2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
-Sunshine güneş prematüre mi canım ben bursada yaşıyorum bi dr söyleyebilirim kardeşimin kızı prematüreydi dr undan çok memnundu yoğun bakımdada o ilgilenmişti
Kuzum 36 haftalık olarak doğdu ama olması gereken kiloya göre 2 hafta gerilik ile doğdu. Öyle bir doktor varsa çok sevinirim valla.
Bana detaycı bi doktor lazım
kilosunu ölçüp geçecekse alırım bebek tartısını evde de ölçerim
Düşündüm dün annemle ne yediğimizi filan fıstık ezmesi yedim ben doğumdan beri ilk defa tükettiğim besin o yapmıstır belki. Belkide aşırıı süt tüketimi yaptı
Aa olabilir canım. Bak başta uğraştırıcı gelebilir ama böyle şüphelerin varsa bi süre ne yediğini not et daha rahat edersin

Aynen bugün tüketmedim baskada kaka yapmadı yarın takip etcem bakalım

Herkesin beklediği farklıdır ama yinede bi gidip deneyebilrsin dr.Sinem Gündüz

Merhaba şöyle anlatayım. Bizim sorunumuz 1 aylık civarında kendini iyice belli etmeye başladı. Her mamadan sonra çok fazla ıkınıp çığlık çığlığa agliyordu. En son 40ı çıktığı gün böyle sabahlara kadar uyutamiyorduk susturamiyorduk. Cildi zaten kızarık sertti boynuna kadar.
Ben emziremedim bu arada sütümü çok az aldı.
Doktor doktor gezdik bir sürü gaz ilaçları kullandık hiç biri fayda etmedi. 15 20 gunlukken başlayan ciddi kusmalarda vardı.
En son gittiğim doktor poposuna baktı çok çatlamış, kaka testi yaptı alerji için sonuç negatif çıktı. Doktor ben yine de güvenmiyorum 6 aydan önce doğru sonuç çıkmayabiliyor dedi. Keçi sütlü mamaya başlattı ve nurse harvey's colex gaz ilacına günde 5 defa. 1 2 gün iyi gibiydi tekrar şiddetlendi. Biz tabi o zamana kadar 5 6 mama değiştirdik. En son bize alerji maması yazdırdı ve özellikle gaz konusundan çok çok rahatladı hemen 1 2 kez içmeye fayda etti. Kusma 5 10 gün sonra azalmaya başladı biraz. Bizim kabızlık var sadece onun dışında kanama mukus olmadı. Cildi iyileşiyor gibi oldu tekrar fazlalasti mustela stelatopia sampuan aldım iyi geldi hatta döküntüler vardı kafasında. Ama yanakları ve boynu sürekli tekrarlıyor. Son 1 2 haftadır kollarında egzama seklinde kizarikliklar var. Sizin bebeğinizin kizarikliginin 2 3 katı daha fazla yanık gibi değişik duruyor. En son başka doktor alerji doktoruna götür başka şeylere alerjisi olabilir mamaya rağmen böyleyse cildi dedi bana.
Yani bizde direk anlayamadik bu sorunu.
Sadece cildinde kızarıklık varsa ya ufak tefek tepki gösteriyordur mesela en alerjik yumurta onu yediğin gün gibi. Ya da egzama tarzı olabilir. Ama sadece cildinde sıkıntı varsa diyorum ama detaylı gösterebilirsiniz baska bi doktora

Evet canım çok sagolasin sen napiyorsun keyifler iyi mi? taşınma işi mi var?

Ay geçmiş olsun acil şifalar diliyorum hepinize

Bir ara mukuslu kaka yapıyordu poposunda da hafif tahriş vardı çatlak o mu bilmiyorum ama. Şimdi yanaklarında var belirtiler. Ancak benimkinin yanağı da kıpkırmızı yanık gibi azalıp artıyor. O halde bu aşamada kremi deneyeceğim tekrarlarsa da bi dahaki kontrolde doktora danışırım ancak bizim doktor biraz rahat akışına bırak kafasında. Etrafıma sordum diyet önermiyorlar her bebekte olur diyorlar. En kısa zamanda düzelir umarım sizin bebiş de. Kremin faydasını görmeyi umuyorum. Teşekkür ederim cevap için

Mukuslu kaka gördüyseniz Takip edin bence, çatlak dediğim de ayırıp içine doğru baktı doktor disardan belli olmuyordu. Çok fazla yarılmış artık ve her mamadan sonra çığlık çığlığa ağladığı için test negatif çıksa da başlattı doktor mamaya.
Bu alerjinin de bir sürü çeşidi varmış aklınızın bi köşesinde olsun bence. Çevredekiler hani sıcaktan bebeklerde küçük sivilce gibi şeyler çıkar ya öyle zannediyor bunları

Evet canım çok sagolasin sen napiyorsun keyifler iyi mi? taşınma işi mi var?
İyi sayılır şu bebeyi hayırlısıyla bi 6-7 kilolara ulaştıraydım
Evet çiçeğim bakalım taşınacağımız evin boşalmasını bekliyoruz Ocak ortasına geçmiş oluruz inşallah :)

Cnm bizim doktor covid olduğundan şüphelendi tahlillerden covid testi istedi telefonda devlet hastanesi viral enfeksiyon diye antibiotik verdi hemen kestirdi bir gece öncesi grip olcak halsiz dedim nurse harveys previn znc kids verdi onu kullanıyoruz halen ıhlamur ılık su burun temizleme iyi birazdaha şükür

Amanınn memleketime gidiyosun :) kuzum arkadaş doktor tavsiyesi vermiş zaten umarım memnun kalırsın. Şu doktor meselesi insanın canını sıkıyor
Bir sene diyet mi yaptınız yani
Canım benm oğlum 6 ay emdi sadece 6 ay boyunca diyet yaptım. Oğlumda yaşına kadar ek gıdanın yanında alerji maması ile devam etti.

Ay olmasın hasta hiçbiri ne dertlerini anlatabiliyorlar ne bir şey ay çok sıkıntılı günler

Takipteyim alerji olasılığı aklımda. Bizdeki çatlak değil o halde. Belki yumurta yiyorum her sabah o tetikliyordur eleme yöntemiyle deneme yapıcam. Umarım sıcaktan kızarmıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…