Emzirme yastıgında deneyince olmadı hiç reflü yatağı gelmedi aklıma onuda deneyeyim sonraki seandımızda tesekkür ederiimm oğlusa biberonu unutturmam lazım iyice dış dünyayı algılamadan halletcez insallahBu havayı verdikten sonra aspiratör kullanılıyor mu
Bebe kendi mi atıyor ciğerler burun filan nasıl temizleniyor
Kuzum internette yanlış görmediysem asıl ateş yapan aşı verem aşısı diye okudum
Diğer iki aşı nasıl geçti ?
Reflü olabilir mi güneşin de ağzına geliyo genzine kaçıyo sanırım
Yatarken öksürüyor geniz temizlemeye çalışıyor
Doktor fizyolojik reflü dedi ama
Minnoşum ben reflü yatağında eds yapıyorum iki kolum da boşta oluyor otururken. Onu da Bir dene derim her zaman yatarak emzirme fırsatın olmazsa eğer.
Güneş biberon enjektör filan kabuk etmiyor diye probiyotiği mecburen emzirirken hortumla veriyorum ben de
İncecik boruyu bile algılıyor bu minikler cidden tam folik asit cocukları bunlaröyle tabi kuzum benimde derdim kilo alması bakalım bir yanda da emzirme odaklı gitmek ikisini birden istiyerek cocuga cok yükleniyorum ama sütüm yavaşta olsa coğalıyor mama karsıtı değilim ama en az 20 dk emzirdikten sonra mama da vermek üzüyor açıkcası geliyorken oğlum talep edecekki çoğalsın sütüm. Sizde atlatacaksınız insallah bu süreci güzel büyüyecek abimiiz
Kullanabilirsin tabii ki. Ama solunum yolu bu şekilde tertemiz oluyor.Bu havayı verdikten sonra aspiratör kullanılıyor mu
Bebe kendi mi atıyor ciğerler burun filan nasıl temizleniyor
Canım cumartesi pazar komple huzursuzdu. Buhar makinesi ile ciddi ölçüde sakinledi. Pazartesi hatta uykudan gözünü açamadı. Kaç günün yorgunluğu vardı düşün. Ona rağmen doktor düzelmiş halini bile iyi görmedi. Git baktır bence. İlk 3 ayda çok riskli durumlar bunlar zaten.Cumartesi günü kontrolümüz var beklesem geç mi kalmış olurum öyle hırıltı felan yok aslında huysuzluk var mıydı dorukta
Canım 2 gün olmuş yarından sonra hatırlamaz bile biberonu. Bizde de ilk günler huysuzluk oldu şimdi hiç aramıyor bileEmzirme yastıgında deneyince olmadı hiç reflü yatağı gelmedi aklıma onuda deneyeyim sonraki seandımızda tesekkür ederiimm oğlusa biberonu unutturmam lazım iyice dış dünyayı algılamadan halletcez insallah
Buhar makinen hangisi canım?Evet canım doktora gittik, kontrol amaçlı. Doktor göğsü dolu deri. Hemen acilde nebülizatör uygulattı. Sonrasında ilaçlarını yazdı ve acilen bir tane nebülizatör almamı söyledi. Ertesi gün kontrole gittik. Göğsü iyi durumda ama sık nefes alıp veriyor dedi. Şu an iyi olduğuna güvenme birden kötü oluyorlar dedi.
Açıkçası buhar makinesinden de çok fayda gördüm. Aralıklı olarak onu da çalıştırıyorum.
Doktor nasıl gereksiz dedi ki? Bence serum fizyolojik bile böyle uygulamak daha mantıklı direkt burna sıkmaktansa.
Bizde de omron c101 modeli var. cok sesli calisiyor alirken baska bi model de vardi aralarinda 700₺ vardi o sessiz calisiyormus tek farki oymus bende gerek yok dedim ama pisman oldum. Bu simdi iyi sesiyle uyuyor hatta ama buyuyunce rahatsiz olur. Alirken dikkat edjn kizlar ses meselesineModeli atıyorum sana. 5 sene garantisi de varmış. Eczaneden aldım ben de dün. Diğer modellerine de bakarsın. Doruk abi sevdisenin paşan da sever inşallah
Sagol canim tesekkur ederizzCanım yarın çıkıyor musunuz çok sevindimBebiş nasıl şimdi
Allah bidaha göstermesinBizde de omron c101 modeli var. cok sesli calisiyor alirken baska bi model de vardi aralarinda 700₺ vardi o sessiz calisiyormus tek farki oymus bende gerek yok dedim ama pisman oldum. Bu simdi iyi sesiyle uyuyor hatta ama buyuyunce rahatsiz olur. Alirken dikkat edjn kizlar ses meselesine
Sagol canim tesekkur ederizz
Cigerleri temizlenmis oksuruk devam ediyor sadece. Doktor 2 hafta daha devam eder bu oksuruk dedi. Burnu da artik daha iyi aspiratorle temizliyoruz zaten surekli. Arada oksuruk krizine giriyor korkuyoruz ama balgam oldugu icin normal dedi doktor.
Tabi cikicaz ama yine de en ufak bir seyde acile gelin dedi doktor cunku sinsi bir hastalikmis hemen cigere tekrar inebilir dedi. Evde devam edicez ilaclara insallah toparliycaz hemencik
Bu arada balgam varsa bebeklerde bol bol emzirmek gerekiyormus agizlarindan atamaklari icin anne sutuyle yutup kakayla cikariyorlarmis. Aklinizda olsun kizlar
egzama olsa kaşınır , kaşıyor mu kendini?Kızlar kulakta böyle döküntü var alerjik mi yoksa egzama olabilir mi ?
Yok canım elini hiç götürmüyoregzama olsa kaşınır , kaşıyor mu kendini?
kurumustur ozaman kuzum , bazen sapka takinca fln da deri dokuntusu yaparmis ya.Yok canım elini hiç götürmüyor
Bizde de durum böyle canım... Ne doyuyor ne uyuyor gibi düşünüyorum ama artık yoruldum düşünmekten. Anı yaşamaya çalışıyorum.Aynı benimkini anlattın sankihuzursuzluk memede kısa uyku. Beşiğine koyunca uyanıyor tüm gün sar başa aynı şeyler...bir türlü uzun derin uyuyamıyor. Bir de üstüne üşüttük onu burnunda hırıltı var. Uyku yok bize hiç artık
Çok güzdl taktikler canım deneyeceğim teşekkür ederimNasıl sakinleştiriyorsunuz normalde?
Gaz çıkarırken bir kere gak guk etmesi yeterli değil. Devamı kesinlikle oluyor. Sık sık memeue alıyorsan biraz yorucu oluyor ama arada kalk kucakta dolaştır sırt sıvazlayarak, evir çevir çıksın gazı.
Ben sık sık emdiyse gün içinde farklı aktivitelere sokmaya çalışıyorum anakucağındsn alıp pusete koyuyorım, oradan halısına yatırıyorum, biraz kucakta geziyoruz, biraz dans edip şarkı söylüyoruz, günlük annemle görüntülü konuşuyoruz bizi izliyo kucakta normalde ağlıyorsa susuyo konuşurken. Tüm bunlardan sonra huzursuzluk olursa meme veriyorum daha verimli emiyor. Hani baya yoruluyorum ama bebişler büyüyo artık algılar full açık
Emzirme araların hafif açmayı denemelisin bence
Derin uyku için de özellikle gündüzleri faz uykusu uyuyorlar 25-30 dk dan az oluyor. Bizim dd böyleydi. Derin uykuya geçemezdi. Alarm kurmuş gibi uyanırdı kahvaltıyı ancak hazırlardım ama yapamazdım.Hala bazen geçemiyor robot süpürge çalıştırıyorum ya da fön makinesi. Ninni kesmiyor bazen.
Mesela hep alışkanlık edindiği 25 dk lık uykuysa 20. Dk da gidip o kıpırdanmadan örn. bacağını okşayıp derin uykusuna geçmesini sağlamalısın. Ben arada denedim işe yarıyor sıklıkla. Bunu forumda okuyup kaydetmiştim ordan yaptım
Yani düşünüyorum, ben yalnız bir odada sakince ninni söyleyerek sallıyorum. Sakinliyor baya. Sallama dozumu sürekli düşürüp en son sallamayıp sadece ninni söyleyerek uyutmaya devam ediyorum.
Bir de ya emzirme yastığı ya da reflü yatağında emziriyorum. Özellikle reflü yatağında uyuyakalırsa hiç uyandırmadan yerine bırakabiliyorum.
Ya bunun herkes için bir standardı yok ama genel olarak aklıma gelen işe yarayan şeyleri yazmaya çalıştım.
Uyutma saatlerini not almayı deneyebilirsin
Bu 25 dklık uykulardan sonra yaklaşık 1.5 -2 saat sürüyor derin uykuya geçmesi. O yüzden aralıkları düzenlemeye çalışıyorum ben de
22:00 uykumuz var biraz geriye çekip gece uyku süresini uzatmaya çalışıyorum.
Bu düzen Bir sonraki atak haftasına kadar tabi
biz cortaırı gunde 2kere kullanıyorz 12saat arayla, 1ccye 2cc serum. ventolinide yıne 1cc 2ccserum 6saat arayla aynı hemen hemen zararı olmaz antibiotk almasından iyidr. göğsüne zeytınyağının asidini aldıktan snr sürebilirsn. ve emziriosan bol bol sarımsak. buarada dr. minnoşuna demir ilacı verdimiOlur mu arkadaşım sen hep yaz, ben senden baya feyz alıyorum.
İyi söyledin dediğin gibi yapayım ben de.
Doktor reçetede 1x1 demişti cortair için. Ama anlatırken sabah akşam dedi.
Zararı olur mu dediği gibi sabah akşam yaparsam bilemedim. Ventolin ise 0.5x4 şeklinde kullanılacak.
bnde yrn yaptrcm, 2sını dun yaptk ateş olmadı acaba ateşi veremmi yapıyorduVerem aşısını ayrı yaptıran var mı ateş oldumu bütün aşıları aynı anda yaptırınca anlaşılmıyor bizim yarın geç kalınmış veremimiz
Var sağlık ocağı kaynaklı:)
çok geçmiş olsun, 6yıldr büyük oğluma hiç böyle ventolin hava makinesi kullanmamıstm ama bu sene nasıl bır hastalık anlamadım süper grip deniliyormş. dr bizi takıbe çağırmaya bile korktu düşün. tek değilsin gecen hafta o kdr tıkandıkı caresizlıkten otrdm ağladm snr bir kustu bütün balgamı attı rahatladı ambulans cağıracktm okdr kötüydü. inşallah sizde atlatırsınz cok geçmiş olsn. bzmde makine sesli ya pişman olduk cok haklısınBizde de omron c101 modeli var. cok sesli calisiyor alirken baska bi model de vardi aralarinda 700₺ vardi o sessiz calisiyormus tek farki oymus bende gerek yok dedim ama pisman oldum. Bu simdi iyi sesiyle uyuyor hatta ama buyuyunce rahatsiz olur. Alirken dikkat edjn kizlar ses meselesine
Cigerleri temizlenmis oksuruk devam ediyor sadece. Doktor 2 hafta daha devam eder bu oksuruk dedi. Burnu da artik daha iyi aspiratorle temizliyoruz zaten surekli. Arada oksuruk krizine giriyor korkuyoruz ama balgam oldugu icin normal dedi doktor.
Tabi cikicaz ama yine de en ufak bir seyde acile gelin dedi doktor cunku sinsi bir hastalikmis hemen cigere tekrar inebilir dedi. Evde devam edicez ilaclara insallah toparliycaz hemencik
Bu arada balgam varsa bebeklerde bol bol emzirmek gerekiyormus agizlarindan atamaklari icin anne sutuyle yutup kakayla cikariyorlarmis. Aklinizda olsun kizlar
Ateşe hazır ol benceCnm bizim diğer aşılar hiç ateş yapmadı verem olcaz salıda menenjitin bir türü özel olanı
Bizimde reflümüz var normalde 4 saatte 1 120 cc yemesi gerekirken hep 60-30-30 yiyor geceleride birkerede 90 ancak sanırım ondan oluyor ama geçiyormuş 4-5. Aylarda sanırım
Emzirme yastığında da yaptığım oluyor ama ben sadece 25 cc lik tek enjektör veriyorum, onu da kendisi çekiyor. uzun soluklu besleme yapsam zor olurdu muhtemelen.Emzirme yastıgında deneyince olmadı hiç reflü yatağı gelmedi aklıma onuda deneyeyim sonraki seandımızda tesekkür ederiimm oğlusa biberonu unutturmam lazım iyice dış dünyayı algılamadan halletcez insallah
İnşallah tıkanmayız bakalım tıkanırsa geciktirmeden almak lazım böyle bi alet.valla bizden akıllılar onu biliyorum sütün varken emerek çoğaltacak inşallah.
Kullanabilirsin tabii ki. Ama solunum yolu bu şekilde tertemiz oluyor.
Canım cumartesi pazar komple huzursuzdu. Buhar makinesi ile ciddi ölçüde sakinledi. Pazartesi hatta uykudan gözünü açamadı. Kaç günün yorgunluğu vardı düşün. Ona rağmen doktor düzelmiş halini bile iyi görmedi. Git baktır bence. İlk 3 ayda çok riskli durumlar bunlar zaten.
Canım 2 gün olmuş yarından sonra hatırlamaz bile biberonu. Bizde de ilk günler huysuzluk oldu şimdi hiç aramıyor bile
İnşallah canım zor kısmı atlattınız zaten hamdolsunBizde de omron c101 modeli var. cok sesli calisiyor alirken baska bi model de vardi aralarinda 700₺ vardi o sessiz calisiyormus tek farki oymus bende gerek yok dedim ama pisman oldum. Bu simdi iyi sesiyle uyuyor hatta ama buyuyunce rahatsiz olur. Alirken dikkat edjn kizlar ses meselesine
Yahu ne diyorsun cok üzüldüm.Kızlar biz hastaneye yattık ciğerlere inmiş artıkburada konuştuğum arkadaşlar vardı mutlaka kontrol amaçlıda olsa doktora götürün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?