2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Emzirme yastıgında deneyince olmadı hiç reflü yatağı gelmedi aklıma onuda deneyeyim sonraki seandımızda tesekkür ederiimm oğlusa biberonu unutturmam lazım iyice dış dünyayı algılamadan halletcez insallah

valla bizden akıllılar onu biliyorum sütün varken emerek çoğaltacak inşallah.
Bu havayı verdikten sonra aspiratör kullanılıyor mu
Bebe kendi mi atıyor ciğerler burun filan nasıl temizleniyor
Kullanabilirsin tabii ki. Ama solunum yolu bu şekilde tertemiz oluyor.
Cumartesi günü kontrolümüz var beklesem geç mi kalmış olurum öyle hırıltı felan yok aslında huysuzluk var mıydı dorukta
Canım cumartesi pazar komple huzursuzdu. Buhar makinesi ile ciddi ölçüde sakinledi. Pazartesi hatta uykudan gözünü açamadı. Kaç günün yorgunluğu vardı düşün. Ona rağmen doktor düzelmiş halini bile iyi görmedi. Git baktır bence. İlk 3 ayda çok riskli durumlar bunlar zaten.
Canım 2 gün olmuş yarından sonra hatırlamaz bile biberonu. Bizde de ilk günler huysuzluk oldu şimdi hiç aramıyor bile

Buhar makinen hangisi canım?

Modeli atıyorum sana. 5 sene garantisi de varmış. Eczaneden aldım ben de dün. Diğer modellerine de bakarsın. Doruk abi sevdi senin paşan da sever inşallah
Bizde de omron c101 modeli var. cok sesli calisiyor alirken baska bi model de vardi aralarinda 700₺ vardi o sessiz calisiyormus tek farki oymus bende gerek yok dedim ama pisman oldum. Bu simdi iyi sesiyle uyuyor hatta ama buyuyunce rahatsiz olur. Alirken dikkat edjn kizlar ses meselesine
Canım yarın çıkıyor musunuz çok sevindim Bebiş nasıl şimdi
Sagol canim tesekkur ederizz
Cigerleri temizlenmis oksuruk devam ediyor sadece. Doktor 2 hafta daha devam eder bu oksuruk dedi. Burnu da artik daha iyi aspiratorle temizliyoruz zaten surekli. Arada oksuruk krizine giriyor korkuyoruz ama balgam oldugu icin normal dedi doktor.
Tabi cikicaz ama yine de en ufak bir seyde acile gelin dedi doktor cunku sinsi bir hastalikmis hemen cigere tekrar inebilir dedi. Evde devam edicez ilaclara insallah toparliycaz hemencik

Bu arada balgam varsa bebeklerde bol bol emzirmek gerekiyormus agizlarindan atamaklari icin anne sutuyle yutup kakayla cikariyorlarmis. Aklinizda olsun kizlar

Kızlar kulakta böyle döküntü var alerjik mi yoksa egzama olabilir mi ?

Eklentiler

• 31D50503-E909-4948-8D4A-2C8C74CA1CC2.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 72
Allah bidaha göstermesin

Selam güzel anneler. Benim tecrübeli emziren annelere danışmak istediğim bi şey olacak. Bugün 27 günlük bebeğimi aylık kontrole götürdüm 2800 kg doğan bebeğim ilk hafta 2600 grama kadar düşmüştü şimdiki ölçümde kilosu 3400 gram olmuş. Bebeğimi günde ortalama 3 def takviye mama ile besliyorum sütüm yetersiz çünkü ancak doktorum kilo alımının yetersiz olduğunu kesinlikle bi meme bi mama verip mamayı en az 60 90 cc vermemi söyledi. Ben bebeğim doymadıkça emzirip ardından 30 cc veriyordum fazlasını da kusuyordu hatta. Çişli bezleri de çok yeterli aslında. Şimdi sorum şu sadece bebeğin kilosu yetersiz diye beslenmesine yetersiz diyebilir miyiz. Doktoru dinleyip fazla mama mı vermeliyim sizce. Eşim de ben de minyon bebeklerdik hala zayıfızdır bilemiyorum herkesin bebeği çok mu kilo aldı bir ayda sizin takibiniz nasıldı açıkçası moralim bozuldu. Bebeğimi az mı besliyorum korkusu yaşıyorum

Bizde de durum böyle canım... Ne doyuyor ne uyuyor gibi düşünüyorum ama artık yoruldum düşünmekten. Anı yaşamaya çalışıyorum.
Çok güzdl taktikler canım deneyeceğim teşekkür ederim

Kızlar, göğüs ucu yaralarından muzdarip olan var mı aranızda? Bizim kız emmeyi biraz unuttuğu için bir de gaz sancısı tuttuğunda memeyi bir güzel sağa sola çekştirdiği için baya acım var benim özellikle göğüs ucu ile areolanın başlangıç yeri olan kök bölgesinde tavsiyesi olan var mı? Bir de ben baby mom'ın gümüş göğüs ucu koruyucusundan almıştım ama İlk zamanlar olurken şimdi sanırım göğüs ucum iyice büyüdüğü için Küçük geliyor gibi, baskı yapıyor areolaya. Daha büyüğünü kullanıp memnun kalan var mı acaba aranızda?

biz cortaırı gunde 2kere kullanıyorz 12saat arayla, 1ccye 2cc serum. ventolinide yıne 1cc 2ccserum 6saat arayla aynı hemen hemen zararı olmaz antibiotk almasından iyidr. göğsüne zeytınyağının asidini aldıktan snr sürebilirsn. ve emziriosan bol bol sarımsak. buarada dr. minnoşuna demir ilacı verdimi

Verem aşısını ayrı yaptıran var mı ateş oldumu bütün aşıları aynı anda yaptırınca anlaşılmıyor bizim yarın geç kalınmış veremimiz
Var sağlık ocağı kaynaklı:)
bnde yrn yaptrcm, 2sını dun yaptk ateş olmadı acaba ateşi veremmi yapıyordu

çok geçmiş olsun, 6yıldr büyük oğluma hiç böyle ventolin hava makinesi kullanmamıstm ama bu sene nasıl bır hastalık anlamadım süper grip deniliyormş. dr bizi takıbe çağırmaya bile korktu düşün. tek değilsin gecen hafta o kdr tıkandıkı caresizlıkten otrdm ağladm snr bir kustu bütün balgamı attı rahatladı ambulans cağıracktm okdr kötüydü. inşallah sizde atlatırsınz cok geçmiş olsn. bzmde makine sesli ya pişman olduk cok haklısın

Yarın eşim işe başlıyor ilk kez yapayalnız kalıcaz çok korkuyorum
Bu gecede uyanmasam iyi olur dedi nöbetleşiyorduk normalde nasıl olacak bilemiyorum

Ateşe hazır ol bence
Aynen genel olarak 5. Ya da 6. Aydan sonra bi tık daha düze cıkacsğız inşallah bu tip problemler için.
Şifa olsun Nil’ime inşallah kolayca sakince atlatırsınız
Emzirme yastığında da yaptığım oluyor ama ben sadece 25 cc lik tek enjektör veriyorum, onu da kendisi çekiyor. uzun soluklu besleme yapsam zor olurdu muhtemelen.
Ama reflü yatağı dene
Ben halledeceğinize inanıyorum çok güzel emek verdin karşılığını da alıyorsun
İnşallah tıkanmayız bakalım tıkanırsa geciktirmeden almak lazım böyle bi alet. her türlü lazım olacak bi ürün

İnşallah canım zor kısmı atlattınız zaten hamdolsun
2 hafta da sürmez umarım.
peki siz de bu nebulizatörlerden alacak mısınız, size de iyi gelir gibi?

Ah kuzulara şifa olsun

Kızlar biz hastaneye yattık ciğerlere inmiş artık burada konuştuğum arkadaşlar vardı mutlaka kontrol amaçlıda olsa doktora götürün
Yahu ne diyorsun cok üzüldüm.
Daha Salı günü geri yolladılar demiştin. Ciğere inmesin diye ne yapmak lazım anlamadım ki..
allahım şifa versin bir an önce toparlasın minik kuşum inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…