Valla yazdiklarini okudum ayni bizim yasadiklarimiz. Bence benim cocuk evini seviyor belki gittigimiz yerde surekli birileri tarafindan sevildigi icin yoruluyor o yuzden huysuzlasiyor. Bir de benim kv de seninki gibi sarip sarmaliyor cocugu cocuk bunaliyor sicaktan. Uyurken yuzunu falan ortmeye calisiyor ya diyorum ortme yok isik alir mi oyle bi sey diyo illa ortuyo. Cocuk kendi nefesinden bunaliyo uyaniyo agliyo sonra sakinlestirmeden haldir haldir sallamaya basliyo hepten kriz. Ve bu arada asla al annesi demiyor vermiyor cocugu bana en son krize girince artik ben aliyorum zorla.
Acikcasi pek gitmek istemiyorum ama esim beni cocugu sakinmakla sucladigi icin pasa pasa gidiyorum.
Canim geceyle gunduzu karistirmis olabilir mi? Gunduzleri muhakkak isikli ve sesli ortamda yatir evde bir hareket olsun. Geceleri de sakin karanlik ve sessiz bir yerde yatir. Aklima bu geldi.
Bir de gece uyandi diyelim isik acma hatta bebegi severken konusuyoruz ya oyle yapma altini degistirirken bile hizli hizli yap hatta yan yatirarak temizleyin altini uyanmasin diyorlar.
Tabi bunlar benim ordan burdan duyduklarim ama bir dene insallah ise yarar
Benimki her seyini asiya gore ayarla dedigim gun ve saatte iki elin kanda da olsa muhakkak burda ol dedi. Cok heyecanliyim cok buyuk bir sorumluluk
Bence cok kullanisli ben de alicam insallah. Disari ciktigimizda usudu mu usuyecek mi diye dusunmekten kafayi siyirdim artik.
Canim doktorum bana 40 in bitince tekrar kanaman olacak o bitince kontrole gel demisti. Seninki de oyle bir sey olabilir 40 başı deniliyormus hatta buna. Normal bir sey yani sanirim. Ama bende olmadi.
Canim aile hekimi bana eczaneden al getir dedi. Ama sanirim eczaneye bir kac gun onceden haber vermek gerekiyormus ellerinde olmayabiliyormus. Tabi erken haber verdin asi var ellerinde alip eve getirmeyecekmissin onlar senin icin ayiracaklarmis saglik ocagina asiya giderken alip goturecekmissin vuracaklarmis. Doktorun yazmasina gerek yokmus.
Bir iki hafta falan sürüyormuş bende bilmiyorum bu çocuk kolik mi gazı mı zor çıkıyo yoksa atakta mı bugün çok şükür gün içinde gaz çıkardı aşdığım damla işe yaradı galiba yani inş yaramıştırKolikten bir farkı var mı canım
Canım evet şükür geçirdik ama zor bir gündü hem rop hem diğer hastane derken yavrum gene dün dengesi şaştı akşam huzurduKuzum kıyamam ya gözyaşlarına kıyamıyor insan
Bu kontroller harici hiç ihtiyacımız kalmaz inşallah
Şükür geri gitti canım ya yalnız ben hasta oldumoyy kiyamam kuzum yaa
Guzel sonuclari duyalim bugun , uzun sure rahat etsin kuzum
Aaa çok geçmiş olsunKızlar bebeğimde kalça cikikligi tespit edildi
Canım geçirdik sağolasın. Rop şükür stabil devam ediyor, 4 hafta dedi bir sonraki kontrole. Genel doktor kontrolünde de herşey yolunda dedi doktorumuz. Kilo aşımı filan herşey yolunda. Snagis aşısı 2. Doz vuruldu. Sonrası koptu tabii. Rop ve üstüne aşı vurulunca dorukun dengesi şaştı. Akşam 3 kere kusma Faslı, uyutma seansı derken zor bir gündü neyse ki 1 ay rahatız.biz gittik ortopedide cektirdik hatta sağ tarafa bir dha bakıcm 3.ayda dedi ama açıları falan ii dedi bişe önermedi korkttm sanki bişe olsa derdi.Hayyal naptınız cnm nasıl gecti ropuda atlattın bişe kalmıck inşallah
Anlamasını bekleme hope’um. Bütün yük maalesef bizlerin üzerinde. Neyi istiyorsan onu yapın. Gitmek istemiyorsan gitmeyin. Bu konuların konuşulmasını istemiyorsan konuyu kapattır direkt. Nazik olacağım, ince olacağım derken eziliyoruz…Aynı sıkıntı işte mecbur gidiliyor. Bide malum konular yok süt konusu yok çocuğun kilosu konuşmaya başlıyorlar her iki laflarından birisi o iyi olmuş aman toparlmış yok etlenmiş bilmem ne. Bilmem kimin çocuğu doğdugunda benim oğlumun kilosundaymışta vs vs saçma sapan muhabbetler bide geriliyorum anlamıyor ama eşim
Canım aynılarını uyguluyorum, tv sesi açık biz sohbetteyiz, gece altını bile almıyorum kaka sesi duymadığım için, sadece gece lambasında emziriyorum. Sanırım gaz sancısı yapıyor böyle, bana yapışık olmasının sebebi belki odur diyorumne güzel uyumuştu 45 dk sonra şimdi yine uyandı, sabaha kadar meme ağlama gaz üçlemesi başlıyor
gecmis olsun kuzumCanım evet şükür geçirdik ama zor bir gündü hem rop hem diğer hastane derken yavrum gene dün dengesi şaştı akşam huzurduneyse 1 ay rahatız hastane yok
Şükür geri gitti canım ya yalnız ben hasta oldumçocuğa hastalık geçirmeden iyileşeydim iyiydi.
Aaa çok geçmiş olsun
Canım geçirdik sağolasın. Rop şükür stabil devam ediyor, 4 hafta dedi bir sonraki kontrole. Genel doktor kontrolünde de herşey yolunda dedi doktorumuz. Kilo aşımı filan herşey yolunda. Snagis aşısı 2. Doz vuruldu. Sonrası koptu tabii. Rop ve üstüne aşı vurulunca dorukun dengesi şaştı. Akşam 3 kere kusma Faslı, uyutma seansı derken zor bir gündü neyse ki 1 ay rahatız.
Doktorun dediğine göre taburcu ettikleri çoğu bebek bronşit olarak hastaneye geri gelmiş. Can sıkıcı tabii bunu duymak.hayırlısıyla şu kışı atlatsaydık…
Hahah valla bence de yaz çocuğu candır. Ama ben istemeyeyim kalsıngecmis olsun kuzum
Bir dhaakine yaz mevsimi dogum yapmak lazim
ahahHahah valla bence de yaz çocuğu candır. Ama ben istemeyeyim kalsınisteyene hakkımı devrediyorum. Bir olsun benim olsun sağol spice’im. yapabildin mi süt kabarcıklarına bir işlem?
Canım onu da sağım makinesi yapıyor genelde. Vakumlama işleminde kan doluyor içine süt çıkışı olan noktanın. Aynı şekilde oraya da ılık kompres devam et geçer. Çok yaşadığım için Doruk hastanedeyken alışkınım o dediklerine.ahahaklimizin bir kosesin de olsun da bu yaz bebegi bilgisi , bisi olmaz
yaptim canim , o beyaz pitirdik gitti ama yaninda baska bir pitircik varmis. o kirmizi, ona dokununca agriyor yada kendi de agri yapiyor
Öyle de işte bilmiyorum bazı şeyler karakter meselesi ben hiç yapamıyorum öyle güzelce söylüyorum 1-2 kez hani tekrarlanınca diyorum ki anlayan birisine söylesen yapmaz demekki anlamıyor sende o yüzden takma diyeAnlamasını bekleme hope’um. Bütün yük maalesef bizlerin üzerinde. Neyi istiyorsan onu yapın. Gitmek istemiyorsan gitmeyin. Bu konuların konuşulmasını istemiyorsan konuyu kapattır direkt. Nazik olacağım, ince olacağım derken eziliyoruz…
tazik , oyle fiskirma fln mi ?Canım onu da sağım makinesi yapıyor genelde. Vakumlama işleminde kan doluyor içine süt çıkışı olan noktanın. Aynı şekilde oraya da ılık kompres devam et geçer. Çok yaşadığım için Doruk hastanedeyken alışkınım o dediklerine.
Bir de memede tazyik var mı senin? Süt çoğaldıkça o dediğin kabarcıklar artabiliyor. Minik kuzular büyüyüp memeyi kendi boşaltana kadar biraz zorlu bir süreç maalesef…
Canım o uca alışınca memeyi tamamen reddeder diye çekiniyorum.Hayyal
canim sana ne dicem ya , Doruk memeye donsun istiyordun ya. Medela markasinin “calma” model diye bir biberon basligi var. minik bir delik var icinde , meme gibi emince sut geliyormus.
Ona bir bak istersen. Bazi kisiler cok akitiyor fln yazmislar ama medela markasi da cok sikistirarak kapatmayin biberonu fln yazmislar
Canım o uca alışınca memeyi tamamen reddeder diye çekiniyorum.
Doruk istediğinde memeyi çok güzel kavrıyor emiyor. Bazen de hevesle emmeye başlayıp birkaç dakika sonra kafayı arkaya arıyor çığlık çığlığa dans
Bazen de aç olsa dahi memeyi tanımıyor.
Aslında benim ana sorunum onun doyup doymadığından emin olmak. Şırıngayla verince görüyorum ne içmiş ama memede bunu bilememekten dolayı da kararsızım ne yapacağım ile alakalı.
O zaman tazyik yok bu güzel :)tazik , oyle fiskirma fln mi ?
ben soyle sutum varmi diye bastirdigim da hic oyle fiskirmiyor karsiya dumduz. boyle memeye degerek asagi dogru akiyor.
evet makina yuzunden gogus uclarim buyudu zaten
Bebekler sünger gibi diye boşuna demiyorlar. Bizim bütün duygumuzu emiyorlar.Bjnun psikolojisine bende girdim maalesef o yüzden çocukta benimke birlikte streste gögsümde durmak istemiyor. Gögüsten eds yapıyorum tuttgu annsondayı takıyorum yoksa emmek istemiyor beni. Ordan illa sütte geliyor ama psikolojimde süt yok ömaalesef acaba mama yetiyor mu diye yarın emzirme eğitimine gitcez sanırım ondan sonra biberona tekrar döncem sütüm azda olsa coğaldı diyordum şu 2 gün tekrardan az gelmeye başladı bebeğim 51 günlük ama gelen süt direj yeni doğum yapan birisinin miktarı gibidir. Hayırlısı artık kafamı değiştirmem lazım belkide oğluşumun sütten yana kısmeti bu kadardır yoksa yoruldum bende psikolik bu konuda
Canım ben hiç anne sütü almadan büyüdüm, annemin iki çocukta da sütü gelmemiş. Mamayla büyüdük. Maşallah turp gibiyiz, grip olduğum bile sayılıdır. Kardeşim de çok zeki örneğin. Biliyorum çok dert ediyorsun, ama gerçekten rahatlaman gerekiyor senin, mamayla büyütürsün ne olcak kuzum, sen elinden geleni yap, gerisi kısmet, sen ona istediğinde şefkat verebiliyor musun, sevgi dolu bir anne misin, güler yüzlü ve sabırlı mısın, çocuk bunlarla büyüyor ve en zoru bunlar canım. Sana bunlarla aşık olacak bebeğinBjnun psikolojisine bende girdim maalesef o yüzden çocukta benimke birlikte streste gögsümde durmak istemiyor. Gögüsten eds yapıyorum tuttgu annsondayı takıyorum yoksa emmek istemiyor beni. Ordan illa sütte geliyor ama psikolojimde süt yok ömaalesef acaba mama yetiyor mu diye yarın emzirme eğitimine gitcez sanırım ondan sonra biberona tekrar döncem sütüm azda olsa coğaldı diyordum şu 2 gün tekrardan az gelmeye başladı bebeğim 51 günlük ama gelen süt direj yeni doğum yapan birisinin miktarı gibidir. Hayırlısı artık kafamı değiştirmem lazım belkide oğluşumun sütten yana kısmeti bu kadardır yoksa yoruldum bende psikolik bu konuda
Yazdıkların çok doğru bende hiç emmemişim annemi sütü suluymuş yaramıyormuş biliyorsunuz benimde sütüm kesildi 10 gün emzirdim hoş kilo verip sarılık oldu belkide kesilmese benimkide yaramıcaktı ama bak nil nasıl toparlanıp büyüdü mamayla elinizden geleni yapıp içiniz rahatsa üzmeyin kendinizi benim en büyük hayalim emzirmek orda uyutmaktı şimdi boynuma dayıyor burnunu öyle uyuyoruz mamayla besleme konusunda kendinizi üzmeyinnn kızlarrrCanım ben hiç anne sütü almadan büyüdüm, annemin iki çocukta da sütü gelmemiş. Mamayla büyüdük. Maşallah turp gibiyiz, grip olduğum bile sayılıdır. Kardeşim de çok zeki örneğin. Biliyorum çok dert ediyorsun, ama gerçekten rahatlaman gerekiyor senin, mamayla büyütürsün ne olcak kuzum, sen elinden geleni yap, gerisi kısmet, sen ona istediğinde şefkat verebiliyor musun, sevgi dolu bir anne misin, güler yüzlü ve sabırlı mısın, çocuk bunlarla büyüyor ve en zoru bunlar canım. Sana bunlarla aşık olacak bebeğino yüzden rahatla canım, sar sarmala bebişini eskiden emerken konuşuyordum, gülüyordum artık memelerim öyle acıyor ki, emerken bendeki gerginlik bebeğime de yansıyor, itiyor memeyi. Geceleri daha çok acıyor, ağlıyorum acısından o emerken. Memede uyuduğu için, göğsüm de büyük olduğu için arkama yaslanamıyorum, saatlerce kambur pozisyondayım. Cidden çok ağrım var. Her şeyin hayırlısı bence üzme güzel canını
Çok çok haklısın. Canım bırak boynunda uyusun nolur, memede uyumayı kesmek için annemi bizde kalmaya ikna ettim, dünden beri kadın neler yapıyor. Sonunda da telefon ödülü koydumYazdıkların çok doğru bende hiç emmemişim annemi sütü suluymuş yaramıyormuş biliyorsunuz benimde sütüm kesildi 10 gün emzirdim hoş kilo verip sarılık oldu belkide kesilmese benimkide yaramıcaktı ama bak nil nasıl toparlanıp büyüdü mamayla elinizden geleni yapıp içiniz rahatsa üzmeyin kendinizi benim en büyük hayalim emzirmek orda uyutmaktı şimdi boynuma dayıyor burnunu öyle uyuyoruz mamayla besleme konusunda kendinizi üzmeyinnn kızlarrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?