Sağoll canım 2 aya yakın anca oluyoray cok guzelsinizz
bizim ailecek daha duzgun bir resmimiz yok
Ben çay kaşığına sütümü sağıp burnuna döküyorum yumuşatıyor sonra aspiratörle çekiyorum doğduğu günden beri elhamdülillah hiçbir sıkıntı yaşamadıkMinik bebekler için tavsiye etmiyoruz demişti doktor. Ama acıtmıyorsa ben de öyle yapayım
Gobek bağından ufak bi parça kalmış kibrit çöpüne benzer bişey ile yaktı gümüş nitratmış sanırın açılan yaraları yakmak için kullanılıyomuşSağlıklı olsunlar da ben en iyisi o gune randevu alayim o zaman. Bir daha git gel isi olmasın
Yavruşumda bir sey cikti mi peki koku neymis
Oğlumda aynı anlattığınız gibi bizimde 6 gün var 2 aylık olmasına sanırım 8. Hafta atağını yaşıyoruzHanımlar kızım bugün neredeyse hiç uyumadı. Uykusuzluktan memede kavga ediyor yorgun düşüp memede bayılıyor yerine koyduğum an uyanıyor. Öyle aman aman bi huysuzluğu da yok ama anlamadım. 4 gün sonra tam iki aylık olacak. Atak haftası mı, birsey mi dokundu anlamadım. Bir gün diğerini tutmuyorr.
Kuzum bu mesajını yeni görüyorum. Kakadaki köpüğü ben de 2 kez gördüm, hatta altını açınca yaptı, resmen köpürdü bacaklarının arası, ama sonra normal sıvı kaka yapmaya başladı. Aynen gürültülü oluyordu. Geçen haftaki kakasında da kaka rengi iplikler gördüm. Doktor kaka çok güzel, alerji değil dedi ama senin söylediklerin çok mantıklı. Ben senin bebeğinin gaz sancısı çektiğini bilmiyordum. Tek sorum şu korkarak soruyorum, bağıra çağıra ıkınmalar diyetten sonra direk kesildi mi? Baya dart durt gaz çıkarırdı onlara razıydım ama çığlık çığlığa ıkınmaları beni öldürecek. Eğer bittiyse inşallah alerjimiz vardır, gerekirse her gün patates yerim.Beyaz et su an serbest canım.
Bakalım araştırmak lazım alternatif kahvaltı. Yulaf filan yedim ama doymuyorum. Feci ekmeğe abanmış durumdayım zeytin, helva, reçel ekmek.yediklerimden üstüme ağırlık çöktü iyice
Minnoşum hastaneden çıktığımızdan beri kakada ipliksi yapılar oluşmaya başlamıştı. Zamanla miktarı arttı.
Çok gürültülü gaz cıkarmalar, bağıra çağıra ıkınmalar başladı. Kakası da ciddi kötü kokuyordu. Kaka rengi yeşile cok sık dönmeue başladı ama bu amip kaynaklı da olabilir
Ciddi fışkırtmalı kaka yapıyordu. Çıkışını görüyordum köpük köpük oluyordu. Ve bazı zamanlar aşırı suluydu.
Kanı da şöyle gördüm. Bebelerinizin bir kirpik telinden daha ufak bi kılcal kırmızılık düşün. Ben kakası kötüye gidince kürdanla bezini kurcalayınca gördüm. İncelemesem gözden kaçardı.
Bir de güneşte olmadı ama özellikle ciltte sivilce gibi yapılar eşlik ediyorsa kesin alerjş gözüyle bakılıyor
Kafasına, Kulak arkasına filan dikkat etmek lazım
Bilmiyorum ki kuzum. Sanırım bu süreç daha çok gözlem üzerine ilerleyecek. Antibiyotik kullanacağız
Diyeti yapacağız
Sorun Hala devam ederse ona göre beslenmemizdeki gıdaları eleye eleye deneme yanılma yapacağız gibi görünüyor
İnşallah bununla kalır da maksimum 6 ayda normale dönmeye başlarızbenim endişem balık filan sorun olmasa bari. Kakadaki ilk kanı balık yediğimin ertesi günü görmüştüm.
Balık da alerjenmiş
canim ben her iki tarafa ikiser damla skiyorum , aspirotor ile cekiyorum. kasim annelerinde bazi anneler gene ikiser damla skip yuz ustu cevirip az sirtina vurup oyle cikarmaya calisiyormusDeniz tuzu fısfısıyla burun açan var mı? Ben serumu fizyolojiği sıkınca bebeğim çok ağlıyor genzine kaçınca artık ağlatmak istemiyorum, zaten gazdan ağlıyor yavrum. Minik kapsüllerin yarısını bir deliğe yarısını diğerine sıkıyorum. Bana acısız burun açma yöntemi söyler misiniz
İki damla açar mı acaba ya? Ben yarısını sıkınca ancak boşalıyor burun. Kıyamayıp sıkmayınca sümük çıkmıyor hiçcanim ben her iki tarafa ikiser damla skiyorum , aspirotor ile cekiyorum. kasim annelerinde bazi anneler gene ikiser damla skip yuz ustu cevirip az sirtina vurup oyle cikarmaya calisiyormus
Canım yani 12 saat bana çok gibi geldiAynen not almalıyım haklısın, sence süte hemen geçiyor mu ona göre değerlendirme yapıcam , internette 12 saatte süte geçer diyor yedikleriniz.
bilmiyorum ki benimkinin cok tikali degil. gunde bir kac kez tekrarlamak gerekiyormus. ben cektigim icin geliyor ama dr sana aspirator kullanma demis, nasil demisse oyle yap tabi kuzumİki damla açar mı acaba ya? Ben yarısını sıkınca ancak boşalıyor burun. Kıyamayıp sıkmayınca sümük çıkmıyor hiç
Merhaba, ben de çok gaz sancısı çektiğinde tuvalet pozisyonunda tutuyorum. İlk tuttuğuma uzunca gaz çıkardı. Sonraki tuttuğumda da kakayı doldurdu altına. Ama artık ıkınınca tutuyorum hiç bir şey yapamıyor. Tutmadan önce masaj vs yapıyor musunuz?7. haftanın içindeyiz. Bi 3 4 gün gaz sancısı çekti gibi. Sonra biogaia damla verdik. Bir de ben gunde uc kere falan kakasını tuvalete tutup yaptiriyorum kızlar. Tam tuvalet iletişimi diyemem ama ıkınınca tutuyorum çoğunda yapıyo gaz da çıkarıyor. Belki onun faydası da olmuştur gaz sancısı için.
Alfa beta degerleri ne canım
bu şekilde yazıyor cnm,Alfa beta degerleri ne canım
cocuk dr. u yönlendirdi bize ayın 14une randevu vermışlerdi ama dr. un işi cıkmıs erken cağırdılar hemn sonucu verdi yönlendiren dr. a gösterın dedi ama yönlendiren dr. yoktu. bşka dr. da bekledim normalde randevu almanız lazm dedi bır sorun yok dedi. özele gttiğimde hem 2bın tl verdim hemde sağa bi daha bakalım dedi keşke devlete gitseymısım ilk bştaIyi diyorsa sorun yok canım bence.. hemen sonuçlandı mi bu arada. . Devlete gidiyorum da sonucu direk doktora gosteriyor muyum merak ediyorum. Randevu almam gerekiyor mu o gune acaba
gecicek sabır, biliyorum zor ama geçiyorcanım nohut yani haşlayıp suyunu dökünce zaten az miktar katıyorsun pilava bi şey yapmaz bence
Salata da artık yoğurdun sütün yanında yaptığı gaz gaz değil bence. En iyisi kendini denemen. Kar zarar hesabı bi yerde.
Mesela uzun zamandır fokur fokur karnından ses duymazdım. Geçen akşam mısır patlattım yedim 2 saat sonra bebek emzirdim. Sabaha kadar gazdan uyumadı. Kaka düzeni bozuldu. Mısır gaz yaparmış. Düzeldi bebiş iyiydi ben dd denemek için yine yedim öğlen .karnı yine fıkır fıkır fıkırdıyor. Daha da yemem bu miktarda
Bak günlük yediklerini yazmanı öneririm. Hangi günler çok gazlı hangi günler daha iyi geçiyor. Bu şekilde çok rahat edersin. Biraz zaman lazım sadece.
Ben yumurtayı kestim ama tavuğa bariz bir alerji farketmedim. Doktor size yumurta dememiş ama ona da bi bakarsın olmazsa
Yeşil mercimekte protein yüksek onuda tüketin salatası, çorbası bide tokta tutuyorCanım baklagilden o kadar uzak duramıyorum şu an bol bol suda bekletiyorum hatta ilk kaynattığım suyu döküyorum sonra pişirmeye geçiyorum zaten pek yiyebildiğim bir şey yok o yüzden baklagil yemek zorundayım bir yerden protein alman gerekiyor. Patates salatası çiğ Sebzelerle yapıyorum elma çok gaz yapar elma yemiyorum genelde kuru kayısı kuru üzüm gibi şeyler yiyorum
Sen daha değerlendirme yapamazsın canım önce sütünü temizlemen gerekiyor sonra değerlendirme aşamasına geçeceksin yaklaşık 10 12 gün boyunca sütünü temizle alerjik besinlerden uzak dur sonra deneme yap şu an yaparsan anlayamazsın
Bizim yan yana 3 müzün bir tane bile fotoğrafı yokmuş galeriye baktımda simdi eşimin evde çekilmiş 2-3 fotosu benimde geçen dışarıda aynadan çekilmişiz o varmışay cok guzelsinizz
bizim ailecek daha duzgun bir resmimiz yok
Biz daha vurulmadık pazartesi vurulcaz da ay ateş cıkmamış çok şükür. Ya canlı aşı hem 3 tane birden aşı doğaldır heralde biz bile aşı vuruldugumuz gün mahvoluyoruz minikler napsınKizlar merhaba, kizim dun 2.ay asisini oldu doktorumuzun onerisiyle parol verdim ates olmadi biraz huzursuzdu dun ama bugun surekli uyiyor hic kafasi kalkmiyor. Normal mi acaba bu yasayan oldu mu?
Of of of sana neler çektim anlatamam. O dönem kocayı da boşuyor gemileri de yakıyordum iyice psikolojim bozulmuştu.Kuzum bu mesajını yeni görüyorum. Kakadaki köpüğü ben de 2 kez gördüm, hatta altını açınca yaptı, resmen köpürdü bacaklarının arası, ama sonra normal sıvı kaka yapmaya başladı. Aynen gürültülü oluyordu. Geçen haftaki kakasında da kaka rengi iplikler gördüm. Doktor kaka çok güzel, alerji değil dedi ama senin söylediklerin çok mantıklı. Ben senin bebeğinin gaz sancısı çektiğini bilmiyordum. Tek sorum şu korkarak soruyorum, bağıra çağıra ıkınmalar diyetten sonra direk kesildi mi? Baya dart durt gaz çıkarırdı onlara razıydım ama çığlık çığlığa ıkınmaları beni öldürecek. Eğer bittiyse inşallah alerjimiz vardır, gerekirse her gün patates yerim.
Bir de ben de balık yedim sonra iyice delirdi çocuk, balığa başladın mı sen?
bzm bebeğin uykusu kaçtı cdden kaçtı. tam bir huysuz bebeğe dönüştü. ben cdden artk nazara bağlıorum herkes ne guzel mezmn görsem yatıyor dedi sütün yarıyor yok su yok bu walla nefes olduk diyorum.Of of of sana neler çektim anlatamam. O dönem kocayı da boşuyor gemileri de yakıyordum iyice psikolojim bozulmuştu.
Ben bu konu üzerine çok ciddi belirti takibindeyim kafa yoruyorum.
2 aydır yumurta, yaklaşık 45-50 gündür süt ve ürünleri diyetindeyim. 13. Haftamız bitiyor. 8. Hafta atağı bittikten sonra bu gazdan çığlık çığlığa ağlamalar da azalarak bitti. Hatta ben o dönem biz kolik olduk 16 saat uyumuyor filan yazmıştım buraya da.
2 hafta kesin dikkat etmen lazım sağlıklı kıyas yapabilmen için. Hem senin sütünden temizlenecek hem de bebeğin vücudundan etkileri silinecek.
Bu süreçte 2. Ay aşılarında biraz huzursuzlandı, seyahate çıktık o huzursuzluk yarattı. Bir de dönüşte unuttum dalgınlıkla simit yedim(susamı da kesmiştim) 2 gün sanıyorum ki onun huzursuzluğunu çektik. Ama onun haricinde gün içinde ağlaması cok az. Gündüz uyku uyuyor, akşamları genelde 8-9 olmadan gece uykusunu başlatıyoruz. Diyet kesinlikle işe yaradı bizde.
Gerisi takibine kalıyor ben yazdıklarımı uzun süre not ettim bu süreçte çiğ domatesi çok azalttım, çileği, susamı kestim. Her gün sebze kavurup domates sosu dökerdim bu domatesi de kestim. Fayda gördüm.
Ben balık ara ara tüketiyorum. Sağlıklı bir kıstas yapamıyorum onda ama açıkçası ilk kan gördüğümün önceki akşamında balık yemiştim. İnsan neyden kaynaklanıyor bilemiyor hemen.
Şu anda da kaka yapacağı gaz çıkaracağı zaman biraz sesler çıkarıyor tabi bazen 1 saat sürüyor huzursuzluğu, sabah 6-7 gibi bi kaka yapar hep. Gündüz kakalarında bu kadar huzursuzluğu uzun sürmüyor. Sessiz olmuyor tabi ama eskisi gibi çığlıklar atıp ağlamıyor. Bir de yavaş yavaş bağırsaklar da toparlamaya başlıyor, dikkat edip sabır edeceğiz hep
İnşallah canım benim bebelere fayda etsin de yeter kigecicek sabır, biliyorum zor ama geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?