- 23 Nisan 2015
- 269
- 359
- 103
- 31
Bence temiz çıkarİşte iki tarafında gönlü olacakmış amannYüzde kızarıklık ve sivilceler gürültülü kaka ve inanılmaz sancılı gaz kaka yapma oluyordu ben katı diyete geçeli hepsi geçti ama bu sırada biogaia ve zinco kullanıyoruz yüzünede locoderm vermişti doktor belkide onlar iyi gelmiştir
Canım benimBen eşimin emiyo mu emiyo mu diye sormasindan bile irrite oluyorum artık. Annemin emiyo gibi görünüyor ama bence ememiyor demesinden. Herşeyi kaldırıp atasim geliyor o zaman ya sabır diyorum. O kadar anlamıyorlar ki psikolojimizi. Benim amacım artık bebeğimin doymasi ve sütümun herhangi bir sebeple kesilmemesi. Nasıl aldığı mühim değil artık. Tıkadim kulağımı herşeye... Ama bugün merakımdan birşey denedim 1.5 ay sonra. Bugün biberon vermiyim dedim ve eds denedim.
1-Kizim boru ağzına değdiği an hissetti ve beni çok zorladı memeyi bile bıraktı çok zorlandık ağzına yerleştirirken. Artık fark ediyor. Bu sefer memeden de soğur diye korktum
2-Zorla da olsan boruyu yerleştirdim. Bu sefer de hem memeden geldi hem borudan yutamadi ağzına doldu aktı falan çırpındi. Yine korktum bırakır diye ve her ne yapıyorsam yapmaya devam etmeye karar verdim. Biberon+ meme. Yetmediği yerde mama
Çoook geçmiş olsun Spice’imahh üzumlun keklerim,
dogum bitti ama cilesi resmen devam ediyor. Benim gogus ve sirt agrisinin sebebi tansiyon veya kalp degilmis.
buyuk ihtimalle karaciger safra arasi damarimda tikaniklik varmis. Bu sabah karsi ve aksam ustude hastanedeydik .Karaciger ve safra testlerim iki gunde iki katindan fazla yukselmis . Pazartesi sabah ultrosona alicaklar. ona gore bir yol izlicez.ameliyat ya da varsa bir alternatifi
Agrilarim cok olursa diye cok guclu bir ilac verdiler, zorda kalirsan kullan dediler ama süte gecebiliyormus. Insallah o kadar agrim olmaz
Agri dan cocugumu hepi topu 3-4 kere alabildim bugun kucagimakendimi cok yetersiz hissediyorum artik
Ah yağmurcum bu psikoloji hiç bitmeyecek. Hepimiz zaman zaman yetersiz hissediyoruz kendimizi. Sorumluluk duygusu minnacık bir beden… sen çok iyi bir annesin emin olKızlar şu anda kızım uyuyor. Ona bakıyorum Allah'ın diyorum bu benim mi? Sanki Hamilelikte dogumdu hiçbir şey yaşamamışım da dışarıdan izliyor muşum gibi geliyor. Tuhaf hissediyorum. Ama onu çok seviyorum. Uyurken bile özlüyorum. Böyle hisseden oldu mu hiç. Pazar gününün duygusalı
Canım hope. O terörü sana yaşatanlara ayıp filan deme ver ağızlarının payını. Kimseyle de kıyas ettirme yavru kuşunu. Sessiz kaldıkça saçmalıyor bu insanlar.Ay ben gerçekten çığlık ata ata çocuğumu alıp kaçmak istiyorum artık. Kilo alma için hastaneye gittik çok şükür hiç bir sorunumuz çıkmadı mamayı arttırdık. Sütüm hakkında kendi iç bünyemde artık yorum bile yapmıyorum bazı şeyler nasip diyorum artık ben doğdugu günden beri çabamı veriyorum artık gerisi ordan ne kadar gelecekse rızkı. Mamayı 60 cc altına düşürmemem gerekşyormus. Kusma reflüden dediler 3 ayın sonunda geçmezse yeniden bakacaklar. İnsanlarlada muhattap olmuyorum artık baktım arayan var açmıyorum telefonu sabah bi gaflet acayım dedim sen doktorlara bakma 3 saatte bi beslenmeme mi olur nasıl bizim içimşz kıyılıyor onlarda da öyledir 1,5 saatin sonunda biraz daha ver. Doktor öyle demedi diyorum onlar ne bilcek filan yapıyor. Çocuk ağlıyor dedim kapattım bende. Kadının kadına şiddetidir bu gerçekten başka bir şey değil herkesin her bir haltına karışmaya bayılıyorlar. Hani yapılı bebekler kıyaslanır ya bilmem kimin bebeği şöyle yapılı şu bu. Benim ki de çevrede ki zayıf bebeklerle kıyaslanıyor falancanın bebeğinden daha iyi durumu ama diyeAllah onlara akıl vermeyecek biliyorum verseydii çoktan verirdi 50-60 yasında insanlar sonuçta. Allahım bana sabır versin selametle yavrukuşumu büyüteyim
En iyisini yapıyorsun spice’imIyice kafayi yediler. Herkes kendince dr gercekten.
Bana bile burdan tel de soruyorlar fln ama beni arayan yok cunku acmiyorumannemleri ariyorlar , ben hemen isaretle uyuyor de fln diyorum , bu sefer onlara soruyorlar.
ya sizene kardesim , cocuk benim , belki memelerim sarkmasin diye emzirmiyorum kime ne
Ne güzel yazıymış teşekkür ederiz gül
Kayınvalidenin anlayış adı altında saçmalamasına 100 puan. Soran mı oldu da bir tavsiyeler içinde anlamıyorum… senden iyi çocuğunu düşünemezler değil mi?Eşimde düşünceli davranmak adı altında daha emzirmeye başlamadan mama yapayım mı diye geliyor. Diyorum daha emzirmeye başlamadan beni 1-0 geride bırakıyorsun yani psikoloji olarak. Anlamıyorlar canımm ya konuştum da kayınvalidemle oda işte arayan akrabayla konusmus belli ya gündüz beni aramış 3 saat meselesini söylüyor bana mamadan önce ve diğer mama arasında emzirmiyorum zaten anne onun doyuyor diyorum olsun sen arada 20-30 cc daha ver diyor bana.
Ay zaten hiç tanımadığım sizlerden destek aldım bu süreçte gerçekten psikolojik olarak size anlattıkta rahatladığımı tek olmadığımı hissettim hep
evet canim tekrar agri baslamisti dun. o yuzden gittik. kalp olmadigi anlasildi.
Amin kuzum
yuruyerek cikan var, konusaeak cikan varbir de okula basladinlar abovv en zeki onlarin cocuklari
He birde dogum kilolarini karsilastiriyorlar. benimki 3 kg den asagidaydi ya, olur bisiolmaz toparlar zaten mama da veriyorsun diyorlar
Her bez değişiminde ıslak mendil kullanıyorum. Kaka yaptıysa lavobada yıkıyorum ama ıslak mendille silip durup ciltini tahriş etmeyeyim diye. Nemlendirici kullanmıyorum ben ya mustelanın sampuanını almıstım onuda bir duşta şampuanlıyorsam diğerinde sadece su akıtıyorum kirlenmiyorlar sonuçta
Neler neler daha takmamaya çalışırken bile geriliyoruum. Onun bizde ki versiyonu flancanın cocugunun doğum kilosu benimkinin şimdiki kilosuymuşş
Nurcum geçmiş olsun. Benzer durum bizde de artarak devam ediyor. İyi haberlerle gel.İşte iki tarafında gönlü olacakmış amannYüzde kızarıklık ve sivilceler gürültülü kaka ve inanılmaz sancılı gaz kaka yapma oluyordu ben katı diyete geçeli hepsi geçti ama bu sırada biogaia ve zinco kullanıyoruz yüzünede locoderm vermişti doktor belkide onlar iyi gelmiştir
Aynen canım bekle bı iki aylık olsun çenesi güçlensin sen o zaman gör dediler yok. Şimdi de 5-6. Ayı bekliyorum bakalım az daha kuvvetlensin başını falan tam tutabilsin hafif oturmalar başlasın. Şunun şurasında perşembeye ne kaldıCanım benimbenzer durumdayım. Çoğu zaman psikolojik olarak kendimi çökmüş hissediyorum.
Aynı şeyleri yaşıyorum seninle.
Boruyu ağzında hissettiği an Doruk da emmeyi bırakıyor. Tuhaf işte.
Psikolojim, duygu değişimim senle aynı. Bir gün memeye yapışacak mı diye düşünüyorum.
Artık kendimi olmamasına da kanalize ettim.
Kafam karışık…
Çoook geçmiş olsun Spice’imgeçecek illa, Allah güç kuvvet versin canım benim
Ah yağmurcum bu psikoloji hiç bitmeyecek. Hepimiz zaman zaman yetersiz hissediyoruz kendimizi. Sorumluluk duygusu minnacık bir beden… sen çok iyi bir annesin emin ol
Canım hope. O terörü sana yaşatanlara ayıp filan deme ver ağızlarının payını. Kimseyle de kıyas ettirme yavru kuşunu. Sessiz kaldıkça saçmalıyor bu insanlar.
En iyisini yapıyorsun spice’imben de kimseyle konuşmuyorum darılan darılsın
Kayınvalidenin anlayış adı altında saçmalamasına 100 puan. Soran mı oldu da bir tavsiyeler içinde anlamıyorum… senden iyi çocuğunu düşünemezler değil mi?
Keşke toptan düşünmeseler hatta.
şu an düşündüğümüz son şey kilo. Zaten düşünecek bunca şey varken kilo yüzünden darlamsk hangi tarz düşünceyle yapılır anlaşılır gibi değil…
şaka gibiler… kilo kıyası,emme kıyası, süt kıyası…
Nurcum geçmiş olsun. Benzer durum bizde de artarak devam ediyor. İyi haberlerle gel.
canim bana hastaneden bir suru brosur vermislerdi. Purple Crying diye birsey varmis. Kolik degil bebek ama ogleden sonra veya aksamlari nedensizce agliyor.Ah o gaz..2 ayrı damla kullanıyoruz, halen ağlıyor kuzum. Malesef onu yaşayacak canım, şu saat oldu kıvranıyor kucağımda elimizden bir şey gelmiyor
Kendime gelcem insallah bu konulardaaGeçmiş olsun canım çok üzüldüm kokunu alması aynı ortamda bulunmanız dahi güzel bebeğin içinSpicelover
Sende de haberler iyi bence kuşum doktorunun söylediği besle kimseyide dinlemehope2022
Ateşi cıkarsa tedirgin olmam diyorsan tek kal ama olurum diyorsan yanında birisi olsun. Ben ateşte panik yapan birisiyim o yüzden o gün annemi çağırcamBu ay hastaneyle dolu geçicek umarım sıkıntısız olur herşey
Yarın alerji 14 Aralık aşı 19 aralık kalça usg 21 aralık aşı ve birçoğunda eşim nöbetçi haksızlık olmasın bir annemlerde bir annenlerde kal diyor sıkıntınapsak bilemedim evde mi kalsam yalnız ne dersiniz ?
Canım benimbenzer durumdayım. Çoğu zaman psikolojik olarak kendimi çökmüş hissediyorum.
Aynı şeyleri yaşıyorum seninle.
Boruyu ağzında hissettiği an Doruk da emmeyi bırakıyor. Tuhaf işte.
Psikolojim, duygu değişimim senle aynı. Bir gün memeye yapışacak mı diye düşünüyorum.
Artık kendimi olmamasına da kanalize ettim.
Kafam karışık…
Çoook geçmiş olsun Spice’imgeçecek illa, Allah güç kuvvet versin canım benim
Ah yağmurcum bu psikoloji hiç bitmeyecek. Hepimiz zaman zaman yetersiz hissediyoruz kendimizi. Sorumluluk duygusu minnacık bir beden… sen çok iyi bir annesin emin ol
Canım hope. O terörü sana yaşatanlara ayıp filan deme ver ağızlarının payını. Kimseyle de kıyas ettirme yavru kuşunu. Sessiz kaldıkça saçmalıyor bu insanlar.
En iyisini yapıyorsun spice’imben de kimseyle konuşmuyorum darılan darılsın
Kayınvalidenin anlayış adı altında saçmalamasına 100 puan. Soran mı oldu da bir tavsiyeler içinde anlamıyorum… senden iyi çocuğunu düşünemezler değil mi?
Keşke toptan düşünmeseler hatta.
şu an düşündüğümüz son şey kilo. Zaten düşünecek bunca şey varken kilo yüzünden darlamsk hangi tarz düşünceyle yapılır anlaşılır gibi değil…
şaka gibiler… kilo kıyası,emme kıyası, süt kıyası…
Nurcum geçmiş olsun. Benzer durum bizde de artarak devam ediyor. İyi haberlerle gel.
Canım gazını kolay mı çıkarıyor, yoksa baya ıkınıyor mu? Bizimki de çıkarıyor ama yarım saat ıkınıp bi pırtcanim bana hastaneden bir suru brosur vermislerdi. Purple Crying diye birsey varmis. Kolik degil bebek ama ogleden sonra veya aksamlari nedensizce agliyor.
yuz sekli fln aci ceker gibi ama bir aci cekmiyormus.
Saniyorum ki benim bebegim bundan. cunku kakasinida yapiyor , gazini da cikariyor damlalar sayesinde ama gene aksam ustu aglamasi oluyor , huysuzlaniyor.
Carsamba dr a gidince sorucam.
ikiniyor canim , hatta biz masaj fln yapiyoruz sonrasinda cikariyor gazini.Canım gazını kolay mı çıkarıyor, yoksa baya ıkınıyor mu? Bizimki de çıkarıyor ama yarım saat ıkınıp bi pırt
Bence sizinki kolik bebek aslında kolik gazlı bebek demek değilmiş belli saatlerde sebepsz ağlama krizleri tutan bebeklere deniliyormuş bunun sebebide gaz veya duygusal başka bişey olabiliyormuş ama de lar genelde gazlı deyip kesiyor bunu bi dr dan dinlemiştimikiniyor canim , hatta biz masaj fln yapiyoruz sonrasinda cikariyor gazini.
mesela bugun 9 gbi basladi hzuursuzlugu aglayip duruyor , meme tutmuyor, biberon zorla aliyor fln .
bazen kucakta gezince sakinliyor bazen kucakta fayda etmiyor. Bu surede hem kakasini yapti hem gazini cikardi fln ama hala ara ara aglamaya devam etti. bazi noktalarda katila katila agladi. suan saat 23.50 ve daha yeni biberonu tutturduk ama bakalim ne olacak gerisinde
Çıktık doktordan 2 ay daha devam edicez diyeteBence temiz çıkaröyle geldi
Canim geçen gun sormuştun. Hipp markasının masaj yağını kullaniyorum (badem yagi) bazen banyo sonrası vücuduna, yapisi da güzel kokusu da kendime de alcamYa ben de ıslak mendil kullanmıyorum, pamukla siliyorum. Ama pamuk soğuk olunca ürküyor. Her seferinde su ısıtmam gerekiyor. Termos da soğuyor 1-2 saate. Ne yapacağımı şaşırdım, ıslak mendile mi geçsem bilemedim. Sen soğuk suyla mı ıslatıyorsun
ben hep gaz sorunu yasayan bebekler saniyordum. cnku bebegim gaz cikariyor o yuzden emin olamiyorum.Bence sizinki kolik bebek aslında kolik gazlı bebek demek değilmiş belli saatlerde sebepsz ağlama krizleri tutan bebeklere deniliyormuş bunun sebebide gaz veya duygusal başka bişey olabiliyormuş ama de lar genelde gazlı deyip kesiyor bunu bi dr dan dinlemiştim
canim surekli sert ise tamamen bosalmiyordur her emzirmede.Ya kızlar benim memelerim çok kötü sürekli sert emzirdikten sonrada ucu mosmor oluyor
Hangi bölüme gitmem lazım bunun için ?
Sağıyor musun canım boşaldığından emin olabiliyor musun.Ya kızlar benim memelerim çok kötü sürekli sert emzirdikten sonrada ucu mosmor oluyor
Hangi bölüme gitmem lazım bunun için ?
Ay o zaman benimki de purple crying yapıyor. Gazi ciksa da yarim saat susmadigi oluyor surati kirmizi mor arasi birsey oluuor ve zor sakinleşiyor 40la 50.gün arasi berbat durumdaydikcanim bana hastaneden bir suru brosur vermislerdi. Purple Crying diye birsey varmis. Kolik degil bebek ama ogleden sonra veya aksamlari nedensizce agliyor.
yuz sekli fln aci ceker gibi ama bir aci cekmiyormus.
Saniyorum ki benim bebegim bundan. cunku kakasinida yapiyor , gazini da cikariyor damlalar sayesinde ama gene aksam ustu aglamasi oluyor , huysuzlaniyor.
Carsamba dr a gidince sorucam.
Peki ne zaman yasitlarini yakalarmis ?catterflym Kızlar ortopedi doktoruna gittim. Kalça çıkığı diyemeyiz bu kalça gelişim geriliği dedi. Bir ay büyük beden olarak çift beze devam. Bacaklarını asla birleştirmek yok ailede herkese söyle. Kucağında taşırken elin bebeğin bacak arasını kavrayacak dedi. Bacaklar hep kurbağa bacak pozisyonunda olacak. Arasına yastık koy dedi. Korkulacak birşey olmadığını erken fark edildiğini söyledi. Benim kız makat gelişti ondan olabilirmiş. Kızlar nolur şu kalça usgleri atlamayın. Hatta ilk ay yaptırın. Birşey uygulamak gerekirse hareketlenmeden daha rahat olur.
2. ayda pik yaparmis zaten.Ay o zaman benimki de purple crying yapıyor. Gazi ciksa da yarim saat susmadigi oluyor surati kirmizi mor arasi birsey oluuor ve zor sakinleşiyor 40la 50.gün arasi berbat durumdaydik
Canım ben islak mendile geçtim ama Pamuk’la sildiğim dönemlerde küçük kapaklı mutfakta olan bir kaba ılık su koyuyordum altını temizledikten sonra kalan su var ya kapağını kapatıyordum peteğin üstüne koyuyorum bu sayede içindeki su hem bitmiyor kapağı kapalı olduğu için hem de sürekli ılık kalıyor haberin olsunYa ben de ıslak mendil kullanmıyorum, pamukla siliyorum. Ama pamuk soğuk olunca ürküyor. Her seferinde su ısıtmam gerekiyor. Termos da soğuyor 1-2 saate. Ne yapacağımı şaşırdım, ıslak mendile mi geçsem bilemedim. Sen soğuk suyla mı ıslatıyorsun
Canım kalçadaki kısımda gerilik olduğu için femurun başını kavrayamamış. Kurbağa bacağı pozisyonunda kavramasina yardımcı olucaz. Bir ay da olabilir. Yeterli olmazsa bandaj uygulamasına falan geçilecek dedi. Ama düzelme olurmuş böyle. Bizim fizik muayenede birşey belli olmuyor zaten. USG ölçümlerinde belli olduPeki ne zaman yasitlarini yakalarmis ?
erken farkedilmesi cok iyi olmus ozman
burda elle muayne ediyorlar eger bir sorun yoksa usg cekmiyorlar ya
2. ayda pik yaparmis zaten.
soyle aciklamislar ,
P: peak of crying : her hafta daha cok aglayabilir, ikinci ayda pik yapar ve bu 3-4 ay surebilir.
U: Unexpected: aglama gelip -gider ve nedenini bilmezsin
R: Resists Soothing: ne yaparsan yap susturamazsin
P: Pain like face : aci cekmedigi halde yuzunde aci cekiyormus ifadesi vardir
L: Long lasting : 5 saat ve uzeri surebilir aglamasi
E : Evening: bebeginiz ogleden sonra veya aksam ustu daha cok aglayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?