2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .

Geçmiş olsun gerçekten bazı şeyler ihmallerden oluyor. Detaylı bakmak yok çoğu doktorda hepsi öyle değil tabi ki ama. Mesela göze mi gtiin sadece gözüne bakıyorlar diş etinin göz sinirini etkilediği ihtimaliyle ilgilenmiyorlar kızın kaç yasında canım

Teyzem gezsin dolassın valla bebekten önce enerji depolasıın. Bizden çok yoruluyorlar doğumdan sonra

Kuzum bu kusma olayını naptınız devam ediyor mu hala
Hem de nasıl canım valla her emmeden sonra rutin kusuyor desem yeridir. Gece daha az kusuyor ama yine de kusma var. Osman gönülalın reflü ile alakalı videosu var orda 4 aya kadar normal demiş. İzlemeni öneriyorum.

Canim yorumlarını okuyorum aynı süreçlerden geçtim . Senin gibi telasliydim . Bak sen strese girdikçe daha çok zorlanacaksın . Besleniyor mu ac mi niye az emdi . İlk sirunun cevabı beslenmese hiç sürekli ağlayacak benim sütüm sağınca az geliyor mesela manuel pompa ile bazen 30 CC geliyor ama diğerini emiyor. Önceden sagdigim sütü bitirirdi şimdi içmiyor daha kısa emiyor emin ol huyları gün gün değişiyor. Bebek ağlamadan uyuyor mu sakinse doyuyordur kontrollerde kilosu iyi mi altını yeterince ıslatıyor mu ona bakman lazım sürekli telaş yapma lütfen .

Sen emzirdikten sonra sagdigin sütü ver ne kadar içiyorsa . Benimki baştan beri memede uyuyor sürekli uyandırmak zorundayım ona çözüm bulamadım

Hem de nasıl canım valla her emmeden sonra rutin kusuyor desem yeridir. Gece daha az kusuyor ama yine de kusma var. Osman gönülalın reflü ile alakalı videosu var orda 4 aya kadar normal demiş. İzlemeni öneriyorum.
Teşekkür ederim canım izliyceem

Canım biliyorsun daha önce alerji ile ilgili sana yazmıştım oğlumdan tecrübeliyim bu konuda ben de beş gündür süt ve süt ürünleri tüketmiyorum dün itibari ile yumurtayı da kestim çünkü yumurta yediğim zaman kaka da mı kuz bayağı bir arttı kuzu eti deneyebilirsin ben oğlumdayken kuzu etinden yapmaya başladım bazı şeyleri Ona da tepki gösterince bıraktım önceki tecrübelerime dayanarak tavsiyem şu 15 gün boyunca süt alerjen ürünleri yemedikten sonra sütün temizlendikten sonra kuzu etini yemeyi dene eğer ki güneşte değişiklik fark edersen tekrar kesersin güneşte anlattığın tüm belirtiler şuan benim kızım da da var bizim ekstra beneklenmemizde var yani cilt tepkili benim kızım oğlum da öyleydi ama ben alerjenleri erken kestiğim için kaka da kan görmem diye ümit ediyorum. eğer sorun olursa her zaman cevaplamaya çalışırım dilim döndüğünce sen mama takviyesi yapıyorsun sanırım mamayı da değiştirmen gerekiyor alerjen Mamalar var onu vermen gerekiyor ayrıca inek sütü varsa keçi sütü ve diğer sütlere karşıda alerji oluyor bence deneme

bizim doktor sarılığın beslenmeyle alakalı olmadığını söyledi. araştırdım cidden karaciğerin yeterince gelişmemesi ile ilgiliymiş

Birbasak sarılıkla ilgili konuşmuşsunuz özet geçsenize okuyamıyom geriyi bugün aşımız vardı 1300 gram almış ama dr a gösterdim sarılığı var hala dedi çok değil ama çocuk dr una götür tahlil yapsın dedi daha ne kadar beslicem anlamadım baya almış kilo

Bu ben oluyorum heralde doğduğu günden itibaren gece gündüz tek başıma bakıyorum belki eşim günde sadece 1 2 saat bakıyordur o da gece uykusu hiç yok bi sabah 6 dam sonra halim kalmayınca emzirip ona veriyorum gazını çıkarıp uyutuyor tekrar acıkana kadar onunla bi de evin bütün işi çocuğun her yıkanan kıyafet ütüsü bizim çamaşırlar falan filan bakalım nerde artık yeter diye bağıracağım

Kıyamam sen de bendensin ilk iki hafta yanımda birileri vardı ama sadece yemek yaptılar sağ olsunlar başından beri kızıma tek başıma bakıyorum bir de oğlum var okula gidip geliyor oğlum kurabiye istemişti bir kolumla kızı tutarken tek kolumla kurabiye yaptım biraz önce, yarım saat öncede biraz uyuttum kızı zorla o kısacık zamanda oğluma köfte yoğurdum bulaşık makinesini boşalttım patates doğrucaktım ki uyandı şuan emiyor şansıma bir yarım saat daha uyursa patatesleri hazırlıcam sonrası kolay bi kolumda tutarken diğer elim boşta kızartırım :) çünkü eşimin işleri çok yoğun çocuğu bırakıp geri gidiyor

İlk 20 gün tehlikeli diyorlar ama. Beslenmeyle sarılığın geçmesinin alakalı olmadığı konuşulmuştu

Allah yardımcınız olsun kızlar

Bizim sarılık da devam ediyor yavrum, doktor baktırmaya gerek yok diyor, 10 günü geçtiği için risk görmüyorlar, 40 güne kadar sarı renk devam eder demişti, oğlumun kilo artışı da iyiydi en son gittiğimizde.

Ben ilk günden beri çılgınlar gibi besliyorum kilo kaybımız bile olmadı, ilk birkaç gün 100 gr dışında. Yok geçmiyor işte. Arkadaşımla konuştum, 2 ay sonra geçmiş çocuğunun sarılığı.

kızımın tüm kıyafetlerini ütülerdim de oğlanda ütü falan yok. ancak yıkıyorum

Bizim de aynı ben resim gösteriyorum biraz yok bur iki dk sonra bağırıyor

Ce eee filan da yapılmıyor, şebeklik yapiyorum bosa gidiyor anlamiyorlar bebeler yaa cok resmi bi ilişkimiz var tek etkinliğimiz konuşmak bol bol konusmaya calisiyorum ve evi gezmek bu kadar

Günlerdir mahvoldum kızım sürekli ağlıyor durmuyor daha dün aylık kontrolüne götürmüştük bugün tekrar götürdüm çünkü gece mahvoldu ağlamaktan doktor bir şeyi yok kolik bebek öyle büyücek diyor ama yavrum sanki canı yanarcasına ağlıyor üzüntüden elim ayağım tutmaz oldu ne yapacağımızı şaşırdık aynı durumu yaşayan var mı kızlar bana bir akıl verin nasıl sakinleşecek bu kız ? çok sakindi hiç böyle değildi 1.ayına yaklaşınca birden bire başladı böyle..

Çok iyi yapmışsın canım bu süreçten destek almak çok hayati bi durum. Ben de henüz yıkayamadım cesaret edip çünkü bizimki deliler gibi ağlıyor yıkanırken, hiç sevmiyor çıplaklığı haspam 40ının çıkmasını bekliyorum ben de hevesle, sanki sihirli değnek değecekmiş gibi hissediyorum, öyle olmayacağını bilsem de kendimi böyle teselli ediyorum
Canım, zaten memede olmadığı zamanlarda sürekli ağlıyor neredeyse. Emzirmeme rağmen dün acayip ağlamış, sağdığım sütten vermişler içmil öyle uykuya dalmış mesela o yüzden telaş ediyorum biraz. Kilosu da yetersizdi geçen kontrolde, bugün tekrar gittik fena değil dedi doktor. Uykularıysa yok denecek kadar az, gündüz neredeyse hiç uyumuyor, gece 3-4 saat uyuyor o kadar. Bez sayısı iyi ama diğer veriler böyle olunca direkt süte yoruyorum ben de.
Kıyamam ya seni kesinlikle tebrik ediyorum. Allah kolaylık versin canım benim. Ben çocuğa odaklandım, çünkü durmuyor sürekli ağlıyor ne yazık ki kolik sancıları da var. Böyle bir durumdur bir de ev işleri olsa iki kat zorlanırdım gerçekten

Canım, damla verdi mi doktor? Biogaia ve aguline şurup veriyorum ben bi miktar iyi geliyor gibi. Saatler süren ağlamaları azaldı en azından, yine ağlıyor tabii de

Kizlar bugun dogumumu yaptiracak doktorla tanistim. Iyi birine benziyor. Bu gece 1 de hastanede olmami istedi
Ilk dogumhaneye alicaklarmis. Suni sanci vericez.Ilk dogumun 12 saati bulabilir. Acilmazsan sezeryan yapariz. Kendini en zor aciya hazirla filan dedi. Kendisinin normal dogumu destekleyen bir doktor oldugunu da dile getirdi.

Doguma girmeden var mi bi tavsiyeniz?
Acilmayi beklerken bisiler yiyip icmeye izin veriyolar mi? Tok karna mi gideyim. Valla ben acken hic halim olmaz kesin. yanima adacayi hurma filan almayi dusunuyorum da
Birde takilarinizi cikarmis miydiniz? Bu mukemmel sorulari Doktora soramadim valla

Ilk cocugumda oyleydi belirli saatlerde aglamaya basliyordu yanlis hatirlamiyorsam 5 6 gibi baslardi geceye kadar aglardi
Esimle napcagimizi sasiriyorduk..kolik bebeginiz sanirim birkac ay cekeceksiniz maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…