boğazıma dün su kaçtı o unutmuşum
Kesinlikle kendi eviin. Konforunu hiç bir yerde bulamazsın
Doğum yapan çok kişi olmuş hepinizi tebrik ederim, bebişlerinize sağlıklı multu bir ömür dilerim
Deneyimleriniz bizim için çok kıymetli taze annelerİyi ki almışım dediğiniz, en çok kullandığınız ürünler markalar var mı? veya almanıza hiç gerek yok pişmanım dediğiniz şeyler var mı?
Hastane çantamı 20 kere boşatıp tekrar doldurmuşumdur heralde :) sonrası için de eksiğim var mı yok mu bilemiyorum kafam çok karışık
Eğer evler yakın ise kendi evin derim. Normal doğum neyse ama sezo olursa yanında anneye cok ihtiyaç oluyor. Evdekilerin sana senin de bebeğe bakabilmen önemli.Bir de doğum yapan annelere benim için çok önemli bir sorum olacak;
Hastane çıkışında iki seçeneğim var, ya eşim ve ben tek başımıza eve döneceğiz ya da annemin evine gidip orada kalacağız... Sizce nasıl yapmalıyım? Doğumu şuan içi normal bekliyoruz inşallah, ama aksi bir durumda sezaryen ihtimali de olabilir tabi. Eşimle tek başımıza idare edebilir miyiz sizce?
Sıcak su torbası canım eğer anestezi olursa omuzların ağrısını başka birşey geçirmiyor emzirme yastığını kesin götür çok rahat ediyorsunDoğum yapan çok kişi olmuş hepinizi tebrik ederim, bebişlerinize sağlıklı multu bir ömür dilerim
Deneyimleriniz bizim için çok kıymetli taze annelerİyi ki almışım dediğiniz, en çok kullandığınız ürünler markalar var mı? veya almanıza hiç gerek yok pişmanım dediğiniz şeyler var mı?
Hastane çantamı 20 kere boşatıp tekrar doldurmuşumdur heralde :) sonrası için de eksiğim var mı yok mu bilemiyorum kafam çok karışık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?