2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kucağıma aldım az önce ağzınada biberonu dayadım kendim sakin kalmaya çalışıyorum yoksa iyice çıldırıyor yavaş yavaş kucağımda salladım güvendesin geçicek korkma falan diyerek sıçrayarak ağlayan çocuk uykuya daldı allahım çok şükür S Siyah16 Bizimde sakin kalmamız önemli kızlar yani etraf şunu anlasa muhteşem olcak
Sağolun iyi dilekleriniz için kızlar babiş izin almış üçümüz gidicez pazartesi hem kalça hem aşı
Hayyal hope2022 (çok sevindim sorun çıkmamasına )

Yok canım alerjimiz. Kusmamız var sadece. Emmiyor beni 4-5 gündür. Gögsüme geldiği an çığlık çığlığa istemiyor. Sakinleştirip tekrar deniyorum bu seferde emmiyor uyuyor. Böyle gögsümün ucu düz oluyor başlarda yoktu düzgün emiyordu son 3 haftadır oluyor tutamıyor yada tutmak istemediğinden artık yalandan emiyor. Oda gögsümün ucu düz bi görüntü oluyor. İğne batıyor gibide acı. Bizde doğdugunda dil bağı vardı 3-4 günlükken kestirdik. Dudak bağı olsa söylerlerdi sanırım nasıl bir şey bakayım internetten. Sen nasıl süphelendin

Lalacım Ege kuş sünnet olmuş ben geç gördüm. Oldu da bitti maşallah damatlığını da görün inşallah diyeyim
Oy kuzum çok sağol, oldu bitti yarın kontrolümüz var bakalım güzel bakabilmiş miyiz pipiye
Siz de vakti gelince erkenden yaptırın tavsiye ediyorum şiddetle.

Aminn inşallah canım darısı sizlere, rahatça geçirmeye insallah
Dora zaten emmiyordu biliyosun sütüm de bitti 2 3 çay kaşığı geliyordu, en son kanamam çok fazla olunca kestim tamamen doğum kontrol hapina basladim. Alerji mamasindan başka bisey içmiyor. Göğsü kurdeşen gibi olmuş, 2 gündür ishal gibi. deterjan diye düşünüyordum ama ishal aklımı karıştırıyor doktor alerji maması yapmaz diyor. Çaresiz kaldım artık olmadı eve dönünce alerji doktoruna gidicem. Sen nasıl diyete girdin cildinde biseyler mi farkettin? Bu sene salgın var sanki bütün çocuklarda var nerdeyse bu alerji durumu

Evet canım buna bende inanıyorum. Kesinlikle duygu durumumuzdan etkileniyorlar. Sadece şuan aşırı uykusuz. Omzumda uyukluyor ama kıpır kıpır çocuğum. Derin uykuya geçemiyor maalesef. İnşallah biraz da olsa dinlenir
Canım çocuk gastroya görünmüş müydünüz? Çünkü emmek istememe de alerjinin belirtilerinden ne yazık ki. Keza kusma ve kilo alımının beklenenden az olması da öyle. Umarım alerji değildir elbette. Biraz yıpratıcı bir süreç fakat alanında uzman bi hekim görüşü almanı öneririm. Sorunlarınızın çözümü vardır belki de.

Parça parça atıyorum 30-40-30 gibi beslemeyi denemiş miydin canım. Reflü açısından
Ben size çok iyi geleceğine inanıyorum bebişler de büyüyor sakin ortamda bebişler de sakin oluyor karışan eden olmayınca geleni gideni sınırlayınca çocuğun da bi düzeni olabiliyor canım
2 gün annemlerde kalmıştım iyi gelmişti ama insna 1-2 değil ki evde 6 kişiyiz birini sustursan diğerinden ses geliyo, diğeri çat çut kapı kapatıyo çocuk bi uyanıyo bi daha dalamıyo düzen olmuyordu.
Evde bi eşime söz geçirmeye çalışıyorum o da başta zorlanıyordu ama şimdilerde alıştı bebeğin düzenine
Senin zaten başına üşüşen malum insanlar olmayacak mis gibi
Kizlar merhaba, bebegim iki gundur sol memeyi reddediyor. Gece uyurken aldi uykulu farketmedi herhalde ama gunduz asla almiyor agliyor vermeye calisinca. Var mi biyle bir sorun yasayan nasil cozebilirim?
Ayakta emzirmeyi deneyebilirsin bi de çanta tutuşu yaparsan sağ memeyi emer gibi sol memeyi emebilir.
Bu ara güneş de memeyle dertli, sol memede hele bazen kıyamet koparıyor. Ara ara başından beri sol memede problem çıkarır.
Ayakta da önce biraz cebelleşiyor ama tutunca uzun uzun emiyo. Bıraksam aç aç uyuyacak
Biz aynı yatağı bir tek reflü yatağı ile paylaştık, zaten reflü yataksız hiç yatmadı gibi bi şey yeni yeni yatırıyorum 5.300 oldu ele geliyor artık çok şükür
Yatarak meme çok zor ya memem düşüyo , uyumamam lazım
Gerçekten o içgüdü var insan yattığı gibi kalkıyor size de maşallah
Ağlamaktan yorulup oyun halısında uyuyakalan bir sıpa bırakıyorum size saç baş yolmalı dolaşıyorum evde
Ya Allahım sırıtışa bak
Evde bi tane de bende olmasına rağmen içim gitti yicem hepinizin bebeleri
Biz büyüyoruz teyzelerim
Eskiden insanların çocukları uyurken fotoğraflarını sevmesini çok abartı bulurdum, doğruymuş
İnsanın aşıp içine sokası geliyor gerçekten
Damadımın güzelliği de bi başka be
Forumun yalancısıyım inşallah olmaz ya çeşit çeşit red ile cebelleşiyoruz zaten
Ben o 2 fırtlardan bizi emzik yerine koydukları anlamını çıkarıyorum bazen süt geldiğine sinirleniyor gibi

Ya o meme ısırılmasından çok korkuyorum ben
Kuzucum normalde alerji olmasa keçi sütlü holle ya da golden goat önerirdim, ama rapor çıkartsa aslında doktor, direkt alerji maması kullansanız ? Kesin çözüm olur
Ben bu Aşırı kusma durumlarında hep alerjiden şüphe ediyorum valla
inek sütüne alerji ya da duyarlılık varsa Keçi sütlü mamalarda rahatsızlık veriyo

Bir de popüler markalarda alerjen mamalar var biraz tuzlu ama, burada da paylaşılmıştı bi tanesi
Online satış sitelerinde de satılıyorlar bi bakarım istersen
Uzamadan ateşsiz kolayca atlatın inşallah canım
İşte o iyi doktorları bulana kadar biraz gezmek gerekiyor galiba
Oy oy oy iyice koca bebek olmuştur
Güncellemeler beni bitiriyor sonunda tüm çekilenlere değdi diyorum
Ayna karşısında bi sohbetlerimiz bi gülüşlermiz var bizim de şükürler olsun
Abişi yerime öpüyosunn

Ay erken gelmiş senin canım.
Hormonlar düzene erken biniyor herhalde Benim de içime bu ay gelecek gibi doğuyor ama inşallah olmaz
Bu arada saç dökülmesi var mı sende?

Benim de göğüs ucum düzleşiyor ama aktif emdiğini düşünüyorum
O iğne batması göğsüm bi süre tam boşalmazsa oluyor, boşaldıktan sonra da bi süre devam ediyor
Dün gece çok emmedi mesela o acı geldi, hala tam gitmiş değil meme tam boşaldı halbuki

Benim kızım hala aşırı minnak 4 kilo bile değiliz daha kendisi minnak sesi kocaman olduğu için gece ağlamalarını göze alamadığım için o ne derse o oluyor benim memem de küçük olduğu için sorun olmuyor tutmadan direkt sokuyorum ağzına

Biz büyüyoruz teyzelerim
Eskiden insanların çocukları uyurken fotoğraflarını sevmesini çok abartı bulurdum, doğruymuş
İnsanın aşıp içine sokası geliyor gerçekten
Biz senin yollarını kendi çocuğumuz gibi bekledik be paşam Rabbim seni ailene bağışlasın ömrün güzelliklerle geçsin inşallah

Maşallah ona öyle canım yeterki sakinleşsinler uyusunlar da, hepimiz yapmayız dediğimiz ne varsa yapıyoruz
Ay valla çok büyük rahatlık o zaman

Çok geçmiş olsun i, Allah kolaylık versin bir götüreyim içim rahat etmiyor. Çok teşekkür ederim bilgiler için
Biogaia bizede çok iyi geldi canım ben hergün saat 12de tüm damlalarını veriyorum dvit zinco birde biogaia genelde emzirmeden önce veriyorım ve çok emzirmiyorum o öğünde kusmasın diye
Ben de akşam saat 7 gibi verdim hergün aynı saatte vermek önemliymiş 7 de kudurmaya başlıyor bugün iyi geldi bakalım inşallah devam eder böyle.
Bu arada D vitamini saat öğlen 2 den önce vermek gerekiyormuş kızlar haberiniz olsun.

Ağlamaktan yorulup oyun halısında uyuyakalan bir sıpa bırakıyorum size saç baş yolmalı dolaşıyorum evde
ay oynarken mi uyudu ? sipa yaa
benim de sol gogsumun ucu duzlesiyor. onu zar zor tutturuyorum.

birde canim benimkinin cok bagirsak gazi geldiginde ayni sekilde ciglik cigliga. emme pozisyonunda daha mi cok gaz skistiriyor napiyor asla almiyor. acaba senin de gazdan ayni seyi yapiyir olabilir mi ?

Canım bizde sünnet yaptırdık yarın 1 hafta. Hayırlı uğurlu olsun
ayy daha once yazmismiydim bilmiyorum , kafa kalmadi vallahi
hayirli olsun kuzum Allah damatligini da gostersin

Hayyal masallah Doruk’cuguma topigimiz abisi

Son düzenleme:
-Sunshine ben bugun benim kizi gaz icin masaja goturdum :) Baya detayli sordu herseyi dr .
Hipp mama veriyorum , holle da aldm daha acmadim dedim. Diyor ki, bu mamalar, en iyi mamalar ve Kanada da yok , nerden duydun ? dedim , benim arkadaslarim var , cocuklari olan , onlardan duydum ve benim memeleketim de cok yaygin dedim

Az süt gelmesi emmek istememesine bir sebep o ayrı ama bence iyi bir alerji uzmanına gidip fikir alabilirsin. Ama şimdi sen anlattıkça acabam arttı. Canım bu dudak bağından çoğu doktor anlamıyor maalesef. Biz de geçen gün sünnet konusunda danışmak için herhangi bir çocuk cerrahından randevu almıştık. Doktor tüm şikayetlerime rağmen bakmadı bile dorukun ağzına. Geçici o durum dedi ve yolladı bizi. Dudak bağı geçen bir durum değil aksine zamanla damak yapısını da bozuyor diş yapısıyla beraber. Bebek memeyi ememiyor anneyi yaralıyor vs vs. Bu iki görsel sana uyuyor mu? Dudak bağı tam olarak bu maalesef…
Ben şikayetlerimi emzirme danışmanıma anlatınca bana bu olabilir acilen bir doktorla görüş dedi.
Zaten İstanbul’da bile bu konuda uzman bir doktor var şaka gibi, Murat Enöz diye bir kbb doktoru. Ona da randevu bulmak müthiş zor. Cumaya ancak bulduk. Bakalım gidince operasyon derse hemen yaptırcam.
Oy kuzum çok sağol, oldu bitti yarın kontrolümüz var bakalım güzel bakabilmiş miyiz pipiye
Siz de vakti gelince erkenden yaptırın tavsiye ediyorum şiddetle.
Hadi bakalım pipi iyileşmiştir inşallah
Canım istiyoruz da gönlümüze göre bir uzman bulamadık. Kısmet… anlamadan bilmeden kestirseydik
Canım anlattığın belirtiler alerjik. Büyük ihtimal mamanız yaramıyor kuşa. O mamaların içinde inek sütü varmış, bebeklerde kusmayı da alerjiyi de tetikliyormuş.
Kuzum alerji olayı bizim zamanımızda varmış ama bilinmiyormuş, artık farkındalık arttı. Doktorlar bunun üzerine eğitim görüyorlar.
Kuzum Doruk’un yüzünde kırmızı döküntü, meme retleri, Doruk’ta şişkinlik ve huzursuzluk, zaman zaman ciltte kabuklanmadan şüphe ettim. Bir önceki günü ya da o günün birkaç saat öncesini irdeleyerek buldum alerjenleri. Alerji doktoruna da gittim. Çok ciddi olmamakla birlikte şüphe ettiğim gıdalara dikkat etmemi söyledi. 3 hafta sonra görüşelim dedi. Bekliyorum bakalım…

damat gelinden de elbiseli bir fotoğraf bekliyor
Biz senin yollarını kendi çocuğumuz gibi bekledik be paşam Rabbim seni ailene bağışlasın ömrün güzelliklerle geçsin inşallah
Canım masal samimiyetine sağlık canım benim
Amin inşallah kuzum cümlemizin yavrusu inşallah ömür boyu hep mutlu olsunlar, Allah onları ailelerine bağışlasın
Maşallah ona öyle canım yeterki sakinleşsinler uyusunlar da, hepimiz yapmayız dediğimiz ne varsa yapıyoruz
Ay valla çok büyük rahatlık o zaman
Valla öyle 40 takla atıyorum yeter ki rahat etsin diye. Mememi feda ettim daha ne
Hayyal masallah Doruk’cuguma topigimiz abisi
Canım spice

Eklentiler

• 354BFE6F-CC7D-4B62-A011-42D307D66309.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 57
  • B6489B74-99D9-4282-8710-5ED41C5A7B95.webp
    18 KB · Görüntüleme: 55
Doğduğundan beri hepimizi başına dikmeyi başarıyor vallahi. Mızmız bizimki. Geçenlerde kucağıma alırken parmağı sürtüldü kazağıma bir görsen yarım saat parmağına bakıp bakıp mızıkldı
Gaz sorunumuz pek olmadı şükür.
Özel sektörde maalesef doğum öncesi ve sonrsı toplam 4 ay iznin oluyor Diloşum. Bende iki ayı doğumdan önce kullandım o yüzden böyle oldu. Sabahları bebişle ilgileniyorum öğleden sonraları annem gelip bakıyor, yarım gün çalışıyorum Allahtan.
Çok geçmiş olsun canım yaa kıyamam. Süt alerjisi mi varmış çok şaşırdım. Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah
Maşallah size nasıl zor oluyor mu sünnet olayı? bizde yaptırıcaz da ben cesaret edemiyorum yaa. Bizimki yarım sünnetli doğdu. Doktor halk arasında peygamber sünneti derler buna dedi. Geciktirme yaptır biran önce dedi ama, bizim kalça ultrasonunda bir bacağında sorun çıktı. Şimdi çift bez kullanıyoruz. Bir ay sonra yine kontrol var. İnşallah normale döner de sonra sünnet işini halletmek istiyoruz bakalım. Kalçasına çok canım sıkılıyor. Bizde de durumlar böyle işte.

Canım Ay sonu kontrole gidicez tekrardan şu an çift bez bağlıyoruz bakalım inşallah düzelme oluyordur.

Canım Ay sonu kontrole gidicez tekrardan şu an çift bez bağlıyoruz bakalım inşallah düzelme oluyordur.
İnşallah bir an önce hallolur yağmurcum küçük olup vücutlarının esnek olması umutlandırıyor, çabucak toparlayacağına inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…