- 27 Nisan 2022
- 606
- 1.013
- 63
Yaa gerçektenMasallah bu nasil suslu bir kiz boyle
Ben degorucegime bu kadar sevinmezdim onceden. Gecen bir yapti kendi ustu basi batti yetmedi benimki de batti ama olsun yeter ki yapsin aglamasin minnoslar
Ben oğlumu 4aylıkken sünnet ettirdim ikinci de erkek olsaydı yine aynı yere aynı ayda yaptırırdım. Çok kolay atlattık çok şükürErkek anneleri sünneti ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?
Ben aralık ayının ortası gibi düşünüyorum 2,5 aylık oluruz o zamanErkek anneleri sünneti ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?
Yaşıtlarının derken saçmalamıs bence hemşire canım sende onu dinleyip kendinimi üzüyorsun. Haftada alması gereken ortalama kiloda zaten. Bazı bebekler 3,5-4 doğuyor onlarla mı kıyaslanacak 2.900 doğan bebeklerKızlar, bugün kilo için sağlık merkezine gittik. Haftada 200 gram almış, ama yaşıtlarının gerisinde iyi diyemem dedi hemşire. Sütün tazyiğinden, çocuğun emerken sürekli uyukladığından bahsettim, yapacak bir şey yok dedi doğal olarak. Aslında fena bir kilo alımı değil ama bunun içinde benim sağdığım sütleri vermem de var ve kaşık biberon kullanmayacağım için artık onları nasıl vericem bilmiyorum. Geride demesinr moralim bozuldu zaten. Ben bu çocuğa bakamıyorum sanırım
Canım doktorlar günlük 20 aylık 600 gr almalarına tamam diyor neyine geri diyor anlamadım sıkma canını daha sık emzirmeye çalışırsın olur merak etmeKızlar, bugün kilo için sağlık merkezine gittik. Haftada 200 gram almış, ama yaşıtlarının gerisinde iyi diyemem dedi hemşire. Sütün tazyiğinden, çocuğun emerken sürekli uyukladığından bahsettim, yapacak bir şey yok dedi doğal olarak. Aslında fena bir kilo alımı değil ama bunun içinde benim sağdığım sütleri vermem de var ve kaşık biberon kullanmayacağım için artık onları nasıl vericem bilmiyorum. Geride demesinr moralim bozuldu zaten. Ben bu çocuğa bakamıyorum sanırım
Kızlar, bugün kilo için sağlık merkezine gittik. Haftada 200 gram almış, ama yaşıtlarının gerisinde iyi diyemem dedi hemşire. Sütün tazyiğinden, çocuğun emerken sürekli uyukladığından bahsettim, yapacak bir şey yok dedi doğal olarak. Aslında fena bir kilo alımı değil ama bunun içinde benim sağdığım sütleri vermem de var ve kaşık biberon kullanmayacağım için artık onları nasıl vericem bilmiyorum. Geride demesinr moralim bozuldu zaten. Ben bu çocuğa bakamıyorum sanırım
Ben aralık ayının ortası gibi düşünüyorum 2,5 aylık oluruz o zaman
Yaşıtlarının derken saçmalamıs bence hemşire canım sende onu dinleyip kendinimi üzüyorsun. Haftada alması gereken ortalama kiloda zaten. Bazı bebekler 3,5-4 doğuyor onlarla mı kıyaslanacak 2.900 doğan bebekler
Canım doktorlar günlük 20 aylık 600 gr almalarına tamam diyor neyine geri diyor anlamadım sıkma canını daha sık emzirmeye çalışırsın olur merak etme
Yani ben de anlamadım sanırım persentil aralığı için söyledi. Şu an 36 günlük bizim bebiş. 30 günken 800-900 gram aralığında almıştı sanırım. Öyle söyleyince moralim bozuldu. Gelişim geriliği mi var yani dedim, yok öyle diyemeyiz de toparlayamamış falan dedi. Ne bileyim zaten şu biberon olayına üzülmüştüm, üstüne öyle deyince iyice moralim bozuldu sanırım ama haklısınız kızlar, haftada 200 iyi yani daha napsın bu çocukBen de anlayamadim canim 600-700 gra normal diyorlarken senin bebis 800-900 gr civari almis sqnirim gayet normal yani neye gore geride anlayamadim.
Ayrica bunun cocugun ne sekilde beslendigiyle alakasi yok ki. Ister kasik biberonla ver ister enjektor ister meme hic farketmez onemli olan kilo almasi yani buyumesi. Senin bebisin de buyumus sonucta gayet normal aralikta. Senin icin zahmetli oluyordur illaki tabi ama bebis icin her sey gayet normal gorunuyor bence
Bu çocuk kucağımda mışıl mışıl uyuyor, yatağında asla. Geceleri de memeyi veriyorum yanımda yatırıyorum ama çok riskli, çok korkuyorum. Ama yanıma yatırmasam ben hiç yatamıyor olacağım. Nasıl uyutucam bu bebeği yatağındabir şeyler yanlış mı gidiyor? Ben bu konuda yalnız mıyım? Sırtım koptu, uzanmak istiyorum 10 dakika da olsa
Biz baby me kullanıyoruz 1aydır prima ile başladım arada onu denedik ve sıkıntı olmadı
Kizlar aranizda epidural olup. Bel kalca agrisi ceken var mi benim gibi. dogum sonrasi sol bacagimi cekiyorum. Hatta topalliyorum. BU normal mi?
Yaaa.
Sizlerin hele dahada zor arkadaşım hem mama hem süt sağma olayında bide 5 dk olsada emecek kızın kendine ayırcak bir dakikası olmuyor beni sadece durmadan biberon dezenfekte etmek yoruyor gece hele oh mis gibi yedirdim gazını çıkardım altını aldım yat olmuyor su kaynat biberon yıka kaynar suya yatır gece çekilmiyorCanım inan ki biliyorum bu ne demek.
Gece gündüz kalkıp süt sağıyorum. Depoluyorum. 1.5 saatte bir kalkıp sütü ısıtıyorum. Sonraki öğünü ayarlayıp herşeyi yıkayıp yatıyorum. Senden çok farkım yok, gerçekten zor. Allah yardımcın olsun
Aynen 600-800 gram arası alması gerekiyor biz 1250 aldık die prematüre doğmasa laf derdim dedi her bebek farklı bence gayet iyi almış biz buseferde 1 kiloyu geçicez gibi gözüküyor yazarım size ay sonuCanım doktorlar günlük 20 aylık 600 gr almalarına tamam diyor neyine geri diyor anlamadım sıkma canını daha sık emzirmeye çalışırsın olur merak etme
hahaha annenle aynı kafada olmamAaa benim annembanyosunu banyoda yaptıralım bebek küvetinde diyorum hayır olmaz üşür diyor İlla o koca küveti ve kovayı çeke çeke odaya getirecekmişiz
Dün dedim artık anne burası sobalı ev değil, eski zaman değil. Evler kaloriferli. Banyoda yıkayıp hemen odasında giydircez
işin kötü tarafı ısrar da sevmiyor
OooKızlar dün mıçamayan kızım bugün bir mıçtıbel göbek sırt her yer bok baş edilicek gibi değil hemen bir banyo faslı püru pak oldukkk Eki Görüntüle 3161545
:) çok doğru bir tespit. İnsan bir gaza gelip sonra son anda gerçekle yüzleşmesiDoğum yapmadan önce benimde modum çocuk 1,5 yasına gelince hamile kalırım yaşları açılmadan arkadaş gibi büyüsünler diye. Ben 4 kız kardeşiz aramızda hep 2-3 yaş var en küçüğü ile hariç hayatımda arkadaşa çok ihtşyacım olmadı o yüzden isterdim ama ben o sezeryan kısmını aşabileceğimi sanmıyorum. Hastanede emzirme odasında kadınla konusuyorum oda benimle aynı gün doğum yapmış 2. Çocuğu sezeryan ikiside 4 yasındaymıs ilk cocugu dedim nasıl cesaret ettin bile bile diye hamileyken anlamıyorsunda ameliyathaneye gitmek için o sedyeye koyduklarında pişmanlık geliyor sonra kucağına alınca bitiyor diye
Bence de gayet iyi canım maksimum 50 filan oluyor benim bildiğim.Canım doktorlar günlük 20 aylık 600 gr almalarına tamam diyor neyine geri diyor anlamadım sıkma canını daha sık emzirmeye çalışırsın olur merak etme
Hayyal ıspanağın yemeğini ben normalde pirinçten değilde bulgurdan yapardım. Akşama bulgurlu ıspanak yemeği var hadi bakalım süt için çifte kombo yaptım bekliyoruum
korkmayın bişe olmaz Allahın izniyle.Kızlar bebeğimin bingildagina çenem çarptı ya
Bişey olur mu
Gayet keyfi yerinde
Doktora da sordum halen dönmedi
Doğar dogmaz Bt sine bakildiginda bingildagi sormustum ben, doktor öyle çarpmaya bastirmaya bişey olmaz sivri bişey saplamadikca korkacak bişey yok
Abartmayın demişti yine de bugün böyle çarpınca için rahat etmedi ne düşünüyorsunuz
bzmkide memeyi bırakıp ellerini yemeye taktıaa güneş henüz bi şeylere tutup çekmeyi filan keşfetmedibenim saçlara zaten dokunmadı ben kendininkileri kastetmiştim
Nilkuşum a yeni güncellemeler mi geldi o zmaan
Ispanak ve dereotu tavsiyenle sofralarımda. Süte katkısı büyük
O zaman Ağzımı açmayayım ben
Teyzem bizim evi görse yandık
Oyy bi de o konu vardi di mi onu ben komple unutmusumLazere başlayacak olanlar kaçıncı ayda baslayacaksınız ben iki yerle konuştum biri hemen başlarız gel dedi diğeri 6 ay sonra dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?