2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Boncuğum 3 saat boyunca uyanık mı kaldı?
Oyalana oyalana emiyordur muhtemelen. Bu sırada zaten anne sütü midesinde sindirime çoktan başlamış oluyor
Anne sütü sindirimi mamaya göre cok daha hızlı oluyor. Mideyi çok erkenden terkediyor mamaya göre.

Mamanın yapısı itibariyle bu olması normal
Sen moralini bozma, bebeğin henüz ufak belki çok çok aktif güçlü ememiyordur.
Sen sağmaya ve vermeye devam et. Sütünden şüphe etme, dediğin şey mümkün değil
Ha bir de protein alımını aksatma

Oyalanarak emdi ama guluk guluk ses de geliyordu yani senin dediğin gibi anne sütü sindirimi hızlı oluyorsa sadece meme verenler nasıl uyutuyor yok benimki bu kadar süte uyumadı, ben de huyu değişti sandım, emzik bile verdim ilk kez. İnşallah mamayı bırakacağımız gün gelir canım ya

Daha 13 günlük yavru o
Güneş de defalarca emiyor. Ağlıyor bırakıyor ben arada alt açıyorum yeniden emiyor. Ara ara kaldırıp gaz çıkarıyoruz ardından emmeye devam. Uyuyakalıyor 2 dk kıpırdatmıyorum, yeniden uyanıyor emiyor da emiyor. Artık bi yerden sonra uyuyakalmasını beklşyorum.
Zamanla düze cıkarsınız. Endişelerin normal ama biraz daha çabaya devam et

Ben de ayakta uyuyacağım şimdi☀ güneş de uyanmak üzere zamanlama kötü

Tartıda naptınız canım kilo alımı nasılmıs bebişinn
Bu düşünceden hemen çıık. 1 damlası bile cok kıymetli anne sütünün hiç yoksa yapacsk bir şey yok ama geliyorsa 1 damla bile olsa değerlendireceksin. Ne güzel sütün var kendini öyle şeylerle strese sokma. Seni emdikce süt miktarı artıp mama miktarı azalacak. Biraz daha büyüsün her şey düzene girecek

Aynen öyle diyorlar göğüslerim çok yaraydi bir ayın dolmasını bekledim benim kız emme düzeni oturtamadi kirkimizda anca bir şeyler düzene giriyor bence emzik gerekince çok kurtarıcı ya

Öncelikle sakin olman lazım ben bir haftadır mama vermiyorum. Vicdan azabı çekmeyi birakmalisin sen elinden geleni yapıyor musun beslemek icin? Sonuç olarak hiç birşey senin elinde değil sakin olmalısın . Hic sütun gelmeyebilirdi belki ileride bunu da yaşayacağız . Ben ne zaman saldım sütüm çoğaldı . Bebekle inatlaşma üç saat göğsünde tuttuğunda göğüslerin yara olmaya başlayacak . Yarım saat birini diğerini de emzir mesela sonra mamasını ver bence . Sürekli bu şekilde emzirdiginde göğislerin uyarılmasi arttığı için sütun de artacak. Ben hatta birini kırk beş dk emzirip diğerini sağıp veriyordum goguslerimde yara olduğu için
.

Canım olur mu senin sütünden daha faydalı bir şey yok o bebek için. Mama midesine oturuyor bebeklerin o yüzden susuyorlar. Bol su, hoşaf vs sıvı ve dinlenme ile artacak sütümüz
Evet kuzum bebek hareketlendikçe bağırsaklar da gelişimini daha rahat tamamlıyor, bebek gazını daha rahat çıkarıyor. Böyle böyle geçiyormuş sonra sancılar.
Canım, doktor fena değil dedi. Şimdilik mamaya gerek yok dedi 3 kilo 300 gram olmuş:)

Ayyy o raporlar mamanın kokusu gözümde canlanır koskoca mazi inşallah bir an önce atlatırız hep beraber çünkü diyet insanı bir süre sonra çok zorluyor maalesef zaten ilk etapta doktorun minik kutuda tadımlık mama verir muhtemelen ona göre alırsın sende çünkü alerjik mamanın tadı kokusu berbat o sebeple bebek her mamayı içmiyor. Benm oğlum sadece 6 ay emdi beni sonra bıraktı similac alimentum kullanmıştık. Ama mama vermiyomuşsun nasılsa o açıdan çok iyi en azından şimdilik şanslıyız. İnşallah sütümüz şifa olur da hemen geçer yavrularımızın her şeyi amin ayrıca senin kaşıntına gelince vücudunda muhtemelen alerji vardı ve tetiklendi. Doktorla aalerjimiz geçti diye konuşurken bana söylediği alerji asla tamamen geçmez alerji uyur. Uyuduğunda vücut tepki vermez gıdalara belki 20 belki 30 sene sonra bir şey olur ve tekrar çıkar dedi. Belki de sende de böyle bir durum var ve tetikledi alerjini. Aldığın bir ilaç mesela ya da yediğin içtiğim bir şey. Bilemedim

Maşallah küçük kuzuya bak stres yapma sütün şifa oluyır demekki cumada bizim tartı günümüz bakalım biz ne durumdayıız bakcaz artık

Kızlar yazılanları hep okuyorum ben Kasım annesi idim ama ekinde doğurdum. 5 günlük bebeğim sütüm az malesef enjektör ile mama veriyorum emziriyorum da aynı zamanda emme sonrası sağduğımı da veriyorum sizden ricam kullandığınız meme reddi yapmayan bir biberon var mı lütfen söyleyebilir misiniz yalnızım enjektör ile tek kişi beslemek zor oluyor

Spice’im yarın doğuma gideceksin değil mi? İnşallah herşey yolunda gider
Bu arada annen Başak Burcu mu kendi anneme çok benzettim
kuzum cuma sabah vericekler ilaci ama ne kadsr surecegi belli degil bakalim yasayip gorecegiz

annem basak burcu olabilir, gercek dogum tarihi bilinmiyor ama ekinlerin alindigi zamanmis, sonbahar yani

kuzum cuma sabah vericekler ilaci ama ne kadsr surecegi belli degil bakalim yasayip gorecegiz

annem basak burcu olabilir, gercek dogum tarihi bilinmiyor ama ekinlerin alindigi zamanmis, sonbahar yani
Ben günleri karıştırdım yalnız Bugünü cuma zannediyorum
İnşallah bir avazda doğurursun canım Annen kesin Başak bak söyleyeyim bu kadar temizliğin başka anlamı olamaz
Beni de her geldiğimde kendimden soğutacak kadar temizlik yapar, ki evim düzenlidir benim de. Neyse yarından sonra algısı küçük bir kızçeye kayacak hayırlısıyla halılar koltuklar rahat bir nefes alır biraz

Merhaba bebeğiniz hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıklı sıhhatli
Ben bebeğimi biberonla beslediğim halde biberonlar hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat bildiğim tek bişey var, hiçbir biberon meme reddimi engellemez. Bir de özellikle meme dokusuna ve ucuna yakın diye satılan biberonlar bilhassa daha fazla meme reddine davetiyeymiş.

evet ben de bu yüzden biberon almak istemedim ama zor anlar için gerekecek gibime geliyor bebeğim şu an için emiyor ama sütün az olması bizi sarılık sürecine sokunca mecburen günde birkaç öğün mama vermeye başladım sütüm sağdığımı da veriyorum ama sonsuz bi döngüye girdim gibi hissediyorum bebeğimin emmesi en büyük hayalimdi emiyor ama bu gidişle beni bırakacak diye korkuyorum

Ben emzirme arkasina sagdigim sutten de veriyorum bazen. Lansinoh kullaniyorum korka korka ama meme reddi olmadi insallah da olmaz. 60 cc kasikla enjektorle vermek cok zorladi beni mecbur biberona gectim pratik olsun diye, insallah bebem bocalamaz cok sık vermiyorum günde 2 ya da 3 kez

Kızlar sağ göğsümde 2 gündür sert bir bölge var elime gelen. Bugün de hissedince panik oldum. Sütle, süt kanallarıyla ilgilidir di mi
Bir de eşimin yiğenleri ara tatilde gelip bizde kalıp, bebeği sevmek istiyorlarmış. 40 ının çıkmasını bekleyelim desem ayıp mı olur sizce?

ahah aynen ya , bebis dogunca zaten zmaanida kalmaz
amin canim insallah
bence ayip olmaz. siz daha kendiniz duzen oturtmaya calisiyorsunuz, birbirinizin dilini ogrenmeye calisiyorsunuz. bir de yatili misafir mi agirlayacaksin ? yemegiydi, indir kaldir yatak yorgan fln ugraislmaz bu yorgunlukla

Aynen canim. Sıcak pres yapip oraya masaj yap sonra da biraz sağ ki rahatlasın. Ilk hafta bende de olmuştu.
Bence diyebilmeliyiz ama ben de cekiniyorum bize de gelmek isteyenler var. Bi bekleyemiyor kimse birbirimize bi alisalim anne ve bebege biraz musade etseler keşke

Arkadaşlar yanlış bilinen bir gerçeği açıklıyorum!!

Gerçek BAŞAKLAR hastalık derecesinde temizlik yapmazlar. Dozundadır.
Gerçek bir başak olarak söylüyorum.

Düşün nan yakamızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…