bnde onu kullanıyorumkızlar doktor d vitamini olarak youplus verdi oğluma. bugün tesadüfen üstünde 4-10 yaş yazısını gördüm. yarın doktora sorucam ama size hangi d vitaminini verdi doktorunuz
tahmin edebiliyorum yazilanlardan
Ben bugun vermek uzereydim direkten donduk. Surekli memede durmak istedi butun gun emzirdim aksam bi baktim memem sismis muhtemelen hic emmedi oyle durdu sadece. Emmeyince uykuya da dalamadi. 1 ay dayanmak istiyorum ama bakalim nereye kadar gidecek.
Canim benzer durumu yasamis biri olarak yaziyorum. Doktor 38den sonra beni her gordugunde ee ne zaman doguruyosun herkes dogurdu sen kaldin falan diyordu. Ben kendisine her gittimde daha zamani var demekki dedim.
39. haftada ilk once suni sanci vermekten bahsetti sonraki kontrolde versek de ise yaramaz sezeryan yapariz dedi. Sonra ben kararli bir sekilde normal dogum istedigimi beklemek istedigimi soyledim her seferinde 2 gun sonraya tekrar cagirdi suyuna nstsine bakti her sey normal gorunuyordu ben de su gun gel artik alalim dediginde hep o gun kontrole geleyim bakalim tekrar falan dedim. Tabi bu bir riskti bilmiyorum simdi dusununce cok mantikli gelmiyor ama cesaret vermis demek ki Allah. Mutlaka kararli oldugunu belli et bence.
Neyse sonuc olarak 41+6 ya kadar doktoru zorlaya zorlaya bekledik. Tabi bunda bebegin iyi olmasinin etkisi de oldu her gittigimde nstsi ultrasonu gayet iyi cikiyordu.
41+6 da artik daha fazla bekleyemeyecegimizin bende farkindaydim suni sanciyi denemek istedigimi soyledim. Doktor direkt sezeryana almak istedi aslinda ise yaramaz dedi cunku hic acilma falan yoktu ve bebek asagi inmemisti ona da hak veriyorum. Ama ben israr ettim. Elhamdulillah 5 saat gibi bir surede de dogum oldu.
Suni sanci ocu degilmis onu anladim. Ama keske kendimi normal dogum diye sartlamasaymisim diyorum. Sezeryan olsaydim gercekten uzulurdum sirf kendimi sartladigim icin. Onemli olan bebegin sagligi bence eger sagligi yerindeyse beklenilebilir ama su konusunda baska doktora da danismani oneririm.
Bu arada ben de dogumdan 1 gun once baska doktora gittim fikir almaya. Cok beklemissin yapilan arastirmalar gosteriyor ki 38-39 da suni sanci verip dogumu baslatmak 41-42 de baslatmaktan daha avantajli ve normal dogumla sonuclanmasi daha yuksek ihtimal dedi. Ben bu asamayi gecmistim ama dusununce mantikli geldi bebek daha kucukken, kaka riski falan daha azken suni sanci almak daha mantikli geldi acikcasi.
Suni sancidan da korkma canim ben normal sanciyla kiyaslayamiyorum tabi ama bir sekilde oluyor bitiyor hatirlamiyorum bile suan o agri
Bebek alışıyor ağlamıyor bi süre sonra. Güneşin ağladığı çok nadir rahatlıyor çocukArtık 2-3 kere yaparım canım, yetmiyor bir kez belli. Hiç de sevmiyorum ağlatmayı ama mecbur dediğin gibiciğerinden gelmesin de burnundan gelsin ses yeterki kardeşim böyle minikken bronşit olmuş, halen çok çeker, çok korkuyorum. Be giydiriyosun yatarken yazsana canım. Bir de evin ısısı kaç biliyor musun
Pamuk ve suCanım ben de hem sabah hem akşam bu olayı yaşadım. Aynı yoğunlukta görüntü de.
Ta burnundan bile geldi sabah, az evvel de aynısı oldu. Sen sütü nasıl veriyorsun? Ağzını kitleyene kadar mı?
Normalde Doruk doyunca ağzını kitler. O rahatlıkla içirdim kustukça geriliyorum.bir de biberon markanız ne acaba?
Ekimcim ıslak mendil kullanmadan kakayı filan nasıl temizleyeceğiz?zaten korkudan aralıklı banyo yaptırıyoruz. Sizler kaç günde bir yıkıyorsunuz?
Annem de üşümekten olabilir dedi. Valla benim oda sıcak nasıl üşüyorlar, üşüyorlarsa da bunun çaresi nedir bilemiyorum artık. Kış bebesi kolay diyenlere selam olsun
İyi diyenler gibi olabilir çok içmiş diyenler de mevcut canım
Bak bu mantıklı geldi, çocuğun kafası terler diye şapkasını çıkarttırdılar bana. Bundan sonra gene takcam.
Kuzum yeşil kaka çok sulu ishal oluyor güneşte, bu Da alerji ile ilgili gözlemlediğim kadarıylaCnm internettede yazıyor ben doktorumada sordum yeşil kaka önemsencek bir durum değil dedi ayrıca bizimkide öyle kusmalar yaşadı dün saçıma omzuma oluk gibi kustu oluyormuş bebeklerde merak etme çokta sarlamalama
Kuzu bizim ev de dediğin gibi. Ev komple kuzey hepten serin. Ben polar battaniyeyle bebeyi paket yapıyorum o da iyi oluyorBizim odq 25-27 derece oluyor ama serin geliyor hala bana kuzey cephede kalıyor yatak odası ondan mı acaba. Ben gaz sancısı çekmesin diye emzirirken battaniyesine peteğe seriyorum güzel ısınıyor orda üzerini onunla örtüp 10 dk daha kucakta sıcağımla tutuyorum alttan gazını rahat cıkartıyor. Kış bebesi zormus yaa bu ısı konusunda
Maşallah güzellikson 5 :))
Guncel son gobek fotomu da atayim bu aksamdan
Geçmiş olsun minnoşKızlarrr oğlum hasta oldu. Gece vc den bana seslendi bi gittim ishal kova istedi bide kustubugün okula yollamıyorum durumuna bakayım olmazsa babası götürsün doktora inşallah bulaşıcı değildir kızı enfeksiyondan korumamız gerek malum yoğun bakımdan çıkarken doktor üstüne basa basa söyledi
bedava verdiklerini biliyorum hatta kızımda kullanmıştım ama doktor bu daha iyi dedi. ama 4-10 yaş çocuklar için yazması kafamı karıştırdıBizde onu kullanıyoruz cnm ama sağlık ocaklarıda bedava veriyor bilgin olsun ben 2. Şişeyi sağlık ocağından alıcam
bu da 1 fıs 3 damlaya denk gelenden. acaba bunlar bizim bebelere uygun değil mi kiOcean 400 lük kullanıyorum. 1 fıs/3 damlaya denk gelecek şekilde canım.
Üzerinde 2 yaş üstü yazıyor
Cnm 2 doktora gittim ikiside bunu verdi hiç kafana takmabedava verdiklerini biliyorum hatta kızımda kullanmıştım ama doktor bu daha iyi dedi. ama 4-10 yaş çocuklar için yazması kafamı karıştırdı
Kızz yanında yatıyor hareket ediyor ama içimde de hareket etse keşke diyorsuntahmin edebiliyorum yazilanlardan
ben bile o kadar alistim ki hamilelige, simdi dogunca nasil olucak fln diye dusunuyorumsanirim cok gec kaldim bunu sorgulamak icin
Bende tombiğim bebeğimanurkoc canımm korseyi taktım aman yarabbi zor sığdım alttan göbek pörtledi meğer önce alttan takmaya başlamak gerek sanırım. Bir kıvrılma olmadı fakat kızı emzirirken oturamadm zorlandım çıkardım emzirip takmak lazım emzirme öncesi tekrar cıkarmak lazım yada azcık daha kilo verip takmam lazım :) ben tombik olduğumdan rahat edememiş olabilirm :)
Sütünü ictikten sonra bazen oluyor bizde canim. Bence yemek borusundan geliyor besin tam olarak mideye ulasamamis gibi geliyorBir de hırıltı var ciğerlerinden mi geliyor anlamadımburnunu açamadım mı acaba..nefes alırken hırıldıyor mu sizinkiler de?
Sanmam canım D vitamini formu aynı sadece miktarı bebeğe göre ayarlıyorsun gibi düğünbu da 1 fıs 3 damlaya denk gelenden. acaba bunlar bizim bebelere uygun değil mi ki
Geçmiş olsun canım dikkat edin özellikle ellerini yıkasın oğlun bol bol insallah hemen toparlanırKızlarrr oğlum hasta oldu. Gece vc den bana seslendi bi gittim ishal kova istedi bide kustubugün okula yollamıyorum durumuna bakayım olmazsa babası götürsün doktora inşallah bulaşıcı değildir kızı enfeksiyondan korumamız gerek malum yoğun bakımdan çıkarken doktor üstüne basa basa söyledi
Ayy zaten az kaldıı vaktinehic sancim yok canm.
arada asagiya baski yapinca , makata dogru bir agri oluyor ama oda gunde bir kac kere . nst de 28 in ustunu hic gormedm zaten . keyfi yerinde benimkinin
Meme reddi o değil canım ya benim bildiğim memeye gelince cığlık cığlıga ağlıyor vs diyor tutmak istemiyormus memeyi. Uykucu oldukları için 2-3 emip uyuyup kalıyorlar sen sürekli uyandırıp emmesini sağlayacaksın cenesine dokun sürekliiGeceleri 2 dakikadan fazla emmiyor ki çok aç oluyor. Mamaya mı alıştı acabameme reddi böyle bir şey mi kızlar? Bırakıp oynuyor memeyle
Bizde de ara ara oluyor yeşil kaka ve kesik kusma her zaman üşüttüğüne işaret değil ama dikkat etmekte fayda varÜşüyünce de kusuyorlar mı ya
Benim minik ilk kez bugün ciddi kusmalar yaşadı. Zaten ara ara yeşil kaka mevcut
Ben bu bebeyi daha ne kadar sarmalayacağım bilmiyorum
Meme emmek istemiyorsa burnu tam açılmamış olabilir ciğerlerinden geliyorsa bir doktora götür istersen canımBir de hırıltı var ciğerlerinden mi geliyor anlamadımburnunu açamadım mı acaba..nefes alırken hırıldıyor mu sizinkiler de?
Ben uzun kollu zıbın üstüne uzun kollu tulum ya da uzun kollu üst muhakkak giydiriyorum bir de hep battaniyeye sarılı bizim evde sıcak değil ortalama belki 25 dereceYarım kollu zıbın üstüne penye hastane çıkışı giydirip, penye battaniye üstüne örme battaniye seriyorum. Siz daha fazla mı giydiriyorsunuz? Çok panik oldum ya, inşallah üşütmemişimdir. Ev 22 derece bu arada
Iyi canım şükürYa ne güzel yanınızda kalanlarınız var. Ben cumadan beri yalnızım
Şimdi nasıl bebiş iyi dimi
Canım yeşil kaka sürekli olmadıkça ara ara normal kabul görüyor yediklerimizle alakalı arada yeşil olabilir dedi doktor. Roka yeşil salata ıspanak vs.
Askılı zıbın üstüne bi penye takım müslin örtüye kundak üstüne battaniye onu da yarım örtüyorum. Ev 22-23 arası bizim.
Bize valens d3 verdi canım.
Çok geçmiş olsun inşallah bulaşıcı değildir dediğin gibiKızlarrr oğlum hasta oldu. Gece vc den bana seslendi bi gittim ishal kova istedi bide kustubugün okula yollamıyorum durumuna bakayım olmazsa babası götürsün doktora inşallah bulaşıcı değildir kızı enfeksiyondan korumamız gerek malum yoğun bakımdan çıkarken doktor üstüne basa basa söyledi
Aynısı bende de var malesefkızlar biz bugün 1 aylık olduk ve 4 gündür kızım inanılmaz ağlama krizlerine giriyor zaten uykudan zor uyanma halleri devam ediyor hala uyanınca da tüm uyanık vakti ağlamakla geçiyor
meme reddinde adı üstünde memeyiGeceleri 2 dakikadan fazla emmiyor ki çok aç oluyor. Mamaya mı alıştı acabameme reddi böyle bir şey mi kızlar? Bırakıp oynuyor memeyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?