Çoklu gıda olabilirmi? İki çocuğumda da alerji çektiğimden biliyorum o kadar çok alerjik besin var ki anlatamam. Yumurta tavuk susam fındık fıstık kakao… liste o kadar uzuyor kiKızlar oğlum bir haftanjn ardından dün kakasını yaptı çok şükür hemde 3 kere sıkıntı şurda ilk kakası normaldi sonraki ikisinde mukus vardı bu sabahta 2 kere yaptı birinde yeşil yeşil parçacıklar vardı diğerinin rengi normal ama mukusluydu süt diyeti yapmama rağmen niye boyle anlamıyorum 1 haftadır boynunda kırmızı bileyler var geçiyo gibi olup pullanıyo sonra tekrar kızarıyo dün sağlık ocagına buyuk kızı goturduğumde süt alerjisini sordum mutlaka doktora gotur dedi sizce ne yapmalıyım bu şehirdeki hastanede randevh bulmak o kadar zor ki çok ıyı bi doktorumuz var randevu yok istanbula mı gitsem diye düşünmeye başladım
Valla kızlar benim 3. Covidim bukadar kötü geçirmedim hiçbirini okadar kötüyüzki annem ben nil bize göre daha iyi ama iştahı eskisi gibi değil yavaş yavaş açılıyor çok dikkat edin lütfen bu değişik bir şey kemiklerimi kırıyorlar sıtmalar tutuyor tuvalete yürüyemiyorum bide düşünün ne olursa olsun nil var bi annem bi ben bakmaya çalışıyoruz ama kendimizi bırakamıyoruz nil olduğu için kendini koruyunCanım hope yazamadım doruk kuş ne yapsın annesine bebeklerin rutini yoktur anneyi anlatmaya çalışıyor e ben de dersimi aldımsizler nasılsınız
Çok geçmiş olsun ekimcim. Sıkıntı yoktur inşallah?
Canım ilk 3 ay bebeklerde gece 3 saat maksimum uyku öneriliyor. Gündüz 2 saatte bir deniyor. İyi beslenmişse.
Çok mantıklı bir soru olmuşeğitimci anne
Kuzum biz de bugün çocuk cerrahına sormak için randevu aldık. Bu arada dudak bağından şüphe ediyorum. Ferrum housman kullanıyorum doruk için.
Canım doktor söyledi 5-6 kiloları bekleyin diye. Bugün çocuk cerrahına götüreceğiz. O tamam dediği anda planlamak istiyoruz aslında. İnşallah sizin de cuma günü kalça ultrasonu normal gelir bir an önce yaptırırsınız. En güzeli küçükken yaptırmak.
Tavuklu pilav yemiştim pazartesi ve salı günü ama daha once yapmamıştı bıyle bişey peki ne zamn geçiyo bu alerji durumu doktora gitmeli miyimÇoklu gıda olabilirmi? İki çocuğumda da alerji çektiğimden biliyorum o kadar çok alerjik besin var ki anlatamam. Yumurta tavuk susam fındık fıstık kakao… liste o kadar uzuyor kiyediklerini ya yaz ya da aklında tutmaya çalış farklı ne yediğinde oluyor bi bak bakalım istersen
Çok sıkı bi diyet yapmıyorum ama süt ürünü ve paketli gıda tüketmiyorum tahin pekmez helva yiyodum burdaki arkadaşlar tahin alerjen deyince onuda kestim kahvsltıda reçel zeytin yiyorum deterjanıda ozellikle kokusuz ve temiz içerikli aldım ama 10 gündür çıktı bu boynundaki kızartılar once isilik zannettim ama değil geçecek gibi oluyor sonra tekrar kızarmaya başlıyor off yoruldum buyuk kızda 3 gündür ateşli bir taraftan da aklım çıkıyor bebeğede bulaşırsa diye galiba eşim yıllık izin alıp doktora istanbula gidicez
19unda 3 aylık olacak canım. Zaten yaptirmasaydim 1 ay bile beklemezmis çok kapanmış. Bacağını attırıp duruyordu zaten yukarda yazmıştım nasıl geçtiğiniKaç günlüktü bebeğin bizde yaptıracaktık ama verem aşısıyla yakın oluyor arası hemşire verem ağır bi aşı iyileşsin ondan sonra sünnet ettir dedi şimdilik erteledik
Şampuan deterjan ıslak mendil o kadar etken var ki. Bizimkinin de boynu öyle yüzü de kuru ve kırmızı küçük küçük isilik var. Kollarında egzama var. Ama dediğim gibi emzirirken çok zor iş. Arkadaşımın dediğine göre çoğu şeyi kesmesine rağmen arada oluyormuş. Bizim alerjiden kabızlık var ve gaz kusma olarakta çok etkilemişti bizi mamaya geçince özellikle gaz çok azaldıÇok sıkı bi diyet yapmıyorum ama süt ürünü ve paketli gıda tüketmiyorum tahin pekmez helva yiyodum burdaki arkadaşlar tahin alerjen deyince onuda kestim kahvsltıda reçel zeytin yiyorum deterjanıda ozellikle kokusuz ve temiz içerikli aldım ama 10 gündür çıktı bu boynundaki kızartılar once isilik zannettim ama değil geçecek gibi oluyor sonra tekrar kızarmaya başlıyor off yoruldum buyuk kızda 3 gündür ateşli bir taraftan da aklım çıkıyor bebeğede bulaşırsa diye galiba eşim yıllık izin alıp doktora istanbula gidicez
O kadar avantajlı ki. Büyük bebek olsa hatta 6 7 aylık bile olsa hala mızıldanırdı belki. 5.700 civarındaydı 19unda 3 aylık oluyorHayırlı olsunkaç aylık bebeğiniz bide kilosu kaç bende düşünüyorum inşallah Ocak sonuna doğru ..korkuyorum canı acıyacak ağlayacak diye içim gidiyor ama erkenden yaptırmakta çok avantajlı sanırım
Evet bi kere iltihap geçirdi kuzum 1 hafta iğne atıldı. Ben iyi ki yaptirmisim diyorum. insan küçük diye düsünüyor kıyamıyor içim gitti bitinceye kadar ama şimdi iyi ki diyorum çünkü daha kolay geçiyor çok çabuk iyileşiyor.Banada rotayı iki dozluk olanı tavsiyw etti doktor onu aldım. O iğne değil ama emdiriyorlar cocuga sıvıyı. Bana 10-15 dk yedirme kusmasın dedi ben o olayla 1 saat cocuga hiç bir şey yedirmedim o yüzden öncesinde 1-1,5 saat önce karnını doyurmus ol. 15 dk da etki eder dedi de garantiye alayım ya hem bir daha yapılmaz ikinci dozu bekleriz diye. Maşallah Mehmet paşayaa sağlıkla büyüsüünkolayca atlatsın bu evreleri
Evet erkek cocuklarında iltihaplanmada oluyormus pipide kapanmada iyi olmus yaptırdıgın. Demekki cocugu simdiden zorluyormus çiş olayı rahatladıgına göre hemen. Sorunsuz atlattıgınıza sevindiim bizde 2-3 hafta sonrasına düşünüyoruz insallah sorun cıkmazsa. Ay hadi evinize hemencecik adapte olun insallah daha iyi olacaktır evinde bebişte
Bizimkinin boynu hariç hiçbiryerinde bişey yok ama nette baktığım kadarıyla neredeysebutun belirtiler var burunda hırıltı oksürük gazŞampuan deterjan ıslak mendil o kadar etken var ki. Bizimkinin de boynu öyle yüzü de kuru ve kırmızı küçük küçük isilik var. Kollarında egzama var. Ama dediğim gibi emzirirken çok zor iş. Arkadaşımın dediğine göre çoğu şeyi kesmesine rağmen arada oluyormuş. Bizim alerjiden kabızlık var ve gaz kusma olarakta çok etkilemişti bizi mamaya geçince özellikle gaz çok azaldı
Mustela stelatopia kullanmaya başladım bioderma nemlendirici kullanıyorum arada tekrar hortluyor resmen. 6 aydan önce de test yapmıyorlar ama ben yine de gideceğim mamaya rağmen biz böyleyiz gerçekten çok zor
Bizimki de öyleydi 15 gündür kollarında da türedi. Cok sinir bozucu bisey insan neyden olduğunu da bulamadıkçaBizimkinin boynu hariç hiçbiryerinde bişey yok ama nette baktığım kadarıyla neredeysebutun belirtiler var burunda hırıltı oksürük gaz
gece uykusu hariç 3 saatte bir besliyorum sadece mama yediği zaman 60 ya da 90 içiyor aynı zamanda meme de emiyor benimkiGüzel anneler günaydın. Bebeğini biberon ile besleyen annişlere birşey sormak isterim. İki buçuk aylık bebeğinizi hangi sıklıkta besliyorsunuz ve tek seferde kaç CC içiyo
Ya benimki de bir öğünde 70 den fazla içmiyor ama simdiye kadar gece hariç hiç 3 saat birşey yemeden durmadı. Memede 5 dakikadan fazla durmuyor. Acaba az mı diye evham yapıyorum galiba. Maksimum iki saatte bir 50-60 ccgece uykusu hariç 3 saatte bir besliyorum sadece mama yediği zaman 60 ya da 90 içiyor aynı zamanda meme de emiyor benimki
iki saatte 60 cc normal aslında benimki de bazı günler sadece 60 içiyor 4 saatte bileYa benimki de bir öğünde 70 den fazla içmiyor ama simdiye kadar gece hariç hiç 3 saat birşey yemeden durmadı. Memede 5 dakikadan fazla durmuyor. Acaba az mı diye evham yapıyorum galiba. Maksimum iki saatte bir 50-60 cc
İçimi rahatlattın çok teşekkür ederimiki saatte 60 cc normal aslında benimki de bazı günler sadece 60 içiyor 4 saatte bile
Merhaba, benim bebeğimin yüzünde de kızarıklıklar çok arttı. Zaten cildi çok kuru pütürlüydü bir haftadır. Doktor birşey kullanmaya gerek yok geçer dedi ancak ben dayanamadım araştırınca mustela stelatopia krem aldım bugün işe yaradığı yazılmış. Şunu sormak istedim kızarıklıkların alerji olduğunu ne düşündürdü size? Ben diyet yapmıyorum çünkü doktor senin sütünden oluyor dedi geçti. Burda sizlerin dikkat ettiğinizi görünce acaba ben yanlış bir şey mi yapıyorum diye düşündüm.Şampuan deterjan ıslak mendil o kadar etken var ki. Bizimkinin de boynu öyle yüzü de kuru ve kırmızı küçük küçük isilik var. Kollarında egzama var. Ama dediğim gibi emzirirken çok zor iş. Arkadaşımın dediğine göre çoğu şeyi kesmesine rağmen arada oluyormuş. Bizim alerjiden kabızlık var ve gaz kusma olarakta çok etkilemişti bizi mamaya geçince özellikle gaz çok azaldı
Mustela stelatopia kullanmaya başladım bioderma nemlendirici kullanıyorum arada tekrar hortluyor resmen. 6 aydan önce de test yapmıyorlar ama ben yine de gideceğim mamaya rağmen biz böyleyiz gerçekten çok zor
Canim cok gecmis olsun, bu senekine virus kokteyli diyorlar covid influenza gibi oluyormus zaten influenzaya da cok zor geciyor diyorlar. Insallah bir an once atlatirsiniz.Valla kızlar benim 3. Covidim bukadar kötü geçirmedim hiçbirini okadar kötüyüzki annem ben nil bize göre daha iyi ama iştahı eskisi gibi değil yavaş yavaş açılıyor çok dikkat edin lütfen bu değişik bir şey kemiklerimi kırıyorlar sıtmalar tutuyor tuvalete yürüyemiyorum bide düşünün ne olursa olsun nil var bi annem bi ben bakmaya çalışıyoruz ama kendimizi bırakamıyoruz nil olduğu için kendini koruyun
Canım ne zaman geçeceği belli olmaz 1 sene sürdü benm oğlumun yeğenimin 3 sene. Ama alerji genelde 3. Ayda belli ediyor kendiniTavuklu pilav yemiştim pazartesi ve salı günü ama daha once yapmamıştı bıyle bişey peki ne zamn geçiyo bu alerji durumu doktora gitmeli miyim
Bursa canımAyy nereye gidiyosun kuzum. Ya armut uygulamasında nakliye bölümünde baya yorum oluyor bi bak istersen. Hasarsız kurtulursunuz inşallah.
Ya bak o kadar sinirlendim ki şu duruma. Yakın Çevrede araştırma hastanesi olsa gitmek istiyordum aslında ama. Düz devlet hastanesi olsa ve şu tavrı takınan doktor olsa eşim kavga eder. Hani fazla bir şey de istememişsiniz ki standart rutin kontrol.Ay bende görmedim bıngıldağa bakanı çok saçma ya. Geçen hafta devlete götürdüm kalça usg si için doktora girdik bir ay 25 günlük bebeğin nesi var dedi hesap sorar gibi birşeyi yok kalça usg si için geldim dedim. Bide boy kilo vs ölçersiniz dedim boy kiloya girersek çocuğu bronşit edip eve götürürsün özelmdoktorunuz baksın dedieşime baktım randevuyu aldık ultrason içinde. Daha da gelmem şu ultrasonu çwktireyim dedim 2 dk sürmedi içerde duruşumuz. Bşde dalga geçer gibi kilosu iyiye benziyor almış dedi koştur koştur çıktık. Bıngıldak hak getire ben kendim bakıyorum.. şu aşıyı olalım da kendi doktorumuza gideriz yine..
Minnoşum paşamız sünnet olmuş hayırlı olsunMerhaba canım emzirirken o mukuslu kaka hiç geçmiyor sanırım. Arkadaş fındık yediği için kanlı kaka gelmiş bebişten. Sıkı diyette o da ekmek falan dahil. Mutlaka bi alerji doktoruna görünmek gerekiyor sanırım.
Biz alerji maması kullanmamıza rağmen cildi bi iyi oluyor bi kötü oluyor. Şimdide kollarımıza yayıldı. Bebek deterjanindan şüpheleniyorum. Doktorda mutlaka götür başka biseye de alerjisi var bu çocuğun dedi bana
hmmm valla kuzucum hassasiyet gibi de olabilir bak bi makale atıcam bakarsın.-Sunshine sabah şiddetli gazını cıkartırken az kaka yaptı. kakasında cok cok az bi mukus gördüm. Yediklerim aynı aslında daha doğrusu şöyle yoğurt süt tüketiyorum ama aşırı değil hani sütü arada sütlac yaparım o şekilde yoğurdu 2 güne 1 kase olacak şekilde. Peynir her sabah tüketirim. Ama 3 gündür annemdeyim hastada olunca öğle aksam yemeklerinde yoğurt yedim. Annemle günde 1 fincan sütlü kahve içtim ondan mı oldu ki yoğun tüketince tam alerji gibi değil de hassasiyet mi var ki. Farklıdan değişik yemedim hiç
Oy oy oy çabucak iyileşin inşallahValla kızlar benim 3. Covidim bukadar kötü geçirmedim hiçbirini okadar kötüyüzki annem ben nil bize göre daha iyi ama iştahı eskisi gibi değil yavaş yavaş açılıyor çok dikkat edin lütfen bu değişik bir şey kemiklerimi kırıyorlar sıtmalar tutuyor tuvalete yürüyemiyorum bide düşünün ne olursa olsun nil var bi annem bi ben bakmaya çalışıyoruz ama kendimizi bırakamıyoruz nil olduğu için kendini koruyun
Düşündüm dün annemle ne yediğimizi filan fıstık ezmesi yedim ben doğumdan beri ilk defa tükettiğim besin o yapmıstır belki. Belkide aşırıı süt tüketimi yaptıBursa canım
İyi dedin armuta da bi bakayım
İnşallah çiçeğim
Ya bak o kadar sinirlendim ki şu duruma. Yakın Çevrede araştırma hastanesi olsa gitmek istiyordum aslında ama. Düz devlet hastanesi olsa ve şu tavrı takınan doktor olsa eşim kavga eder. Hani fazla bir şey de istememişsiniz ki standart rutin kontrol.
Her meslek dalında böylesi var ülke komple ahlaki çöküş içinde. İnsanlardan hakkıyla mesleğinin gerekliliğini yapmasını beklemek hayal oldu.
Kadın doğumcu bulmak zor sanırdım çocuk doktoru bulmak daha zormuş.
Şu arkadaki bıngıldak elime üçgen kemik geliyo ortası hafif yumuşak ama sanki dolu dolu bi yumuşaklık. İnş sorun yoktur ne diyim endişenmek istemiyorum artık. Üst bıngıldak hala büyükçe gibi.
Şimdi bi de Bursa’nın ilçesine gideceğim orada da doktor sıkıntısı var te Bursa merkezden doktor bulacağım bi de
Minnoşum paşamız sünnet olmuş hayırlı olsun
hmmm valla kuzucum hassasiyet gibi de olabilir bak bi makale atıcam bakarsın.
Kilonuz topluyordu sizin, kilo alımı iyiyse ve kakada kan yoksa belirtiler bu kadarsa diyete pek gerek görülmüyor sadece yeme sıklığını azaltabilirsin belki. Kusma da vardı sizde güneşte 2. Aya girmeden alerji belirtileri arşa çıkınca hafif kusmalar başlamıştı diyetle kesilmişti. Şimdi dana kıyma deneyince yeniden kusma başlamıştı hatta bir kere fışkırdı. 1 hafta geçti normale döndü son günlerde. Kusmuyor artık.
Sen aynı gün içinde aşırı tüketme istersen yine de
Oy oy oy çabucak iyileşin inşallah
Su bebeler hasta olmasın kıyamıyorum hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?