Bizde aynı durumdayız oğlum hep burnu tıkalı hafif hasta oluyor kresten dolayı. Bebeği öpme diyorum nefesini verme diyorum ama dinlemiyor güzelce söylüyorum en sonunda biraz kızarak söyleyince duruyor ama ağlıyor bu seferde ben üzülüyorum. Hatta şimdi bebek biraz burunu akiyor hasta olacak diye çok korkuyorumGeçmiş olsun benim büyük kızımda sürekli öksürüyor anaokulna gittiği için hep yarım hasta. Küçük kızımda aynen bir hafta yoğun bakımda yattı enfeksiyondan dolayı. Büyük laf anlamıyor öpüyor kardeşini ne yapıyım bilmiyorum sık sık emzirmeye çalışıyorum hasta olmasın diye. Ama henüz çözüm bulamadım büyüğü uzak tutamıyorum
kuzum bak ben kanada dayim burda yaz kis fark etmiyor. yeni dogan buyuk kucuk farketmeksizin hergun cocuklari disari cikariyorlar. yeni dogan ile 15-20 dk yuruyus yapin diyor dr lar. hem bebek daha sakin oluyormus , hem de yurumek kan dolasimini hizlandirdigi icin sut icinde faydaliymis.Valla dogru dedin psikoloji daha onemli boyle dusunmemistim hic. Bugun ilk kez bebekle yalniz disari ciktik o da cok iyi geldi inan. Disarda yalniz naparim bakamam diye dusunuyordum o kadar da kotu gecmedi insallah havalar daha da bozmadan oglenleri falan beraber cikip yuruyus yapsak baya iyi gelir diye dusunuyorum.
Canım şehir olarak neredesin.? Onu yazarsan belki burda ben dahil yardımcı olmak isteyen arkadaşlar olur.. Allah şifa versin o bebeğin anneciğineKızlar akşam bir komşumuzun gelini geldi kapıya. Ben kızı emziriyordum eşim açtı. Demişti anne sütünüz var mı. Bi yakınları kaza geçirmiş anne yoğun bakimdaymis bebeği için. O komşuyu öyle tanımam. Kapıda falan gördükçe selamlasiriz sadece. Neyse eşimde -biz de mama takviyesi yapıyoruz çok sütü yok. Tek seferlik mi demiş o da hık mık etmiş muhtemelen tek seferlik değil. Eşim de sütü az ama eşime söyleyim demiş.
Çok kötü oldum. Kızı emziriyordum o sırada kız bıraktı sağma makinesine koştum hemen ne çıkarsa vereyim diye 30 CC çıkmadı bile. Şu an bile mama yediriyor annanesi. Hiçbir şey yapamadim yani. Ama içime de birşey oturdu aklım takıldı kaldı. Bir de gribim de tam iyileşmedi o da var bir taraftan.
Sonuçta onlar da mama verebilirler. Benim başıma gelse birinden süt isteyebilir mıydım bilmiyorum. Demek ki zor durumda kaldılar. Ufff içime ateş koydular yaaa
kuzum bak ben kanada dayim burda yaz kis fark etmiyor. yeni dogan buyuk kucuk farketmeksizin hergun cocuklari disari cikariyorlar. yeni dogan ile 15-20 dk yuruyus yapin diyor dr lar. hem bebek daha sakin oluyormus , hem de yurumek kan dolasimini hizlandirdigi icin sut icinde faydaliymis.
zaten yuvaya okula giden cocuklar son 1-1.5 saat hergun disarda yaur kar dinlemeksizin.
Bugün kantaron yağına başladım, o kadar da dikkat ettim, prima kullanıyorum, pişik kremi sürdüm her günYa bizimde popomuz çok kötü çok pişik oldu ben sidocrem de kullandım desitinde bepantolde ama geçmiyor her altını değiştirdiğinde için gidiyor gözlerim doluyor görünce nasıl canı aciyordur kim bilir. Siz çözüm buldunuz mu
Canım benim göğsüm büyük, kahverengi kısmı da oldukça büyük. Bebişin ağzı da şu an çok minik, sadece ucunu alıyor memenin. Kahverengi kısmın da birazını alması lazım yoksa süt gelmiyor bebeğe. Bu yüzden tutamadı bir türlüSadece merak ettiğim için sordum canım, hepimizin süreci farklı. Bebeğin gelişimi önemli olan. Yeter ki kilo alsın gelişsin de, sen kafaya takma bunları. Memeyi tutamama sebebi ne peki, genelde 3 kilo altındaki bebekler memeyi pek tutamıyor zaten. Geliştikçe kasları gelişiyor.
Ne güzel bir destekmişHelal olsun gerçekten. İnşallah bu yolda azminin karşılığını alacaksın.
Maşallahşifa olsun kızına
aksamlari banyo yaptir. dr aksam uykusuna alismasi icin 40 gunden sonra rutin olustur dedi. banyo, emzirme ,gaz cikarma, masaj ,sonra uyku gibisinden .Ayy boyle deyince ozeniyorum gaza geliyorum bebek sicaga alissin hic istemiyorum. Cok narin buyumesin. Insallah yapabilirim gunasiri banyo yaptirip yikamadigim gun cikabiliriz mesela.
Evde hep pamukla temizleyelim canım bence bebeklerin derileri çok hassas. Dışarıda ıslak mendil kullanıyorum ben. Birde ben 24 gündür ped kullanmaktan pişik oldumCnm ben doğduğundan beri yapmadığıma bin pişmanım en güzelini yapmışsın benimkide çok seviyor suyu ama ben sıcak ortam yapmıyorum ev gündüz güzel oluyor bende genelde 13.00 gibi yıkıyorum
35+6 haftalıkken kanama sebebiyle sezeryan oldum. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadık.Merhabalar. Aralık ayı annesiyim ama erken doğum riskim var. 35 haftada doğum yapan anne var mı grupta acaba? Ya da yakın haftalarında? Varsa küvözde kaldı mı kaç gün kaldı? Yardımcı olursanız sevinirim
ben kızıma almıştım. işe yaramıştı sankiKızlar kiraz çekirdekli kemer var karınlarına sıcak kompres yapmak için kullanan var mı ? Gaz sancısı için düşünüyorum ama işe yarar mı sizce ?
bebek durmadıysa son çare bunu düşünmüş olabilirler. ah yavrum Allah anneciğini ona bağışlasınKızlar akşam bir komşumuzun gelini geldi kapıya. Ben kızı emziriyordum eşim açtı. Demişti anne sütünüz var mı. Bi yakınları kaza geçirmiş anne yoğun bakimdaymis bebeği için. O komşuyu öyle tanımam. Kapıda falan gördükçe selamlasiriz sadece. Neyse eşimde -biz de mama takviyesi yapıyoruz çok sütü yok. Tek seferlik mi demiş o da hık mık etmiş muhtemelen tek seferlik değil. Eşim de sütü az ama eşime söyleyim demiş.
Çok kötü oldum. Kızı emziriyordum o sırada kız bıraktı sağma makinesine koştum hemen ne çıkarsa vereyim diye 30 CC çıkmadı bile. Şu an bile mama yediriyor annanesi. Hiçbir şey yapamadim yani. Ama içime de birşey oturdu aklım takıldı kaldı. Bir de gribim de tam iyileşmedi o da var bir taraftan.
Sonuçta onlar da mama verebilirler. Benim başıma gelse birinden süt isteyebilir mıydım bilmiyorum. Demek ki zor durumda kaldılar. Ufff içime ateş koydular yaaa
mustela kullan canım. başka bir şey geçirmiyorYa bizimde popomuz çok kötü çok pişik oldu ben sidocrem de kullandım desitinde bepantolde ama geçmiyor her altını değiştirdiğinde için gidiyor gözlerim doluyor görünce nasıl canı aciyordur kim bilir. Siz çözüm buldunuz mu
Ankara'dayim canım. Konusabilirsem detayları öğrenir yapılabilecek birşey olursa yazarım buraya teşekkür ederimCanım şehir olarak neredesin.? Onu yazarsan belki burda ben dahil yardımcı olmak isteyen arkadaşlar olur.. Allah şifa versin o bebeğin anneciğine
İnşallah canım. Bende biraz önce poposunu açık bıraktım 2 saat kadar bezini baglamadan yatırdım üzerini örttüm sanki biraz iyi oldu gibi birde kuzum rahat etti galiba çok güzel uyuduBugün kantaron yağına başladım, o kadar da dikkat ettim, prima kullanıyorum, pişik kremi sürdüm her günumarım faydası olur
Ben de aynı dertten muzdaribimYa benm oğlumda anaokuluna gidiyor güzelce hasta olduğunu kardeşine geçerse onun daha kötü olucağını odasında oynamasını söyledim. İçeri gelirse de kızı yatak odasına götürücem. Normalde tablet pek vermem ama bugün verdim oyun oynuyor. Sende anlatmaya çalış istersen yada küçüğü yatak odasında yatır ki aynı odada durmazlarsa sürekli dokunmaz. Valla ikisine de kıyamıyorum napcaz böyle
Gaz sorunu var çıkarmaya çalışıyoruz, abisi kıskanıyor tabi kreşe gittiği için gündüzleri iyi oluyor akşamları da babannesi bakıyor bende ilgilenmeye çalışıyorum öyle şimdilikVallahi üzülüyorum ne yapacağımı şaşırdım... ben de istiyorum ilgileneyim ikisiyle ama olmuyor illaki küçükle ilgilenmek gerekiyor sütüm var ama mama da veriyorum mecbur doyuyor yatıyor hemen yoksa saatlerce emiyor kızımla ilgilenemiyorum. Kıskançlık durumları nasıl?
Karın ağrısı ya da gaz sorunu yaşayan varsa biz bebeğin mamasına ya da bazen ağzına badem yağı damlatıyoruz huzursuzsa annem karnına badem yağıyla mesaj yapıyor rahatlıyor aklınızda olsun
Peki ciğer geliştirici yapılmış mıydı acaba35+6 haftalıkken kanama sebebiyle sezeryan oldum. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadık.
Cnm mustela sucoderm işe yaramadı doktor hamazic verdi oda işe yaramadı şimdi exoderil kullanıyoruz geçmiyor prima kullandık ıslak mendilden patladıkEvde hep pamukla temizleyelim canım bence bebeklerin derileri çok hassas. Dışarıda ıslak mendil kullanıyorum ben. Birde ben 24 gündür ped kullanmaktan pişik oldumbebişin mustela pişik kremini kullandım hemen geçirdi kendi üzerimde denemiş oldum Akşam 8 gibi yıkıyorum ben mecbur elektrikli soba açıyorum. Ne güzel suyu seven bebişlerimiz var şanslıyız
Ben hergün çıkarıyorum sahilde rüzgar bile olsa sadece üstüne polarlı hırkasını giydirdim tulumların şapkası bide örtü açıkçası çok soğuk olana kadar çıkarıcam hep deniz kenarında yürüyoruz bizkızlar dışarı çıkıyor musunuz
nerelere gidiyorsunuz
hava biraz soğuk 2 defa parka çıkardım
ama üşümesin diye çok sardım sanırım bağırmaya başladı bi süre sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?