- 23 Nisan 2015
- 269
- 359
- 103
- 31
Ben Fito kullandım çok düzenli kullanmadım ama bir hafta sonra kontrol de Dr dikişin kaynamış demişti eşim annem falan bişey kalmamış ince bir çizgi gibi duruyor dediler ben bakamıyorum hiçİyi akşamlar arkadaşlar sezeryan olanlar yara izi için hangi kremi kullandiniz ve ne kadar süre kullandınız
Bende öyle memeyi başta bi algılamaya çalışıyor öyle emiyor sıpaBen 15 günden sonra başladım ne zaman isterse o zaman diye sarılık yoktu
Ben de mama takviye veriyorum hem emziriyorum şükür meme reddi vs olmadı ama şöyle oluyor biberondan sonra çocuk memeyi yanlış emiyor sesten anlıyorum çıkarıp tekrar veriyorum
Ben başından beri molfix kullanıyorum öneririm
Her bebek farklı canım benim ilk bebeğim kolik ti ve çok az uyuyordu çok sık uyaniyordu ama 10 dk uyuyorsa çok az gerçekten mama verince uykuya kolay geçiyorsa takviye olarak verilebilir önemli olan anne sütünü de bı yandan almasi bence oğlum biberon verdiğimizde emmeyi reddediyordu o yüzden ben sadece emzirmistimArkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldm 29 günlük anneyim bebeğim asla emip uyumuyor hep meme istiyor en fazla 10 dk uyuyup uyanıyor mama takviyesi yapıyorm bazen ozaman uyuyor sizde doymadığı içinmi uyumuyor iki memeyide emiyor ama uyumuyor sizin bebeklerde böyle mine zaman emip uyucak diye dualar ediyorum
Benimki suan 2bucuk 3 saatte bir istiyor bazen 1 saatte istiyor ama ortalam 2 bucuk 3 saat arasi. Ama emme suremiz bizim en az 45 dk. Az cene kuvvetlendi ama 26gjnluk icin yeterli cene kasi mi bilmiyorum. Emzik vermedim sadece anne sutu ne yapsam bilmiyorumBen saat artırma yada azaltma yapmıyorum genelde uyandığında hemen veriyorum gündüz de aynı şekilde. Bazen çok uyanık kalıyor çabuk sindiriyor hemen istiyor bazen 5dk emil bırakıyor o sebeple ben her daim emzirmeye hazırım
Aynıııı kollarım koptu
benmki doydugu halde meme istiyor bazen o zamanlarda ben kisa sureli emzik veriyorum. yoksa emzirdikce kusuyor bu seferdeBenimki suan 2bucuk 3 saatte bir istiyor bazen 1 saatte istiyor ama ortalam 2 bucuk 3 saat arasi. Ama emme suremiz bizim en az 45 dk. Az cene kuvvetlendi ama 26gjnluk icin yeterli cene kasi mi bilmiyorum. Emzik vermedim sadece anne sutu ne yapsam bilmiyorum
cnm artık siz sarılık dönemini atlattınız memene güven sık sık emzir, süt sağmaya başladıkca biberon kaşık herhangı birşey artk bebeğin aklını karıstırıcak ve herbırının emme seklı farklı olduğundan memeyı emme gücün azalıcak. hanı hiç emmezseydi evet kaşık kullanabilirdin ama emiyor. bna kalırsa sadece emzir daha hızlı kilo alıcak görürsünKızlar yaa kaşık biberon meme reddi yapar mı? Bebiş 1 saattir ağlıyor, memeye takıyorum istemedi kıvranır gibi itti vs, gaz sancısı var sandım ama sonra sağdığım sütten verdim kaşık biberonla kana kana içti yine sustu. Acaba kaşığa alışıp memeyi bırakır mı ya çok panik oldum
molfiks canım molped yazmışımSleepynin yaptığı pişik hala geçmedi yara gibi kaldı öyle primaya geçtim ben de ama daha ekonomik bir şey varsa ona geçeceğim
Aynı durumdayızDurmuyor ve uyumuyorrrr
Canım normalde gün içinde daha fazla verirdim dün sadece 2kere verdim kaşık biberonu ve akşama korkunç ağladı. Hatta gaz sancısı sandım ben, memeyi itiyor, çekiyor bir şeyler yapıyor vs. Sonra bir süt ısıtayım bakayım dedim ve mememde süt olmasına rağmen onu içince aydım mevzuyacnm artık siz sarılık dönemini atlattınız memene güven sık sık emzir, süt sağmaya başladıkca biberon kaşık herhangı birşey artk bebeğin aklını karıstırıcak ve herbırının emme seklı farklı olduğundan memeyı emme gücün azalıcak. hanı hiç emmezseydi evet kaşık kullanabilirdin ama emiyor. bna kalırsa sadece emzir daha hızlı kilo alıcak görürsün
Çok sevindim canım, ben de korktum reflü mü diye. Benimkinin burnunu serum fizyolojikle açıyorum, yine de ses geliyor, tıkalı oluyor yani. Şimdi nebülizatör aldım, içine serum fizyolojik koyup, burnuna tutuyorsun. Ama cesaret edip, kullanamadım. Kullanma klavuzunda doktora sormadan kullanmayın yazıyor. Poff ne zor ya gece kusacak diye de aklım gidiyor dediğin gibi. Çok geçmiş olsun canım. İnşallah tamamen biter kusmaları.Canim o mesaji yazdiktan sonra buraya girip tekrar yazmaya vakit bulamadim, gunler cok yogun geciyor
Evet goturdum canim. Fiskirtarak kusma evet reflu belirtisi ama burun tikanikligini buna baglamadi, suan butun bebek ve cocuklarda goruluyormus daha cocugunun burnunu acabileni gormedim dedi doktorserum fizyolojik damlatip aspiratorle cekiyoruz ama tam rahatlama olmuyor maalesef. Doktor tehlikeli bir durum gormedigi icin suan bende daha rahatim.
Reflu konusuna gelince goturdugum doktor Bursanin cok iyi bir cocuk doktoru ayni zamanda cocuk gastroentroloji uzmani, tam alani yani bu konular. Eger bebegin kilo alimi iyiyse refluden korkma dedi. Her bebegin reflusu olur bazi bebeklerin daha cok oluyormus sadece. Bizim bir onceki goturdugumuz doktor sabah ogle aksam reflu mamasi ver demisti. Ama o da biraz kabizlik yapan bir mama icine zeytinyagi eklememize ragmen. Bu doktor kusmasinda sorun yok, sadece gece kusmasi tehlikeli oldugu icin gece uykusuna gecmeden once ver dedi ben bu sekilde ilerliyorum. Yani kusmasi tam gecmedi ama gozle gorulur derecede azaldi.
Biz baby me kullanıyoruz 1aydır prima ile başladım arada onu denedik ve sıkıntı olmadıSleepynin yaptığı pişik hala geçmedi yara gibi kaldı öyle primaya geçtim ben de ama daha ekonomik bir şey varsa ona geçeceğim
Canım Doruk’a yeni güncelleme geldi biberonu reddediyorHayyal kuzum acaba silikon göğüs ucu mu taksan biberon gibi sert diye alabilir diye düşündüm en azından süt sağ ısıt derdinden kurtarır..
Canım valla kendimden çok ona eziyet ettim sanırım 3 gün resmen hiç kilo almamış, şimdilik sadece onun gelişimine adadım kendimi. Varsın süreç böyle ilerlesin. Yarın sabah ten tene teması deneyeceğimHayyal Canımm annem kendinede Doruk kuşada eziyet etme sakıın strese girerek. Yavrum aylardır küvezde yattı sen ondan o senden ayrı kaldı bunun zorluğunu en iyi sen bilirsin. Ne mücadeleler aştı yaşama tutunmak için. Evine yuvasına kavuşmuşken annesinin üzüntüsünü stresini hissetmesin güçlendikce daha kolay her şey. Şimdilik sen paşayı büyütmeye bak. Bol bol yesin uyusun büyüsüün Yak kaloriferi ten tene temas yapın bol bol bir yerden sonra kafayı sağa sola çevire çevire gögse çarpa çarpa emecek yer arıyorlar her şey düzene girecek
YapmaBebeğinde gaz sıkıntısı olanlar eğer pketli ürün abur cubur çikolata vs tüketiyorsanız azaltın bebeğin sancılarınında azaldığını göreceksiniz. Ay resmen ben kaç gündür pis boğazlılığımın ceremesini çekiyormusum tüketmiyorum artık bebekte rahatladı resmen ağlamaktan sesi kısıldı artık çatallı çatallı çıkıyordu sesi. Ama şimdi iyiyiz çok şükür
Ay maşallahanurkoc bebeğim bak iki foto ekliyorum biri yenidoğan aparatına kızı koyduğum hali diğeri de kanguruda :) Eki Görüntüle 3160910 Eki Görüntüle 3160911
İnşallah papatyamEvet canım gerçekten büyüdükce daha güzel tutacakbak gördün mü danışman da söylemiş siz neler aştiniz Dorukla bu da geçecek
Yavrucuk senin kokunu istiyor demek kiBu çocuk kucağımda mışıl mışıl uyuyor, yatağında asla. Geceleri de memeyi veriyorum yanımda yatırıyorum ama çok riskli, çok korkuyorum. Ama yanıma yatırmasam ben hiç yatamıyor olacağım. Nasıl uyutucam bu bebeği yatağındabir şeyler yanlış mı gidiyor? Ben bu konuda yalnız mıyım? Sırtım koptu, uzanmak istiyorum 10 dakika da olsa
İçeride yaptığı hareketleri sana gösteriyor annesi o ellerle kollarlaBenim özgür kız kollarını kendine vura vuraa uyandırıyorkolları kundaklasam uykuya daldıktan sonra yine kıpırdanası geliyor, bu sefer de kolları serbest olmadığı için direkt bağırmaya başlıyor
Bu bıcırıklar cok fena yaaaa
Öyle uyusa can kurban, illa meme ağzında olacak, yatarken inanılmaz canımı yakıyor emmesiYavrucuk senin kokunu istiyor demek kidoruk yerinde yatmak istemeyince yastığımı ona verip kenarına kıvrılıyorum daha kolay uyuyor.
Aynen kıyamadım kundak yapmaya doğduğunda, şimdi yapsa mıydım diyorumBenim özgür kız kollarını kendine vura vuraa uyandırıyorkolları kundaklasam uykuya daldıktan sonra yine kıpırdanası geliyor, bu sefer de kolları serbest olmadığı için direkt bağırmaya başlıyor
Bu bıcırıklar cok fena yaaaa
Yatağı ısıtıp koyun demiştiBu çocuk kucağımda mışıl mışıl uyuyor, yatağında asla. Geceleri de memeyi veriyorum yanımda yatırıyorum ama çok riskli, çok korkuyorum. Ama yanıma yatırmasam ben hiç yatamıyor olacağım. Nasıl uyutucam bu bebeği yatağındabir şeyler yanlış mı gidiyor? Ben bu konuda yalnız mıyım? Sırtım koptu, uzanmak istiyorum 10 dakika da olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?