Boncuğum 3 saat boyunca uyanık mı kaldı?Kızlar benim sütüm doyurmuyor anladım artık. 50 cc sağdığım sütü verdim, arkasından 3 saat memede emdi. Sürekli ağladı, annem aç bu çocuk dedi, mama yaptı, yiyince ağlaması durduhep mama mı yiyecek bu çocuk? Ben boşuna mı sağıyorum, emziriyorum süt fazla olsa da içeriği mi önemli acaba, doyurmaz mı
Oyalanarak emdi ama guluk guluk ses de geliyordu yaniBoncuğum 3 saat boyunca uyanık mı kaldı?
Oyalana oyalana emiyordur muhtemelen. Bu sırada zaten anne sütü midesinde sindirime çoktan başlamış oluyor
Anne sütü sindirimi mamaya göre cok daha hızlı oluyor. Mideyi çok erkenden terkediyor mamaya göre.
Mamanın yapısı itibariyle bu olması normal
Sen moralini bozma, bebeğin henüz ufak belki çok çok aktif güçlü ememiyordur.
Sen sağmaya ve vermeye devam et. Sütünden şüphe etme, dediğin şey mümkün değil
Ha bir de protein alımını aksatma
Daha 13 günlük yavru oOyalanarak emdi ama guluk guluk ses de geliyordu yanisenin dediğin gibi anne sütü sindirimi hızlı oluyorsa sadece meme verenler nasıl uyutuyor yok benimki bu kadar süte uyumadı, ben de huyu değişti sandım, emzik bile verdim ilk kez. İnşallah mamayı bırakacağımız gün gelir canım ya
Tartıda naptınız canım kilo alımı nasılmıs bebişinnCanım aynı durum bizim bebekte de var, bugün kontrole gittik dedim ki, uykuya dalamıyor aniden acılı bir şekilde ıkınıyor sıkıyor kendini sancı giriyor. O kadar normal ki, dedi. 2 aydan sonra azalarak bitecek bunlar, dedi. Her bebek öyle sanırım, bitmesini bekleyeceğiz napalım
Bu düşünceden hemen çıık. 1 damlası bile cok kıymetli anne sütünün hiç yoksa yapacsk bir şey yok ama geliyorsa 1 damla bile olsa değerlendireceksin. Ne güzel sütün var kendini öyle şeylerle strese sokma. Seni emdikce süt miktarı artıp mama miktarı azalacak. Biraz daha büyüsün her şey düzene girecekKızlar benim sütüm doyurmuyor anladım artık. 50 cc sağdığım sütü verdim, arkasından 3 saat memede emdi. Sürekli ağladı, annem aç bu çocuk dedi, mama yaptı, yiyince ağlaması durduhep mama mı yiyecek bu çocuk? Ben boşuna mı sağıyorum, emziriyorum süt fazla olsa da içeriği mi önemli acaba, doyurmaz mı
Aynen öyle diyorlar göğüslerim çok yaraydi bir ayın dolmasını bekledim benim kız emme düzeni oturtamadi kirkimizda anca bir şeyler düzene giriyor bence emzik gerekince çok kurtarıcı yaİnşallah canım emzik bu konuda benide kurtarıyor yoksa haddinden fazla emiyor ve kusuyor sürekliDoktorda sürekli değil ama bazen kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz bırakma yaşı var o zaman bıraksın yeter dedi kuzum
Canım ben de medela aldım çok memnunum, tavsiye ederim.Merhaba kızlar ben süt sağma makinesi almaya karar verdim de kullanıp memnun kaldığınız varmı? Tavsiye verir misiniz
Öncelikle sakin olman lazım ben bir haftadır mama vermiyorum. Vicdan azabı çekmeyi birakmalisin sen elinden geleni yapıyor musun beslemek icin? Sonuç olarak hiç birşey senin elinde değil sakin olmalısın . Hic sütun gelmeyebilirdi belki ileride bunu da yaşayacağız . Ben ne zaman saldım sütüm çoğaldı . Bebekle inatlaşma üç saat göğsünde tuttuğunda göğüslerin yara olmaya başlayacak . Yarım saat birini diğerini de emzir mesela sonra mamasını ver bence . Sürekli bu şekilde emzirdiginde göğislerin uyarılmasi arttığı için sütun de artacak. Ben hatta birini kırk beş dk emzirip diğerini sağıp veriyordum goguslerimde yara olduğu içinKızlar benim sütüm doyurmuyor anladım artık. 50 cc sağdığım sütü verdim, arkasından 3 saat memede emdi. Sürekli ağladı, annem aç bu çocuk dedi, mama yaptı, yiyince ağlaması durduhep mama mı yiyecek bu çocuk? Ben boşuna mı sağıyorum, emziriyorum süt fazla olsa da içeriği mi önemli acaba, doyurmaz mı
Canım olur mu senin sütünden daha faydalı bir şey yok o bebek için. Mama midesine oturuyor bebeklerin o yüzden susuyorlar. Bol su, hoşaf vs sıvı ve dinlenme ile artacak sütümüzKızlar benim sütüm doyurmuyor anladım artık. 50 cc sağdığım sütü verdim, arkasından 3 saat memede emdi. Sürekli ağladı, annem aç bu çocuk dedi, mama yaptı, yiyince ağlaması durduhep mama mı yiyecek bu çocuk? Ben boşuna mı sağıyorum, emziriyorum süt fazla olsa da içeriği mi önemli acaba, doyurmaz mı
Evet kuzum bebek hareketlendikçe bağırsaklar da gelişimini daha rahat tamamlıyor, bebek gazını daha rahat çıkarıyor. Böyle böyle geçiyormuş sonra sancılar.Bağırsaklar henüz gelişimini tamamlanmadığı için cok cok normal canım. 3. Aydan sonra gazı kendileri DAha kolay çıkarabilmeye başlıyorlar
Dün bi makale okumuştum, bağırsakların gelişimi 6. Ayda tamamlanıyormuş
6. Ayın bitiminde Ek gıda başlangıcı da mantıklı bi temele oturdu benim kafamda:)
Canım, doktor fena değil dedi. Şimdilik mamaya gerek yok dedi 3 kilo 300 gram olmuş:)Tartıda naptınız canım kilo alımı nasılmıs bebişinn
Bu düşünceden hemen çıık. 1 damlası bile cok kıymetli anne sütünün hiç yoksa yapacsk bir şey yok ama geliyorsa 1 damla bile olsa değerlendireceksin. Ne güzel sütün var kendini öyle şeylerle strese sokma. Seni emdikce süt miktarı artıp mama miktarı azalacak. Biraz daha büyüsün her şey düzene girecek
Ayyy o raporlar mamanın kokusuİnşallah canısı
Öyle mecburen dayanıcaz
Yalnız baya zormuş, doymuyorum resmen
Hehh aynen ben de kürdanla kurcalıyorum bazen. İyi olsunlar yeterki de.
Güneşin tuvaletindeki kötü koku kendiliğinden hafifler gibi oldu, kurcalaması bile daha rahatönceden mide bulantıları
Kuzum belirsiz sanırım 6. Ayda denemeler yapıyorsun. Bu alerji durumları 1.5 -2 yaş aralığına kadar sarkabiliyormuş bazen
İnş toparlarız bakalım
Sen niye suçlu hissediyorsun canım?
Doktorlar ihmal etmiş, sen artık o aşamada ne yapabilirsin canım. Bir yere kadar..
Kısa süreli denemeler yapıp bi kontrol et istersen
Cilt her zaman eşlik etmeyebiliyor
Genelde gaitada kan cilt vs eşlik etmedikçe bi de kilo alımı güzelse diyet vermeyebiliyorlar
Mesela bizim çocuk doktoru güneşin kilo alımını iyi sanıyor ama bugün kontrol ettim son 5 günde ortalama 15 gr almış. Çok çok kötü
Bu akşam kuzu Eti yapmıştım yedik
Ya benim dudak kenarlarımda kaşıntı oluştu şimdi de. Kolumda hafif kaşıntı başladı.
Bir de doğumun hemen sonrasında benim yüz ve boyun bölgemde kaşıntı başlamıştı. Pul pul dökülür gibi oluyordu kaşıyınca
Yumurtayı kesince o da geçtiya ben doğumdan sonra alerji mi geliştirdim olabilir mi böyle bi şey
İnşallaj sizde de daha da kötülemez
Bizdeki kan olayının sebebi belki amip de olabilir. Durumlar cok karışık aşama aşama ihtimalleri eleyerek gideceğim.
İnşallah sizin de ilerlemez de bi an önce düze çıkarsınız
Bizim için ayrı bebeler için apayrı zor valla
Bugün tam diyet yaptım aç gezdim resmen.
Karabuğday aylardır yememiştim salatası filan ne bulursam kattım, doymuyorum çünkü
Kuzum mama keçi sütlü daha önce birkaç kez vermiştim. Ama bi kaç haftadır güneş meme haricinde hiçbir şeyden anne sütü dahil hiçbir şey içmiyor.
Bugün mecburen Eds nin beslenme katateriyle verdim şurubu ve probiyotiği. Biraz uğraştırıcı denemediğim bi beslenme yöntemi bu kalmıştı
Mamayı da vermeyeceğim bu arada doktor da öyle demiş canım.
Gerekirse rapor çıkartırız alerji mamaları var onlardan alırsınız demiş.
Bak şimdiden toparlamış bile :) maşallah olsun :)
Maşallah oğluşa turuncu pek yakışmış
Yalnız bu bebelerimiz böyle kel kalmayacak değil mi
Güneşin kafasının yarısı kel zamanla daha da belirginleşiyor
Evet kuzum bebek hareketlendikçe bağırsaklar da gelişimini daha rahat tamamlıyor, bebek gazını daha rahat çıkarıyor. Böyle böyle geçiyormuş sonra sancılar.
Canım, doktor fena değil dedi. Şimdilik mamaya gerek yok dedi 3 kilo 300 gram olmuş:)
kuzum cuma sabah vericekler ilaci ama ne kadsr surecegi belli degilSpice’im yarın doğuma gideceksin değil mi? İnşallah herşey yolunda gider
Bu arada annen Başak Burcu mukendi anneme çok benzettim
Ben günleri karıştırdım yalnızkuzum cuma sabah vericekler ilaci ama ne kadsr surecegi belli degilbakalim yasayip gorecegiz
annem basak burcu olabilir, gercek dogum tarihi bilinmiyor ama ekinlerin alindigi zamanmis, sonbahar yani
Merhaba bebeğiniz hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıklı sıhhatliKızlar yazılanları hep okuyorum ben Kasım annesi idim ama ekinde doğurdum. 5 günlük bebeğim sütüm az malesef enjektör ile mama veriyorum emziriyorum da aynı zamanda emme sonrası sağduğımı da veriyorum sizden ricam kullandığınız meme reddi yapmayan bir biberon var mı lütfen söyleyebilir misiniz yalnızım enjektör ile tek kişi beslemek zor oluyor
evet ben de bu yüzden biberon almak istemedim ama zor anlar için gerekecek gibime geliyor bebeğim şu an için emiyor ama sütün az olması bizi sarılık sürecine sokunca mecburen günde birkaç öğün mama vermeye başladım sütüm sağdığımı da veriyorum ama sonsuz bi döngüye girdim gibi hissediyorum bebeğimin emmesi en büyük hayalimdi emiyor ama bu gidişle beni bırakacak diye korkuyorumMerhaba bebeğiniz hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah sağlıklı sıhhatli
Ben bebeğimi biberonla beslediğim halde biberonlar hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat bildiğim tek bişey var, hiçbir biberon meme reddimi engellemez. Bir de özellikle meme dokusuna ve ucuna yakın diye satılan biberonlar bilhassa daha fazla meme reddine davetiyeymiş.
Ben emzirme arkasina sagdigim sutten de veriyorum bazen. Lansinoh kullaniyorum korka korka ama meme reddi olmadi insallah da olmaz. 60 cc kasikla enjektorle vermek cok zorladi beni mecbur biberona gectim pratik olsun diye, insallah bebem bocalamaz cok sık vermiyorum günde 2 ya da 3 kezKızlar yazılanları hep okuyorum ben Kasım annesi idim ama ekinde doğurdum. 5 günlük bebeğim sütüm az malesef enjektör ile mama veriyorum emziriyorum da aynı zamanda emme sonrası sağduğımı da veriyorum sizden ricam kullandığınız meme reddi yapmayan bir biberon var mı lütfen söyleyebilir misiniz yalnızım enjektör ile tek kişi beslemek zor oluyor
ahah aynen ya , bebis dogunca zaten zmaanida kalmazBen günleri karıştırdım yalnızBugünü cuma zannediyorum
İnşallah bir avazda doğurursun canımAnnen kesin Başak bak söyleyeyim bu kadar temizliğin başka anlamı olamaz
Beni de her geldiğimde kendimden soğutacak kadar temizlik yapar, ki evim düzenlidir benim de.Neyse yarından sonra algısı küçük bir kızçeye kayacak hayırlısıyla halılar koltuklar rahat bir nefes alır biraz
bence ayip olmaz. siz daha kendiniz duzen oturtmaya calisiyorsunuz, birbirinizin dilini ogrenmeye calisiyorsunuz. bir de yatili misafir mi agirlayacaksin ? yemegiydi, indir kaldir yatak yorgan fln ugraislmaz bu yorgunluklaKızlar sağ göğsümde 2 gündür sert bir bölge var elime gelen. Bugün de hissedince panik oldum. Sütle, süt kanallarıyla ilgilidir di mi
Bir de eşimin yiğenleri ara tatilde gelip bizde kalıp, bebeği sevmek istiyorlarmış. 40 ının çıkmasını bekleyelim desem ayıp mı olur sizce?
Aynen canim. Sıcak pres yapip oraya masaj yap sonra da biraz sağ ki rahatlasın. Ilk hafta bende de olmuştu.Kızlar sağ göğsümde 2 gündür sert bir bölge var elime gelen. Bugün de hissedince panik oldum. Sütle, süt kanallarıyla ilgilidir di mi
Bir de eşimin yiğenleri ara tatilde gelip bizde kalıp, bebeği sevmek istiyorlarmış. 40 ının çıkmasını bekleyelim desem ayıp mı olur sizce?
Arkadaşlar yanlış bilinen bir gerçeği açıklıyorum!!Ben günleri karıştırdım yalnızBugünü cuma zannediyorum
İnşallah bir avazda doğurursun canımAnnen kesin Başak bak söyleyeyim bu kadar temizliğin başka anlamı olamaz
Beni de her geldiğimde kendimden soğutacak kadar temizlik yapar, ki evim düzenlidir benim de.Neyse yarından sonra algısı küçük bir kızçeye kayacak hayırlısıyla halılar koltuklar rahat bir nefes alır biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?