2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım menenjit aşısını kaça aldınız? En son kaç aylık olmadan ilk dozu yaptırmak lazım? Sağlık ocağı mı yaptı aşıyı yoksa hastane mi?

Canım menenjit aşısını kaça aldınız? En son kaç aylık olmadan ilk dozu yaptırmak lazım? Sağlık ocağı mı yaptı aşıyı yoksa hastane mi?
Cnm 750 tl ye vurdurttum ben valla bilmiyorum ki 3.6.12. Aylar vurulcak nimerix
Bexsero olan b tipi menenjiti 8-10-15. Aylar ama en son ne zaman bilmiyorum ama erken olursan 3 doz 6. Aydan sonra yaptırırsan 2 doz 1 yaşından sonra vurdurursan 1 doz ama erken vurdurmak yakalanmayı önlüyor

Bexsero 1.000 tl dediler arkadaşım eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırdı oda aynı fiyata aldı benim doktorum özel doktar kendi yeri var bi hastane filan değil

Geçen hafta aşıları nasıl atlaticaz diye kara kara düşünüyordum. Bu hafta kalça cikikligi denince aşılar aklıma bile gelmiyor neredeyse

Offf ne pahalı yaaaTamam canım teşekkür ederim.Bizim önümüzde daha rota var önce onu yaptırcam 15 haftalık olmadan yaptırmak lazımmış ilk dozı , sonra menenjiti yaptırcam.Bunlar özel aşı olduğu için doktor yazmıyor galiba direk gidip ezcaneden mi alıyosun ?

hayır olsun anlat, bnmde şu ilk dönem cok zor snrasını hayal ediyorum inşallah az kaldı geliyor. bzmde sanırm operasyon olacak cok korkuorm

Suan kolik gibi bir sey yasadik atak mi geçirdi acaba

Kıyafet benimde derdim bide her şey çok saçma fiyatta beklesem mi alsam mı ikileminde 3 tane gelen kıyafeti döndürüp döndürüp giyiyorum
Benim yine bazi kiyafetlerim olmaya basladi ama degistirmek istiyorum ya cılgı cikti :)

Hiç bilmiyorum direk alıyorsun sanırım ben doktorda vurulduğumuz için bilemiyorum rotanın ilk dozunu 2. Ay olduk oda 800 dü şimdi önümüzdeki ay 4. Ay yani oda var bizim her ay 800 tl gidiyor işte çok pahalı keşke devlet karşılasa ama bunlara gelene kadar sma ilaçlarını karşılasınlar

Nasıl yapıyorsun canım? Aktar bir bardak suya bir tatlı kaşığı dedi. Ne kadar ölçüyle veriyorsun çay kaşığı ya da tatlı kaşığı mı? Bir de gün de kaç kere? korkuyorum ben de annem korkmuyor veriyor işe yarıyor bayağı uyuyor gaz çıkarıyor sakinleşiyor çocuk
Ben iki kere gündüzleri verdim bence işe yaradı en azından uykuya daldı sakinleşti bugünde akşam saatlerinde vercem

Evet kalca cıkıklığı olmaması için bacakları birleşik değil ayrı tutmak gerekiyor o yüzden bazı dr kar çift bez öneriyor arayı acık tutmak için yinede dikkatli yapın kontrolden sonra rahatlarsınız :) insan mecbur kalıyor

Valla yazdiklarini okudum ayni bizim yasadiklarimiz. Bence benim cocuk evini seviyor belki gittigimiz yerde surekli birileri tarafindan sevildigi icin yoruluyor o yuzden huysuzlasiyor. Bir de benim kv de seninki gibi sarip sarmaliyor cocugu cocuk bunaliyor sicaktan. Uyurken yuzunu falan ortmeye calisiyor ya diyorum ortme yok isik alir mi oyle bi sey diyo illa ortuyo. Cocuk kendi nefesinden bunaliyo uyaniyo agliyo sonra sakinlestirmeden haldir haldir sallamaya basliyo hepten kriz. Ve bu arada asla al annesi demiyor vermiyor cocugu bana en son krize girince artik ben aliyorum zorla.
Acikcasi pek gitmek istemiyorum ama esim beni cocugu sakinmakla sucladigi icin pasa pasa gidiyorum.
Canim geceyle gunduzu karistirmis olabilir mi? Gunduzleri muhakkak isikli ve sesli ortamda yatir evde bir hareket olsun. Geceleri de sakin karanlik ve sessiz bir yerde yatir. Aklima bu geldi.
Bir de gece uyandi diyelim isik acma hatta bebegi severken konusuyoruz ya oyle yapma altini degistirirken bile hizli hizli yap hatta yan yatirarak temizleyin altini uyanmasin diyorlar.
Tabi bunlar benim ordan burdan duyduklarim ama bir dene insallah ise yarar
Benimki her seyini asiya gore ayarla dedigim gun ve saatte iki elin kanda da olsa muhakkak burda ol dedi. Cok heyecanliyim cok buyuk bir sorumluluk
Kızlar ben bugün bunu aldım kullanışlı olur mu acaba, yoksa daha inceleri oluyor şu an için ondan mı alsaydım?
Bence cok kullanisli ben de alicam insallah. Disari ciktigimizda usudu mu usuyecek mi diye dusunmekten kafayi siyirdim artik.
Canim doktorum bana 40 in bitince tekrar kanaman olacak o bitince kontrole gel demisti. Seninki de oyle bir sey olabilir 40 başı deniliyormus hatta buna. Normal bir sey yani sanirim. Ama bende olmadi.
Canim aile hekimi bana eczaneden al getir dedi. Ama sanirim eczaneye bir kac gun onceden haber vermek gerekiyormus ellerinde olmayabiliyormus. Tabi erken haber verdin asi var ellerinde alip eve getirmeyecekmissin onlar senin icin ayiracaklarmis saglik ocagina asiya giderken alip goturecekmissin vuracaklarmis. Doktorun yazmasina gerek yokmus.

Kizlar bir sey sorucam bu kalca cikigi meselesiyle alakali. Bizim usg cekildi bir sorun yok ama annemler bana surekli kucagindayken bacaklarini birlestir oyle tut parantez bacak olmasin diyordu ben de yapiyordum. Ayrik mi tutmak gerekiyor cocuklarin bacaklarini?

Size de çok geçmiş olsun. Bu alerji öyle bir illet ki ne kadar doktorla hareket etsen de günün sonunda çocuğunun dilinden senin kadar anlayamıyorlar. Kişiye özel hareket eden doktor bulmak çok zor. Ben büyük kızımda zorla teşhis koydurdum resmen. İlk zamanlar kan gelmediği için. Fakat vücut bir yerden sonra tolore edemiyor tepkiler siddetleniyor. Katı diyetle bıçak gibi kesildi tüm şikayetler. Huysuz çocuk yokmuş diyorum şimdi. Sıkıntısı olmayan bebek uyuyor resmen. Tüm bunları önceden deneyimlediğim için bu konforu yaratmak istiyorum. Çocuk kolik yada huysuz diyip geçmek en kolayi bana göre. İnşallah gönlümüze göre doktorları buluruz.

Canım aynılarını uyguluyorum, tv sesi açık biz sohbetteyiz, gece altını bile almıyorum kaka sesi duymadığım için, sadece gece lambasında emziriyorum. Sanırım gaz sancısı yapıyor böyle, bana yapışık olmasının sebebi belki odur diyorum ne güzel uyumuştu 45 dk sonra şimdi yine uyandı, sabaha kadar meme ağlama gaz üçlemesi başlıyor

Canım şimdi okudum bebeğinin yüzünü örttüklerini, benim görümcelerim de çocuğu ben yokken kat kat giydirmişler, hastane kontrolüne gidecektik, pusete de kocaman battaniyeyi kapatmışlar resmen nefes alamasın diye, önce kibarca uyardım, alalım şun hastane sıcak falan diye, yok falan dediler. Çocuğa baktıkça benim nefesim kesildi, battaniyeyi yere attım, çocuktan bi kat soydum, bir daha böyle giydirmeyin ben ne giyersem o da onu giyecek dedim bitti. Bence izin verme yüzünü örtmelerine, kat kat örtmelerine, doktorlar bile senden bir kat fazla giyecek diyor. Kendi nefesiyle mahvolur çocuk, günah değil mi? Kaynanan uyurken yüzünü ört bakalım nefes alabiliyor mu! Küsen küssün, o senin canın. Ay ne zor off

Geçen hafta aşıları nasıl atlaticaz diye kara kara düşünüyordum. Bu hafta kalça cikikligi denince aşılar aklıma bile gelmiyor neredeyse
Erken teşhis edildi hemen düzelir inşallah dualarım seninle
Bir sorum daha var 2. Ayda yaptirilan ozel asi var mi

2-4 yada 3-5 ay şeklinde rota diyorlar hatta 3. Ay boş diye rotayı koyan var. 3. aya menencit aşısını koyan var. Biz daha planlamadık aşı takvimini. Aslında yarından itibaren bi araştırıp doktor görüşleri almaya başlıyım bi bu zamana kadar mamaydı memeydi derken onlara odaklandık hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…