Öncelikle çok geçmiş olsun büyük kızımda egzama vardı o zaman bilmiyordum alarjiyi belkide yediği şey tetikledi kendimi çok suçlu hissediyorum onun için küçükte dha dikkatliyim bende gürültülü kaka ve gaz doğduğundan beri böyle. İpliksi uzayan mukus şuan yok ama bir hafta vardı. Acaba bunlar tek başına alerji belirtisi mi ama şuan kaka da kan yüzde sivilce görünmüyor. Allahım çocuklarımıza şifa versin. Dediğim gibi bir Dr da büyük kızımdan alerji testi isteysdi belki kızım sabahlara kadar kaşınmiycakti hepsi egzama diyip yolladı nyseki şuan geçti ama benim güzel kızım üç dört sene kaşıntıdn uyuyamadı ve elim kolum bağlıydi Rabbım kimseye yaşatmasın
Hem de nasıl canım valla her emmeden sonra rutin kusuyor desem yeridir. Gece daha az kusuyor ama yine de kusma var. Osman gönülalın reflü ile alakalı videosu var orda 4 aya kadar normal demiş. İzlemeni öneriyorum.Teyzem gezsin dolassın valla bebekten önce enerji depolasıın. Bizden çok yoruluyorlar doğumdan sonra
Kuzum bu kusma olayını naptınız devam ediyor mu hala
Canim yorumlarını okuyorum aynı süreçlerden geçtim . Senin gibi telasliydim . Bak sen strese girdikçe daha çok zorlanacaksın . Besleniyor mu ac mi niye az emdi . İlk sirunun cevabı beslenmese hiç sürekli ağlayacak benim sütüm sağınca az geliyor mesela manuel pompa ile bazen 30 CC geliyor ama diğerini emiyor. Önceden sagdigim sütü bitirirdi şimdi içmiyor daha kısa emiyor emin ol huyları gün gün değişiyor. Bebek ağlamadan uyuyor mu sakinse doyuyordur kontrollerde kilosu iyi mi altını yeterince ıslatıyor mu ona bakman lazım sürekli telaş yapma lütfen .Bebiş doğduktan sonra bugünlerin kıymetini bilemediğimiz için üzülebilir annen sanırım uyku keşke depolanabilen bir şey olsa
İnşallah canım, eğer yine kilo alamdıysa sütüme değil de emzirme biçimime bağlayacağım çünkü dün geceden beri memeyi tutamıyor gibi geliyor, zorlanıyor sinirleniyor itiyor çekiyor falan, bunlar yenidoğan atakları mıdır nedir tam bi şey yoluna giriyor derken başka bir şey başlıyoreskiden 20 dakika emebilen çocuk şimdi 10 dakikadan fazla emmiyor çünkü uyukluyor memede, 20 dakika sonra da uyanıp ağlayarak meme aranıyor, tutamıyor yine sinirleniyor falan. Yarebbim kısır döngü
Teşekkür ederim canım izliyceemHem de nasıl canım valla her emmeden sonra rutin kusuyor desem yeridir. Gece daha az kusuyor ama yine de kusma var. Osman gönülalın reflü ile alakalı videosu var orda 4 aya kadar normal demiş. İzlemeni öneriyorum.
Canım biliyorsun daha önce alerji ile ilgili sana yazmıştım oğlumdan tecrübeliyim bu konuda ben de beş gündür süt ve süt ürünleri tüketmiyorum dün itibari ile yumurtayı da kestim çünkü yumurta yediğim zaman kaka da mı kuz bayağı bir arttı kuzu eti deneyebilirsin ben oğlumdayken kuzu etinden yapmaya başladım bazı şeyleri Ona da tepki gösterince bıraktım önceki tecrübelerime dayanarak tavsiyem şu 15 gün boyunca süt alerjen ürünleri yemedikten sonra sütün temizlendikten sonra kuzu etini yemeyi dene eğer ki güneşte değişiklik fark edersen tekrar kesersin güneşte anlattığın tüm belirtiler şuan benim kızım da da var bizim ekstra beneklenmemizde var yani cilt tepkili benim kızım oğlum da öyleydi ama ben alerjenleri erken kestiğim için kaka da kan görmem diye ümit ediyorum. eğer sorun olursa her zaman cevaplamaya çalışırım dilim döndüğünce sen mama takviyesi yapıyorsun sanırım mamayı da değiştirmen gerekiyor alerjen Mamalar var onu vermen gerekiyor ayrıca inek sütü varsa keçi sütü ve diğer sütlere karşıda alerji oluyor bence denemeDoktor sadece ilaç yazacak diye bebeyi evden çıkarmak istemedim eşimi yolladım.
Tahlil sonucuna göre antibiyotik şurup vermiş, enjektörle içerecekmişimmuhtemelen içmeyecek Allah yardımcım olsun.
Bir de probiyotik vermiş Nbl probiyotik şase vermiş yarımşar paketi sütle karıştırıp günde 2 kere verecekmişim. Neden damla formunda olan probiyotikten vermedi bilmiyorum.
Veee resmî olarak yumurta, süt ve süt ürünleri ve dana etini kestik.kahvaltıda en azından protein olsun kıyma yerim diyordum o da yalan oldu
Güneş artık biraz toparlar inşallah
Allah hepimizin bebişlerine sağlık, bizlere de sabır ve kolaylık versin
bizim doktor sarılığın beslenmeyle alakalı olmadığını söyledi. araştırdım cidden karaciğerin yeterince gelişmemesi ile ilgiliymiş
Bu ben oluyorum heralde doğduğu günden itibaren gece gündüz tek başıma bakıyorum belki eşim günde sadece 1 2 saat bakıyordur o da gece uykusu hiç yok bi sabah 6 dam sonra halim kalmayınca emzirip ona veriyorum gazını çıkarıp uyutuyor tekrar acıkana kadar onunlaOy ne güzel minnoşumun saati varbenimki free, her an memeler açık geziyorum evde öyle saat falan yok Hepimize sakinlik, ferahlık versin Allah'ım şu bebişleri hayırlısıyla büyütebilsek bu süreçte çocuğunu tek başına büyüten ebeveynlere saygım 100 kat daha arttı, meğer ne kadar zormuş...
Kıyamam sen de bendensin ilk iki hafta yanımda birileri vardı ama sadece yemek yaptılar sağ olsunlar başından beri kızıma tek başıma bakıyorum bir de oğlum var okula gidip geliyor oğlum kurabiye istemişti bir kolumla kızı tutarken tek kolumla kurabiye yaptım biraz önce, yarım saat öncede biraz uyuttum kızı zorla o kısacık zamanda oğluma köfte yoğurdum bulaşık makinesini boşalttım patates doğrucaktım ki uyandı şuan emiyor şansıma bir yarım saat daha uyursa patatesleri hazırlıcam sonrası kolay bi kolumda tutarken diğer elim boşta kızartırım :) çünkü eşimin işleri çok yoğun çocuğu bırakıp geri gidiyorBu ben oluyorum heralde doğduğu günden itibaren gece gündüz tek başıma bakıyorum belki eşim günde sadece 1 2 saat bakıyordur o da gece uykusu hiç yok bi sabah 6 dam sonra halim kalmayınca emzirip ona veriyorum gazını çıkarıp uyutuyor tekrar acıkana kadar onunlabi de evin bütün işi çocuğun her yıkanan kıyafet ütüsü bizim çamaşırlar falan filan bakalım nerde artık yeter diye bağıracağım
İlk 20 gün tehlikeli diyorlar ama. Beslenmeyle sarılığın geçmesinin alakalı olmadığı konuşulmuştuBirbasak sarılıkla ilgili konuşmuşsunuz özet geçsenize okuyamıyom geriyi bugün aşımız vardı 1300 gram almış ama dr a gösterdim sarılığı var hala dedi çok değil ama çocuk dr una götür tahlil yapsın dedi daha ne kadar beslicem anlamadım baya almış kilo
Bu ben oluyorum heralde doğduğu günden itibaren gece gündüz tek başıma bakıyorum belki eşim günde sadece 1 2 saat bakıyordur o da gece uykusu hiç yok bi sabah 6 dam sonra halim kalmayınca emzirip ona veriyorum gazını çıkarıp uyutuyor tekrar acıkana kadar onunlabi de evin bütün işi çocuğun her yıkanan kıyafet ütüsü bizim çamaşırlar falan filan bakalım nerde artık yeter diye bağıracağım
Allah yardımcınız olsun kızlarKıyamam sen de bendensin ilk iki hafta yanımda birileri vardı ama sadece yemek yaptılar sağ olsunlar başından beri kızıma tek başıma bakıyorum bir de oğlum var okula gidip geliyor oğlum kurabiye istemişti bir kolumla kızı tutarken tek kolumla kurabiye yaptım biraz önce, yarım saat öncede biraz uyuttum kızı zorla o kısacık zamanda oğluma köfte yoğurdum bulaşık makinesini boşalttım patates doğrucaktım ki uyandı şuan emiyor şansıma bir yarım saat daha uyursa patatesleri hazırlıcam sonrası kolay bi kolumda tutarken diğer elim boşta kızartırım :) çünkü eşimin işleri çok yoğun çocuğu bırakıp geri gidiyor
Bizim sarılık da devam ediyor yavrum, doktor baktırmaya gerek yok diyor, 10 günü geçtiği için risk görmüyorlar, 40 güne kadar sarı renk devam eder demişti, oğlumun kilo artışı da iyiydi en son gittiğimizde.Birbasak sarılıkla ilgili konuşmuşsunuz özet geçsenize okuyamıyom geriyi bugün aşımız vardı 1300 gram almış ama dr a gösterdim sarılığı var hala dedi çok değil ama çocuk dr una götür tahlil yapsın dedi daha ne kadar beslicem anlamadım baya almış kilo
kızımın tüm kıyafetlerini ütülerdim de oğlanda ütü falan yok. ancak yıkıyorumBu ben oluyorum heralde doğduğu günden itibaren gece gündüz tek başıma bakıyorum belki eşim günde sadece 1 2 saat bakıyordur o da gece uykusu hiç yok bi sabah 6 dam sonra halim kalmayınca emzirip ona veriyorum gazını çıkarıp uyutuyor tekrar acıkana kadar onunlabi de evin bütün işi çocuğun her yıkanan kıyafet ütüsü bizim çamaşırlar falan filan bakalım nerde artık yeter diye bağıracağım
Bizim de aynı ben resim gösteriyorum biraz yok bur iki dk sonra bağırıyorBenimkine güncelleme geldi, artık uyumuyor ama 7-24 memede oynamak, uyuklamak istiyoryatağa bıraktığım an cıngar çıkıyor
Bu kadar küçük şey oyalanmıyor da, uyanıkken nasıl zaman geçiriyorsunuz kızlar? Oda oda gezdik bitti
Ce eee filan da yapılmıyor, şebeklik yapiyorum bosa gidiyor anlamiyorlar bebeler yaa cok resmi bi ilişkimiz varBenimkine güncelleme geldi, artık uyumuyor ama 7-24 memede oynamak, uyuklamak istiyoryatağa bıraktığım an cıngar çıkıyor
Bu kadar küçük şey oyalanmıyor da, uyanıkken nasıl zaman geçiriyorsunuz kızlar? Oda oda gezdik bitti
Çok iyi yapmışsın canım bu süreçten destek almak çok hayati bi durum. Ben de henüz yıkayamadım cesaret edip çünkü bizimki deliler gibi ağlıyor yıkanırken, hiç sevmiyor çıplaklığı haspamAz kaldı bak 40 cıkması olayına inanıyorum benannemin evinde işi vardı kalktım geldim valla bende 3 gün burda kalcaz. Çocuk meselesi yokken annesinin evinde kaldıkları zaman arkadaslarıma kızardım kocanızı tek bırakmayın diye vs adamı bıraktım cıktım pazartesi tartıldık 3010 olmus kilomuz küçük geliyor korkuyorum ben bakımını vs ben yapıyorum tamam ama yıkayamam daha işte kusmalarımız var bir anda nefessizmşş gbi kalıyor korkup annemin kucağına veriyorum. Söyle biraz ele avuca gelse sıpaa insan canını yakacak diye korkuyor
Canım, zaten memede olmadığı zamanlarda sürekli ağlıyor neredeyse. Emzirmeme rağmen dün acayip ağlamış, sağdığım sütten vermişler içmil öyle uykuya dalmış mesela o yüzden telaş ediyorum biraz. Kilosu da yetersizdi geçen kontrolde, bugün tekrar gittik fena değil dedi doktor. Uykularıysa yok denecek kadar az, gündüz neredeyse hiç uyumuyor, gece 3-4 saat uyuyor o kadar. Bez sayısı iyi ama diğer veriler böyle olunca direkt süte yoruyorum ben de.Canim yorumlarını okuyorum aynı süreçlerden geçtim . Senin gibi telasliydim . Bak sen strese girdikçe daha çok zorlanacaksın . Besleniyor mu ac mi niye az emdi . İlk sirunun cevabı beslenmese hiç sürekli ağlayacak benim sütüm sağınca az geliyor mesela manuel pompa ile bazen 30 CC geliyor ama diğerini emiyor. Önceden sagdigim sütü bitirirdi şimdi içmiyor daha kısa emiyor emin ol huyları gün gün değişiyor. Bebek ağlamadan uyuyor mu sakinse doyuyordur kontrollerde kilosu iyi mi altını yeterince ıslatıyor mu ona bakman lazım sürekli telaş yapma lütfen .
Sen emzirdikten sonra sagdigin sütü ver ne kadar içiyorsa . Benimki baştan beri memede uyuyor sürekli uyandırmak zorundayım ona çözüm bulamadım
Kıyamam ya seni kesinlikle tebrik ediyorum. Allah kolaylık versin canım benim. Ben çocuğa odaklandım, çünkü durmuyor sürekli ağlıyor ne yazık ki kolik sancıları da var. Böyle bir durumdur bir de ev işleri olsa iki kat zorlanırdım gerçektenBu ben oluyorum heralde doğduğu günden itibaren gece gündüz tek başıma bakıyorum belki eşim günde sadece 1 2 saat bakıyordur o da gece uykusu hiç yok bi sabah 6 dam sonra halim kalmayınca emzirip ona veriyorum gazını çıkarıp uyutuyor tekrar acıkana kadar onunlabi de evin bütün işi çocuğun her yıkanan kıyafet ütüsü bizim çamaşırlar falan filan bakalım nerde artık yeter diye bağıracağım
Canım, damla verdi mi doktor? Biogaia ve aguline şurup veriyorum ben bi miktar iyi geliyor gibi. Saatler süren ağlamaları azaldı en azından, yine ağlıyor tabii deGünlerdir mahvoldum kızım sürekli ağlıyor durmuyor daha dün aylık kontrolüne götürmüştük bugün tekrar götürdüm çünkü gece mahvoldu ağlamaktan doktor bir şeyi yok kolik bebek öyle büyücek diyor ama yavrum sanki canı yanarcasına ağlıyor üzüntüden elim ayağım tutmaz oldu ne yapacağımızı şaşırdık aynı durumu yaşayan var mı kızlar bana bir akıl verin nasıl sakinleşecek bu kız ? çok sakindi hiç böyle değildi 1.ayına yaklaşınca birden bire başladı böyle..
Hadi bir avazda insallahBenim 3 kasım. Bebiş kanala girmeyince artık sezeryana karar verdik, doktorun da önerisi öyle oldu. Daha fazla bekletmeye de gerek yok diye düşündük. Senin de 3 kasım o zaman
Ilk cocugumda oyleydi belirli saatlerde aglamaya basliyordu yanlis hatirlamiyorsam 5 6 gibi baslardi geceye kadar aglardiGünlerdir mahvoldum kızım sürekli ağlıyor durmuyor daha dün aylık kontrolüne götürmüştük bugün tekrar götürdüm çünkü gece mahvoldu ağlamaktan doktor bir şeyi yok kolik bebek öyle büyücek diyor ama yavrum sanki canı yanarcasına ağlıyor üzüntüden elim ayağım tutmaz oldu ne yapacağımızı şaşırdık aynı durumu yaşayan var mı kızlar bana bir akıl verin nasıl sakinleşecek bu kız ? çok sakindi hiç böyle değildi 1.ayına yaklaşınca birden bire başladı böyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?