2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım mamayla beslendiğinde günde 1 mamaya az zeytinyağı atabilirsin demişti doktorum ben yapmadıgı günler atıyorum

Şu an yine delirmiş durumda acaba yumurta alerjisi olduğu için tavuk olayı mı yanlış oldu ki ya bugün de aynı şeyleri yedim. Onları da çıkarıyorum. Senin bebeğinde gaz sancısı belirtisi var mıydı canım? Eğer vardı ise çiğ sebze meyve baklagilden de uzak duruyor musun?

canım nohut yani haşlayıp suyunu dökünce zaten az miktar katıyorsun pilava bi şey yapmaz bence
Salata da artık yoğurdun sütün yanında yaptığı gaz gaz değil bence. En iyisi kendini denemen. Kar zarar hesabı bi yerde.
Mesela uzun zamandır fokur fokur karnından ses duymazdım. Geçen akşam mısır patlattım yedim 2 saat sonra bebek emzirdim. Sabaha kadar gazdan uyumadı. Kaka düzeni bozuldu. Mısır gaz yaparmış. Düzeldi bebiş iyiydi ben dd denemek için yine yedim öğlen . karnı yine fıkır fıkır fıkırdıyor. Daha da yemem bu miktarda
Bak günlük yediklerini yazmanı öneririm. Hangi günler çok gazlı hangi günler daha iyi geçiyor. Bu şekilde çok rahat edersin. Biraz zaman lazım sadece.
Ben yumurtayı kestim ama tavuğa bariz bir alerji farketmedim. Doktor size yumurta dememiş ama ona da bi bakarsın olmazsa.

Aynen not almalıyım haklısın, sence süte hemen geçiyor mu ona göre değerlendirme yapıcam , internette 12 saatte süte geçer diyor yedikleriniz.

Canım baklagilden o kadar uzak duramıyorum şu an bol bol suda bekletiyorum hatta ilk kaynattığım suyu döküyorum sonra pişirmeye geçiyorum zaten pek yiyebildiğim bir şey yok o yüzden baklagil yemek zorundayım bir yerden protein alman gerekiyor. Patates salatası çiğ Sebzelerle yapıyorum elma çok gaz yapar elma yemiyorum genelde kuru kayısı kuru üzüm gibi şeyler yiyorum

Aynen not almalıyım haklısın, sence süte hemen geçiyor mu ona göre değerlendirme yapıcam , internette 12 saatte süte geçer diyor yedikleriniz.
Sen daha değerlendirme yapamazsın canım önce sütünü temizlemen gerekiyor sonra değerlendirme aşamasına geçeceksin yaklaşık 10 12 gün boyunca sütünü temizle alerjik besinlerden uzak dur sonra deneme yap şu an yaparsan anlayamazsın

Biz bi gezip geldik teyzeleri bu 2019 ilk fotomuz babişiyle şimdi oğlumuzla aynı yerde fotoğrafımız oldu Çok sevdi kuzum ışıkları etrafı izledi hep

Eklentiler

• 1384BC27-135C-4643-9A39-8264B390388C.webp
    73,6 KB · Görüntüleme: 93
  • A9A622D0-8A80-4F7B-80A2-64C955A6E953.webp
    82,2 KB · Görüntüleme: 103
Hanımlar kızım bugün neredeyse hiç uyumadı. Uykusuzluktan memede kavga ediyor yorgun düşüp memede bayılıyor yerine koyduğum an uyanıyor. Öyle aman aman bi huysuzluğu da yok ama anlamadım. 4 gün sonra tam iki aylık olacak. Atak haftası mı, birsey mi dokundu anlamadım. Bir gün diğerini tutmuyorr.

selam kızlar bugün bebeğimin bir ay aşısını yaptırdık: bu sırada aile hekimi kalça kontrolünü yaptı bacaklarda hafif bir eşitsizlik olduğunu söyledi. Çocuk doktoruna getirdiğimde doktor ya kalça çıkıklığı ya da eklem bozukluğu olduğunu söyledi. Sabah işin ultrason randevusu verdi. Hiçbir fikrim yok şu an bebeğim 42 günlük iki ihtimal ile ilgili bilginiz var mı ikisinde de beni nasıl bir süreç bekliyor bilmek istiyorum

Ankara’da alerjiyi kabul eden bir doktor öneriniz var mı? Sabahtan beri doktor arıyorum. 4 doktor da alerjiyi kabul etmedi gittiğim. Ya bilmiyorlar ya da eski kafalar anlamadım ben

Canım ben bir kaşık kuru fasülye yedim kızım perişan oldu o gün. Ben senin yerinde olsam gaz yapan hiçbir şeyi yemem. Bu kadar sıkıntı yaşıyorsun yeme boşver. Domates çorbası makarna ıspanak patates ben bol bol bunları yiyorum. Çok gazlı bir bebeğim yok ama rahat etsin diye dikkat ediyorum. Birde bebeğini kaç günde bir yıkıyorsun? Her gün aynı saatte yıkamanı öneririm eşinle birlikte sonrasında bebek yağıyla güzelce masaj yapmanı öneririm. Her gün yıkandığında bebekler çok rahatlıyor.

Geçmiş olsun. Allah korktuğunuza uğratmasın. Bu konuda neden bir netlik yok anlamıyorum. Biz 4 gün önce doktora gittik. Rutin kontrol yapıldı fakat ultrasonu tam iki aylıkken cekeceklerini söylediler. 13ünde tekrar gideceğim bir haftayı bile tolere etmediler. Başka bir hastaneyi aradım onlar da iki aylık çekiyormuş.

İki günde bir yıkıyordum bugünki doktor her gün yıka dedi. Öyle yapacağım. Ama yıkadığım günler de aşırı huzursuz. Makarna paket olduğu için yasakladı süt olabilir içinde dedi. Domates de asit değil mi canım? Salata yiyor musun peki? Çiğ sebzeden meyveden de korkuyorum, böyle olunca yiyecek bir şey kalmıyor

Deniz tuzu fısfısıyla burun açan var mı? Ben serumu fizyolojiği sıkınca bebeğim çok ağlıyor genzine kaçınca artık ağlatmak istemiyorum, zaten gazdan ağlıyor yavrum. Minik kapsüllerin yarısını bir deliğe yarısını diğerine sıkıyorum. Bana acısız burun açma yöntemi söyler misiniz

Bizim hastanemiz 1 aylikken yapiyor ve kizimin kalca ultrasonunda, sag bacaginda gelisim geriligi cikti alfa deger 60 uzeri olmasi gerekiyorken bizim 57 idi.
Cift bez takiyoruz suan.
2.ayda tekrar kalca usg ile bakilacak.
Ben ilk cocugimda 2 ya da 3 . Ayda yptirmistim.erken yptirdik diye mi cikti bilmiyorum ama cok uzulduk umarim siz de birsey cikmaz
Cikarsa da uzulmeyin bizim gibi cunku cogi cocukta oluyormus ve 3.aya kadar duzeliyormus cok nadir duzelmeme durumu oluyormus.

Ben sadece burun aspiratoruyle sumuklerini cekiyorum

Çocuk doktoruna gittiğimde neden erken geldin 2 ayda çekilecek bu Dedi ancak baktığında net biçimde eşitsizlik anlaşılıyordu tavsiyem erkenden baktırın erken teşhis müthiş önemli dediler

İnşallah bebeklerimiz en yakın zamanda sağlıklarına kavuşur konu hakkında kimse bilgilendirmiyor keşke daha önce söylense biz bile göz yordamıyla anlayabiliriz eşitsizlik olduğunu tedbirimizi alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…