2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Aynı döngüdeyiz bizde hep bide bu ara fazlasıyla kucak kucağa ondan oturuyoruz bu şekilde bu aralar
Ya 1 aydır uğraş veriyorum hepimiz gibi. Meme reddi sadece yenidoğan olarak düşünme 6 aylık bir bebekte meme reddi yapabiliyor. Ve bence bir kaç kez vermeyle meme reddi olmaz. Basından beri biberon kullanıyoruz, eds yöntemş denedim, kaşık denedim hepsinş denedim. Ben mama veriyorum takviye. Bıraktım ama uğrasmakla çocugun büyğmesine odaklanıyorum benide emiyor biberonlada yiyor

Kizlar ben de hamileyken 1 no prima premium almistim gercekten en iyi bez o.hem beden olarak buyuk, hem emici hem de pisik yapmiyor.
2 cocugumda teni asiri hassas ve garanti olsun diye prima premium almistim bu bebegime de..ancak devaminda deneyrek daha uygun bir beze gecerim diye dusunmustum 2 no ve 3 no sleepy almstim. Ancak sleepy sanki kizariklik ypti gibi daha yeni basladim ama emiciligi de bence cok iyi degil gibi kakalar primada daha alta geciyordu.
Ilk cocugimda prima premium disinda molfixi begenmistim hic pisik yapmayan bir o vardi bir de goon yapmamisti
Primanin aktifi bile yapmisti.
Simdi sanirim molfix ya da goon deneyecegim
Hassas ciltli bebegi olanlar icin belki ise yarar diye paylasmak istedimm

Canım kaşık biberonu ben yanlış mı kullanıyorum acaba? Üst damağın altına yerleştiriyorum. Enjektör gibi. O emme hareketi gibi yaparken yavaş yavaş aktarıyorum. Nette dilinin altına koyun falan gibi bir şey gördüm bu zamana kadar hep yanlış mı kullanımışım

Tam olarak nasıl bilmiyorum ama
Hastanede yatarken yenidoğan hemşiresi bebeğin dilinin altına yerleştirmekten bahsetmişti. Bebek o şekilde kendi emiyormuş galiba canım
Bir araştır bakalım

Sleepynin yaptığı pişik hala geçmedi yara gibi kaldı öyle primaya geçtim ben de ama daha ekonomik bir şey varsa ona geçeceğim

Kizlar emme suresini 4saatte bir ne zaman cikarttiniz 1 ay ustu olan bebislere soğuyorum
Ben saat artırma yada azaltma yapmıyorum genelde uyandığında hemen veriyorum gündüz de aynı şekilde. Bazen çok uyanık kalıyor çabuk sindiriyor hemen istiyor bazen 5dk emil bırakıyor o sebeple ben her daim emzirmeye hazırım
Durmuyor ve uyumuyorrrr
Aynıııı kollarım koptu

Tam olarak nasıl bilmiyorum ama
Hastanede yatarken yenidoğan hemşiresi bebeğin dilinin altına yerleştirmekten bahsetmişti. Bebek o şekilde kendi emiyormuş galiba canım
Bir araştır bakalım
Canım, evet dilinin altına koyulacakmış ben üst damağın altına yerleştiriyordum o yine çekiyordu ama meme emer gibi. Yavaş yavaş akıtıyordum. Ama sanırım yanlış yapıyormuşum, umarım red yapmaz

Kizlar emme suresini 4saatte bir ne zaman cikarttiniz 1 ay ustu olan bebislere soğuyorum
Ben 15 günden sonra başladım ne zaman isterse o zaman diye sarılık yoktu
Ben de mama takviye veriyorum hem emziriyorum şükür meme reddi vs olmadı ama şöyle oluyor biberondan sonra çocuk memeyi yanlış emiyor sesten anlıyorum çıkarıp tekrar veriyorum
Ben başından beri molfix kullanıyorum öneririm

bende cogunlukla boyle yapiyorum ama kendisinin uyanmasini bekliyorum. 2.5-3 saatte bir uyaniyor.
Sadece meme de uyuya kaliyor sipa, o yuzden bende alt degsitirip diger memeye geciriyorum.
Genelde tekrar uyuya kaliyor , biraz mama ile destekliyorum.
Evet ben de bazen bekliyorum ama esim sakin 3 saati gecirme, hollanda da kimsemiz yok, cocugu hasta etmeyelim, kucuk kalmasin diye diye bezdirdi beni saat kuruyorum bazen mecbur. Aslinda bana soylenen artik geceleri bebek uyanmazsa 4-5 saate kadar illa uyandirmaniza gerek yok seklindeydi (bebek haftalik gelisimene gore boyle dediler) ama malesef uygulayamiyorum.

Cankm bugün bizim gazda pik yaptı badem yagını nasıl kullanıyorsun

Kiyamam damla etki etsede sancilari dinse bebisinizin

Canım bu mesajını okudum şimdi, bizde de kusma ve burun tıkanıklığı var. Doktora götürebildin mi? Ne söyledi bunlar reflü belirtisi miymiş?
Canim o mesaji yazdiktan sonra buraya girip tekrar yazmaya vakit bulamadim, gunler cok yogun geciyor
Evet goturdum canim. Fiskirtarak kusma evet reflu belirtisi ama burun tikanikligini buna baglamadi, suan butun bebek ve cocuklarda goruluyormus daha cocugunun burnunu acabileni gormedim dedi doktor serum fizyolojik damlatip aspiratorle cekiyoruz ama tam rahatlama olmuyor maalesef. Doktor tehlikeli bir durum gormedigi icin suan bende daha rahatim.
Reflu konusuna gelince goturdugum doktor Bursanin cok iyi bir cocuk doktoru ayni zamanda cocuk gastroentroloji uzmani, tam alani yani bu konular. Eger bebegin kilo alimi iyiyse refluden korkma dedi. Her bebegin reflusu olur bazi bebeklerin daha cok oluyormus sadece. Bizim bir onceki goturdugumuz doktor sabah ogle aksam reflu mamasi ver demisti. Ama o da biraz kabizlik yapan bir mama icine zeytinyagi eklememize ragmen. Bu doktor kusmasinda sorun yok, sadece gece kusmasi tehlikeli oldugu icin gece uykusuna gecmeden once ver dedi ben bu sekilde ilerliyorum. Yani kusmasi tam gecmedi ama gozle gorulur derecede azaldi.

aslinda esin bunu bir hemsire veya dr dan duysa bence ikna olur

İyi akşamlar arkadaşlar sezeryan olanlar yara izi için hangi kremi kullandiniz ve ne kadar süre kullandınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…