Maalesef çoğu erkek böyleYa deliricem bende anlamıyorum bu nankörlüğü. Herşeyi isteyim yapar yapmaya çalışır ama adamdan yardım istemeyim yaa hep yorgun ben hiç yorulmuyorum. Canım yok maalesef ailem izmirde ben ankaradayım annem başta 2 hafta kaldı gitti kaynanam 3 gün kaldı gitti o da hasta zaten ameliyat olacak tamamen tekim yani. Oğlumda da böyleydi şimdide böyle
Hey maşallah Nil kuşaGeldik aşıdan şimdilik sorun yok 5450 gram olmuş Nil kuş46,5 cm boy doğdu 58 cm olmuş 2440 doğdu 5450 oldu çok şükür bugünlere
Çok iyi yapmışsın canım. Eds yaparken mama mı koyuyorsun takviyeye süt mü?Bende emzirme peşine 45 cc veriyorum 3 saatte bir. Ama onun dısında emdiği sürece gögsümde tutuyorum. Banada bi ara 90 verdirdi doktor cocuk bildiğin su gibi kusuyordu. O ara günde 50 gr aldı 4 gün sonra kontrole çağırdı dedim bu şişirilmiş bi kilo beni emip bide 90 cc mama o zaman bide daha 25 günlük filsndı sanırım. Sonra doktor 60 düşürdü ben 45 verdim ama. 1 hafta 45 verdim sonra onuds 30 düşürdüm. Günde 2 kere emzirme sonrası baktım aranmıyor huzursuz değil vermiyorum mama. Onda da ama saat başı sonra ki 3 saate kadar sürekli emziriyorum. Sadece 11-12 de bi uyuma faslı baslıyor biraz daha uyusun diye emzirme ardı 45 veriyorum. Gece 2-3 uyanmasına 30dan devam. Şuanda 3.750-3.800 arasındayız tahmini kilo olarak. Haftaya perşembe gitcez bakalım kontrole
3gün banyo yaptrma dedi miGeldik aşıdan şimdilik sorun yok 5450 gram olmuş Nil kuş46,5 cm boy doğdu 58 cm olmuş 2440 doğdu 5450 oldu çok şükür bugünlere
buarada boya gitmiş coğuGeldik aşıdan şimdilik sorun yok 5450 gram olmuş Nil kuş46,5 cm boy doğdu 58 cm olmuş 2440 doğdu 5450 oldu çok şükür bugünlere
Amin canımSagol canim. Valla hastanede hemsire 10 yildir meslektsyim boyle yogunluk ne gordum ne duydum diyor. Ozellikle 0-2 yas grubu daha kotu etkileniyormus.
Kusmasi cok iyi balgami cikarmasi icin bizimki agzina gelse de cikarmiyor geri yutuyor o yuzdsn bol bol emziriyorum yumusatsin yutsun diye.
Allah beterinden korusun yavrulari
Biz zaten hastaneye yatmadan once evde tedavi denemistik o sira aldik. Simdi soguk buhar makinesi de alicaz insallah.
Canim coook gecmis olsun. Sakin uzme kendini orada en iyi sekilde bakiyorlar hemen atlatirsiniz insallah.
Maşallah maşallahGeldik aşıdan şimdilik sorun yok 5450 gram olmuş Nil kuş46,5 cm boy doğdu 58 cm olmuş 2440 doğdu 5450 oldu çok şükür bugünlere
Emziriyoruz ya hap kullanımı sıkıntılı hormonlar söz konusu malum bende muayene gitmişken spirali de taktırayım bi gidip uğraşmayayım dedim malum bebekle git gel zor oluyorAnnem geçen diyor ki sen çocukla uğrasıp durcam diye ek gıda zamanı gelecek cocuğunhalletcez insallah
Ay valla sanmıyorum ki bu süreçte eş kişisini isteyip korunma yöntemlerini düşünenivalla ben hala şimdilik vücuduma hiç dokundurma kısmında değilim. 40 kontrolünde alttan muayanede kendimi aşırı kastım şöyle 1-2 ay geçsin valla o zaman araştırcam o süredede artık bakalım ertesi günü hapı, prezervatif o yöntemlerle hallederiz
Çok üzüldüm ah bu erkeklerYa deliricem bende anlamıyorum bu nankörlüğü. Herşeyi isteyim yapar yapmaya çalışır ama adamdan yardım istemeyim yaa hep yorgun ben hiç yorulmuyorum. Canım yok maalesef ailem izmirde ben ankaradayım annem başta 2 hafta kaldı gitti kaynanam 3 gün kaldı gitti o da hasta zaten ameliyat olacak tamamen tekim yani. Oğlumda da böyleydi şimdide böyle
Ya en kötüsüde ne biliyor musun akşam söylediği sözün beni ne kadar üzdüğünün farkında değil şimdi hakkını yiyemem ne istesem almaya çalışır çocukların hiçbir şeyini eksik bırakmaz ama ben manevi olarak da yanımda olsun istiyorum ona bunu anlatamıyorum sorsan çok çalışıyor biz rahat ettirmek için çalışıyor ama duygusal olarak yalnız bıraktı bu ara. O kadar haklısın ki onlar babaları sadece çocuğu kucakta taşımak olarak görüyorlar iki bez almak olarak görüyorlar Allah’tan kendim hazırdım da doğurmaya karar verdim kimseye güvenerek değilMaalesef çoğu erkek böyleben de annemdeyim 1 aydır, eşim psikolojik baskıya başladı ama dönünce benim halim de böyle olacak biliyorum. Erkekler babalığı çocuğu kucağında taşımak zannettiği sürece bu döngü böyle devam eder.
Hey maşallah Nil kuşa
Çok iyi yapmışsın canım. Eds yaparken mama mı koyuyorsun takviyeye süt mü?
Seninkinin versiyonu farklıymışAsla görmüyorlar herşeyi halletmeye çalışıyoruz bizimkide dün artık kutlamalar falan olmaz bebek var diyor evlenmeden önce çok romantikti astım suratımı oturdum bende elde ettiğinizde değişiyor dimi dedim istediğim gibi gitmez o zaman bu evlilik dedim vevsonucunu bilirsin dedim hemen yanıma geldi öyle demek istemedim falan diye her yerden falsolar ya
Gözleri çapaklanınca böğür olmuş derler bizde karnını yan taraflarını sütle ovdururlar geçer harbiden süt banyosu yapsak yeridirCanım o biberonu bırakma Faslı biraz sancılı ama en iyisini yapmışsınben geçenlerde dışarıdaydım anneme biberon ile ver aç kalmasın dedim sütü, elveda dediğim pamukcuğa dönüş yaptık. emme refleksini bozması da cabası.
Canım öyle haklısın ki. Eşinin söylediklerini anlamak mümkün değil, yardım etmiyorsa bile bu kadar kötü yaklaşmaması lazım sana. Yardım edecek kimse yok mu çevrende?
Masalım zaten bu noktada sütten daha tesirli bişey yok gözüne yanağına herşeye süt sürüyorum
Beni güzel emmediğini hissettiğimde sağıyorum 20-30 arası çıkmıssa o sütğ veriyorum yoksa mama kuzumMaalesef çoğu erkek böyleben de annemdeyim 1 aydır, eşim psikolojik baskıya başladı ama dönünce benim halim de böyle olacak biliyorum. Erkekler babalığı çocuğu kucağında taşımak zannettiği sürece bu döngü böyle devam eder.
Hey maşallah Nil kuşa
Çok iyi yapmışsın canım. Eds yaparken mama mı koyuyorsun takviyeye süt mü?
Arsştırmadım hapı iç bakalım ben 1-2 aya anca bu işlere bakarımEmziriyoruz ya hap kullanımı sıkıntılı hormonlar söz konusu malum bende muayene gitmişken spirali de taktırayım bi gidip uğraşmayayım dedim malum bebekle git gel zor oluyor
Ay bide burda çoğumuzun ki uğraşla olan bebeler. Bir çoğumuz hamileliğe hazırlıktan biliyoruz birbirimizi. Yada ilki düşük ikinci için cabalanmış vs. Sanırsın ansızın bi gecede baba oldularÇok üzüldüm ah bu erkekler
Asla görmüyorlar herşeyi halletmeye çalışıyoruz bizimkide dün artık kutlamalar falan olmaz bebek var diyor evlenmeden önce çok romantikti astım suratımı oturdum bende elde ettiğinizde değişiyor dimi dedim istediğim gibi gitmez o zaman bu evlilik dedim vevsonucunu bilirsin dedim hemen yanıma geldi öyle demek istemedim falan diye her yerden falsolar ya
Ay evet canım birde sürpriz bebekler olsa hiçbir sorumluluk almayacaklardı herhaldeBeni güzel emmediğini hissettiğimde sağıyorum 20-30 arası çıkmıssa o sütğ veriyorum yoksa mama kuzum
Arsştırmadım hapı iç bakalım ben 1-2 aya anca bu işlere bakarım
Ay bide burda çoğumuzun ki uğraşla olan bebeler. Bir çoğumuz hamileliğe hazırlıktan biliyoruz birbirimizi. Yada ilki düşük ikinci için cabalanmış vs. Sanırsın ansızın bi gecede baba oldular
3gün banyo yaptrma dedi mi
Evet zaten böyle toplu bir çocuk değil yanakları hariçmaşallah
buarada boya gitmiş coğu
Ay sağlıklı olsunlarda boyu kilosu hiçç önemli değil o yoğun bakımda yatarken ne korkmuştum hiç kilo almıcak gibi geliyorduAmin canımBi daha hastalanmasın inşallah şansımıza çok kötü bir döneme denk geldik
Maşallah maşallahgüneşle aradaki farkı gittikçe açıyorsunuz
Kimse dediğin de eşin be canım. Yani evet çalışıyor olabilir ama bebek bakmak gerçekten kolay değil. Yardımcı olmazsa sana, takatin kalmadığı zamanlarda ne yapacaksın? Farkında değilse demek ki kendini haklı buluyor, ki asıl acı olan bu. Herşey para pul değil.Ya en kötüsüde ne biliyor musun akşam söylediği sözün beni ne kadar üzdüğünün farkında değil şimdi hakkını yiyemem ne istesem almaya çalışır çocukların hiçbir şeyini eksik bırakmaz ama ben manevi olarak da yanımda olsun istiyorum ona bunu anlatamıyorum sorsan çok çalışıyor biz rahat ettirmek için çalışıyor ama duygusal olarak yalnız bıraktı bu ara. O kadar haklısın ki onlar babaları sadece çocuğu kucakta taşımak olarak görüyorlar iki bez almak olarak görüyorlar Allah’tan kendim hazırdım da doğurmaya karar verdim kimseye güvenerek değil
Seninkinin versiyonu farklıymışşimdi kutlama konusunda hakkını yiyemem özel günleri falan atlamaz ama adam yardıma gelince yok ortada Buda beni deli ediyor hele bu aralar
Gözleri çapaklanınca böğür olmuş derler bizde karnını yan taraflarını sütle ovdururlar geçer harbiden süt banyosu yapsak yeridir
Anladım canım zamanla sütünün böyle böyle daha da artacağına inanıyorum. Her seferinde istekle ağzını açıyor mu memeye?Beni güzel emmediğini hissettiğimde sağıyorum 20-30 arası çıkmıssa o sütğ veriyorum yoksa mama kuzum
Arsştırmadım hapı iç bakalım ben 1-2 aya anca bu işlere bakarım
Ay bide burda çoğumuzun ki uğraşla olan bebeler. Bir çoğumuz hamileliğe hazırlıktan biliyoruz birbirimizi. Yada ilki düşük ikinci için cabalanmış vs. Sanırsın ansızın bi gecede baba oldular
İnşallah inşallah minnoşum ama şu aralar çok ihtiyacımız var.Canım benim evde başka bir makine vardı aşırı sesli çalışıyordu ve buharı yavaş veriyodu ben bundan aldım instagramda bi doktorda gördim hem sessiz hem şarjlı hemde buhar çıkışı çok iyi biz çok sevdik hem bebeğime ağızlık olmadan tutarım diğerini takamayabilirim siye aldım aşırı pratik. Tabii çocuklara kullanmak nasip olmaz hasta olmazlar inşallah da oğluma serum fizyolojik versim iki kez burnu aksın diye. Bebişe gerek kalmaz inşallah
Çok çok geçmiş olsun
Canım çok şükür çok sevindimSagol canim tesekkur ederizz
Cigerleri temizlenmis oksuruk devam ediyor sadece. Doktor 2 hafta daha devam eder bu oksuruk dedi. Burnu da artik daha iyi aspiratorle temizliyoruz zaten surekli. Arada oksuruk krizine giriyor korkuyoruz ama balgam oldugu icin normal dedi doktor.
Tabi cikicaz ama yine de en ufak bir seyde acile gelin dedi doktor cunku sinsi bir hastalikmis hemen cigere tekrar inebilir dedi. Evde devam edicez ilaclara insallah toparliycaz hemencik
Bu arada balgam varsa bebeklerde bol bol emzirmek gerekiyormus agizlarindan atamaklari icin anne sutuyle yutup kakayla cikariyorlarmis. Aklinizda olsun kizlar
Vücuduma hiç bir şey yaptırasım yok benim eşimede diyorum şöyle 1-2 ay daha salsak bu işleri diye
Gögüs ucunu ağzına alırken bi böyle yüz ifadesi değiliyor ağzının içine alıp geri ckartıyor. Hani sanki biberon ucu mu gögüs ucu mu ayırt etmeye calısır gibi bi hali oluyor. Biberon ağzının içini dolduruyor ya o hissi arıyor gibi. Emiyor süt gelmeyince ağlıyor hırslı hırslı sağa sola çekiştiriyor. Ve böyle kendini oda sartlamıs gibi gögüsten cekince kolayca besleneceği bir şey gelecek ya ı gelsin diye ağlıyor. Bugün 3. Günümüz gögüsten cekince o ağlama bugün 2 kere yasandı. O dediğin olaya denk gelmedim kuzum Doruk kuş o evrelere geldiği içindir belki. 3,5 aylık olarak geçiyor değil mi erken doğması değiştirmiyor sanırımKimse dediğin de eşin be canım. Yani evet çalışıyor olabilir ama bebek bakmak gerçekten kolay değil. Yardımcı olmazsa sana, takatin kalmadığı zamanlarda ne yapacaksın? Farkında değilse demek ki kendini haklı buluyor, ki asıl acı olan bu. Herşey para pul değil.
sütü bol olanlar için iyi bir tercih süt banyosu
Anladım canım zamanla sütünün böyle böyle daha da artacağına inanıyorum. Her seferinde istekle ağzını açıyor mu memeye?
Doruk resmen memeyle bazen kurlaşıyorkonuşuyor gu gu… araştırdım da bu durum biberonla beslenen bebeklerin sorunsalıymış, bir de sana sormak istedim.
Bazen memeyi hiç tanımıyor… bazen ısrarla ucunu emmeye çakışıyor.
Bazen de ısrarla yanlış kavrayıp memeyi damağıyla eziyor.Yoruluyorum bazen hele ki geceleri
Çok geçmiş olsun Hayyal cim ya herhalde salgın varEvet canım doktora gittik, kontrol amaçlı. Doktor göğsü dolu deri. Hemen acilde nebülizatör uygulattı. Sonrasında ilaçlarını yazdı ve acilen bir tane nebülizatör almamı söyledi. Ertesi gün kontrole gittik. Göğsü iyi durumda ama sık nefes alıp veriyor dedi. Şu an iyi olduğuna güvenme birden kötü oluyorlar dedi.
Açıkçası buhar makinesinden de çok fayda gördüm. Aralıklı olarak onu da çalıştırıyorum.
Doktor nasıl gereksiz dedi ki? Bence serum fizyolojik bile böyle uygulamak daha mantıklı direkt burna sıkmaktansa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?