kuzum tok git . yanina da elma , meyveli yogurt , kuruyemis gbi yagli ve sekerli enerji verebilcek seyler al. epidural dan sonra birsey yoyemiyorsun. su bile yasak .Kizlar bugun dogumumu yaptiracak doktorla tanistim. Iyi birine benziyor. Bu gece 1 de hastanede olmami istedi
Ilk dogumhaneye alicaklarmis. Suni sanci vericez.Ilk dogumun 12 saati bulabilir. Acilmazsan sezeryan yapariz. Kendini en zor aciya hazirla filan dedi. Kendisinin normal dogumu destekleyen bir doktor oldugunu da dile getirdi.
Doguma girmeden var mi bi tavsiyeniz?
Acilmayi beklerken bisiler yiyip icmeye izin veriyolar mi? Tok karna mi gideyim. Valla ben acken hic halim olmaz kesin.yanima adacayi hurma filan almayi dusunuyorum da
Birde takilarinizi cikarmis miydiniz? Bu mukemmel sorulari Doktora soramadim valla
Teşekkür ederim çok şükür bugün iyiyiz bir daha ateslenmedi. Doktorumuz calpol ve paronax fitil verdi ateşi çıkarsa diye ama hiç ateslenmedi. Yarın tekrar kontrolümüz var burun tikanikligindan başka bir sıkıntımız yok çok şükür. Dün hiç emmemisti o yüzden çiş ve kaka da çok çok azdı bugün normal rutine döndük çok şükürKuzum cok geçmiş olsun ya. Dirayetli olman lazım, yapma böyle.
İçindeki endişeleri anlayabiliyorum tahmin edebiliyorum hepimiz benzer ağlama krizlerine girdik sırtımdan kalbime bıçak saplanmış gibi hissettiğim zamanlar olmuştu.
Sen güçsüz değilsin ki, endişeli bir annesin. Ve lohusasın. Ben lohusalık bitince biraz rahatlarım sandım ama bazı gecelerde lohusalığımda ağlamadığım sıklıkta ağlamaya başladım..
Bu ara biraz daha cok yorulursun, ama sıkı takiple iyi edersin yavrunu. Diğer evladın da seni öyle görmesin. Bir daha doktora ne zmaan gideceksiniz? Süreciniz nasıl işleyecekmiş?
Kızım şubatta 6 olacak canım ama çok zor şeyler yaşadık geceleri 20 kez uyanırdı kasinmakran ve ben anne olarak hiç bir şey yapamazdim ara sıra kortizon kullandık o rahatlatiyirdu. Mesela ilk ek gıdaya geçince yoğurt verince ağzının kenarı kırmızı oluyordu o zaman bilmiyordum 6 sene önce alarjiyi Dr a dedim bu bariz egzama dediler gazi de prof a gittim oda egzama dedi ama araştıra araştıra egzmannda altında alarji yattığını öğrendim derken gittik alarji testi istedik hiç biri yapmadı bu alarji değil diye ocak denir bizim burda ocaklara bile gittim geçmedi. Özele gidip alarji testi yaptırcaktik Rabbime Şükürler olsun geçtiGeçmiş olsungerçekten bazı şeyler ihmallerden oluyor. Detaylı bakmak yok çoğu doktorda hepsi öyle değil tabi ki ama. Mesela göze mi gtiin sadece gözüne bakıyorlar diş etinin göz sinirini etkilediği ihtimaliyle ilgilenmiyorlar kızın kaç yasında canım
Kizlar bugun dogumumu yaptiracak doktorla tanistim. Iyi birine benziyor. Bu gece 1 de hastanede olmami istedi
Ilk dogumhaneye alicaklarmis. Suni sanci vericez.Ilk dogumun 12 saati bulabilir. Acilmazsan sezeryan yapariz. Kendini en zor aciya hazirla filan dedi. Kendisinin normal dogumu destekleyen bir doktor oldugunu da dile getirdi.
Acilmayi beklerken bisiler yiyip icmeye izin veriyolar mi? Tok karna mi gideyim. Valla ben acken hic halim olmaz kesin.yanima adacayi hurma filan almayi dusunuyorum da
Birde takilarinizi cikarmis miydiniz? Bu mukemmel sorulari Doktora soramadim valla
acaba aynı dr. a mı gdiyorzbizim doktor sarılığın beslenmeyle alakalı olmadığını söyledi. araştırdım cidden karaciğerin yeterince gelişmemesi ile ilgiliymiş
Canım şuana kadar benim kızım çok sakin uykuya düşkün. Sadece gaz sancısı olduğunda çok ağlıyordu susturamıyordum. Doktor sab simplex damla verdi. Kızım çok rahatladı çok işe yaradı. Sen damla kullanıyor musunGünlerdir mahvoldum kızım sürekli ağlıyor durmuyor daha dün aylık kontrolüne götürmüştük bugün tekrar götürdüm çünkü gece mahvoldu ağlamaktan doktor bir şeyi yok kolik bebek öyle büyücek diyor ama yavrum sanki canı yanarcasına ağlıyor üzüntüden elim ayağım tutmaz oldu ne yapacağımızı şaşırdık aynı durumu yaşayan var mı kızlar bana bir akıl verin nasıl sakinleşecek bu kız ? çok sakindi hiç böyle değildi 1.ayına yaklaşınca birden bire başladı böyle..
Etkinlik yapılmadıgı içiin bizde kucakta hafif hafif sallanıp duruyoruz konusuyoeruz yarım saat geçince uyusun diye gözünün içine bakıyorumBenimkine güncelleme geldi, artık uyumuyor ama 7-24 memede oynamak, uyuklamak istiyoryatağa bıraktığım an cıngar çıkıyor
Bu kadar küçük şey oyalanmıyor da, uyanıkken nasıl zaman geçiriyorsunuz kızlar? Oda oda gezdik bitti
Atak haftaları varya ondadır belki bebek. Karnına gaz masajı vs yapıyor musunGünlerdir mahvoldum kızım sürekli ağlıyor durmuyor daha dün aylık kontrolüne götürmüştük bugün tekrar götürdüm çünkü gece mahvoldu ağlamaktan doktor bir şeyi yok kolik bebek öyle büyücek diyor ama yavrum sanki canı yanarcasına ağlıyor üzüntüden elim ayağım tutmaz oldu ne yapacağımızı şaşırdık aynı durumu yaşayan var mı kızlar bana bir akıl verin nasıl sakinleşecek bu kız ? çok sakindi hiç böyle değildi 1.ayına yaklaşınca birden bire başladı böyle..
Allah yardımcın olsun. İnsallah cok kolay geçer. Karnın tok git canım. Bana izin vermediler yeme içmeye insallah sana verirler. Buldugun her fırsatta ayağa kalk ve çömelme hareketleri yap. Bol bol dua et canım benim. Sancı girdikce derin derin hızlı nefes al çok rahatlatıyor. Hurma, incir al yanına izin verirlerse yersin. Suya izin verirlerse bol bol iç canım idrar birikip mesaneyi boşaltmakda açılmaya yardımcı oluyor. Eğer hastanede plates topu vs veriyorlarsa kesinlikle al üzerinde vakit geçir. Ve canım eğer açılma çok güzel ilerliyorsa sıkıntısız sorunsuz bir şekilde 6 dan sonra sabırlı ol ondan sonra hızla ilerliyor herkes öyle söylüyor. Ağrısız sızısız tek nefes tek avazda yavrunu kucağına al. Yarın bize çok güzel bir doğum hikayesi anlatıyor ol insallahKizlar bugun dogumumu yaptiracak doktorla tanistim. Iyi birine benziyor. Bu gece 1 de hastanede olmami istedi
Nedenini ve almanı gerektiğin önlemi biliyorsun canım benim insallah sorunsuz atlatırsınız yaKızım şubatta 6 olacak canım ama çok zor şeyler yaşadık geceleri 20 kez uyanırdı kasinmakran ve ben anne olarak hiç bir şey yapamazdim ara sıra kortizon kullandık o rahatlatiyirdu. Mesela ilk ek gıdaya geçince yoğurt verince ağzının kenarı kırmızı oluyordu o zaman bilmiyordum 6 sene önce alarjiyi Dr a dedim bu bariz egzama dediler gazi de prof a gittim oda egzama dedi ama araştıra araştıra egzmannda altında alarji yattığını öğrendim derken gittik alarji testi istedik hiç biri yapmadı bu alarji değil diye ocak denir bizim burda ocaklara bile gittim geçmedi. Özele gidip alarji testi yaptırcaktik Rabbime Şükürler olsun geçti
Çok dua ettim. Dediğim gibi Allah kimseye yaşatmasın şimdi öyle korkuyorum ki küçük kızda da olacak diye hep elim yüreğim de. Ama dediğim gibi ipli kaka var gürültülü gaz kaka var başka öyle sivilce kızarıklık yok.
Ne çektik be valla helal olsun Rabbim yardımcın olsunKıyamam sen de bendensin ilk iki hafta yanımda birileri vardı ama sadece yemek yaptılar sağ olsunlar başından beri kızıma tek başıma bakıyorum bir de oğlum var okula gidip geliyor oğlum kurabiye istemişti bir kolumla kızı tutarken tek kolumla kurabiye yaptım biraz önce, yarım saat öncede biraz uyuttum kızı zorla o kısacık zamanda oğluma köfte yoğurdum bulaşık makinesini boşalttım patates doğrucaktım ki uyandı şuan emiyor şansıma bir yarım saat daha uyursa patatesleri hazırlıcam sonrası kolay bi kolumda tutarken diğer elim boşta kızartırım :) çünkü eşimin işleri çok yoğun çocuğu bırakıp geri gidiyor
Maalesef benim bebemde uyanım olduğu zamanlarda kucakta ya da memede durmak istiyor az önce tek elimle ütü yaptım tek kolumla omzuma yatırdığım bebek adamı tutarakKıyamam ya seni kesinlikle tebrik ediyorum. Allah kolaylık versin canım benim. Ben çocuğa odaklandım, çünkü durmuyor sürekli ağlıyor ne yazık ki kolik sancıları da var. Böyle bir durumdur bir de ev işleri olsa iki kat zorlanırdım gerçekten
benimki philips avent canım. kızımda almıştım. şimdi oğlumda da kullandım. gerçekten çok iyiMerhaba kızlar ben süt sağma makinesi almaya karar verdim de kullanıp memnun kaldığınız varmı? Tavsiye verir misiniz
E bebekte baby momdu sanırım markası ondan aldım ben memnun kaldım. Ama çok sık kullanmıyorum tabi o yüzden pahalı bir şey almadım. Ara ara kullanmak için uygun geldi banaMerhaba kızlar ben süt sağma makinesi almaya karar verdim de kullanıp memnun kaldığınız varmı? Tavsiye verir misiniz
Lansinohunkini aldim bence baya iyi ben cok memnun kaldim canim.Merhaba kızlar ben süt sağma makinesi almaya karar verdim de kullanıp memnun kaldığınız varmı? Tavsiye verir misiniz
Güneş hanımla bi dirlik sağlayabilirsek neden olmasınşuanda kendisinin Bir eli yakamda 7 sülaleme sövmekle meşgul sanırım
Hayyal cim bugün başlangıcı yapmışken kasımın ilk gününde bi bebeli foto şov yapmaz mıyız kızlar
Çoook geçmiş olsun nurcumKızlarr çok dikkat edin salgın varmışş hastane dolu dün dışarı çıkmıştık nereden bulaştı bilmiyorum sabaha kadar ishal kusma çocuğumada bakamadımDayanamayınca hastaneye geldik serum ve iğne verdi doktor sağolsun aman sizler dikkat edin bittim dünden beri
Of of3 bucuk hafta kadar önce ben de yaşadım. Dışarıda yemek yedik geldik bir kaç saat içinde fenalaştım. Tek başıma atlattım 2-3 gün ölüm gibiydi.
Benim kıza da benden mi bulaştı acaba sabahtan beri düşünüyorum
Herkes kendisine dikkat etsin
Geçmiş olsun nurcum
Canım doruk 31 haftalık doğdu ama gelişim geriliği olduğu İçin rapor yazıldı ve ücretsiz aldık o aşıyı. Doktorumuz da çok memnun kalacağımızı söyledi, o akşam bizi perişan etti ama şimdi iyiyiz Allah’a şükür.Hayyal o aşı cok güzel bir aşı. biz 32 haftalık diye yapmadılar ama grıbe karşı cok güzel koruyor yaptran arkadaşlarım cok memnun kaldılar. kızlar birde dr. a gdınce kafa capını muhakak ölctürün kilodan bile önemli. bıngıldağın çapı faln. inşallah sorunsuz gecer gder. rota aşısı kesınlıkle yaptrcam ilk oğlumda yaptrdım cok sukur sorun yaşamadık menenjit aşısıda dr. a ozmn aşı karşıtlarını sormustm oan bna demişti ki sen hiç menenjit gecıren cocuk gördün mü diye aşıları yaptrcm inşallah. buara bzmki sese cok duyarlastı eskıden makıne açıyordm yanında şimdi ise sesten hemn irkilıo uyanıyor öksürmeye korkuyoruz.
Dayanamadım yine hastaneye gittik sabahki doktor vardı idrar kan tahlili istedi lökosit eritrosit ve crp 35 çıkmışnereden geldi anlamadım çok üzgünüm hiçbirşey yiyemiyorum su dahi aksef isimli bir ilaç yazmış çözer mi acaba bu ?
Çok geçmiş olsunKorktuğum başıma geldi ve kuzum hasta oldu. Abisi hastaydı o kadar yanına yaklaşma öpme dememe rağmen dinletemedim ve bulaştı. Sabahtan beri sıcak gibiydi kuzum ateşi 37.2 falandi öğlen baya artık sıcaklık hissedince ateşini ölçtüm 37.8 çıktı korktum çok.doktora gittik kan tahlili vs yapıldı fitil verdi doktor düştü çok şükür ateşi ama burnu tıkalı. Kan sonuçları normal çıktı enfeksiyon yok çok şükür abiden geçmiş evinde küçük çocuğu olanlar dikkat etsin çok salgın varmış bebeklerde hemen açık almaya. Bir daha çıkmadı ateşi inşallah çıkmaz tekrar nöbetteyim. O uyuyor ama ben uyuyamıyorumbugün aslında ne kadar güçsüz olduğumu anladım bir ateş beni hüngür hüngür ağlattı halbuki kendimi o kadar adapte etmistimki herşey yolundaydı. Doktorumuz bile şaşırdı beni öyle görünce ne oldu sana böyle diye bir anda birakiveriyor insan kendini. Teyzeleri dua edin tekrar ateşimiz çıkmasın. İyi olsun bütün kuzular hasta olmasın. İnanin bugün dedimki yeterki gazı olsun uyumasin. Küçük bebekte ateş olunca insan çok korkuyor.. günümün özeti böyle geçti
Az kaldı bak 40 cıkması olayına inanıyorum benannemin evinde işi vardı kalktım geldim valla bende 3 gün burda kalcaz. Çocuk meselesi yokken annesinin evinde kaldıkları zaman arkadaslarıma kızardım kocanızı tek bırakmayın diye vs adamı bıraktım cıktım pazartesi tartıldık 3010 olmus kilomuz küçük geliyor korkuyorum ben bakımını vs ben yapıyorum tamam ama yıkayamam daha işte kusmalarımız var bir anda nefessizmşş gbi kalıyor korkup annemin kucağına veriyorum. Söyle biraz ele avuca gelse sıpaa insan canını yakacak diye korkuyor
Çok teşekkür ederimMaşallah gözün aydın olsun inşallah
Çok teşekkür ederimMaşallah, çok çok sevindimhiç ayrılmayın annesi, sağlıkla büyüt
Kizlar bugun dogumumu yaptiracak doktorla tanistim. Iyi birine benziyor. Bu gece 1 de hastanede olmami istedi
E bebekten aldık canım biz baby mom 380 tl güzel iş görüyorMerhaba kızlar ben süt sağma makinesi almaya karar verdim de kullanıp memnun kaldığınız varmı? Tavsiye verir misiniz
ben de sadece emziriyorumKızlar merhabaa biraz okumaya calistim baya birikmis sayfalar .. anladigim kadariyla bir cok arkadas hem emziriyor hem arkasindan mama takviyesi yapiyor.. Acaba kendi fikriniz mi.böyle yapmak? Doktorlariniz mi önerdi? Çok merak ediyorum gercekten.. Ben sadece emziriyorum mama vermiyorum .. genelde 2 saatte bir kendisi acikip agliyor bende o arandigi zamanlar emziriyorum.. günlük bez sayisida iyi.. bu sekilde.. ben mi yanlış yapiyorumhic bi fikrim yok ya insan ne yapsa yanlismis gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?