2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
bizim dogumda da yok , sezeryana giremedi artik cok kotu olmustu kocisim.
3-5 tane emzirirken , yatakta fln resmimiz var.
isin kotu tarafi suslenio hazirlancak halimde yok ki cekinelim

cocugun daha bir aylik resmini fln cekicem. off cok zor geliyor ya
Bana hem gaz hemde reflü için doktor domates, mandalina, portakal, turşu tarzı asitli yiyecekler yeme demişti. Onlarada dikkat edin kızlar zaten yediğiniz az bir şeyler var ama geçecek insallah bu süreçlerde
valla ne yicez belli degil.
kuzum varya sen kendi kendinin dr u oldun gercekten. sen boyle bilincli olmasan arastirmasan hic bir dr senin derdine boyle çare bulamazdi .

bzm bebeğin uykusu kaçtı cdden kaçtı. tam bir huysuz bebeğe dönüştü. ben cdden artk nazara bağlıorum herkes ne guzel mezmn görsem yatıyor dedi sütün yarıyor yok su yok bu walla nefes olduk diyorum.
Anakucağı gündüz uykularında elim ayağım oldu. Çok öneriyorum beyaz gürültüleri de güzel, derinden geliyor
Akssm uyku saatini kaçırırsak o uykuyu da orada başlatıyorum mecburen. Tüm uyku saatlerini yazıyorum, uyanıklık saati 2 saati bulmadan uykuya yatırıyorum. Genelde 1 buçuk saate yaklaşınca huzursuzluk başlıyor uyumazsa eğer uykuya dalamıyor.
Bir de ortalama her uyanıklıkta güzel yormaya çalışıyorum halı, şarkılar, karın üstü filan fayda ediyo bence.
Ama nazara da inanıyorum kesinlikle

kuzum varya sen kendi kendinin dr u oldun gercekten. sen boyle bilincli olmasan arastirmasan hic bir dr senin derdine boyle çare bulamazdi .
Ya mecbur kaldık keşke kalmasak işte de..
Ha tüm bunlara rağmen emin olduğum tek şey hiçbir şey bilmediğim
Çok zormuş bebiş büyütmek.
Zaten Her akşam uykuya yatırmadan önce içim titriyor uyutabilecek miyim acaba diye psikolojim bozulmuş iyice

Kızlar bir arkadaşım için sorucam bu gece çok canım sıkıldı öğrenince ilk bebeği düşük oldu 2 ay önce şimdi hamile 6 haftalık cmv ıgm ve toxoplazma ıgm pozitif çıktı Ankaraya test göndermiş bugün doktor iyi örnekler var mı etrafınızda yada ne gibi sorunlar olabilir ?

bir kac ay daha gecsin rahatlicaksin insallah bebegim

Evet susam ve tahin asla yok dedi doktor. Benim kız 4 gün kaka yapmıyor azıcık bir şey geliyor 5. gün. Umarım biz de toparlarız çok mutlu oldum senin adına. Bir de meyve ve salata yiyor musun canım?

Evet susam ve tahin asla yok dedi doktor. Benim kız 4 gün kaka yapmıyor azıcık bir şey geliyor 5. gün. Umarım biz de toparlarız çok mutlu oldum senin adına. Bir de meyve ve salata yiyor musun canım?
Salata yiyorum ama benim yediğim 3 kaşık ancadır canım midem ufak, o yüzden ana yemeğe öncelik veriyorum.
Valla düşündüm de son günlerde hiç meyve yemiyorum. Eşime mandalina aldım ondan arada tırtıklıyorum.
Gaz yapmayan meyve konusunu çok bilmiyorum ama pişmişi yapmıyor diye biliyorum kayısı hoşafı filan gibi.
Ayaklarını sıcak tut patik filan giy sende gaz olursa bebeğe de yansır.

Aa doğru domates asit. Ama ben yedim bir şey olmadı onu da çıkarayım o zaman. Elma armut bunları yiyorum ben bazen muz. Salatalık yiyorum. Sen sevdiğin bir şeyler bul onları ye canım ben mesela patatesin her şeyini yerim haşlayıp sade bile yerim pratik hem sende dene. Komposto yap sulu şey yemiş olmak için ayvayı öneririm. Birde burun tıkanıklığı için doktorum şunu dedi hırıltılı nefes alıyor zaman zaman. Kış bebeklerinde oluyor çok normal yazın doğmuş olsaydı olmazdı dedi. Kısacası hırıltıyı kafay takmıyoruz ama burnunu açık tutuyoruz. Aşağıya devamını yazacağım canım oku kızlarda görsün diye oraya yazıyorum nasıl açtığımı.
Bende ki basit, ucuz ve ucu degisenlerden.
Hic aglatmadan yavasca nefesimle cekiyorum iyi geliyor baya rahatlatiyor

canim ben her iki tarafa ikiser damla skiyorum , aspirotor ile cekiyorum. kasim annelerinde bazi anneler gene ikiser damla skip yuz ustu cevirip az sirtina vurup oyle cikarmaya calisiyormus
Kızlar şimdi ben çok pimpirikliyim. Bu burun meselesine kafayı yaktım 2 çocuk doktoru 1 kulak burun boğaza bebeğimi götürdüm. 3üde çok iyi doktor. Bu burnu temizlemeyi üçünede sordum. Öncelikle aspiratörü kesinlikle serum fizyolojik olmadan kullanmıyoruz burnunu kanatabiliyor. Aspiratör sık sık kullanılmıyor çünkü çekerken burun içinde şişlik yapıyormuş oda tıkanıklık yapıyor. Burun çok tıkalıysa aspiratör kullanıyoruz. 2ml bir burun 2ml bir burun serum fizyolojik sıkıyoruz fazlası kesinlikle yok. 1 ml bile olabilir dedi doktor hatta. 2 damla sıkıyordum ben eskiden doktor kesinlikle bir işe yaramaz dedi. Ne sıklıkla bunu yapacağız bilmiyorum doktorlar gerekli gördüğünde yap zararı yok dedi ama her seferinde aspire etmek kesinlikle yok dedi. Üçüde böyle konuştu. Ben genelde serum fizyolojik + aspiratörü 10 günde bir yapıyorum. Serum fizyolojiğide genelde günde bir kere olmak üzere haftada 2 yapıyorum.

O degerlerin birde igg olanlari var onlarada bakılmış mi acaba ?

ben hirilti veya nefes almada zorluk cektiginde aspirator ile cekiyorum. oda da buhar makinasi kullaniyoruz. yardimi oluyordur heralde .

simdi sut urunlerini bende kesicem , keci sutu bazli mama aldim ona gecegim . peki anneler keci peyniri yiyebiliyor mu bu durumda ?

var cnm bnm en yakın arkadaşım. meğerse hamılelık öncesi pozitifmiş. coğu gebeye yapmıolar o testi yapıncada böyle stres yaşatıyorlar. ama 6 hafta diyorsun ztn öğrenir öğrenmez mi cmv oldu kesin öncedir. 10gune cıkmıstı sncu

Kizlar birsey soracagim, Can parmak veya el emmeye basladi. Genelde ac oldugunda ya da uykuya gecerken. Ama esim okumus sevgi ve guven eksikliginde bebek yaparmis sizde boyle birsey var mi? Acikcasi cok uzuldum. Yaziyida ekliyorum

Eklentiler

• BF702663-4DC6-43D3-A7FD-D012C083B9C5.webp
    44,7 KB · Görüntüleme: 49
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…