Geçmiş olsun canım iyileşirsin en yakın zamanda insallah. Normal doğumda ıkınmaktan kaynaklo basur olanı duymustum. Kabız olmamaya calıs ve bol bol kompostu, hoşaf, su tüket. Ben sezeryanlıyım 20 gün oldu ağrılarım çok şükür yok gibi. Ama hala korkuyorum tuvalet olayından o yüzden doğumdan beri sürekli hoşaf yapıyorum rahat cıkmak içinKızlar ben doğumdan sonra ara ara kasıklarıma ağrı giyiyordu bayağı. Düzgün yürüyemiyordum ki hala yürüyemiyorum. kontrolde normal dediler, bebek iri olduğu için oluyormuş. Rahimde kan ve parça varmış dil altı ilacı verdiler bir günde şiddetli kanama oldu biriken kanı attım daha iyiyim ama hala eskisi gibi hissetmiyorum var mı benim gibi olan hisseden?
Bir de basur oldum iki gün önce doğumdan sonra oluyormuş Allah ödüm patladı dötümden ameliyat edilmişim gibi bir his fitil kullanmaya başladım ınşallah geçer
Philips avent canım. Ama benim ki dogdugunda biberonla beslendiği için ilk 4-5 gün bence o yüzden direk emziği tuttu. Tutmuyor mu senin kızKızlar emzik hangi marka kullanıyorsunuz?
İlk doğumumda hiç olmamışdi bunda bende de oldu özellikle doğumdan sonra üç dört güne sık değil ama günde bir kez falan doğum sancısi gibi geldi gitti. Şuandada uzun süre oturup kalkınca kasiklarim ağrıyor benimde bebek iriydi ondan olabilir. Normal doğum sonrası dikiş iyileşmesi beni çok korkkuttugi için kabız olmamaya çalıştım fakat üç dört gündür bende aynı durumdayım doğumdan bu yana 24 gün oldu ama kabız olunca maalesef alt dikiş yerim acıyor gibi iyiki doğumdan hemen sonra olmadım diyorum aç karnına zeytinyağı içiyorum bu defa bebeğim ishal gibi yapıyor ne yapcam bilmiyormKızlar ben doğumdan sonra ara ara kasıklarıma ağrı giyiyordu bayağı. Düzgün yürüyemiyordum ki hala yürüyemiyorum. kontrolde normal dediler, bebek iri olduğu için oluyormuş. Rahimde kan ve parça varmış dil altı ilacı verdiler bir günde şiddetli kanama oldu biriken kanı attım daha iyiyim ama hala eskisi gibi hissetmiyorum var mı benim gibi olan hisseden?
Bir de basur oldum iki gün önce doğumdan sonra oluyormuş Allah ödüm patladı dötümden ameliyat edilmişim gibi bir his fitil kullanmaya başladım ınşallah geçer
Geçmiş olsun benim büyük kızımda sürekli öksürüyor anaokulna gittiği için hep yarım hasta. Küçük kızımda aynen bir hafta yoğun bakımda yattı enfeksiyondan dolayı. Büyük laf anlamıyor öpüyor kardeşini ne yapıyım bilmiyorum sık sık emzirmeye çalışıyorum hasta olmasın diye. Ama henüz çözüm bulamadım büyüğü uzak tutamıyorumKızlarrr oğlum hasta oldu. Gece vc den bana seslendi bi gittim ishal kova istedi bide kustubugün okula yollamıyorum durumuna bakayım olmazsa babası götürsün doktora inşallah bulaşıcı değildir kızı enfeksiyondan korumamız gerek malum yoğun bakımdan çıkarken doktor üstüne basa basa söyledi
Ya benm oğlumda anaokuluna gidiyor güzelce hasta olduğunu kardeşine geçerse onun daha kötü olucağını odasında oynamasını söyledim. İçeri gelirse de kızı yatak odasına götürücem. Normalde tablet pek vermem ama bugün verdim oyun oynuyor. Sende anlatmaya çalış istersen yada küçüğü yatak odasında yatır ki aynı odada durmazlarsa sürekli dokunmaz. Valla ikisine de kıyamıyorum napcaz böyleGeçmiş olsun benim büyük kızımda sürekli öksürüyor anaokulna gittiği için hep yarım hasta. Küçük kızımda aynen bir hafta yoğun bakımda yattı enfeksiyondan dolayı. Büyük laf anlamıyor öpüyor kardeşini ne yapıyım bilmiyorum sık sık emzirmeye çalışıyorum hasta olmasın diye. Ama henüz çözüm bulamadım büyüğü uzak tutamıyorum
Daha almadım canim ne alsam diyePhilips avent canım. Ama benim ki dogdugunda biberonla beslendiği için ilk 4-5 gün bence o yüzden direk emziği tuttu. Tutmuyor mu senin kız
Chicco physio soft canım bizim memnunumKızlar emzik hangi marka kullanıyorsunuz?
Kızlar ben doğumdan sonra ara ara kasıklarıma ağrı giyiyordu bayağı. Düzgün yürüyemiyordum ki hala yürüyemiyorum. kontrolde normal dediler, bebek iri olduğu için oluyormuş. Rahimde kan ve parça varmış dil altı ilacı verdiler bir günde şiddetli kanama oldu biriken kanı attım daha iyiyim ama hala eskisi gibi hissetmiyorum var mı benim gibi olan hisseden?
İlk doğumumda hiç olmamışdi bunda bende de oldu özellikle doğumdan sonra üç dört güne sık değil ama günde bir kez falan doğum sancısi gibi geldi gitti. Şuandada uzun süre oturup kalkınca kasiklarim ağrıyor benimde bebek iriydi ondan olabilir. Normal doğum sonrası dikiş iyileşmesi beni çok korkkuttugi için kabız olmamaya çalıştım fakat üç dört gündür bende aynı durumdayım doğumdan bu yana 24 gün oldu ama kabız olunca maalesef alt dikiş yerim acıyor gibi iyiki doğumdan hemen sonra olmadım diyorum aç karnına zeytinyağı içiyorum bu defa bebeğim ishal gibi yapıyor ne yapcam bilmiyorm
Canim ben bugün ilk kez beyaz gürültü actim yatakta uyuma suresini uzatti ama her zaman acmak istemiyorum kendisi dalsin istiyorum. Eger caresiz kalirsan yo*tubedan dinletebilirsin. Ben de cok uzuluyorum bu duruma kendisi cok az uyuyor hep kucakta kalmak istiyor yavrum ama bir saatten sonra kolum dayanmiyorYa kızlar bu bebeleri uyuttuktan sonra yatağa bıraktığımızda uyanma olayına ne yapacağız??? Sinirimi bozan kısım ben yaptığımda uyanıyor, eşim, kayınvalidem uyutup koyunca uyanmıyor. Dün emdikten sonra göğsümde uyuyakaldı. 1 saat ben de oturduğum yerde uyukladım. Herhalde dalmıştır artık deyip yatağına bırakayım dedim, 10 dakika sürmedi uyandı. Çıldırıcam
Canım onu da denedim ben ya ama bir etkisi olmadıCanim ben bugün ilk kez beyaz gürültü actim yatakta uyuma suresini uzatti ama her zaman acmak istemiyorum kendisi dalsin istiyorum. Eger caresiz kalirsan yo*tubedan dinletebilirsin. Ben de cok uzuluyorum bu duruma kendisi cok az uyuyor hep kucakta kalmak istiyor yavrum ama bir saatten sonra kolum dayanmiyor
Benimki ağzını nadiren kilitliyor, mama ile verirsem. Bunda baya şırıngaya çekerken sabredemedi ağladı, bütün sağdığımı verdim, yine de parmağımı emmeye devam etti ver diye. Ben enjektörle parmağımı emerken veriyorum canım. Kıyamam çok kötü kustu, bi de korktu yavrum ya1 saat önce mama vermiştim, ikisi karıştı desem o da değil. Ki doktor sütü ver arkasından mama ver dedi, öyle yapsam kusacak sürekli demek ki. Sen mama veriyor musun? Veriyorsa sütün arkasından mı veriyosun canım?
Tavsiyene uyup sipariş verdim bileSağol cnm benim 19 tl paketi içinde 60 tane var 3 taneyle beline kadar olan kakayı temizliyorum ben ayrıca biberonum dr brown kolik biberonu. Cnm kusmasından korkma onun dilini çözersin 3-5 güne kadar sakın mama vermemezlik yapma kusacak diye doruk için en önemli şey kilo almak nilde büyük ihtimak reflü ama nerdeyse hepsi oluyor
Bide işte herkes farklı bir şey diyor bizde ayağını sıcak kafasını serin tut diye bilirizben sadece bebek arabasınla dolaştırcağımda şapka takıyorum
Güzel taktik canım gelince deneyeyim.Bende komple bu paketi sıcak suyla ıslıyorum sıkıyorum zeytin yağı döküp ıslak mendil kutusuna koydum doğduğundan beri böyle kullanıyorumkesinlikle zeytin yağı dökmeni öneririm
Oh yarasın oğluşaBizim odq 25-27 derece oluyor ama serin geliyor hala bana kuzey cephede kalıyor yatak odası ondan mı acaba. Ben gaz sancısı çekmesin diye emzirirken battaniyesine peteğe seriyorum güzel ısınıyor orda üzerini onunla örtüp 10 dk daha kucakta sıcağımla tutuyorum alttan gazını rahat cıkartıyor. Kış bebesi zormus yaa bu ısı konusunda
son 5 :))
Guncel son gobek fotomu da atayim bu aksamdan
Kızlarrr oğlum hasta oldu. Gece vc den bana seslendi bi gittim ishal kova istedi bide kustubugün okula yollamıyorum durumuna bakayım olmazsa babası götürsün doktora inşallah bulaşıcı değildir kızı enfeksiyondan korumamız gerek malum yoğun bakımdan çıkarken doktor üstüne basa basa söyledi
hic sancim yok canm.
arada asagiya baski yapinca , makata dogru bir agri oluyor ama oda gunde bir kac kere . nst de 28 in ustunu hic gormedm zaten . keyfi yerinde benimkinin
Bebek alışıyor ağlamıyor bi süre sonra. Güneşin ağladığı çok nadir rahatlıyor çocuk
Kuzum bizim ev 24-25 derece hep amakuzey cephesi olması çok farkediyor.
Dün gece body, kalın külotlu çorap, alt üst takım, yelek ve patik üzerine 2.5 tog uyku tulumu giydirdim ve terlemedi. Belden aşağı battaniye de örttüm
Gece 2 kere acıkınca uyandı ve hiç ağlamadıüşüdüğünü ağlama krizi sırasında dön makinesiyle sıcak verince sakinlemesinden anladık
Pamuk ve sutermosumda hep kaynar su var sıcak sıcak sulu sulu siliyorum popişi
Kuzum yeşil kaka çok sulu ishal oluyor güneşte, bu Da alerji ile ilgili gözlemlediğim kadarıyla
Ama normal kıvamdaki yeşil kaka için dediğin doğru
Kuzu bizim ev de dediğin gibi. Ev komple kuzey hepten serin. Ben polar battaniyeyle bebeyi paket yapıyorum o da iyi oluyor
Maşallah güzellik
Geçmiş olsun minnoş
El temizliğinize çok dikkat edin :/
Canım kan şekeri düşük çıktı, arkasından sarılık oldu 300 gr kaybetti, doktor hem süt hem mama vereceksin dediah canım ya. İnsan baya panik oluyor. Neden sadece süt vermiyorsun yetmeyeceğinden çekindiğin için mi?
Tavsiyene uyup sipariş verdim bile
Her an huy değişiyor bu çocukİlk gün meme emdi sonra biberon istedi bugün hastanede gene memeye düştü Biberondan veriyorum sütü, küçük olduğu İçin ememiyor alıştığı kadarını. Ve dediğin doğru çıktı, doruk reflüymüş bugünkü doktoru söyledi. Nil de büyük ihtimal öyledir.
Güzel taktik canım gelince deneyeyim.
Oh yarasın oğluşazor ya kış bebesi bir hastaneye gittik, stresten pert oldum üşüyecek diye.
Teşekkürler canım . Siz nasılsınız Mehmet le ? Uyuyor muChicco physio soft canım bizim memnunum
Bana da onu verdi. Zarari olsa farkli farkli drlar vermezdi diye dusunuyorum. Yine de sorarsan doktorun cevabini paylasabilir misin?kızlar doktor d vitamini olarak youplus verdi oğluma. bugün tesadüfen üstünde 4-10 yaş yazısını gördüm. yarın doktora sorucam ama size hangi d vitaminini verdi doktorunuz
E abartiyo ebelerde. 1 kg almis 2.5 kiloluk cocuk daha napsinMerhaba kızlar bugün bizim bir aylık kontrolü vardı. Asimizi yaptırdık boyumuz 52 cm kilonuz 3900 olmuş 2850 doğup hastanede 2650 e düştüydu. Yani ortalaalma 1 kilo almış ebe bu ay bir buçuk kilo almasını bekleriz gece daha fazla emzir dedi. Sizin ebeler neler diyor? Benim bildiğim ilk üç ay ortalama 800 gram alması yeterli degilmi ?
Aşı yaparken çok ağladı resmen ciğerimden bir parça koptu. Ayy ikinci ay 3 asi varmış bakalım inşallah hemen yapılır gelmeden bir çay kaşığı ağrı kesici ateş düşürücü içir dedi. Dizinde aklinizda olsun.
Bende suniyle yaptim bana da emzirirken sanci giriyor. Hemsire iyi bir sey demisti. Dikisler benim yataktan kalkarken cok aciyor. 1 hafta 10 gune gecer demislerdi ama gecmedi.Kizlar benim ilk dogumum normaldi suni sanci almamistim, 2.de suni sanci ile normal yaptim ve bunda emzirirken arada sanci giriyor gibi rahim agrisi oluyor siz de benzer seyler yasiyormussunuz bana ebeler emzirdiginde olmasi normal rahim kendini topluyor dedi ama ilkinde hic htrlmiyorum dikislerimde hala ayaga kalkinca aciyor ama onun gecmesi icin erken anladigim akdariyla
Çok sağolasın bol bol su içiyordum hiçbir şey yoktu ne zaman az su içmeye başladım kabızlık hatta aynı anda ishal yaşadım garip garip Allah klmseye vermesin zormuşGeçmiş olsun canım iyileşirsin en yakın zamanda insallah. Normal doğumda ıkınmaktan kaynaklo basur olanı duymustum. Kabız olmamaya calıs ve bol bol kompostu, hoşaf, su tüket. Ben sezeryanlıyım 20 gün oldu ağrılarım çok şükür yok gibi. Ama hala korkuyorum tuvalet olayından o yüzden doğumdan beri sürekli hoşaf yapıyorum rahat cıkmak için
Philips avent canım. Ama benim ki dogdugunda biberonla beslendiği için ilk 4-5 gün bence o yüzden direk emziği tuttu. Tutmuyor mu senin kız
Bebek iriliğindendir canım. Benim korkutacak kadar kramp gibi girince anladım hareket ettiriyordu. Zeytinyağının faydası olur zararı olmaz canım bizimkinin de genelde sulu mama verince koyu geliyor bir tekİlk doğumumda hiç olmamışdi bunda bende de oldu özellikle doğumdan sonra üç dört güne sık değil ama günde bir kez falan doğum sancısi gibi geldi gitti. Şuandada uzun süre oturup kalkınca kasiklarim ağrıyor benimde bebek iriydi ondan olabilir. Normal doğum sonrası dikiş iyileşmesi beni çok korkkuttugi için kabız olmamaya çalıştım fakat üç dört gündür bende aynı durumdayım doğumdan bu yana 24 gün oldu ama kabız olunca maalesef alt dikiş yerim acıyor gibi iyiki doğumdan hemen sonra olmadım diyorum aç karnına zeytinyağı içiyorum bu defa bebeğim ishal gibi yapıyor ne yapcam bilmiyorm
Canım benim ilk suniydi bu kendiliğinden geldi onunla alakalı değil ama kan tam atılmadığında ya da plasenta parçası kaldığında kasıklarıma üşğtmüşüm gibi bir ağrı giriyordu.Kizlar benim ilk dogumum normaldi suni sanci almamistim, 2.de suni sanci ile normal yaptim ve bunda emzirirken arada sanci giriyor gibi rahim agrisi oluyor siz de benzer seyler yasiyormussunuz bana ebeler emzirdiginde olmasi normal rahim kendini topluyor dedi ama ilkinde hic htrlmiyorum dikislerimde hala ayaga kalkinca aciyor ama onun gecmesi icin erken anladigim akdariyla
NoooTeşekkürler canım . Siz nasılsınız Mehmet le ? Uyuyor mu
Bende 2965 doğum oldu hastaneden cıkarken 2700 civarına düştük. Bugün tartıldık 3010 olmus 20. Günümüzdeyiz. Doktor cok az kilo alımı dedi bide benim sütümde az yetmiyot zaten mama takviyeli gidiyoruz mamayı arttırdık 30 ccden 90 cc cıkardı mamayıMerhaba kızlar bugün bizim bir aylık kontrolü vardı. Asimizi yaptırdık boyumuz 52 cm kilonuz 3900 olmuş 2850 doğup hastanede 2650 e düştüydu. Yani ortalaalma 1 kilo almış ebe bu ay bir buçuk kilo almasını bekleriz gece daha fazla emzir dedi. Sizin ebeler neler diyor? Benim bildiğim ilk üç ay ortalama 800 gram alması yeterli degilmi ?
Aşı yaparken çok ağladı resmen ciğerimden bir parça koptu. Ayy ikinci ay 3 asi varmış bakalım inşallah hemen yapılır gelmeden bir çay kaşığı ağrı kesici ateş düşürücü içir dedi. Dizinde aklinizda olsun.
Biz bir battaniyeyi kalorifede ısıtıp yatağa koyuyoruz onun üzerine bebeği yatıyoruz. Öyle bir çözüm bulduk. Soğuktan dolayı yapıyorlar bence senin kolunda senin sıcaklıgında uyumayı seviyorlar benceYa kızlar bu bebeleri uyuttuktan sonra yatağa bıraktığımızda uyanma olayına ne yapacağız??? Sinirimi bozan kısım ben yaptığımda uyanıyor, eşim, kayınvalidem uyutup koyunca uyanmıyor. Dün emdikten sonra göğsümde uyuyakaldı. 1 saat ben de oturduğum yerde uyukladım. Herhalde dalmıştır artık deyip yatağına bırakayım dedim, 10 dakika sürmedi uyandı. Çıldırıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?