- 10 Mayıs 2014
- 3.082
- 3.141
- 333
- 33
Ayyy haklısın valla insan çok daralıyor heleki bir anda işten eve döndük hem de ne dönme. benimki çalışıyor baktım güneş var attım kendimi. Kız ben temizliği kızı kanguruya koyup toz alıyorum uyuduğunda silme işlerini yapıyorum banyo vs yıkamayı da geceBizde babası geziyorannemler vardı sabahtan onlar baktı bende evi toparladım eve geldi annemler gitti paşam arkadaşlarıyla buluşmaya çıktı bizimki patlıcan zaten çok sıkıldım evde duvarlar üstüme geliyor
Ankaradayız canım soğuk ama arabada çıkarmak lazım sanırım di mi? Ya da avm de falan çıkarmak gerekir sanırım. Dışı tüysüz olan vardı içi dolgulu kararsız kaldım. Ama dediğin gibi bebek arabasında süper olurBizde de bu kalınlıkta var oldugun yere bağlı bizimkine giydiriyorum çıkarsam soğuk çünkü. Bebek arabasında da daha iyi oluyor kemerle bağlama açısından. Bu olmazsa direk battaniyeye sarıp koyuyorum kemer baglanmiyor haliyle. Olduğun yere bağlı soğuksa giydir tabiki
Ne güzel yapıyorsun ben kanguruda iş yapınca ağlıyorAyyy haklısın valla insan çok daralıyor heleki bir anda işten eve döndük hem de ne dönme. benimki çalışıyor baktım güneş var attım kendimi. Kız ben temizliği kızı kanguruya koyup toz alıyorum uyuduğunda silme işlerini yapıyorum banyo vs yıkamayı da geceiyi mehmete bakmaya gelnin var ne güzel
Biz bağırsak tepkiliyiz maalesef. Kanlı ve mukuslu kaka en önemli tepkimiz. İlk ay götürdüğüm doktor kilo alımının minimumda kalması yada aşırı huzursuzluk gibi belirtiler yoksa diyete gerek olmadığını söyledi. Bilerek yiyemem ki ama. Doktoru değiştireceğiz mecbur. Ben diyet yapmak zorundayım.Canım bende diyetteyim doktorum yediklerinizle alakası yok dedi bilmiyorum ben yer elması öok severim meyve olarak onu yiyorum bu aralar akşam yemeğinde kuru fasulye pilav ve mercimek çorba yedim biogaia bizi çözdü gaz kaka olayında et süt paketli gıdalar hariç yiyorum bizde kan mukus yok ama tedbir amaçlı yapıyoruz 5 kasımda devam edicez mi bırakıcaz mı belli olacak
canim bende de beyaz olarak var. muhtemelen seninde beyazdi farketmedin sariya donmustur.Selam kızlar. Göğüs ucunda süt patlaması denen sarı kabarcık çıkan var mı. Benim göğüs ucumda yavaştan büyüyen ve bugünden itibaren ağrı yapan bi kabarcık var beyaz sarı arası. Korkmalı mıyım
İnşallah canım bakalım pazartesi bir doktora daha gideceğizGeçmiş olsun canım çok erken henüz eminim düzelir
Evet canım başta beyazdı iyice sarıya dönmüş ve ağrı yapmaya başladı ben de aynısını yapayım sevindim teşekkür ederimcanim bende de beyaz olarak var. muhtemelen seninde beyazdi farketmedin sariya donmustur.
sicak islak bir bez koyup bolgeyi yumusattiktan sonra ya emzir ya da sag sutunu. kizlar boyle soylemisti dun bana. bugun yapicam bende
Evet canım günü ona göre belirliyorlar zaten. Bizim geçen haftaydi olmadi. Yarın gidicezKızlar bu arada 2. Ay aşısına aile hekimindekiler ne dedi bize 2. Ayda olmayabilir canlı aşı olduğu için aşıyı açınca vurulacak bebek sayısını elde edince ben sizi arıycam dedi. Öyle mi bu aşının olayı geçen bi arkadas biz gününde gittik yaptı dedi
Ben aldım ama kızım içinde sırılsıklam oluyor. Ve giyerken ağlıyor resmen tanıyor o tulumu. 1 yaş aldım birde iki haftaya küçük gelir. Gerçi giymiyor zatenKızlar ben bugün bunu aldım kullanışlı olur mu acaba, yoksa daha inceleri oluyor şu an için ondan mı alsaydım?
Bende çok yaptım ablamdan görmüştüm aşırı işe yarıyor kalça çıkıklığı olmadı USG si normal kontrollü yapın mesela ıkınıp bacağını kendi yukarı çekiyor ya işte o zaman siz destekleyin beş saniye falan tutun öyleGeçmiş olsun canım, inşallah hemen düzelir.Ben de bir kaç kere gaz masajı yaptım, yukarı doğru itekliyorsun ya, işe de yaradı gazı çıktı çocuğun ama doktor bugün kalça çıkıklığına sebep olursunuz dedi, şu an korkuyla kalça ultrasonunu bekliyorum. Umarım ellerimle çıkartmamışımdır çocuğun kalçayı
biz gittik ortopedide cektirdik hatta sağ tarafa bir dha bakıcm 3.ayda dedi ama açıları falan ii dedi bişe önermedi korkttm sanki bişe olsa derdi.3 ay mı bencede gec bizde özele gidiyoruz ama bir ay kontrolunda istedi dr ultrasonu, bakıldı. İnternettede birinci ayda yazıyor ama dr dan dr a değişiyor heralde
Hayırlı olsunSelamlar Ekim anneleri. Ben aslında Aralık annesiydim ama 31 ekimde sizin aranıza katıldım.
Dolu dolu 72 saat ateşlendik 2. Ay aşılarındaŞu sıralar veremedim bile kuzum ama gerçekten bi damla bile etkili oluyor herhalde. Allah yardımcımız olsun alerjik durumda gaz kusma hersey çok zor
Aşı yaptırmışsınız siz de kuzum ateş mi oldu? Insallah yolundadir hersey giremedim deBizimde bi gün sonra 37.5 çıktı ama bi gün sonra olur mu anlamadım bir de kusma arttı acaba üşütmeden mi bilemedim
Canım alerji varCanım neden probiyotik veriyorsunuz bağışıklık sistemi mi sıkıntılı. Bizde de bu sorun var yoğun bakımda yattığı günden beri kontrolünde yine bağışıklık sistemi baskılanmış çıktı viral enfeksiyon olabilir dedi ama yoğun bakımda da aynı sıkıntı olduğunu söyledim 15 gün sonra kontorole gelin aynı ise hemotolojiye yönlendiririm dedi
Hayırlı osssuuuunn-Sunshine gerçek gülücük istiyorum diye diye ilk gülücüğü canım anama kaptırdım. İlk aguyu da babama kaptırdım ama herkes o an da kaldı böyle babam konuşuyordu böyle kucağında bir anda agu sesi çıkardı
Güneş sürekli bu şekildeKizlar bu arada benim kizim emerken ya da kolumda yatarken bir anda kollarini hizlica oynatmaya basliyor kulac atar gibi baya bi cirpiniyor sonra duruyor. Yuzustu gogsume yatirdigimda da kafasini hafifce salliyor saga sola ama hizli bir sekilde. Acikcasi korkuyorum bir anormallik var mi bu durumda sizce?
Çok zor günler geçiyor-Sunshine Güneş kızın pek keyfi yok sanırıım yazmıyorsun
Ben de içime sinen doktor bulamadım.Benim büyük kızımda süt ürünleri ve çoklu gıda alerjisi vardı. O zaman doktorumuzla kar zarar hesabı yaparak aşı olmaması daha sağlıklı dedik, yaptırmadım. Şimdi küçük kızım da alerjik. Ama şuan her çeşit insan, türlü türlü hastalık var. Bilmiyorum kafam çok karışık. İçime sinen bir doktor da bulamadım henüz. Bu ay gideceğimiz doktorla konuşacağım tekrar. Hem rota hem 2.ay aşıları o kadar korkutuyor ki beni. İnşallah hepimizin kolay geçer .
Kakada kan varsa diyet şart diye biliyorumBiz bağırsak tepkiliyiz maalesef. Kanlı ve mukuslu kaka en önemli tepkimiz. İlk ay götürdüğüm doktor kilo alımının minimumda kalması yada aşırı huzursuzluk gibi belirtiler yoksa diyete gerek olmadığını söyledi. Bilerek yiyemem ki ama. Doktoru değiştireceğiz mecbur. Ben diyet yapmak zorundayım.
Çileli bi hikayem var bi dağıldım 1 haftadır toparlanamadım-Sunshine cnm nasılsıniz dönmelisn artk
Zeytinyağı kekik yağı ve acı elma yağını karıştırdım öyle uyguladım canım ama çok keskin bir yağ olduğu için 2 damla acı elma, 2 damla kekik, 4-5 damla zeytinyağı karıştırdım. Onun da hepsini değil azıcık parmağımın ucuyla alıp sürdüm. Korkuyorum cildinde alerji vs yapacak diye çok hassas cildi var çünkü ufacık bir şeyin izi bile günlerce geçmiyorCanim ben ne zaman aci elma yagi sürsem o gun bol bol kaka yapti onun etkisi olabilir. Bu arada direkt olarak ayak tabanlarina ve gobek cevresine uygulamayin, baska bir yag ile seyreltip uygulayin ben bazen zeytinyagi bazen kantaronla uyguladim. 1 damla bile yetiyor.
Burda da yokmus fazla sanırım 60-90 gün arası yapılır dedi bakalım artık 3 ayda rotoyu düşünüyordum ama canlı aşılar için arada en az 15 gün geçmesi lazımmış artık aradıklarında ona göre planlarızMuhitte yeterli bebek yoksa yapmiyorlar. Benimki de baska bir aile hekimligine gonderebiliriz burada 2 aylik bebek yok dedi bizimkinden başka
Bende bunlara benzerlerini kullanıyorum içine de kalın kıyafetlerinden giydiriyorum. Bide pusetene koyup normal bi battaniyesinden örtüyorum. Bununla kucağa alınacağı zaman daha rahat oluyor o battaniyelerle düşecek gibi oluyor korkuyorumKızlar ben bugün bunu aldım kullanışlı olur mu acaba, yoksa daha inceleri oluyor şu an için ondan mı alsaydım?
Şu kalça ultrasonunu yaptırdıktan sonra günlük masaja baslassn belki daha rahat olur ayaklarını karna çekiyorlar bisiklet hareketi gibi olan hareketler. Allah yardımcınız olsun hem bebişin hem senin bazen ıkınıyor kıpkırmızı oluyor yapamadıgını görünce içim gidiyor keske imkan olsa yardım edebilsekİnşallah canım bütün bebisler iyileşsin bir an öncekuzum keşke 2 günde yapsa ben fitil koymasam hiç yapmıyor. Alerji maması kabız yapıyor, koyulastirici kabız yapıyor ee gaviscon da öyle.
Doktor 3 Ay her zaman fitil hakkı var dedi ama çocuk buna alışacak bir de. Zeytinyağı sürüyoruz canım ama fayda yok 3 aydan sonra kabızlık şurubu mu ne dedi
Her bezde içine dogru sürmeyi deneyeyim bakalim
Kuzum bizim normalde 19u ama 23une gün verdiler. Ben burda misafirim, aşı var mı falan diye konuştular cagirmalarina rağmen. 3 4 tane varmış yaptılar sonra. Sonra senin dediğin gibi konuştular açıldığında yapılması lazım diye
Haber bekliyim bakalım. Sıkıntısız gelin bakalım insallah ateş huzursuzluk olmazEvet canım günü ona göre belirliyorlar zaten. Bizim geçen haftaydi olmadi. Yarın gidicez
Yaaa bu hareket kalça çıkıklığına mı neden oluyormuşGeçmiş olsun canım, inşallah hemen düzelir.Ben de bir kaç kere gaz masajı yaptım, yukarı doğru itekliyorsun ya, işe de yaradı gazı çıktı çocuğun ama doktor bugün kalça çıkıklığına sebep olursunuz dedi, şu an korkuyla kalça ultrasonunu bekliyorum. Umarım ellerimle çıkartmamışımdır çocuğun kalçayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?