2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
simdi sut urunlerini bende kesicem , keci sutu bazli mama aldim ona gecegim . peki anneler keci peyniri yiyebiliyor mu bu durumda ?
Kuzum normalde diyete girince doktor keçi sütlü mama verme, alerji maması verelim, vereceksen onu ver demişti.
Etkilermiş.
Bizimkinin bitmek tükenmek bilmeyen bir ishali var.
İlk diyete girdiğim dönem güneş hala biberon alıyorken keçi sütçü mamadan vermiştim. Kakasında pütürcükler görmüştüm kıvam biraz daha iyiydi etkisi pozitif olmuştu. Doktor öyle dedi ama benim deneyimim bu yönde.
Bir doktora danış istersen mamayı
Keçi peyniri de yenmiyor diye biliyorum

Kizlar birsey soracagim, Can parmak veya el emmeye basladi. Genelde ac oldugunda ya da uykuya gecerken. Ama esim okumus sevgi ve guven eksikliginde bebek yaparmis sizde boyle birsey var mi? Acikcasi cok uzuldum. Yaziyida ekliyorum
Canım su an oral dönemdeler
Bence bu dediklerin dışında biraz büyüdükçe sürekli elini emerse , ancak öyle haklı bir yazı olabilir
Güneş de sessizce uyandığında ellerini emiyor
Uykuya geçirirken elleri hep yüzünde
Acıkınca da dediğin gibi. Gayet doğal bi akış içindeyz bence
Geri kalan tüm zamanlarda iletişim halindeyim ve yanındayım.
Bence için rahat olsun
yazıda da ihtimal olarak bahsetmiş zaten.

Çok eskiden komşumuzun kızı ilkokula giderken parmak emerdi o geldi aklıma :)

Kizlar birsey soracagim, Can parmak veya el emmeye basladi. Genelde ac oldugunda ya da uykuya gecerken. Ama esim okumus sevgi ve guven eksikliginde bebek yaparmis sizde boyle birsey var mi? Acikcasi cok uzuldum. Yaziyida ekliyorum
hayır şuan ellerini tanıyorlar bzmki 2gundur ellerını gözünün önünden cekmiyor bu bir süreç. 7/24bir kafa onunla konusuyor. büyük oğlum baş parmak emerdi okdr ilgiyle büyüdüki hatta ben abarttm 5yasına kadr beraber yattk

rahata hemen alışıyorlar canım sen emzirmeye geri döndür. Yoksa çok fenalaar bunlar
simdi sut urunlerini bende kesicem , keci sutu bazli mama aldim ona gecegim . peki anneler keci peyniri yiyebiliyor mu bu durumda ?
Hangi markamın maması o
Bence bizim çocuklar için değildir ya. İleri yaş içindir çünkü şuanda tek iyi yaptıkları şey emmek doğar doğmaz o reflekse sahiplerdi. Ben mesela hala gülerimm daha5 günlüktü ağlıyorduu bir anda tekrar susunca bende gitmedim bu sefer analık psikopatlıktır hesabı niye sustu ki diye endişelendim yanına gittim şaplata şaplata parmağını nasıl yakaladıysa emiyordu

canim benimkinin alerjisi yok ama inek sutu bazli mama acaba cokmu gaz yapiyor. onun icin keci sutlu olan mamadan aldim.

bu acile vs dusmeden once hergun kahvaktida yulaf yiyordum, baya gazi azalmisti. son bir haftadir gene peynirli fln kahvalti yapiyorum baya gazli.

holle organic goat milk stage 1 canim. bizim burdaki anneler cok begenerek kullanmis. gaz sorununa yardimci olmus yazmislar.

Gobek bağından ufak bi parça kalmış kibrit çöpüne benzer bişey ile yaktı gümüş nitratmış sanırın açılan yaraları yakmak için kullanılıyomuş
Iyi bari hallolmus . Sevindim Allahim hepsine saglik sihhat versin insallh

Bu pıtırılklar hemen alisir :) bizimkinin de aksam sirti yere gelmiyor. Genelde kendi uyuyor ya da memede uyuyor. Cok mudahil olmuyorum da.. misafirler diyor ki kucaga alisti :) aslinda gaz derdi olunca kucak istiyor ve kendini uste cikartiyor ki ayakta yuruyerek gaz cikart diyor sıpa Ama korkmuyor da degilim alisacak diye de kilosu gittikce artiyor. Verem asisina gidince tartilir. 6 kilo derse sasirmam :)

Sen sık sık meme ver. Tekrar alışır...

Ha evet o konuda iyi gelir canım
Farkı görürsün
Bebeler daha doğmadan önce Ben keçi sütlü mama aldım diyince topyekün o içilir mi diye goygoy yapmıştınız hey gidi günler

Aslında yulaf da gaz yapıyor ama size güzel bi alternatif olmuş o zaman ben de aralıklı olarak tüketiyorum
Holle mama çok iyi içeriği de güzel diye hatırlıyorum

Kizlar guzel hafta sonlari dilerim

Evet yegenlerimin kilolarını , boylarını , ne kadar günlük olduklarını, rahatsızlıkları var mi, meme emiyorlar mi , mava veriyor musunuz isin kısası yigenim nasil merak ediyorum

Yusuf Abrek'im
52 günlük
1 aylik iken 5200 kilo
60cm boy
39 cm baş cevresi
Biraz koliklik vardı. Yavas yavas duzene giriyor. Birbirimizi anliyoruz metsil bana yaradi. Gunde 4 kez vermeye gayret ediyorum. Hatirladikca yani....
2 gundur vermiyorum. Biraz dün uyuyamadi
Yeme konusunda aglama eskiye nazaran azaldi. Tam cok ac kalmadan veriyorum meme. Bu arada sadece meme emiyor.

Gece maksimum 5 saat emmedigi oldu.
Gündüz ise degisiyor. 2 saatte de verdigim oluyor 3 saatte de 4 saatte de artik ortalama 3saate girdi sanirim. Eskiden 1 saat emiyordu. Şimdi ortalama 15dk emiyor.

Bu aralar evde grip nezlemsi bir baslangic var. Bebişe de gecti gibi... insallah agirlasmayiz. Ne olur ne olmaz parol iciyorum

Ayin 19unda kalca cikigina bakilacak.

Suanlik iyiyiz gibi tostiğimle

Eee siz de ne var ne yok

Yok, benimki masajı pek sevmiyor, yapmaya başlarsam sinirleniyor. Ikınınca tutuyorum ben de bazen yapıyor bazen yapmıyor. Eğer aglamazsa uzun uzun tutuyorum 10 dk falan. Banyo destegi aldım ben onun uzerine yatırıyorum, ben de yorulmuyorum. Ama onu da biraz yükseltmek gerekiyor. Ağlarsa biraz bekleyip bırakıyorum.

İnsallah sizde faydasını görürsünüz gaz olayı çok sıkıntılı ya müdahalede edemiyorsun
Oy maşallah paşayaa

Bizde bugün 59 günlüğüz yarın 2. Ayımız tamamlanıyor. En son doktorda kilomuz 4 olmuştu pazartesi hem aşı hem kilo kontrolümüz var inşallah almışızdır. Kusmamız 2 gündür azaldı çok şükür insallah tamamen biter. Göz temasıyla konusunca gülüp sesler çıkarıyoruz artık. Ayağına uçan balon takıyorum onu seyredip kendini hareket ettiriyor. Görme ve hareket koordinesi için güzel etkinlikmiş. Piyanolu halı ve hışırtılı kitap siparişi verdim gelince onlara başlıycaz. Gündüz pusetine koyuyorum eğer sakinse pusetine oyuncak astım onları seyrediyor. Uyku karışık bizde tamamen ruh haliyle alakalı sakinse beşiğine koyuyorum pış pışlıyorum değilse emzirerek uyutuyorum dalamıyorsa kucağımda sallayıp destekliyorum öyle karışık bizde

Kızlar daha erken ama mama sandalyesi konusunda ne yaptınız. Kiwi nin ürünü fiyat performans diyorlar. Birde oturma, yaslanma, yatar pozisyonu varmıs bnde smdiden onu alsam mutfakta vs yanında durdugunda ona koyarım ek gıda zamanı mama sandalyesi yaparım diyorum ama emin olamadım. Pregonun öyle bi ürünü var 6 kademeli ana kucağı oluyor vs ama pahalı ya

Ben de Chicco beğendim ama pek pahalı ya
kanz beğendim muadil gibi onu alalım diyordum. Eşim de iyice pahalansın alırız diyor şu adama taksitle Alışveriş yaptırmak çok zor
Şimdi baktım prego da benzer baya

Bu arada hışırtılı kitap ne aldın ben de ebebekte beğendim bi tek fiyat performans ürünü gibi

Prego ve chicco aynı tarz. Kanz markası neden bilmiyorum ama sağlam vs gelmiyor ondan hiç bakmadım. Kiwinin 1.500 lira fiyatı iyi kullananlarda f/p ürünü yazmıslar hep. Pregonun mantık ana kucağı olması vs şimdiden al kullan ürünü. Kiwininde puset tarzı eğimi ve yatma eğimi de aynı mantık diyorum. Yok canım anlamıyor bu adamlar haftaya asgari ücret acıklanacak firmaların çoğu ürünlere yok diyor satmamak için asgari ücret acıklandıgı gün her şeye zam gelecek alalım taksiti öderken rahat öderiz işte maaşa zam geleceği için.
Fisher price sipariş ettim canım ben şimdi ağzına götürecekler emmeye yalamaya baslayacaklar 3-4. Ay itibariyle dedim güvenilir marka olsun. E bebektekiler bide ambalaj yapmamıslar kirli kirli duruyor tamam yıkayıp kullancaz da dedim bi kere alayım iyisini alayım. İkinci kez para vermek zorunda kalmıyım dşye

Dediğiniz modelleri bilmiyorm ama büyük hantal bişey almayın derim öyle alan arkadaşlarm hiç kullanamadı kullanışlı geliyor ama çok kullanışsız oluyorlar , zaten 4 aydan sonra desteklinoturmaya başlayacak öncesindede anakucağı gibi bişeyiniz varsa yanınızda durması için onu kullanırsınız ben ikeanın aldm tepsisi çıkıp masaylada birleşiyor söküp istediğim yerede götürebilirim

Canım bizimkide sürekli kucakta banada ku ağa alışmış diyolar ama hiç Takmıyorum kızım kolik bi bebekti ya kucagımızda tutuyoduk yada battanıyeye koyup eşimle sallıyoduk alışır ister 2. Kişiyi nerden bulacaksın dediler ama çocuk ağlarken olduğu yerde bırakamazsın yeterki sussun diyosun herşeyi yaptık 4 aylık olunca bir anda geçti gazı ve o zaman tek bir gece bike uykusuz kalmadım ne kucak istedi nede sallayın dedi ya emerken uyuyakalıyodu ya emzirim ayağımda sallıyodum

İşte bide bu olay var geçen bir arkadasta aynısını dedi hantal bişey alma diye kendisi chicco modelinş almıs kullanmadı gitti bime 400 mü 600 lira mı ne gelmişti bi tane mama sandalyesi ondan aldı

kizlar siz bu bebekleri nasil yatagina yatiriyorsunuz. Vallahi yildim artik. Emip uyuyor sonra memeyi birakip kucagimda uykuya daliyor buraya kadar her sey guzel. Ama kucagimdan biraktigim an sanki bir saniye once uyuyan bebek o degilmis gibi gozlerini aciyor faltasi gibi. Butun uykusu kaciyor.
Bir de doyduguna eminim mesela ama kucagimdan birakinca elini emmeye basliyor ve emzik asla almiyor. Onceden kundak yapiyorduk, hastanede yatarken onu da unuttu yapinca agliyor.
Allah askina siz nasil hallediyorsunuz?
istedigim sey kucagimdan yatagina birakinca uykusuna devam etmesi ama yok olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…