2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ya çok haklısın gerçekten. Ama maalesef bu aylarda deneme yapmadan bilemeyiz. Benm kızıma da teşhis konmadı ama görüyorum yani yediklerimden etkileniyor o sebeple kesmek zorundayım. Geçenlerde dana eti yedim kız 1 hafta ishal oldu sancıdan mahvoldu hala etkileri sürüyor sanırım o sebeple direk kuzu eti aldım kendime kuzudan yapıyorum. Birazcık tutucaz kendimizi umarım en kısa zamanda geçer ki hadi biz bir ömür yedik ama evlatlarımızın alerjisi geçsin ki onlar mahrum kalmasın

Senin bebeğinde nasıl belirtiler vardı canım?

Senin bebeğinde nasıl belirtiler vardı canım?
Kakada mukus hatta tüm kaka mukus diyebilirim aşırı sancı kıvranıyo yavrum ciltte kızarma var bide hırıltı. Çocuğun genizi hep tıkalı diyetle ciltte baya baya bişey kalmadı kakada mukus devam muhtemelen az miktarda dokunan bikaç besin var ve yiyorum ben onu keşfetmek için baya bi kısıtlanmak lazım ama daha ne kadar kısıtlayabilirim bilmiyorum. Seni zorlayan ne kuzum tatlımı tuzlumu neyi çok istiyor canın?

Beni zorlayan kahvaltı olayı canım. Bir de çocuk huysuz olduğu için hep dışardan söylüyorduk, hepsi dana eti sonuçta, artık yemek yapmak zorundayım, bebek memedeyken yapamıyorum.
Bir de ben mukus vs görmedim. Göbeğinde sivilceler vardı, doktor sıcak uyguladığınız için isilik olmuş dedi. Burnundaki hırıltıya 4 doktor da burnu tıkalı dedi. Kimse mi şüphelenmez alerjiden bir de gaz durumu var. Ama ben yine de başlıyorum diyete tekrar. Kahvaltıda ne yiyorsun canım? Dün -Sunshine nın tavuk pilav çorba üçlemesini yaptırdım. Bir yemek tavsiyesi de senden alsam?

Ankara’da alerjiyi kabul eden bir doktor öneriniz var mı? Sabahtan beri doktor arıyorum. 4 doktor da alerjiyi kabul etmedi gittiğim. Ya bilmiyorlar ya da eski kafalar anlamadım ben

Aynen sürekli delip duruyorlar topuklarini. Hem mama veriyorum hem emziriyorum. Yalnız biz mamayla da kabız olduk sanki hipp kabız yaptı evolvia daha iyi ama o da kabızlık yaptı.simdi Bebelac duydum onu alayım diyorum siz ne kullanmostiniz?

Biz sma kullandık, ben de hem emzirip hem mama veriyordum. Her gün kakasını yapıyordu. Mamayı kesince 3-4 günde bir yapmaya başladı.

Ankara’da alerjiyi kabul eden bir doktor öneriniz var mı? Sabahtan beri doktor arıyorum. 4 doktor da alerjiyi kabul etmedi gittiğim. Ya bilmiyorlar ya da eski kafalar anlamadım ben
Şehir Hastanesi'nde Şadan Soyyigit var alerji doktoru ama bebek hastalara bakıyor mu bilmiyorum. MHRS de polikliniği görünüyordu

kızlar kalca usgsı cektırdık bakan dr ii dedi ama dr. yokmus bşka bir dr. a gösterım dedim randevuyla bakıyoruz ama sorun yok dedi. sizce bir daha gitmeme gerek var mı
Iyi diyorsa sorun yok canım bence.. hemen sonuçlandı mi bu arada. . Devlete gidiyorum da sonucu direk doktora gosteriyor muyum merak ediyorum. Randevu almam gerekiyor mu o gune acaba

Alerji oldugunu veye olabilir diye dusunmeni ne tetikledi canim. Gecmis olsun bu arada

Belirtiler tam ne cnm benimki de hirilti yapiyor ama tıklandığından diye düşünüyorum kahvalti bugun 2ye dogru yaptim :)

Kızlar Bir de bir şey soracağım.Benimkinin bir ara 2-3 kere bayağı bir kusması oldu. Muhtemelen idrar enfeksiyonu olmuştur ya da bu sıralar Ben de Üşüttüm ona da geçti zannedersem. ama genel anlamda fazla yemek yemekten kusuyordu. sizin emzirme düzeni hepinizin farklıdır ama şu an yine sorayım dedim.emme aralıkları ne kadar? şu an 51 gün .. ben maksimum 3 ile 4 saat arasında emiyor. Tabii arada 2 saate de indiği oluyor Ama genelde 3 saat mesafesi .ne zaman artacak bu ay artar mı yoksa iki aydan sonra mı artar araliklari

Iyi diyorsa sorun yok canım bence.. hemen sonuçlandı mi bu arada. . Devlete gidiyorum da sonucu direk doktora gosteriyor muyum merak ediyorum. Randevu almam gerekiyor mu o gune acaba
Canım eğer randevu gününyle beraber 10 gün içinde randevusuz gosterebiliyorsun ama 10 günü geçerse tekrar randevu alman lazım ultrason çekilir çekilmez doktora gosteriyorsun bize çerkezköyde 2. Aya randevu vermişlerdi istanbula annemlerw gitmiştim bebeğin gobeğinden koku geliyodu ve çok az akıntı vardı o yuzden randevu bulup doktora goturmuştüm gelmişken kalça ultrasonu da çekelim dedi benim gittiğim hastanede hemen o gün çektiler üstelik bebek hasta olduğu için sırada bekletmediler çektirir çektirmez doktora gosterdik

Sağlıklı olsunlar da ben en iyisi o gune randevu alayim o zaman. Bir daha git gel isi olmasın

Yavruşumda bir sey cikti mi peki koku neymis

Kızlar biraz önce alerji için bir profa gittik. Alerji için hiç belirtisi yokmuş, orada kaka da yaptı. Kızarıklıklar vs normalmiş. Ama kolik çocuk dedi. Koliğin tedavisi süt diyeti dedi. Yani diyete giriyorum. Dana eti ve süt ürünlerini yemeyeceğim ok. Ama okuduğum kadarıyla kuru fasulye, nohut, çiğ sebze, meyve gaz yapıyormuş. Onlara serbest dedi. Mercimek, kuruyemiş bunlar da serbest. Diyet yapanlar bunları yiyor musunuz?

ya annem bana bakliyat yediriyor. suda bekletip ve pisirdigi icin gazi gidiyor diyor. bende yedikden sonra kendimi gozlemliyorum extra bir gazim olmuyor. zaten rezene yada kimyon cayi iciyorum gunde bir kac kez

Canım ben patates de ve pırasalı börekler yapıp buzluğa attım bazen onları ısıtıyorum ama genelde biber kavuruyorum kavururken içine sarımsak dilimliyorum üzerine de biraz domates döküyorum ekmek banarak onu yiyorum yanındada zeytin ama dediğim gibi yumurtaya varsa tavuğa vardır yani tavuk suyuna çorba tetikleyebilir hani en azından 10 gün bunları komple hayatından çıkartsan Belki bebeğin çok rahatlayacak denemeye değer. Patates salatası makarna börek vs tüketirsin. Tatlı olarak ben mesela şambaba tatlısı yapıyorum gidip gelip yiyorum yada kurabiye yapıyorum sütsüz margarinsiz yumurtasız onu yiyorum:)
Canm medicalpark batıkent hastanesinde caner yıldız var oğlumun alerjisini onunla yürüttük ama alerji doktoruna da gittim caner bey mama raporu falan çıkarmıştı bize. Kızım üç aylık olunca liv e götürücem orda alerji doktoru var ama yaklaşımı nasıl hiç bilmiyorum. Oğlumda ankara eğitim araştırma emine vezir e gitmiştik hala ordamı bilmiyorum deride alerji testini orda yaptırmıştık. Ayy hatta geçen testte eşim resmimizi çekmiş ona bakıp geçmişi hatırlamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…