- 4 Şubat 2021
- 2.660
- 3.292
- 83
Canım menenjit aşısını kaça aldınız? En son kaç aylık olmadan ilk dozu yaptırmak lazım? Sağlık ocağı mı yaptı aşıyı yoksa hastane mi?Kızlar bugün doktor kontrolümüz vardı. 5500 gram 58 cm olmuş nilaynı ay akranlarının 300 gram 2 cm gerisinde ama prematüre doğduğu için 1,5 ay öne geçmiş yani prematüre doğup böyle arayı kapatamamasıda normalmiş.
Nimerix menenjit aşısı olduk şimdiye kadar ateş filan yok zaten yapmazmış.
Direk bebeğe verme konusunda rezene ve anason çayını asla önermiyor annem dediki biz veriyorduk evet sizler neler veriyordunuz ama araştırmalar yeni sonuçlandı rezenenin bebeklerde verilmesi kanser sonucuna sebep oluyormuş artık bilmiyorum her doktor farklı biliyorsunuz:)
5. Ayda ben sadece mama yiyen bebeklere ek gıdaya başlıyorum çorbalarla başlıcaz dedi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar kızlar he bide işte dokuları öğretin yere bastır halıya bastır sehpaya elini koy koltuğa koy renkli şeylerle oynat yumuşak şeylere dokundur hışırtılı kitap ver oyun halısında oyuncakları çekmeye başlayacak dedi.
Yaaa bu hareket kalça çıkıklığına mı neden oluyormuşGazı çıksın diye her alt açtığımda yapıyorum ben ☹Umarım bişi yoktur.Bacakları ayrı tutup öyle mi yukarı itmek lazımmış
Cnm 750 tl ye vurdurttum ben valla bilmiyorum ki 3.6.12. Aylar vurulcak nimerixCanım menenjit aşısını kaça aldınız? En son kaç aylık olmadan ilk dozu yaptırmak lazım? Sağlık ocağı mı yaptı aşıyı yoksa hastane mi?
Geçen hafta aşıları nasıl atlaticaz diye kara kara düşünüyordum. Bu hafta kalça cikikligi denince aşılar aklıma bile gelmiyor neredeyseBurda da yokmus fazla sanırım 60-90 gün arası yapılır dedi bakalım artık 3 ayda rotoyu düşünüyordum ama canlı aşılar için arada en az 15 gün geçmesi lazımmış artık aradıklarında ona göre planlarız
Bende bunlara benzerlerini kullanıyorum içine de kalın kıyafetlerinden giydiriyorum. Bide pusetene koyup normal bi battaniyesinden örtüyorum. Bununla kucağa alınacağı zaman daha rahat oluyor o battaniyelerle düşecek gibi oluyor korkuyorum
Şu kalça ultrasonunu yaptırdıktan sonra günlük masaja baslassn belki daha rahat olur ayaklarını karna çekiyorlar bisiklet hareketi gibi olan hareketler. Allah yardımcınız olsun hem bebişin hem senin bazen ıkınıyor kıpkırmızı oluyor yapamadıgını görünce içim gidiyor keske imkan olsa yardım edebilsek
Haber bekliyim bakalım. Sıkıntısız gelin bakalım insallah ateş huzursuzluk olmaz
Benimkinin kalça kontrolü düzeltilmiş 2.ay da olcak yani Ocak ayında..Umarım bişi olmamıştırBilmiyorum ki ben internetten bakıp yapmıştım, ayrı da tutmadım yanidoktor diyince şok oldum
Offf ne pahalı yaaaCnm 750 tl ye vurdurttum ben valla bilmiyorum ki 3.6.12. Aylar vurulcak nimerix
Bexsero olan b tipi menenjiti 8-10-15. Aylar ama en son ne zaman bilmiyorum ama erken olursan 3 doz 6. Aydan sonra yaptırırsan 2 doz 1 yaşından sonra vurdurursan 1 doz ama erken vurdurmak yakalanmayı önlüyor
Bexsero 1.000 tl dediler arkadaşım eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırdı oda aynı fiyata aldı benim doktorum özel doktar kendi yeri var bi hastane filan değil
hayır olsun anlat, bnmde şu ilk dönem cok zor snrasını hayal ediyorum inşallah az kaldı geliyor. bzmde sanırm operasyon olacak cok korkuormHayırlı olsun
Nasipten ötesi yokAllah analı babalı sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
Dolu dolu 72 saat ateşlendik 2. Ay aşılarında
Canım alerji var
Kakası çok berbat durumda maalesef o yüzden probiyotik kullanıyoruz ama ne zaman düzelecek bilmiyorum
Çok geçmiş olsun
Hayırlı osssuuuunn
Bundan sonra yokuş aşağı her an gülücükler kıkırdamalar inşallah
Güneş sürekli bu şekildeo kollar bacaklar hiç durmuyor ama gazı varsa daha da artıyor tabi
Kafasını köprücük kemiğim ile çeneme vura vura mahvediyor kendisini
Çok zor günler geçiyor
Ben de içime sinen doktor bulamadım.
Ciddi alerji yaşıyoruz bu süreci güzel idare eden doktor bulamıyorum resmen
Bana da rota yaptır bi şey olmaz dedi ama sonrasında 2. Ay aşılarında 3 gün ateş huzursuzluk ve süt emmede ciddi azalma yaşandı
Ben çok kararsızım şimdi
Kakada kan varsa diyet şart diye biliyorum
Geçmiş olsun çok zor
İnanılmaz bir mukus var bizde
Çileli bi hikayem var bi dağıldım 1 haftadır toparlanamadım
Kolikten bir farkı var mı canımBizimki buyume atağında mıdır nedir bu gece kök söktürdu sabah soluğu eczanede aldım yeni bi gaz damlası için inş fayda eder bu aldığım
Suan kolik gibi bir sey yasadik atak mi geçirdi acaba5.haftada yaşadık bir de şimdi 8.haftada yaşıyoruz meme reddi sebepsiz ağlama uyumama.. her bebekte olmuyor ama
Büyük hasta oldu ama küçük hafif ishalle geçirdi bence mutlaka bulaştı diye düşünüyorum ama şükür anne sütü şifa inşallah fazla yaklaştırmayın yine de ama bulaşıyor yapacak bişe yok
Benim yine bazi kiyafetlerim olmaya basladi ama degistirmek istiyorum ya cılgı cikti :)Kıyafet benimde derdim bide her şey çok saçma fiyatta beklesem mi alsam mı ikileminde 3 tane gelen kıyafeti döndürüp döndürüp giyiyorum
Hiç bilmiyorum direk alıyorsun sanırım ben doktorda vurulduğumuz için bilemiyorum rotanın ilk dozunu 2. Ay olduk oda 800 dü şimdi önümüzdeki ay 4. Ay yani oda var bizim her ay 800 tl gidiyor işte çok pahalı keşke devlet karşılasa ama bunlara gelene kadar sma ilaçlarını karşılasınlarOfff ne pahalı yaaaTamam canım teşekkür ederim.Bizim önümüzde daha rota var önce onu yaptırcam 15 haftalık olmadan yaptırmak lazımmış ilk dozı , sonra menenjiti yaptırcam.Bunlar özel aşı olduğu için doktor yazmıyor galiba direk gidip ezcaneden mi alıyosun ?
Ben iki kere gündüzleri verdim bence işe yaradı en azından uykuya daldı sakinleşti bugünde akşam saatlerinde vercem
Evet kalca cıkıklığı olmaması için bacakları birleşik değil ayrı tutmak gerekiyor o yüzden bazı dr kar çift bez öneriyor arayı acık tutmak için yinede dikkatli yapın kontrolden sonra rahatlarsınız :) insan mecbur kalıyorYaaa bu hareket kalça çıkıklığına mı neden oluyormuşGazı çıksın diye her alt açtığımda yapıyorum ben ☹Umarım bişi yoktur.Bacakları ayrı tutup öyle mi yukarı itmek lazımmış
Valla yazdiklarini okudum ayni bizim yasadiklarimiz. Bence benim cocuk evini seviyor belki gittigimiz yerde surekli birileri tarafindan sevildigi icin yoruluyor o yuzden huysuzlasiyor. Bir de benim kv de seninki gibi sarip sarmaliyor cocugu cocuk bunaliyor sicaktan. Uyurken yuzunu falan ortmeye calisiyor ya diyorum ortme yok isik alir mi oyle bi sey diyo illa ortuyo. Cocuk kendi nefesinden bunaliyo uyaniyo agliyo sonra sakinlestirmeden haldir haldir sallamaya basliyo hepten kriz. Ve bu arada asla al annesi demiyor vermiyor cocugu bana en son krize girince artik ben aliyorum zorla.Bebeklerle dışarı cıkabiliyor musunuz kızlar ya. Bebek arabasında duruyor çok şükür dışarı işlerimii halletmeye gittiğimizde sakin sakin duruyor pusetinde uyuyor vs. Ama annelere oturmaya gittiğimizde cocuğa bir şey oluyor. Her iki tarafa gittiğimizde de çocuk böyle 2 gün düzeni bozuluyor. Ağlama krizleri huysuzluk oluyor. Bizde artık gitmiyoruz. Ama sıkılıyorum böyle de sürekli evde durmaktan avm gitmek istemiyorum daha çok küçük insan o kalabalığa sese sokmak istemiyor. Park bahce içinde soğuk hava artık
Canim geceyle gunduzu karistirmis olabilir mi? Gunduzleri muhakkak isikli ve sesli ortamda yatir evde bir hareket olsun. Geceleri de sakin karanlik ve sessiz bir yerde yatir. Aklima bu geldi.Bugün doktora götürdüm gece o kadar ağlamasından sonra. Doktor gazsa işe yaramaz hiç bir şey damla falan boşuna dedi, ağlayıp ağlayıp susar dedi, içim acıdı ya
Bir yerinde bir şey yok sizin çocuk eskilerin huysuz dedikleri çocuk dedi. Memede 15 dk dursun sonra 1 saat alın memeden dedi. Mümkün değil. 9 günde 300 gr almış. Allahım gece olmasın mümkünse bugünşimdi dışardayken sürekli uyudu, akşam da uyuyacak, acaba akşam uyutmasam mı? Gece uykuya dalamıyor bu çocuk ne yapayım akıl verin nolur
Benimki her seyini asiya gore ayarla dedigim gun ve saatte iki elin kanda da olsa muhakkak burda ol dedi. Cok heyecanliyim cok buyuk bir sorumlulukKızlar bu arada 2. Ay aşısına aile hekimindekiler ne dedi bize 2. Ayda olmayabilir canlı aşı olduğu için aşıyı açınca vurulacak bebek sayısını elde edince ben sizi arıycam dedi. Öyle mi bu aşının olayı geçen bi arkadas biz gününde gittik yaptı dedi
Bence cok kullanisli ben de alicam insallah. Disari ciktigimizda usudu mu usuyecek mi diye dusunmekten kafayi siyirdim artik.Kızlar ben bugün bunu aldım kullanışlı olur mu acaba, yoksa daha inceleri oluyor şu an için ondan mı alsaydım?
Canim doktorum bana 40 in bitince tekrar kanaman olacak o bitince kontrole gel demisti. Seninki de oyle bir sey olabilir 40 başı deniliyormus hatta buna. Normal bir sey yani sanirim. Ama bende olmadi.Kızlar iyi akşamlar nasılsınız? Çok şeyler yazılmış ama okuyamadım.
Ben bu dega kendimle ilgili birşey sorcam. Geçen çarşamba 40ımız çıktı elhamdülillah. Ama benim akıntım çok afedersiniz değişik koyu renkli ve yapışkanlı gibiydi. Bugün kanlı geldi sonra kahverengi gelmişadet olacak gibi inceden belim ağrıyor ama anlamadım. Doktorada gidemedim daha
Canim aile hekimi bana eczaneden al getir dedi. Ama sanirim eczaneye bir kac gun onceden haber vermek gerekiyormus ellerinde olmayabiliyormus. Tabi erken haber verdin asi var ellerinde alip eve getirmeyecekmissin onlar senin icin ayiracaklarmis saglik ocagina asiya giderken alip goturecekmissin vuracaklarmis. Doktorun yazmasina gerek yokmus.Offf ne pahalı yaaaTamam canım teşekkür ederim.Bizim önümüzde daha rota var önce onu yaptırcam 15 haftalık olmadan yaptırmak lazımmış ilk dozı , sonra menenjiti yaptırcam.Bunlar özel aşı olduğu için doktor yazmıyor galiba direk gidip ezcaneden mi alıyosun ?
Size de çok geçmiş olsun. Bu alerji öyle bir illet ki ne kadar doktorla hareket etsen de günün sonunda çocuğunun dilinden senin kadar anlayamıyorlar. Kişiye özel hareket eden doktor bulmak çok zor. Ben büyük kızımda zorla teşhis koydurdum resmen. İlk zamanlar kan gelmediği için. Fakat vücut bir yerden sonra tolore edemiyor tepkiler siddetleniyor. Katı diyetle bıçak gibi kesildi tüm şikayetler. Huysuz çocuk yokmuş diyorum şimdi. Sıkıntısı olmayan bebek uyuyor resmen. Tüm bunları önceden deneyimlediğim için bu konforu yaratmak istiyorum. Çocuk kolik yada huysuz diyip geçmek en kolayi bana göre. İnşallah gönlümüze göre doktorları buluruz.Hayırlı olsun
Nasipten ötesi yokAllah analı babalı sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.
Dolu dolu 72 saat ateşlendik 2. Ay aşılarında
Canım alerji var
Kakası çok berbat durumda maalesef o yüzden probiyotik kullanıyoruz ama ne zaman düzelecek bilmiyorum
Çok geçmiş olsun
Hayırlı osssuuuunn
Bundan sonra yokuş aşağı her an gülücükler kıkırdamalar inşallah
Güneş sürekli bu şekildeo kollar bacaklar hiç durmuyor ama gazı varsa daha da artıyor tabi
Kafasını köprücük kemiğim ile çeneme vura vura mahvediyor kendisini
Çok zor günler geçiyor
Ben de içime sinen doktor bulamadım.
Ciddi alerji yaşıyoruz bu süreci güzel idare eden doktor bulamıyorum resmen
Bana da rota yaptır bi şey olmaz dedi ama sonrasında 2. Ay aşılarında 3 gün ateş huzursuzluk ve süt emmede ciddi azalma yaşandı
Ben çok kararsızım şimdi
Kakada kan varsa diyet şart diye biliyorum
Geçmiş olsun çok zor
İnanılmaz bir mukus var bizde
Çileli bi hikayem var bi dağıldım 1 haftadır toparlanamadım
Canım aynılarını uyguluyorum, tv sesi açık biz sohbetteyiz, gece altını bile almıyorum kaka sesi duymadığım için, sadece gece lambasında emziriyorum. Sanırım gaz sancısı yapıyor böyle, bana yapışık olmasının sebebi belki odur diyorumValla yazdiklarini okudum ayni bizim yasadiklarimiz. Bence benim cocuk evini seviyor belki gittigimiz yerde surekli birileri tarafindan sevildigi icin yoruluyor o yuzden huysuzlasiyor. Bir de benim kv de seninki gibi sarip sarmaliyor cocugu cocuk bunaliyor sicaktan. Uyurken yuzunu falan ortmeye calisiyor ya diyorum ortme yok isik alir mi oyle bi sey diyo illa ortuyo. Cocuk kendi nefesinden bunaliyo uyaniyo agliyo sonra sakinlestirmeden haldir haldir sallamaya basliyo hepten kriz. Ve bu arada asla al annesi demiyor vermiyor cocugu bana en son krize girince artik ben aliyorum zorla.
Acikcasi pek gitmek istemiyorum ama esim beni cocugu sakinmakla sucladigi icin pasa pasa gidiyorum.
Canim geceyle gunduzu karistirmis olabilir mi? Gunduzleri muhakkak isikli ve sesli ortamda yatir evde bir hareket olsun. Geceleri de sakin karanlik ve sessiz bir yerde yatir. Aklima bu geldi.
Bir de gece uyandi diyelim isik acma hatta bebegi severken konusuyoruz ya oyle yapma altini degistirirken bile hizli hizli yap hatta yan yatirarak temizleyin altini uyanmasin diyorlar.
Tabi bunlar benim ordan burdan duyduklarim ama bir dene insallah ise yarar
Benimki her seyini asiya gore ayarla dedigim gun ve saatte iki elin kanda da olsa muhakkak burda ol dedi. Cok heyecanliyim cok buyuk bir sorumluluk
Bence cok kullanisli ben de alicam insallah. Disari ciktigimizda usudu mu usuyecek mi diye dusunmekten kafayi siyirdim artik.
Canim doktorum bana 40 in bitince tekrar kanaman olacak o bitince kontrole gel demisti. Seninki de oyle bir sey olabilir 40 başı deniliyormus hatta buna. Normal bir sey yani sanirim. Ama bende olmadi.
Canim aile hekimi bana eczaneden al getir dedi. Ama sanirim eczaneye bir kac gun onceden haber vermek gerekiyormus ellerinde olmayabiliyormus. Tabi erken haber verdin asi var ellerinde alip eve getirmeyecekmissin onlar senin icin ayiracaklarmis saglik ocagina asiya giderken alip goturecekmissin vuracaklarmis. Doktorun yazmasina gerek yokmus.
Canım şimdi okudum bebeğinin yüzünü örttüklerini, benim görümcelerim de çocuğu ben yokken kat kat giydirmişler, hastane kontrolüne gidecektik, pusete de kocaman battaniyeyi kapatmışlar resmen nefes alamasın diye, önce kibarca uyardım, alalım şun hastane sıcak falan diye, yok falan dediler. Çocuğa baktıkça benim nefesim kesildi, battaniyeyi yere attım, çocuktan bi kat soydum, bir daha böyle giydirmeyin ben ne giyersem o da onu giyecek dedim bitti. Bence izin verme yüzünü örtmelerine, kat kat örtmelerine, doktorlar bile senden bir kat fazla giyecek diyor. Kendi nefesiyle mahvolur çocuk, günah değil mi? Kaynanan uyurken yüzünü ört bakalım nefes alabiliyor mu! Küsen küssün, o senin canın. Ay ne zor offKizlar bir sey sorucam bu kalca cikigi meselesiyle alakali. Bizim usg cekildi bir sorun yok ama annemler bana surekli kucagindayken bacaklarini birlestir oyle tut parantez bacak olmasin diyordu ben de yapiyordum. Ayrik mi tutmak gerekiyor cocuklarin bacaklarini?
Erken teşhis edildi hemen düzelir inşallah dualarım seninleGeçen hafta aşıları nasıl atlaticaz diye kara kara düşünüyordum. Bu hafta kalça cikikligi denince aşılar aklıma bile gelmiyor neredeyse
Bir sorum daha var 2. Ayda yaptirilan ozel asi var mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?