2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Sagol canim senin bebis nasil oldu ameliyat falan diyordun sanki baya giremeyince okuyamıyorum da hepsini iyidir inşallah bebis
ameliyat aynı anda sünnetide yaptrdık ayağı alcılı olduğu için göremiyorum dr. başarılı dedi inşallah öyledir. onun dısında iyi cok şukur uyumuyor sürekli gezmek konusmamızı istiyor.sağlıkları yerinde olsunda geciyor bgnler

Kendi kendilerine bazı dönemler öyle yapıyorlar bizimde aynı sekildeydi Allah sabır versin, sonra gece uykusu daha düzene bindi ama inşallah sizin de öyle olur
Insallah ya normalde duzenliydi uykusu gece de gunduz de. Belki de benim yedigim birsey etkiledi bilemiyorum. Alttan cok fazla gaz çıkarıyor iki gündür. Bazen dalacak gibi oluyor kendi pirtina uyaniyor Gececek insallah tüm yavrular guzelce uyusun büyüsün.

Kızlar hepinizi çok özledim. Umarım ki hepiniz bebişlerinizle birlikte çok çok iyisinizdir.
Bebiş doğduktan sonra pek uğrayamadım ben buralara Benim oğlan bir huysuz ki anlatamam. Bir de rapor bitince işe başlamak durumunda kaldım şimdi hiç vaktim kalmıyor. Sizlerden çok güzel bilgiler ediniyordum burada elimden geldiğince geriye gidip doğum hikayelerinizi falan okuyacağım inşallah.
Dilos6342 Diloşum seni çok merak ediyorum :)

Kızlar benim oğlan büyük insan gibi geğiriyor. Sizinkiler öyle mi daha emzirirken başlıyor gazlanmaya. Sırf o yüzden meme ememiyor. Gazını çıkarırkende üstten resmen geğiriyor normal mi bilmiyorum o yüzden size sorayım dedim.
Ara ara ağız dolusu kesik kusma oluyor.
Bu beslenme olayı bizde de sıkıntı oldu çocuk doğru düzgün ne emdi ne mama içti iki gündür daha normale döndü beslenme olayı. O yüzden kilosu da geçen aya göre azdı.
5 gün kadar büyük tuvaletini yapmadı. Doktor biogaia verdi verir vermz bir çıkarttı pir çıkarttı alttan. Günde 6 damla dedi buz dolabında saklamak gerekiyormuş.
Damlayı verdikten sonra gaz vs çıkıyor sonra bir başlıuor ağlamaya Allah yani.
Benim oğlan memede uyumuyor ya sallıyoruz ya da kucakta emzikle uyuyor.
Biogaia nasıl veriyorsunuz sabah akşam aç tok şimdi de umudumuz bu damla bizde gündüzleri çok sıkıntı çekiyoruz geceleri derin uykuya daldığında saat 11,12 gibi rahat ediyoruz. Sabah 6 dan sonra yine başlıyor ık mık siz de durumlar nasıl?
Yazamıyorum ama takip etmaye çalışıyorum buraları.

Benimde kızım bazen çok fena geğiriyor büyük insan gibi boğazı tahriş oldumu diye düşünüyorm öyle bi ses çıkıyorki normaldir bence zaten gaz birikmemesi için ağızdan çıkarması daha iyi, sabah karşı bizimkide sürekli ıkınma kıpırtı uyanma uyku halinde okadae hareket ediyorki uykusunu bölüyor gece hareketsiz uyudukları için gaz birikiyor sanırım sabahta çıkarmaya çalışıyorlar. Gazdan sonra ağlıyor demişsiz ama onu anlamadm. Bu arada kusma normal zaten kesik kesik kusuyor bazen bizimkide süt mayalanıyor karnında sanki kakasını yapamadığındada kusabilir baskı yapıyormuş mideye sanırım

Kizlar merhaba, bebegim iki gundur sol memeyi reddediyor. Gece uyurken aldi uykulu farketmedi herhalde ama gunduz asla almiyor agliyor vermeye calisinca. Var mi biyle bir sorun yasayan nasil cozebilirim?

Emerken çok sık gazlanıyor mu 5 dakika emiyor hemen gazlanıyor. Memeyi tutamıyor başta o da gaz yapıyor.

Kıyamam ya neden böyle yapıyorlar anlamıyorum valla genel bi red dönemi mi oluyor çocuklarda anlamıyorum. Bizimde 5 saatte 20 30 cc anca içiyordu sonra biraz düzeldi ama hala içmesi gereken miktardan az içiyor ve biberonu alırken ağlamaya başlıyor. Su veriyorum kasikla nasıl iştahlı ama bırakınca agliyor

Evet ondan da olabilir. Doktor bana gece gündüz ayrımını yapmaya çalışıyor ondan da yapabilir demişti ama gaz başlı başına etken. Karnını sıcak tutarsan iyi gelecektir kiraz çekirdekli kemer vardı bende ama havlu ısıtıpta koyabilirsin

Ay ikisi aynı anda mı oldu bi yandan iyi olmuş canım tek seferde hallolmus. Allah bi an önce şifa versin bebise acılarını ağrılarını alsin

Ay canım bende girip çıkıyorum arada. Neden huysuz gaz falan mı var? İşe erken başlamışsın sanki gerçi pekte bilmiyorum bu işleri ama rabbim yardımcın olsun.
Bizde zor zamanlardayız yavrum süt alerjisi, vücut bazı yerler kizarik, üstüne reflu. Sünnet yaptırdık birde sen neler yapıyorsun canım?

Ay benim kızım nerdeyse ikinci haftasından beri yatağında yatmıyordu. Kucağımda, omzumda papağan gibi tüneyip uyuyordu ben de hep uykusuz kalıyordum bu böyle olmaz diyip yanıma yatırdım, yatarak meme verdim artık yanyana sarılarak uyuyoruz çok şükür artık azcık uykumu alıyorum, korkuyorum arada ezerim bir şey yaparım diye ama sanırım annelik iç güdüsü ile yattığım gibi kalıyorum

Memeyi düzgün tutamadıkca gaz yutuyorlarmış, direk midede gaz birikiyor ve gegirmesi cok normal. Ağladıkça sancidan daha çok hava yutup daha çok gaz sancısı oluyor kısır döngü. Bizimkinde reflü var ama her mamadan sonra 3 4 kere gegirip birde o gazla kusar, mamayi fazla midesi almaz gazdan dolayı
Gerçekten diyorum ya kısır döngü
Biogaia bizde kullandık akşam veriyordum şuan bigaia kullanıyorum d vit olanı. Doktor hangi vakitte sıkıntısı oluyorsa o zaman ver demişti bana. Havlu ısıtıp koyabilirsin ya da bende kiraz çekirdekli kemer var o da işe yariyor

Kizlar merhaba, bebegim iki gundur sol memeyi reddediyor. Gece uyurken aldi uykulu farketmedi herhalde ama gunduz asla almiyor agliyor vermeye calisinca. Var mi biyle bir sorun yasayan nasil cozebilirim?
Canım ara ara oluyor o sonra düzeliyor.
Aynı şekilde ama daha önce bu kadar geğirmiyordu kusma vs. Vardı. Reflü teşhisi nasıl kondu çocuk doktoruna randevu alacağım dimi?

Canım ara ara oluyor o sonra düzeliyor.

Aynı şekilde ama daha önce bu kadar geğirmiyordu kusma vs. Vardı. Reflü teşhisi nasıl kondu çocuk doktoruna randevu alacağım dimi?
Evet çocuk doktoru teşhisi koyar bizim 15 20 gunlukken başladı her mamadan sonra çok kusardi bi kaç kere fışkırtmıştı. Bi ara mamadan sonra 7 8 kere kustugunu biliyorum dolu dolu tabi. Öyle olunca doktora gittik birde dediğim gibi birden mama içtiğinde falan çok gaz birikip kusmasi artıyordu midesi birden mamayi içmeyi almıyor.
Gaviscon infant kullanıyorduk ama şu sıralar hiçbir yerde olmadığı için gastrotuss baby kullanıyoruz ve koyulaştırıcı kullanıyorum mamaya bebelac thickener adı, anne sütü alıyorsa da 25 ml anne sütü veya suyla karıştırılıp veriliyor bebise ama kabız yapma ihtimali çok
Eğer koyulaştırmazsam mamayı gazla birlikte arada fışkırtarak kusuyor

Biogaia bizede çok iyi geldi canım ben hergün saat 12de tüm damlalarını veriyorum dvit zinco birde biogaia genelde emzirmeden önce veriyorım ve çok emzirmiyorum o öğünde kusmasın diye

Canım bizim doktor da kızıma motilium verdi kusması için, son zamanlarda çok kusmaya başladı kesik kesik ve bazen fışkırtıyor da. Ama prospektüsüne bakınca kalp ritmini bozma ve ani ölüm riski olduğunu okudum. Neden doktor böyle bir ilaç verdi bilemiyorum. Sen gastrotuss'tan memnun musun? Olmadı doktora onu sorayım ben de

Canım bana hep gaviscon ve gastrotusstan başka ilaç yok dediler eczanede reflü için. Bir kere muayene sırasında beklerken bi kadın söylemişti onlarda sırasıyla kullanmış en son m ile başlayan ilaç kullandım o bile kesmedi demişti. Galiba soyledigin ilaç.
Gastrotuss baby bitkisel bi ilaç, gaviscon infant daha etkiliymiş. Bizim azalttı ikinci şişeye geçtim bir kutu da gaviscon bitirdik tekrar bulamayınca Gastrotuss aldım. İki gündür kusmasi arttı ama refluden değil sanırım ishal gibi çünkü. Dediğim gibi uzun vadede kullanmak lazım Gastrotuss'u bence başka bi doktorla daha konuş çünkü gaviscon için bile 2 aydan önce pek onermiyorum demişti doktor bana

Canım et ve süt , süt ürünleri yasak kalsiyumdan fakir bir diyet o yüzden calciday d3 yazdı bana doktor birde demir kullanıyorum doğumdan bu yana feramat
Kuzum doktor önerdi değil mi feramatı? Acaba ben de kullansam mı diye düşünüyorum. Süt içmiyorum sadece.
biz 4. Ay aşılarını da olduk hope’um. Sorunsuz atlattık şükür. 2. Ay aşılarını olurken de Doruk yerine az kalsın benim ateşim çıkacaktı telaştan fakat bu aşılar baya rahat geçti.
aynen bak iileşti bile bzmkisi,inşallah sizinde kolay gecsin keşke abısınıde kucukken yaptrsaydm. bize dr ameliyat ederken kan testı yaptrdı sidefer verdi.
Ay canım, 1 yaş öncesini savunan cerrah bulmak lazım. Geçen çocuk cerrahına gittik yaşı gelince yapalım dedi. Ama büyümeden farkına varmadan yaptırmak istiyorum. İnşallah çarçabuk atlatırız biz de sizin gibi.
Çok üzüldüm ekimcim. Çok kötü bir döneme denk geldik. Allah yardımcınız olsun
Ağlamaktan yorulup oyun halısında uyuyakalan bir sıpa bırakıyorum size saç baş yolmalı dolaşıyorum evde
Maşallah küçük kuş anneyi üzme de uyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…