2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
L Lalalala1 ve anne sütü ile beslenen ama sürekli kusan bebekler için bugün bir yazı okudum. Protein sütü kıvamlastırırmıs oda midede daha uzun süre durmasını sağlarmış. Karbonhidrat, tatlı vs şeyler daha sulu süt yaparmıs. Kıvamı arttıkca sütün midede daha rahat dururmus. Beslenmenize protein katıp deneyin isterseniz

Teşekkür ederim peki hangi ara ve zamanlarda veriyorsunuz emziği?
Ben 1 ay dolunca denemek için verdim beni emerken sadece ağzında tutuyordu o yüzden emzik verdm aslında hiç vermicektm wee baby aldm kaucuk yuvarlak emzik aldm ben hemen tuttu zaten sadece uyumak için mızmızlandığında veriyorm ben canım

Bebeğinize emzik veriyor musunuz kızlar verdiyseniz ne zaman verdiniz kaçıncı ayında kaçıncı günde vs. Hangi marka aldınız bende vermek istiyorum da
canim biz philips avent verdk tuttu ama arada birakiyor. hala tam anlamiyla tutmus diyemem. ilk gunden beri verdik biz. onun gibi ucu yuvarlak damaksiz baska emziklerde aldim , onlarida kisa sure tutuyor
canim osman gonlual eger bebegin kilo alimi iyiyde 4-5 saat uyuyabilir diyor 2 . ay da olanlara.

cok gecmis olsun

O kadar damlaya rağmen ağlıyor kıvranıyor, psikolojim bozuldu bir de emerek rahatlıyor ama o da gaz yapıyor sağolun deneyeceğim söylediklerinizi. Umarım 8 ay sürmez

Süt alerjisi olan anneler et de mi yasak? 2 gündür ete yumurtaya yüklendim ben de
Canım bana sormuşsun bizim alerji ciltte değildi o yüzden böyle mi görünüyor bilmiyorum
Süt ü kestiysen tereyağı kaymak gibi tüm süt ve süt ürünlerini kesmen lazım. Paketli gıdalarda da süt ürünü olmayanı yok gibi bi şey.
Hayvansal gıda gibi düşünebilirsin , ben doktor önerisiyle dana eti diyetindeyim ayrıca

Ve tabi yumurta da yemiyorum.

Susam/ tahin çok alerjiktir
Soya
Kuruyemişler
Balık
Gluten
Kakao
Çilek
Alerjenler arasındadır

Ama sen sıcak kompress demişsin ondan şüphelendim biraz fazla mı sıcaktı acaba ?
incecik cildi fazla gelmiş olabilir belki kuzuya

Ha bir de tam anlamıyla bir diyete girince etkilerinin geçmesi 3 haftayı bulur
Maalesef çileli bir süreç

Anneler selam
Kasım grubundayım
Mastit oldum malesef burda başına gelen var mı bu bela?
Geçiyor deyin lütfen ağrısı çok fena

Olabilir canım, çok iyi gelmişti sıcak jel ama o da yapmış olabilir. Ama gazdan öyle kıvranıyor ki, alerjiyi düşündürüyor. Bir de burnunda hep bir hırıltı var, belirtiler arasında varmış. Dün de kakasından iplik gibi bir şeyler sarkıyordu. İnşallah değildir ama öyleyse de şu gaz bitsin başka bir şey istemem

Süt alerjisi olan anneler et de mi yasak? 2 gündür ete yumurtaya yüklendim ben de
Dana eti ve tüm süt ürünleri paketlilerde dışarıda yenen herşeyde eser miktarda olabiliyor buda kötü ben evde yemeye çalışıyorum kuzu keçi etini açtı bana doktor onu yedim bugün

Benim kıza memeden içmek olmasinda
çeşit çeşit bebelerimiz
Süt gelince her sorunumuz hallolacak sanmışım
Facebookta emzirme akademisi diye bir grup var.Orda emzirme danışmanları yardımcı oluyorlar.Orda post açabilirsin
Girş isteği yolladım bi ortama bakayım sorarım olmazsa :) teşekkür ederim
Evet kuzum nutricia kullanıyoruz biz çok acıktığını anlarsam veriyorum o zaman yiyor yoksa benimkide istemiyor mamayı
Aynen bize de ondan verdi. Bu mamayı verdiğin öğünde emziriyor musun peki?
Çay kaşığı denesen ya kuzum ben damlalarını falan onunla veriyorum da güneş kız da benim bıdık gibi biberon falan kabul etmiyor ya belki işe yarar
Canım damlalarda kaşık fayda etmiyor. ancak süte karıştırıp sondayla verirsem alıyor. Onda da tadının çok değişmemesi lazım.
Bu ara algısı da çok açıldı sonda girince de kavga ediyor biraz da işte uğraşıyorum
-Sunshine canım sizdeki alerji buna mı benziyordu? kontrolü 21 inde, kendi doktoru isilik gibi dedi. Eğer benzerse başka doktora götüreceğim
Bizde ciltte reaksiyon yoktu canım
Ah benim sürecimi bi bilsen
Aslında baya sakin görünüyorum burada şu anda.
Daha bi sürü gözüme çarpan şey var da. Erken ve zayıf doğmasına bağlıyorum.
Vakit tanıyorum kızıma toparlanabilmesi için

Minnoşum içini ferah tut, tabi ki dua ederiz
Bence de mantıklı bir karar olmuş.
İnşallah kolayca atlatın tüm süreci
Ben başlarda 8 de uyutmaya başlıyordum 10 da ancak uykuya dalıyrodu. Tam da kolik bu bebek dediğim dönemlerdi. Sürekli emzir gaz çıkar salla seklinde geçiyordu
Zamanla 9-8 e çektim saati.
Eğer atak haftası ya da ekstra bi huzursuzluk yoksa gece uykusu artık 9 da en geç başlıyor.
Bazen uykunun 7 buçukta başladığı da oldu.
Hepsi 3. Ayın içinde gerçekleşti.
8 çeyrek gibi banyo yaptırdık ardından reflü yatağında emzirdim bi kaç sefer uykuya daldı uyandı ama 21:05 gibi geçti uykuya uyuyor tahmini 00:00 den önce uyanmaz.
Benimkinin aşırı huzursuzluğu uyku eksikliğinde gerçekleşiyor, eğer sütüm az gelmediyse.

Bence yavaş yavaş rutinin tam zamanı.
Aşırı umutlandım bu söylediklerinle alışabilir yani
Bakalım gün gün deneyeceğim sonda ile.
Tatlandırıcı aromadenediniz mi hiç?
Canım normal benimki de arada 4-5 saat uyuyor. Geçen aksam bi kere 5 buçuk saat uyumuş şok şok
Yanarım yanarım onunla uyumadığıma yanarım

Ben sütü kesmeme rağmen bugün de böyle olmuş Eki Görüntüle 3172620
Canım anne sütünden sürekli yenilen besinlerin gitmesi iki haftayı buluyor bir günde bir değişiklik bekleme ayrıca süt ürünlerine varsa çapraz reaksiyondan kaynaklı dana etine de vardır yumurtaya varsa tavuk etine de vardır Susam fındık fıstık gibi kuruyemişler bunları hayatından çıkarman gerekiyor bir süre

Doğduktan ilk 10 günden sonra Allah'ım sütüm gelsin bebeğim de emsin başka birşey istemem diye dua ettiğimi hatırlıyorum. İşte duayı eksik etmemek lazım o an insanın aklına gelmiyor

Vanilya vs demişti doktorumuz ama hiç denemedim ben zaten mama bide katkı eklemeyim dedim ama sana şu kadar söyliyim yere yatırırdım biberonu alırdım elime bir sağ dönerdi iki yudum çekerdi sola bakardı bir yudum çekerdi alıyordum koltuğa geçiriyordum 2 3 yudum orada içiyordu yani benim bir biberon mamayı içirmem 1 saati buluyordu hatta benim kullandığım alerji maması yapıldıktan sonra yarım saat durabiliyordu iki posta şeklinde yapıyordum ben mamayı biraz zor oldu ama alıştı kuzum ya sakın korkma

Çocuğumun tüm takılarını düşürmüşüm bugün farkettim cüzdanımdaydı kimbilir nerede düştü çok üzgünüm
Hiç böyle büyük birşey kaybetmemiştim birde çocuğumun
Yaa kıyamam çok kötü olmuş geçmiş olsun

Çocuğumun tüm takılarını düşürmüşüm bugün farkettim cüzdanımdaydı kimbilir nerede düştü çok üzgünüm
Oha kız niye cüzdanda taşıyorsun nerde düştü acaba Allah Allaahh arabanız falan varsa oraya bak bence belki orda düşmüştür

Takı diyince bi an sadece bileklik gibi düşündüm ama komple takılanlar mı
Düşürme olduğuna emin misin ya
Çok kötü olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…