2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kizlar emzirirken kahve iciyor musunuz?
Günde bir fincan içilebilir diye biliyorum
Canım benim hayırlısı ile sağlıkla kavuşun inşallah
bu zamanlar hem çok çabuk bitsin istiyordum hem de bu zamanları özleyeceğimi biliyordum... Bazen karnımda hareket edişi hep benimle oluşu bir bedende iki can oluşumuz geliyor aklıma çok duygusallaşıyorum

Sağol canım bir arkadaşımda böyle söyledi Yaa ilk günler iyiydi kuzum zaman geçtikçe büyüdükçe kötü oluyor galiba 19.00-21.00 arası tutuyor

Canımm inşallah çok güzel geçer doğumun

Onunla daha çok uğrasırsın kalkıp sıcak su ısıtıp torbaya koyacaksında hemen battniyeyi koy peteğe ayapa kalkıp yatagına alırken tek kolunla tutuo yatağa ser canım direk. Faydasını görürsün
Eds nasıl gidiyor canımm. Arada sabrım tamamen gitmesin diye biberondan veriyorum geri kalan parmaktan. 3 gündür filan ufak ufak gögsümden basladık sondayla mama vermeye. İyice keyifci oldu benim kii kendimi zorlamayayım modunda. Son zamanlar ağlamaları siddetlenmişti meğersem açlıktan ağlıyormus cocuk 90 cc mama yiyince kendine geldi
Ben bu suni muhabbeti 2. Yada daha fazla doğumda kolay diyenleri duyuyorum hep. 2. Doğum zaten 1. Göre hep daha kolay olur diyorlar
Sefan olsun iç gitsin kuzum. Gerekirse eve gelince 1 bardak kimyon cayı içersin. Psikoloji daha önemli bence bu emzirme süreçlerinde kafan dağılsın
Rabbim yardımcın olsun canım benim. İnsallah çok kolay geçer sürecin. Ayağa kalkmana izin verdikleri her anı değerlendir yürüme çömelme konusunda. Ve bence öncesinde sağlıklı güzel bir şekilde beslen güçün olsun yerinde

Kızlar 1 numara bezi ne kadar kullandınız? Eşim yine 1 almış, değiştirsem mi? Bantların birbirine değmesi mi gerekiyor kapandığında?
Ben 2 numara kullanıyorum ama bacaklarına iz yapmaya başladı. Bitince 3 e geçebilirim ama benimki sleepy. Bantları hiç birleştirmiyorum sıkıntı olmuyor

Sağol canım bir arkadaşımda böyle söyledi Yaa ilk günler iyiydi kuzum zaman geçtikçe büyüdükçe kötü oluyor galiba 19.00-21.00 arası tutuyor
Ayyy saati hep aynıysa kolik bebek canım ya. Felaket haberi vermek istemem ama. Oğlumda 22:00-02:00 arası 4 saat ağlardı her akşam. Bunda daha saatimiz yok uyanık olması yetiyor ağlamak için

aaa bende once dogurcan
canim eger normal cok istiyorsan, suni sanci aldiginda epidurali hemen alma , dayanabildigin kadar dayan. 5 -6 cm e kadr dayanip epidural alsan sonrwsi da rahat olur. ama bugunr kadr suni sanciyla birlikte 1-3 cm arasi epidural alan kimse normal yapamadi. cunku biri acilman icin ilac digeri de tam tersi etki eden anestezi.

Cnm ben doğduğundan beri yapmadığıma bin pişmanım en güzelini yapmışsın benimkide çok seviyor suyu ama ben sıcak ortam yapmıyorum ev gündüz güzel oluyor bende genelde 13.00 gibi yıkıyorum

Kızlar, kızım ilk kez bol miktarda kustu dün sağdığım sütü vermiştim, acaba o mu bozdu midesini? böyle pıhtılı bi şekilde kustu çökelek gibi. Bir de kustuktan sonra ne zaman emzirmek gerekir acaba biraz dinlenmesi mi lazım midesinşn acaba bir fikriniz var mı?

Cnm her bebek meme reddi yapmıyor benimki biberon bebesi olduğuna rağmen gelmeyen mememi emiyordu bırakıyordu süt gelmeyince.cnm yorulcan reflü bebekler kısım kısım yer benim elimde biberonla geziyorum 30-45-60 kesik kesik yiyor bikerede 90 lık mama yemesi çok zor bizimki şimdi şimdi yiyebiliyor

2 ay 2 günden selam Nil kuş 4500 gram oldu. Bugün 2. Ay aşısı oldu sizi korkutmak istemem ama gözünden ilk defa yaş geldi geldiğimizden beri eve gögsümde uyuyor çığlık atarak ağlıyor o yüzden sizi şimdiden uyarıyorum temas çok önemli aşılardan sonra eşimi koltuğa gönderiyorum bizim yatak odasında yatağı ortalıyorum sağa sola destekler yapıp gögsümde uyutuyorum her aşıyı öyle geçirdik ilk ay aşısı rota bugünde karma ve zatüre verem olcaz daha

Epidural
Ay evet oyle olucak galiba doktor 4 cm den sonra epidural veriyoruz eger ihtiyac duyarsan dedi. Belki gerrk kalmaz. Basima gelicegi bilmiyorum valla ilk bebis

Ayyy saati hep aynıysa kolik bebek canım ya. Felaket haberi vermek istemem ama. Oğlumda 22:00-02:00 arası 4 saat ağlardı her akşam. Bunda daha saatimiz yok uyanık olması yetiyor ağlamak için
Ayy kıyamam kuzuma ya bende şüpheleniyorumda dile getirmiyorum yok yok değildir diyorum

Ya bizimde popomuz çok kötü çok pişik oldu ben sidocrem de kullandım desitinde bepantolde ama geçmiyor her altını değiştirdiğinde için gidiyor gözlerim doluyor görünce nasıl canı aciyordur kim bilir. Siz çözüm buldunuz mu

Kızlar akşam bir komşumuzun gelini geldi kapıya. Ben kızı emziriyordum eşim açtı. Demişti anne sütünüz var mı. Bi yakınları kaza geçirmiş anne yoğun bakimdaymis bebeği için. O komşuyu öyle tanımam. Kapıda falan gördükçe selamlasiriz sadece. Neyse eşimde -biz de mama takviyesi yapıyoruz çok sütü yok. Tek seferlik mi demiş o da hık mık etmiş muhtemelen tek seferlik değil. Eşim de sütü az ama eşime söyleyim demiş.
Çok kötü oldum. Kızı emziriyordum o sırada kız bıraktı sağma makinesine koştum hemen ne çıkarsa vereyim diye 30 CC çıkmadı bile. Şu an bile mama yediriyor annanesi. Hiçbir şey yapamadim yani. Ama içime de birşey oturdu aklım takıldı kaldı. Bir de gribim de tam iyileşmedi o da var bir taraftan.
Sonuçta onlar da mama verebilirler. Benim başıma gelse birinden süt isteyebilir mıydım bilmiyorum. Demek ki zor durumda kaldılar. Ufff içime ateş koydular yaaa

Epidural

Ay evet oyle olucak galiba doktor 4 cm den sonra epidural veriyoruz eger ihtiyac duyarsan dedi. Belki gerrk kalmaz. Basima gelicegi bilmiyorum valla ilk bebis
benim aciya normalde hic dayanikli olmayan arkadasim 6 cm e kadar dayandi. bende diorm sen dayandiysan bende dayanabilirim bi 5-6 cm ama kadr ama kismet tabi bilmrden konusmak kolay

Kizlar emzirirken kahve iciyor musunuz?
Kaynamış süte kahve koyuyorum ta hamilelikten beri
Canım doruk çok küçük olduğundan şu an bu yöntemden vazgeçtik, 2 fırt çekip memede uyuyakalıyor, biraz kilo almasını bekleyeceğiz. En azından çene kasları güçlenip 2700 üzeri olana kadar. Meme ve biberon beraber gidiyoruz. Yorucu süreç haklısın, bu bebeler alışkanlıklarını hemen bırakmıyor
Canlarım beni bilirsniz sütüm azdır ilk defa akşam da bol geldi bugün ekstra yeşil soğan ve roka yedim bolca hemen etkiliyomuş meğer
Maşallah canım Normal soğan da çok iyi süt yapıyor diyorlar bir de dereotu.
Seni hissetmek için süt gelmeyen memeyi emiyormuş yerim ya
Bugün doktorumuzun dediğine göre bu süreç 6 aylık olana kadar devam edebilirmiş. Ben de elimde biberonla geziyorum inan, az az içiriyorum sinirleniyor ağlıyor başka ver diye. Memede sakinleştiriyorum Yapacak bişey yok, iyi olsunlar da…

Allah yar ve yardımcıları olsun

Valla dogru dedin psikoloji daha onemli boyle dusunmemistim hic. Bugun ilk kez bebekle yalniz disari ciktik o da cok iyi geldi inan. Disarda yalniz naparim bakamam diye dusunuyordum o kadar da kotu gecmedi insallah havalar daha da bozmadan oglenleri falan beraber cikip yuruyus yapsak baya iyi gelir diye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…