2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bence temiz çıkar öyle geldi

Canım benim benzer durumdayım. Çoğu zaman psikolojik olarak kendimi çökmüş hissediyorum.
Aynı şeyleri yaşıyorum seninle.
Boruyu ağzında hissettiği an Doruk da emmeyi bırakıyor. Tuhaf işte.
Psikolojim, duygu değişimim senle aynı. Bir gün memeye yapışacak mı diye düşünüyorum.
Artık kendimi olmamasına da kanalize ettim.
Kafam karışık…
Çoook geçmiş olsun Spice’im geçecek illa, Allah güç kuvvet versin canım benim
Ah yağmurcum bu psikoloji hiç bitmeyecek. Hepimiz zaman zaman yetersiz hissediyoruz kendimizi. Sorumluluk duygusu minnacık bir beden… sen çok iyi bir annesin emin ol
Canım hope. O terörü sana yaşatanlara ayıp filan deme ver ağızlarının payını. Kimseyle de kıyas ettirme yavru kuşunu. Sessiz kaldıkça saçmalıyor bu insanlar.
En iyisini yapıyorsun spice’im ben de kimseyle konuşmuyorum darılan darılsın

Ne güzel yazıymış teşekkür ederiz gül
Kayınvalidenin anlayış adı altında saçmalamasına 100 puan. Soran mı oldu da bir tavsiyeler içinde anlamıyorum… senden iyi çocuğunu düşünemezler değil mi?
Keşke toptan düşünmeseler hatta.

şu an düşündüğümüz son şey kilo. Zaten düşünecek bunca şey varken kilo yüzünden darlamsk hangi tarz düşünceyle yapılır anlaşılır gibi değil…
şaka gibiler… kilo kıyası,emme kıyası, süt kıyası…
Nurcum geçmiş olsun. Benzer durum bizde de artarak devam ediyor. İyi haberlerle gel.

Aynen canım bekle bı iki aylık olsun çenesi güçlensin sen o zaman gör dediler yok. Şimdi de 5-6. Ayı bekliyorum bakalım az daha kuvvetlensin başını falan tam tutabilsin hafif oturmalar başlasın. Şunun şurasında perşembeye ne kaldı

Herkese merhaba
Bende burayı uzun süredir takip ediyorum ( Hayyal in yeni doğum yaptığı zamanlarda takip etmeye başladım)
hesabımı yeni açtım
Yazmaya yeni fırsatım oldu.23 eylülde 34 haftalık doğum yaptım (öncesinde 3 gebelik kaybım vardı )
Hamileligim yatarak geçti vajinal serklajim vardı.
Şu an oğlum 73 günlük

Buradaki çoğu kişinin hamileliği zordu galiba yanlış hatırlamıyorsam.O zor günler geride kaldı.Meleklerimiz kucağımıza çok şükür

Ah o gaz..2 ayrı damla kullanıyoruz, halen ağlıyor kuzum. Malesef onu yaşayacak canım, şu saat oldu kıvranıyor kucağımda elimizden bir şey gelmiyor
canim bana hastaneden bir suru brosur vermislerdi. Purple Crying diye birsey varmis. Kolik degil bebek ama ogleden sonra veya aksamlari nedensizce agliyor.
yuz sekli fln aci ceker gibi ama bir aci cekmiyormus.
Saniyorum ki benim bebegim bundan. cunku kakasinida yapiyor , gazini da cikariyor damlalar sayesinde ama gene aksam ustu aglamasi oluyor , huysuzlaniyor.
Carsamba dr a gidince sorucam.

Kendime gelcem insallah bu konulardaa
Ateşi cıkarsa tedirgin olmam diyorsan tek kal ama olurum diyorsan yanında birisi olsun. Ben ateşte panik yapan birisiyim o yüzden o gün annemi çağırcam

Kuzum keşke düşünmeseler valla kv de dahil kimse aramadığında daha rahat geçiyor o günüm

Canım gazını kolay mı çıkarıyor, yoksa baya ıkınıyor mu? Bizimki de çıkarıyor ama yarım saat ıkınıp bi pırt

Canım gazını kolay mı çıkarıyor, yoksa baya ıkınıyor mu? Bizimki de çıkarıyor ama yarım saat ıkınıp bi pırt
ikiniyor canim , hatta biz masaj fln yapiyoruz sonrasinda cikariyor gazini.

mesela bugun 9 gbi basladi hzuursuzlugu aglayip duruyor , meme tutmuyor, biberon zorla aliyor fln .
bazen kucakta gezince sakinliyor bazen kucakta fayda etmiyor. Bu surede hem kakasini yapti hem gazini cikardi fln ama hala ara ara aglamaya devam etti. bazi noktalarda katila katila agladi. suan saat 23.50 ve daha yeni biberonu tutturduk ama bakalim ne olacak gerisinde

Bence sizinki kolik bebek aslında kolik gazlı bebek demek değilmiş belli saatlerde sebepsz ağlama krizleri tutan bebeklere deniliyormuş bunun sebebide gaz veya duygusal başka bişey olabiliyormuş ama de lar genelde gazlı deyip kesiyor bunu bi dr dan dinlemiştim

Bence temiz çıkar öyle geldi
Çıktık doktordan 2 ay daha devam edicez diyete
Reflü kusmalarını sordum kilo alımı iyiyse sıkıntı yok dedi 2 haftada 400 gr almış yeterli dedi burnunu her akşam temizleyin hırıltı horlama ortadan kalkar dedi kızlar Çok şükür iyiymiş herşeyimiz kalça için 19unda gidicez
hope2022 canım yalnız telaş yapabilirim bugünde nöbetçi anneme kaçtım
Spicelover benimde purple crying o zaman bebişim

Ya kızlar benim memelerim çok kötü sürekli sert emzirdikten sonrada ucu mosmor oluyor
Hangi bölüme gitmem lazım bunun için ?

Canim geçen gun sormuştun. Hipp markasının masaj yağını kullaniyorum (badem yagi) bazen banyo sonrası vücuduna, yapisi da güzel kokusu da kendime de alcam islak mendilde sleepy nin yuzde 99 dogal formu olanindan kullaniyorum pişik olmuyor guzel temizliyor kokusu da yok cok katkili olmadığından. Ilk ay ben de pamuk ve steril suyla temizledim ama pratik olmadigindan bıraktım ikinci ayda.

Bu arada kizlar baby me markasinin aloeverali bezini denedim harikaymis sleepy bezini biraktim simdi baby me den devam ediyorum deneyebilirsiniz. Sleepy pisik yapmiyordu ama davetiye çıkarıyordu pembelestiriyordu biraz sanki. Şimdi daha iyi baby me ile. Hem de ekonomik

ben hep gaz sorunu yasayan bebekler saniyordum. cnku bebegim gaz cikariyor o yuzden emin olamiyorum.
bu purple crying dedigimi hemen hemen her bebek yasarmis ilk uc ay ama kolikten farkliymis.

carsamba dr randevum var sorucam bakalim ne dicek
Ya kızlar benim memelerim çok kötü sürekli sert emzirdikten sonrada ucu mosmor oluyor
Hangi bölüme gitmem lazım bunun için ?
canim surekli sert ise tamamen bosalmiyordur her emzirmede.
Sut sagsan o sertlik gecer bence .

catterflym Kızlar ortopedi doktoruna gittim. Kalça çıkığı diyemeyiz bu kalça gelişim geriliği dedi. Bir ay büyük beden olarak çift beze devam. Bacaklarını asla birleştirmek yok ailede herkese söyle. Kucağında taşırken elin bebeğin bacak arasını kavrayacak dedi. Bacaklar hep kurbağa bacak pozisyonunda olacak. Arasına yastık koy dedi. Korkulacak birşey olmadığını erken fark edildiğini söyledi. Benim kız makat gelişti ondan olabilirmiş. Kızlar nolur şu kalça usgleri atlamayın. Hatta ilk ay yaptırın. Birşey uygulamak gerekirse hareketlenmeden daha rahat olur.

Ay o zaman benimki de purple crying yapıyor. Gazi ciksa da yarim saat susmadigi oluyor surati kirmizi mor arasi birsey oluuor ve zor sakinleşiyor 40la 50.gün arasi berbat durumdaydik

Peki ne zaman yasitlarini yakalarmis ?
erken farkedilmesi cok iyi olmus ozman

burda elle muayne ediyorlar eger bir sorun yoksa usg cekmiyorlar ya
Ay o zaman benimki de purple crying yapıyor. Gazi ciksa da yarim saat susmadigi oluyor surati kirmizi mor arasi birsey oluuor ve zor sakinleşiyor 40la 50.gün arasi berbat durumdaydik
2. ayda pik yaparmis zaten.
soyle aciklamislar ,
P: peak of crying : her hafta daha cok aglayabilir, ikinci ayda pik yapar ve bu 3-4 ay surebilir.
U: Unexpected: aglama gelip -gider ve nedenini bilmezsin
R: Resists Soothing: ne yaparsan yap susturamazsin
P: Pain like face : aci cekmedigi halde yuzunde aci cekiyormus ifadesi vardir
L: Long lasting : 5 saat ve uzeri surebilir aglamasi
E : Evening: bebeginiz ogleden sonra veya aksam ustu daha cok aglayabilir.

Eklentiler

• 12518AC4-0649-4F8D-A58E-F255C47B7B6B.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 38
Canım ben islak mendile geçtim ama Pamuk’la sildiğim dönemlerde küçük kapaklı mutfakta olan bir kaba ılık su koyuyordum altını temizledikten sonra kalan su var ya kapağını kapatıyordum peteğin üstüne koyuyorum bu sayede içindeki su hem bitmiyor kapağı kapalı olduğu için hem de sürekli ılık kalıyor haberin olsun

Canım kalçadaki kısımda gerilik olduğu için femurun başını kavrayamamış. Kurbağa bacağı pozisyonunda kavramasina yardımcı olucaz. Bir ay da olabilir. Yeterli olmazsa bandaj uygulamasına falan geçilecek dedi. Ama düzelme olurmuş böyle. Bizim fizik muayenede birşey belli olmuyor zaten. USG ölçümlerinde belli oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…