2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Rabbim kolayca bir avazda doğurmanı nasip etsiin Sıcak suya oturma olayını araştır istersen canım bide acılmayı kolaylastırıyormus evde küvet filan varsa işine yarar
Onu bilmiyorum da bende perine masajı yapıyordum ama günlük pede yatarken zeytin yağı sürüp sabaha kadar öyle beklemek daha mantıklı geldi ki işe yaradı herhalde ki dün doktorum suni sancı versem kolay açılırsın bugün doğurursun ama bekleyelim bi dedi işte

P pohpoh86 uyuyo musun kız nerdesin
Bu bebeler tahmini ne zaman biz uyurken memeyi açıp emip uyumaya devam ederler
hahahha dün gece hiç uyumadık inanırmısn emdi yaptı kustu bu döngüden cıkamadık, bgn dedim kahvaltınızı kendınız yapın eşime dedim sen içerde uyu ben bebekle yatıcam. ahhh ahh daha öyle guzel günlere var olsun tünelin sonunda ışık varbirde gece uyanıp uyanıp burayı okumak

Bu arada Neris ne yapti haberiniz var mi merak ettim onu da
Canım iki gün kaldık 2 gün bebek anne uyumu için kaldım süt şükürler olsun ilk baştan geldi sağlığı yerinde... ilk gecemizi geçirdik evdede. Emmek istemedi ahladi. Pompa da işime yaşamamıştı hava aliyordu manuel. Ama dun emmedi diye uzuldum bayagi. Sinirden bor 30 cc cikardim 1 saati gecti . Onu verdik. Sabah da sol memeyi aldi ama emmedi niye emmedi bilmiyorum. Değerini de de denemeden az 5 dk yatırdım tekrar kaldirdim bu sefer solu emdirdim biraz 2saati buluyor vermem istemiyir sut cunku. O da yetiyor mu bilmiyorum. Gece sorun suanlik uykudan alamıyorum emerken hemen uyuyor. Hergun yeni bir sey ogreniyorum yusuf abrekle cozeriz herhalde pazartesi kontrol var bakalim. Bende iyiyim sukur belime vurdu sanirim spinal dicem ama normal oturmada bel agrimiyor. Cocuklq ve evde ortaligi toplarken bel gidiyor. Eskiye hemen doncem saniyorum zannedersem vakumlu pompa varmis kuzende onu alacagim o daha pratik gibi. Bir onu halledersem rahat edecegim. Bir de su bacaktakiler neden olmus olabilir bu arada ilk fotograf gelmis oldi

Bu arada diger mesaji es gec yaislikla gönderildi. Bebekle ilgilenirken

Kızlar bir şey yazın nolur, sarılık olmuş bebeğim, tam taburcu oluyorduk, kilo kaybı normalin üstünde çıkmış. Kan sonuçlarına göre yoğun bakıma yaptırılabilirmiş. 11,1 sarılık yüzde 9 kilo kaybı. Delircem

Kizlar doktordan ciktim
Nst de sancilar vrdi anladim ilerleme oldugunu
60 70 lerde vardi
Alttan muayene etti 2,75 cm acilma var dedi dinlenmeye gec bol su ic.her anda olabilir 1 haftada surebilir ama bu da erken gelecek gibi dedi(ilk cocugum 38+1de geldi )
Evham yapti. Biraz sizce hemen gelir mi

Canım mochinin pompası var emzirirken diğerine onu takıyorsun çok güzel topluyor

Mochi kullanıyorum ben de, çok memnunum.
O zaman ilk iş bir mochi almak. Umarım emzirirken onu kullanmak çok zor olmaz, hepinize teşekkür ederim kızlar
Çok haklısın canım, görev gibi görüyorum gerçekten. Dakika dakika yazıyorum her şeyi kaç dakika emdi, kaç bez çıkardı vs hepsini not ediyorum resmen ve çocuğu sevemediğimi fark ettim. Akışa bırakmak çok zor geliyor. Yanımda annemle kayınvalidem var dçnüşümlü olarak kalıyorlar ama daha şimdiden diyorum ki kimse olmayınca ben bu çocuğa nasıl bakacağım, onun stresi sarıyor resmen saçma bi şekilde. Umarım bunlar normaldir

Canım benim arkadaşın bebeğinde 17'ydi sarılık değeri almadılar yoğuna bakıma. Allah acil şifalar versin, geçecek inşallah

Canım sakin biz 15,40 ile yattık yoğun bakıma kilo kaybıda aynı şekildeydi şırıngayla bol bol mama ver kaşık biberonla ver biz 3 gün küvezde kaldık şuanki aklım olsa direk biberonla bile verirdim o hastane sürecine girmemek için çünkü benim sütüm az geldiğinden beslenemiyordu

Besle canım. Yapacağın tek şey bu. Benim sütüm vardı meme içim vardı. Ama meme reddi yüzünden bebek beslenemedi. Sağolsun çocuk doktoru da inat etti mama verdirmedi. Kilosu düştü. Sıvı kaybından Sodyumu yükseldi. En sonunda mama verdik sık sık iki günde toparladı bebek. Besle canım gerekirse biberon ver mama ver. çok geçmiş olsun

Aman kolay olsun da insallah önemli olan o
Bizim değerimizde öyle canım. Öncelikle sakin kalıyorsun sen strese girersen sütün azalır. Bu sarılığın tek çözümğ bol bol emzirmek. emzirdikce düşecek insallah. Doktor bana ayaklarını takip et diz kapağına inerse beklemeden geliyorsun dedi. Cok sükür inmedi. Emzir bol bol sarılık idrarla atılıyormus. Emzirdikce çişli bez sayısı artıyor sende farkedersin. 2 gün önce aksam iki gögsümde de süt yoktu mama verdim hep sabaha cocuk biraz çiş yapmıs ama çişi gör bildiğin biz uzun süre su içmeyizde kop koyu olur ua öyle azıcık işemiş. Ama güzel emdiği günler açık sarı güzel çişi oluyor
Aman dikkat ediyoruuz
Haftan güzel sağlıkla gelsiin

Yusuf bey maşallah evine kavuşmuş inşallah bir an önce memeye adapte olur küçük kuşun

Daha doğum yapalı ne kadar oldu kii. O not olayını bende yapıyordum bıraktım artık sanki bana ödev vermişler gibi her şeyi not alıyordum ya kaçta emdi kaç dakika memede durdu bezi vs vs. Onu bıraktım çok şükür. Zaten minik kuşumda 3 saat olayına alıstı saat yaklastıkca bi mırıldanıyor uyanmaya baslıyor. Valla eve ve sana bakanın varsa sen kendini toparlamaya bak bence büyük bir nimetmiş insanın yanına yardıma birisi gelmesi. Ya bilmiyorum bazıları sıcak bakmıyor ama bence şu halimizle neyin yemeğini yapıp bebeklere bakacaz. Onlar uyuyunca bol bol dinlenmek lazım. O aşamaları düşünme simdi yanında birilerimvar sana yardım ediyor hemen hemen 40 cıkana kadar yalnız bırakmazlar büyük ihtimalle. Zaten 40 cıkıncada her şey düzenine girmiş ve sen adapte olmus olacaksın

Yusuf bey maşallah evine kavuşmuş inşallah bir an önce memeye adapte olur küçük kuşun
Az önce emzirdim Bir meme 35 dakika sürdü ne kadar aldı bilemiyorum diğer memeyi yenmedi bugün tek memeye indi ilk başta iki memeyi toplam en az 40 dakika ile en fazla 60 dakika arası sürüyordu demek ki sütüm az geliyordu yetmiyordu şimdi bir meme yetiyor herhalde 2 saatte bir emiyor onu bir buçuk saate indireceğim şimdi ya da bir saate En azından daha az emer Kuzenimde vakumlu pompa varmış onu da Ayrıyetten alacağım Geceleri Uyku halindeyken beni emmezse artık şırınga ile içer günlük daha doğrusu içtiği zaman ne kadar milim içmesi gerekiyor günlük bir limit var mı... senin durumlar nasıl

bizde kavuştuk kızımla 20 Ekim de 3.140 kg 47 cm doğdu bebişi doğanlara topluca hayırlı ve geçmiş olsun doğacak olanlara ise kolay bir doğum nasip olsun inşallah
Coupcum bugün çiçek exporta gittik giderken aklımdan geçtin, acaba doğum yaptı mı diye. Şimdi sen yazınca tam oldu hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün

Canım bugün normalde görüş günü değil zaten çağırdıklarında muhakkak gidiyorum emzirmeye, kendiliğinden teklif edecektim ama dün cesaretim kırıldı. Onlar sürekli biberonu, emziği dayarken çocuğun memeyi reddetmesi çok normal maalesef. Evdeki ret durumu için sondayı aldım bekliyorum gelmesini kuzumun.

canım kendimce güzelleme yapıyorum salı günü taburcu olacak diye
kan testi yapmalarını bekliyorum inşallah bir an önce yavrum çıksın da süreç başlasın artık bizim için. Doktor Pazartesi test yapacağını söylemişti. Herşey hazır oğluşu bekliyor inşallah canım bakalım uyum sürecinde bizi neler bekliyor
artık 40 ı atlattın. Bundan sonrası düzlük bence. Kendileri gelsin görmeye torunlarını
Annem de 3 ay kalırsın diyordu da dedim bebeyi 1 aylık yapıp gidiyorum ben evime özleyen gelir görür, özleyen yakına taşınır
ay aman yoksa Nil’e erkenden bir kardeş gelebilir

memeyi tamamen beslenme aracı olarak düşünme, güven stres atma aracı olarak da kullanıyor bebek. Seni hissetmek için. Annesini keşif için. 1 günde birden o denli süt artacağını düşünmüyorum ben. Ne kadar içti diye hiç hesap yapma derim bunu asla bilemeyiz. Huzurlu olsun, karnı şiş olsun doyduğunu gör, düzenli kilo alsın yeterli. Ben daha 4. Emzirmemi yaptım dün. Biberona alıştığı İçin itti beni önce, sonrasında aç kalınca emdi hızlı hızlı. Emmesi bitince şiş karnını görünce şok oldum normalde 3 saatte bir 60cc süt içiyormuş ama dün birden yüklendi daha fazla emdiğine eminim.
Prematureler büyümüş de küçülmüş gibi bebekler. Alıştıkları düzeni yok edip normal ev düzeni oluşturacağım inşallah taburcu olunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…