- 11 Ekim 2018
- 456
- 511
- 103
Günde bir fincan içilebilir diye biliyorumKizlar emzirirken kahve iciyor musunuz?
Canım benim hayırlısı ile sağlıkla kavuşun inşallahKizlar nasilsiniz? Bugun 2 doktora muayene oldum. Ikisi de ayni seyi soyledi. 2 haftadir bebegin kilosu ayni kalmisti. Plesantanin artik omrunu doldurdugunu beklemenin bir anlami olmadigini soylediler. Bu konuda da beklemenin bir anlami bence de yok. Gecikmeden bu hafta dogumu baslatalim dediler. Insallah carsamba gunu doguma gidicem. Ilk suni denicekler bakalim kismetimizde nasil olacaksa gorecegiz. Hem cok heyecanliyim hem de kavusacagim icin mutluyum. Bir yandan da korkuyorum. Rabbim bir avazda dogurmayi nasip etsin insallah. Sizlerle son durumu paylasmak istedim
Sağol canım bir arkadaşımda böyle söylediAmaaan sab simplex işe yaramıştı sizde noldu geçtimi etkisi? Ben kiraz çekirdekli yastığı oğlumda kullanmıştım canım mesele şu sıcaklığı uzun süre tuttuğu için bağırsaklar harekete geçiyor ama ben oğlumda 3-4 aylık gibiydi aldığımda geç kalmıştım sanki ama bizde aman aman bi etki yaratmamıştı diye hatırlıyorum
Canımm inşallah çok güzel geçer doğumunKizlar nasilsiniz? Bugun 2 doktora muayene oldum. Ikisi de ayni seyi soyledi. 2 haftadir bebegin kilosu ayni kalmisti. Plesantanin artik omrunu doldurdugunu beklemenin bir anlami olmadigini soylediler. Bu konuda da beklemenin bir anlami bence de yok. Gecikmeden bu hafta dogumu baslatalim dediler. Insallah carsamba gunu doguma gidicem. Ilk suni denicekler bakalim kismetimizde nasil olacaksa gorecegiz. Hem cok heyecanliyim hem de kavusacagim icin mutluyum. Bir yandan da korkuyorum. Rabbim bir avazda dogurmayi nasip etsin insallah. Sizlerle son durumu paylasmak istedim
Onunla daha çok uğrasırsın kalkıp sıcak su ısıtıp torbaya koyacaksında hemen battniyeyi koy peteğe ayapa kalkıp yatagına alırken tek kolunla tutuo yatağa ser canım direk. Faydasını görürsünAnladım canım, ama gece eşim de uyumuş oluyor, onu yapamam ki kucağımda çocuklaama soğuk bana da biraz sebep olabilir gbi geldi, acaba garanti olsun diye sıcak su torbası mı koysam uyuduğu yere? Çünkü ben battaniyeye sarıyorum, battaniyesi yatağın üstünde açık duruyor hep
Eds nasıl gidiyor canımm. Arada sabrım tamamen gitmesin diye biberondan veriyorum geri kalan parmaktan. 3 gündür filan ufak ufak gögsümden basladık sondayla mama vermeye. İyice keyifci oldu benim kii kendimi zorlamayayım modunda. Son zamanlar ağlamaları siddetlenmişti meğersem açlıktan ağlıyormus cocuk 90 cc mama yiyince kendine geldiSadece merak ettiğim için sordum canım, hepimizin süreci farklı. Bebeğin gelişimi önemli olan. Yeter ki kilo alsın gelişsin de, sen kafaya takma bunları. Memeyi tutamama sebebi ne peki, genelde 3 kilo altındaki bebekler memeyi pek tutamıyor zaten. Geliştikçe kasları gelişiyor.
Ne güzel bir destekmişHelal olsun gerçekten. İnşallah bu yolda azminin karşılığını alacaksın.
Maşallahşifa olsun kızına
Ben bu suni muhabbeti 2. Yada daha fazla doğumda kolay diyenleri duyuyorum hep. 2. Doğum zaten 1. Göre hep daha kolay olur diyorlarBenim ilk doğumum zordu bunda suni aldım üstelik açılma sancı su gelmesi nişan hiç bir yokken ve iki saate oldu doğum demek kişiden kişiye değişiyor keşke ilkinde de suni alsaydım iki saate bitseydi çok acı çektim uzun sürdü Sancılar ilkinde
Sefan olsun iç gitsin kuzum. Gerekirse eve gelince 1 bardak kimyon cayı içersin. Psikoloji daha önemli bence bu emzirme süreçlerinde kafan dağılsınBiz de simdi esimle disari ciktik da kahve icmeye, arabaya binince aklima geldi bu soruyu sormak
Laktozsuz ve kafeinsiz icicem bakalim bir sey olmaz herhalde. Uykusu etkilenir ve gaz yapar diye cekindim. Ama aylardir turk kahvesi haric kahve icmiyorum canim cekti artik.
Rabbim yardımcın olsun canım benim. İnsallah çok kolay geçer sürecin. Ayağa kalkmana izin verdikleri her anı değerlendir yürüme çömelme konusunda. Ve bence öncesinde sağlıklı güzel bir şekilde beslen güçün olsun yerindeKizlar nasilsiniz? Bugun 2 doktora muayene oldum. Ikisi de ayni seyi soyledi. 2 haftadir bebegin kilosu ayni kalmisti. Plesantanin artik omrunu doldurdugunu beklemenin bir anlami olmadigini soylediler. Bu konuda da beklemenin bir anlami bence de yok. Gecikmeden bu hafta dogumu baslatalim dediler. Insallah carsamba gunu doguma gidicem. Ilk suni denicekler bakalim kismetimizde nasil olacaksa gorecegiz. Hem cok heyecanliyim hem de kavusacagim icin mutluyum. Bir yandan da korkuyorum. Rabbim bir avazda dogurmayi nasip etsin insallah. Sizlerle son durumu paylasmak istedim
Ben 2 numara kullanıyorum ama bacaklarına iz yapmaya başladı. Bitince 3 e geçebilirim ama benimki sleepy. Bantları hiç birleştirmiyorum sıkıntı olmuyorKızlar 1 numara bezi ne kadar kullandınız? Eşim yine 1 almış, değiştirsem mi? Bantların birbirine değmesi mi gerekiyor kapandığında?
Ayyy saati hep aynıysa kolik bebek canım ya. Felaket haberi vermek istemem ama. Oğlumda 22:00-02:00 arası 4 saat ağlardı her akşam. Bunda daha saatimiz yok uyanık olması yetiyor ağlamak içinSağol canım bir arkadaşımda böyle söylediYaa ilk günler iyiydi kuzum zaman geçtikçe büyüdükçe kötü oluyor galiba 19.00-21.00 arası tutuyor
aaa bende once dogurcanKizlar nasilsiniz? Bugun 2 doktora muayene oldum. Ikisi de ayni seyi soyledi. 2 haftadir bebegin kilosu ayni kalmisti. Plesantanin artik omrunu doldurdugunu beklemenin bir anlami olmadigini soylediler. Bu konuda da beklemenin bir anlami bence de yok. Gecikmeden bu hafta dogumu baslatalim dediler. Insallah carsamba gunu doguma gidicem. Ilk suni denicekler bakalim kismetimizde nasil olacaksa gorecegiz. Hem cok heyecanliyim hem de kavusacagim icin mutluyum. Bir yandan da korkuyorum. Rabbim bir avazda dogurmayi nasip etsin insallah. Sizlerle son durumu paylasmak istedim
Cnm ben doğduğundan beri yapmadığıma bin pişmanım en güzelini yapmışsın benimkide çok seviyor suyu ama ben sıcak ortam yapmıyorum ev gündüz güzel oluyor bende genelde 13.00 gibi yıkıyorumBen doğduğu günden beri bu pamukla temizliyorum. Mustela pişik kremi kullanıyorum hiç pişik olmadı. Islak mendilden çok daha iyi gerçekten. Yıkamayı her gün yapıyorum yıkanmayı çok seviyor kızım onun o mutlu haleleri için yıkıyorum yıkandığı odada elektrikli soba yakıyorum
Cnm her bebek meme reddi yapmıyor benimki biberon bebesi olduğuna rağmen gelmeyen mememi emiyordu bırakıyordu süt gelmeyince.cnm yorulcan reflü bebekler kısım kısım yer benim elimde biberonla geziyorum 30-45-60 kesik kesik yiyor bikerede 90 lık mama yemesi çok zor bizimki şimdi şimdi yiyebiliyorah canım ya. İnsan baya panik oluyor. Neden sadece süt vermiyorsun yetmeyeceğinden çekindiğin için mi?
Tavsiyene uyup sipariş verdim bile
Her an huy değişiyor bu çocukİlk gün meme emdi sonra biberon istedi bugün hastanede gene memeye düştü Biberondan veriyorum sütü, küçük olduğu İçin ememiyor alıştığı kadarını. Ve dediğin doğru çıktı, doruk reflüymüş bugünkü doktoru söyledi. Nil de büyük ihtimal öyledir.
Güzel taktik canım gelince deneyeyim.
Oh yarasın oğluşazor ya kış bebesi bir hastaneye gittik, stresten pert oldum üşüyecek diye.
Ay evet oyle olucak galiba doktor 4 cm den sonra epidural veriyoruz eger ihtiyac duyarsan dedi. Belki gerrk kalmaz. Basima gelicegi bilmiyorum valla ilk bebisaaa bende once dogurcan
canim eger normal cok istiyorsan, suni sanci aldiginda epidurali hemen alma , dayanabildigin kadar dayan. 5 -6 cm e kadr dayanip epidural alsan sonrwsi da rahat olur. ama bugunr kadr suni sanciyla birlikte 1-3 cm arasi epidural alan kimse normal yapamadi. cunku biri acilman icin ilac digeri de tam tersi etki eden anestezi.
Ayy kıyamam kuzuma ya bende şüpheleniyorumda dile getirmiyorum yok yok değildir diyorumAyyy saati hep aynıysa kolik bebek canım ya. Felaket haberi vermek istemem ama. Oğlumda 22:00-02:00 arası 4 saat ağlardı her akşam. Bunda daha saatimiz yok uyanık olması yetiyor ağlamak için
Ya bizimde popomuz çok kötü çok pişik oldu ben sidocrem de kullandım desitinde bepantolde ama geçmiyor her altını değiştirdiğinde için gidiyor gözlerim doluyor görünce nasıl canı aciyordur kim bilir. Siz çözüm buldunuz muHer gün düzenli Trıkids in pişik önleyici kremini kullanıyorum. Sanırım şişirilmiş ürünmüş bebeğimin poposu kıpkırmızı olmuş
Eki Görüntüle 3153432
Bunu hastaneden vermişlerdi, bu pişik kremi mi kızlar? Hiç Türkçe yazmıyor
benim aciya normalde hic dayanikli olmayan arkadasim 6 cm e kadar dayandi. bende diorm sen dayandiysan bende dayanabilirim bi 5-6 cm ama kadr ama kismet tabiEpidural
Ay evet oyle olucak galiba doktor 4 cm den sonra epidural veriyoruz eger ihtiyac duyarsan dedi. Belki gerrk kalmaz. Basima gelicegi bilmiyorum valla ilk bebis
Kaynamış süte kahve koyuyorum ta hamilelikten beriKizlar emzirirken kahve iciyor musunuz?
Canım doruk çok küçük olduğundan şu an bu yöntemden vazgeçtik, 2 fırt çekip memede uyuyakalıyor, biraz kilo almasını bekleyeceğiz. En azından çene kasları güçlenip 2700 üzeri olana kadar. Meme ve biberon beraber gidiyoruz. Yorucu süreç haklısın, bu bebeler alışkanlıklarını hemen bırakmıyorOnunla daha çok uğrasırsın kalkıp sıcak su ısıtıp torbaya koyacaksında hemen battniyeyi koy peteğe ayapa kalkıp yatagına alırken tek kolunla tutuo yatağa ser canım direk. Faydasını görürsün
Eds nasıl gidiyor canımm. Arada sabrım tamamen gitmesin diye biberondan veriyorum geri kalan parmaktan. 3 gündür filan ufak ufak gögsümden basladık sondayla mama vermeye. İyice keyifci oldu benim kii kendimi zorlamayayım modunda. Son zamanlar ağlamaları siddetlenmişti meğersem açlıktan ağlıyormus cocuk 90 cc mama yiyince kendine geldi
Ben bu suni muhabbeti 2. Yada daha fazla doğumda kolay diyenleri duyuyorum hep. 2. Doğum zaten 1. Göre hep daha kolay olur diyorlar
Sefan olsun iç gitsin kuzum. Gerekirse eve gelince 1 bardak kimyon cayı içersin. Psikoloji daha önemli bence bu emzirme süreçlerinde kafan dağılsın
Rabbim yardımcın olsun canım benim. İnsallah çok kolay geçer sürecin. Ayağa kalkmana izin verdikleri her anı değerlendir yürüme çömelme konusunda. Ve bence öncesinde sağlıklı güzel bir şekilde beslen güçün olsun yerinde
Maşallah canımCanlarım beni bilirsniz sütüm azdır ilk defa akşam da bol geldi bugün ekstra yeşil soğan ve roka yedim bolca hemen etkiliyomuş meğer
Seni hissetmek için süt gelmeyen memeyi emiyormuşCnm her bebek meme reddi yapmıyor benimki biberon bebesi olduğuna rağmen gelmeyen mememi emiyordu bırakıyordu süt gelmeyince.cnm yorulcan reflü bebekler kısım kısım yer benim elimde biberonla geziyorum 30-45-60 kesik kesik yiyor bikerede 90 lık mama yemesi çok zor bizimki şimdi şimdi yiyebiliyor
Allah yar ve yardımcıları olsunKızlar akşam bir komşumuzun gelini geldi kapıya. Ben kızı emziriyordum eşim açtı. Demişti anne sütünüz var mı. Bi yakınları kaza geçirmiş anne yoğun bakimdaymis bebeği için. O komşuyu öyle tanımam. Kapıda falan gördükçe selamlasiriz sadece. Neyse eşimde -biz de mama takviyesi yapıyoruz çok sütü yok. Tek seferlik mi demiş o da hık mık etmiş muhtemelen tek seferlik değil. Eşim de sütü az ama eşime söyleyim demiş.
Çok kötü oldum. Kızı emziriyordum o sırada kız bıraktı sağma makinesine koştum hemen ne çıkarsa vereyim diye 30 CC çıkmadı bile. Şu an bile mama yediriyor annanesi. Hiçbir şey yapamadim yani. Ama içime de birşey oturdu aklım takıldı kaldı. Bir de gribim de tam iyileşmedi o da var bir taraftan.
Sonuçta onlar da mama verebilirler. Benim başıma gelse birinden süt isteyebilir mıydım bilmiyorum. Demek ki zor durumda kaldılar. Ufff içime ateş koydular yaaa
Valla dogru dedin psikoloji daha onemli boyle dusunmemistim hic. Bugun ilk kez bebekle yalniz disari ciktik o da cok iyi geldi inan. Disarda yalniz naparim bakamam diye dusunuyordum o kadar da kotu gecmedi insallah havalar daha da bozmadan oglenleri falan beraber cikip yuruyus yapsak baya iyi gelir diye dusunuyorum.Onunla daha çok uğrasırsın kalkıp sıcak su ısıtıp torbaya koyacaksında hemen battniyeyi koy peteğe ayapa kalkıp yatagına alırken tek kolunla tutuo yatağa ser canım direk. Faydasını görürsün
Eds nasıl gidiyor canımm. Arada sabrım tamamen gitmesin diye biberondan veriyorum geri kalan parmaktan. 3 gündür filan ufak ufak gögsümden basladık sondayla mama vermeye. İyice keyifci oldu benim kii kendimi zorlamayayım modunda. Son zamanlar ağlamaları siddetlenmişti meğersem açlıktan ağlıyormus cocuk 90 cc mama yiyince kendine geldi
Ben bu suni muhabbeti 2. Yada daha fazla doğumda kolay diyenleri duyuyorum hep. 2. Doğum zaten 1. Göre hep daha kolay olur diyorlar
Sefan olsun iç gitsin kuzum. Gerekirse eve gelince 1 bardak kimyon cayı içersin. Psikoloji daha önemli bence bu emzirme süreçlerinde kafan dağılsın
Rabbim yardımcın olsun canım benim. İnsallah çok kolay geçer sürecin. Ayağa kalkmana izin verdikleri her anı değerlendir yürüme çömelme konusunda. Ve bence öncesinde sağlıklı güzel bir şekilde beslen güçün olsun yerinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?