2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ayyy haklısın valla insan çok daralıyor heleki bir anda işten eve döndük hem de ne dönme. benimki çalışıyor baktım güneş var attım kendimi. Kız ben temizliği kızı kanguruya koyup toz alıyorum uyuduğunda silme işlerini yapıyorum banyo vs yıkamayı da gece iyi mehmete bakmaya gelnin var ne güzel

Ankaradayız canım soğuk ama arabada çıkarmak lazım sanırım di mi? Ya da avm de falan çıkarmak gerekir sanırım. Dışı tüysüz olan vardı içi dolgulu kararsız kaldım. Ama dediğin gibi bebek arabasında süper olur

Ne güzel yapıyorsun ben kanguruda iş yapınca ağlıyor
İstesem her gün geleceklerde herkesin işi gücü var bide annem gelince kaynanamında gelmesi gerekiyor arada no thanks

Kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı. 5500 gram 58 cm olmuş nil aynı ay akranlarının 300 gram 2 cm gerisinde ama prematüre doğduğu için 1,5 ay öne geçmiş yani prematüre doğup böyle arayı kapatamamasıda normalmiş.
Nimerix menenjit aşısı olduk şimdiye kadar ateş filan yok zaten yapmazmış.
Direk bebeğe verme konusunda rezene ve anason çayını asla önermiyor annem dediki biz veriyorduk evet sizler neler veriyordunuz ama araştırmalar yeni sonuçlandı rezenenin bebeklerde verilmesi kanser sonucuna sebep oluyormuş artık bilmiyorum her doktor farklı biliyorsunuz:)

5. Ayda ben sadece mama yiyen bebeklere ek gıdaya başlıyorum çorbalarla başlıcaz dedi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar he bide işte dokuları öğretin yere bastır halıya bastır sehpaya elini koy koltuğa koy renkli şeylerle oynat yumuşak şeylere dokundur hışırtılı kitap ver oyun halısında oyuncakları çekmeye başlayacak dedi.

Biz bağırsak tepkiliyiz maalesef. Kanlı ve mukuslu kaka en önemli tepkimiz. İlk ay götürdüğüm doktor kilo alımının minimumda kalması yada aşırı huzursuzluk gibi belirtiler yoksa diyete gerek olmadığını söyledi. Bilerek yiyemem ki ama. Doktoru değiştireceğiz mecbur. Ben diyet yapmak zorundayım.

Selam kızlar. Göğüs ucunda süt patlaması denen sarı kabarcık çıkan var mı. Benim göğüs ucumda yavaştan büyüyen ve bugünden itibaren ağrı yapan bi kabarcık var beyaz sarı arası. Korkmalı mıyım

canim bende de beyaz olarak var. muhtemelen seninde beyazdi farketmedin sariya donmustur.

sicak islak bir bez koyup bolgeyi yumusattiktan sonra ya emzir ya da sag sutunu. kizlar boyle soylemisti dun bana. bugun yapicam bende

canim bende de beyaz olarak var. muhtemelen seninde beyazdi farketmedin sariya donmustur.

sicak islak bir bez koyup bolgeyi yumusattiktan sonra ya emzir ya da sag sutunu. kizlar boyle soylemisti dun bana. bugun yapicam bende
Evet canım başta beyazdı iyice sarıya dönmüş ve ağrı yapmaya başladı ben de aynısını yapayım sevindim teşekkür ederim

Evet canım günü ona göre belirliyorlar zaten. Bizim geçen haftaydi olmadi. Yarın gidicez

Kızlar ben bugün bunu aldım kullanışlı olur mu acaba, yoksa daha inceleri oluyor şu an için ondan mı alsaydım?
Ben aldım ama kızım içinde sırılsıklam oluyor. Ve giyerken ağlıyor resmen tanıyor o tulumu. 1 yaş aldım birde iki haftaya küçük gelir. Gerçi giymiyor zaten

Bende çok yaptım ablamdan görmüştüm aşırı işe yarıyor kalça çıkıklığı olmadı USG si normal kontrollü yapın mesela ıkınıp bacağını kendi yukarı çekiyor ya işte o zaman siz destekleyin beş saniye falan tutun öyle

Kızlar iyi akşamlar nasılsınız? Çok şeyler yazılmış ama okuyamadım.
Ben bu dega kendimle ilgili birşey sorcam. Geçen çarşamba 40ımız çıktı elhamdülillah. Ama benim akıntım çok afedersiniz değişik koyu renkli ve yapışkanlı gibiydi. Bugün kanlı geldi sonra kahverengi gelmiş adet olacak gibi inceden belim ağrıyor ama anlamadım. Doktorada gidemedim daha

3 ay mı bencede gec bizde özele gidiyoruz ama bir ay kontrolunda istedi dr ultrasonu, bakıldı. İnternettede birinci ayda yazıyor ama dr dan dr a değişiyor heralde
biz gittik ortopedide cektirdik hatta sağ tarafa bir dha bakıcm 3.ayda dedi ama açıları falan ii dedi bişe önermedi korkttm sanki bişe olsa derdi. Hayyal naptınız cnm nasıl gecti ropuda atlattın bişe kalmıck in

Selamlar Ekim anneleri. Ben aslında Aralık annesiydim ama 31 ekimde sizin aranıza katıldım.
Hayırlı olsun
Nasipten ötesi yok Allah analı babalı sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.

Dolu dolu 72 saat ateşlendik 2. Ay aşılarında

Canım alerji var
Kakası çok berbat durumda maalesef o yüzden probiyotik kullanıyoruz ama ne zaman düzelecek bilmiyorum
Çok geçmiş olsun
Hayırlı osssuuuunn
Bundan sonra yokuş aşağı her an gülücükler kıkırdamalar inşallah
Güneş sürekli bu şekilde o kollar bacaklar hiç durmuyor ama gazı varsa daha da artıyor tabi
Kafasını köprücük kemiğim ile çeneme vura vura mahvediyor kendisini
-Sunshine Güneş kızın pek keyfi yok sanırıım yazmıyorsun
Çok zor günler geçiyor
Ben de içime sinen doktor bulamadım.
Ciddi alerji yaşıyoruz bu süreci güzel idare eden doktor bulamıyorum resmen
Bana da rota yaptır bi şey olmaz dedi ama sonrasında 2. Ay aşılarında 3 gün ateş huzursuzluk ve süt emmede ciddi azalma yaşandı
Ben çok kararsızım şimdi
Kakada kan varsa diyet şart diye biliyorum
Geçmiş olsun çok zor
İnanılmaz bir mukus var bizde
-Sunshine cnm nasılsıniz dönmelisn artk
Çileli bi hikayem var bi dağıldım 1 haftadır toparlanamadım

Zeytinyağı kekik yağı ve acı elma yağını karıştırdım öyle uyguladım canım ama çok keskin bir yağ olduğu için 2 damla acı elma, 2 damla kekik, 4-5 damla zeytinyağı karıştırdım. Onun da hepsini değil azıcık parmağımın ucuyla alıp sürdüm. Korkuyorum cildinde alerji vs yapacak diye çok hassas cildi var çünkü ufacık bir şeyin izi bile günlerce geçmiyor

Kızzzlaaarrr okuya okuya zor yetiştim
Bir sayfa zor okudum 2 sayfa eklendi filan
Biz de 1 senedir seyahate çıkmamıştık. Fazlasıyla bunaldık haliyle.
Geçen hafta perşembe günü Kocaeli’den uşağa gitmek üzere yola çıktık. Güneşim Yol boyu uyudu ama vardığımız gün doğru düzgün uyumadı. Akşama da bir ağlama krizi.
Ben günlerdir aşıdan uykusuzum, eşim 4 saat uyumuş
Arabayla tur atıyoruz, uyuyor, eve geliyoruz uyanıyor.
Pes ettik. Gözümüzü kararttık. Akşam 10 dan sonra Bursa’ya annemlere gitmek üzere yola çıktık. Uykusuz olmasak eve kadar gelecektik
Her benzinlikte dura dura, uyumadan kaza yapmadan gece 3:30 gibi vardık
2 gün fena geçmedi annem zaten ilgilendi vs
Ama Eve döndük 3 gündür hem lokasyon değişikliği hem de sanıyorum ki 12. Atak haftası içindeyiz hiç uyumuyor ağlıyor zor geçiyor baya
Gündüz uyumayan çocuk gece de uyuyamıyor. Dün sabah uyandı gece 1 de ancak uykuya dalmıştı

Muhitte yeterli bebek yoksa yapmiyorlar. Benimki de baska bir aile hekimligine gonderebiliriz burada 2 aylik bebek yok dedi bizimkinden başka
Burda da yokmus fazla sanırım 60-90 gün arası yapılır dedi bakalım artık 3 ayda rotoyu düşünüyordum ama canlı aşılar için arada en az 15 gün geçmesi lazımmış artık aradıklarında ona göre planlarız
Kızlar ben bugün bunu aldım kullanışlı olur mu acaba, yoksa daha inceleri oluyor şu an için ondan mı alsaydım?
Bende bunlara benzerlerini kullanıyorum içine de kalın kıyafetlerinden giydiriyorum. Bide pusetene koyup normal bi battaniyesinden örtüyorum. Bununla kucağa alınacağı zaman daha rahat oluyor o battaniyelerle düşecek gibi oluyor korkuyorum
Şu kalça ultrasonunu yaptırdıktan sonra günlük masaja baslassn belki daha rahat olur ayaklarını karna çekiyorlar bisiklet hareketi gibi olan hareketler. Allah yardımcınız olsun hem bebişin hem senin bazen ıkınıyor kıpkırmızı oluyor yapamadıgını görünce içim gidiyor keske imkan olsa yardım edebilsek
Evet canım günü ona göre belirliyorlar zaten. Bizim geçen haftaydi olmadi. Yarın gidicez
Haber bekliyim bakalım. Sıkıntısız gelin bakalım insallah ateş huzursuzluk olmaz

Yaaa bu hareket kalça çıkıklığına mı neden oluyormuşGazı çıksın diye her alt açtığımda yapıyorum ben ☹Umarım bişi yoktur.Bacakları ayrı tutup öyle mi yukarı itmek lazımmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…