2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Merhaba konu ile alakasız ama senden 1 gün öndeyim :) Kalp atışını duymaya gittin mi ? Ben henüz gitmedim cumartesi gideceğim ama erken mi acaba diye tedirginim. Sen duydun mu kalp atışını ? :)
Merhabalar hayırlı olsun arkadaşım :) Ben geçtiğimiz pazartesi günü keseyi gördüm doktorum 10-15 gün sonra gel o zaman kalp atışına bakalım dedi. Ben de tam iki hafta sonra giderim gibi düşündüm garanti olsun diye :) Daha henüz duyurmadı kendini o yüzden

Hala çabuk nefes nefese kalsam da en azından ağzım kapalı uyuyorum şimdilik. Dediğin gibi dudak kuruluğu fena. Benim doktorum da hiçbir takviye vermedi. Ama senin söylediklerine istinaden daha çok yoğurt, daha çok süt tüketiyorum bir de günde 1 bardak kefir tabii.
Tüp mide sonrası hamilelik zor iş Allah yardımcın olsun vallahi.

Benim de burnum çok fena tıkanıyor dünden beri. Sinüzit olmaktan korkuyorum enfeksiyon olmasın diye ama bunu deneyeceğim umarım iyi gelir. Çok teşekkürler...
Ay sinüzit illet bişey. Çok çok dikkat etmek lazım havalar da aksine aksine soğuk gidiyor. Hasta olmadan şu havaları atlatsaydık.

Gerçekten hayatı zorlaştırıyor burun ve dudaklar. Folik asit alıyorsun ama değil mi ?
Ya multivitaminleri bazı doktorlar 4 aydan sonra başlatıyorlar ama tr şartlarında standart bir insanın günlük beslenmesiyle her bakımdan zengin beslenmesi imkansız bence. Maddi imkanlar, yoğun çalışma süreleri, bir de geleneksel olarak protein içerikli beslenmiyoruz paso karbonhidratlı şekerli.
Şimdi biraz hamilelik bilinci de geldi de hepimiz biraz daha dikkat etmeye çalışıyoruz.
Tüp mide kilo kontrolü açısından iyi oluyor sadece bir de su içebilsem 2 lt. 1.5 lt zor oluyor çoğu zaman 1 lt de tıkanırsam ayrana abanıyorum mecbur
Ah kefir içebilenleri kıskanıyorum

ayy ne kadar sanslisiniz
burada 9. haftadan once eger acil bir durum yoksa ultroson a almiyorlar . bazi yerler kalp atisini bile dinletmiyor.
tum gebelik boyunca ozel bir saglik sorunu yoksa toplam 3-4 kere anca ultrosona giriyoruz
Turkiye de ki saglik sistemi gercekten hicbir yerde yok ya , butun imkanlar var

Tabii en başından beri hiç aksatmadan folik asit zaten hamileliğin sanırım demirbaşı :)
Sorma valla yeme alışkanlıklarımız çok bozuk, yemek yaptığımda sürekli elim karbonhidrata gidiyor. Kırmızı et ya da beyaz et yapsak bile muhakkak yanına pilav makarna. Kefiri içmekte eskiden ben de zorlanırdım ama faydalarından sonra ve şu şişkinliğime çözüm olduktan sonra resmen bağlandım. Keşke zorlasan kendini ayrandan bir farkı yok ki, daha koyu sadece ona göre kıvamı o kadar.

Canım folik asiti 1 senedir kullanıyorum tedaviyle oldugu için, kadın doğum doktorumda kan tahlilleri yaptırdım 5. Haftada demir falan eksik çıktı ilaç yazmadı. Bende dahiliyeye gittim doktor d vitamini b vit demir ilacı yazmıştı. Aynı doktora giden arkadaşıma sordum 10 ya da 12 haftadan sonra bana vitamin vermişti vs. Demişti
Magnezyum ile omega aklımda cumartesi gidicem ikisini de kullanmam lazım özellikle omega çünkü balık vs. Yiyemiyorum onu bekliyordum bakalım doktor verecek mi diye

5+3te kese ve bebek, 6+6da kalbi duyduk. Sen de duyarsin karindan duymasan bile korkma vajinal ultrasondan duyarsin

Benim dr da 3.aya kadar sadece folik asit digerlerine sonra baslayacagiz dedi. Bir hikmeti var heralde bana kalsa ben herseye hemen baslardim takviye olarak

Kızlar ben bu mide bulantısı hapını içmicem sabahtan beri kafam kalkmıyor salondan mutfağa gidemiyorum
İlk günlerde öyle yapıyor benim de öyleydi sonraki ictiklerimde sabah 10 da 11 de uyanıyordum gayet dinç oluyorum
Ben doktora soracağım bu gidişte yazarım
Benim doktor ilişki yasaklamadi bize ama lekelenme vs başlarsa yasaklanıyor sürekli yatmak gerekiyor dedi geçen de lekelenmem olunca ilişki falan yasak sadece yatacaksin bol su içeceksin dedi bana
Sağlık ocağı bana folik asit vs kullanıyor musun dedi evet dedim 12. Haftaya gün verdi demir ilacı yazılacak o gün gel dedi ve aşıların olacak o zamanlar cagiracagiz dediler
Kızlar biraz ayakta dursam hemen belim ve kasıklarım ağrıyor, ben tedaviyle gebe kaldığım İçin hep dikkat ettim acaba fazla mı ettim Genelde uzanıp dinlenmekten mi oluyor ki bu çok sinir bozucu ya.
Benim önceden olmuyordu da bu lekelenme ve kasik ağrısından sonra olmaya başladı tuvalete bile kalktığımda yavaş yavaş kalktigim halde kasıklarım sızlıyor resmen yatmaktan mi yoksa hareket mi etkiliyor bilmiyorum
Arkadaşlar ultrason da dikkat ettiniz mi ben bu Sefer dikkat ettim resmen sağ tarafa yapıştırdı doktor cihazı
Benim yumurta da sagdaydi bebek de sağda ultrasonda genelde sağa doğru götürüyor hep de oralarım ağrıyor bebek sağa yerlesmisti bende
Kan sekerin düşüyor olabilir mi bazen bana da oluyor birden öyle bir basım dönüyor ki hatta bı kaç gün aynı saatte oldu tansiyona bakıyorum normal sonra gidip midem bulansa da zorla çikolata yiyorum başımın dönmesi geçiyor çikolata birden yükseltiyor ama napayım elimin altında o oluyor
Ben kahverengi lekelenme icin günde 3 tane pregesteron kullanıyorum ama midemde cok fena bulanıyor prilamda kullansam sıkıntı olur mu acaba bilgisi olan var mı
Bana 3 tane iğne verdi doktor 2.yi bugün yaptıracağım prilam da içiyorum bir de idrar yolu enfeksiyonu için monurol gibi bir ilaç yazmıştı doktora sordum içeyim mi zararı olur mu diye zararı olsa ben yazar miyim yazdığım ilaçları böyle dusunuyorsan napcaz biz diyo
Canım bu magnezyumu kendimiz alsak kullansak olur mu? Kendi doktorum daha hiç bi vitamin vs. Yazmadi
Doktorun tahlillerine bakmadı mi canım genelde gerek duyulduğu zaman takviye veriyorlar benim bildiğim bende herşey yolunda olduğu için hiç takviye vs vermedi demir de böyle devam ederse en düşük demir hapını kullandirtiriz sana dediler bir tek folik asit kullanıyorum bende

Hamilelikte doktor konusunda kafanın rahat olması çok çok önemli, o yüzden baktın olmuyor değiştir en baştan derim. Sağlıkla geçsin

Çok geçmiş olsun, dün doktorla bu olasılığı konuştum, sorum yok tabi ki mümkün olduğunca dikkat et ama yakalanırsan da sağlıklı beslen, dinlen dedi. Endişe etmeye gerek yokmuş.

Allah kucağına almayı nasip etsin canım bende dayanamadım doktora söyledim ilaç yazdı bakalım etki etcek mi. Leblebi tuzlu kraker dedi arkadaşlar ama bende işe yaramadı
Doktor bana bir de sıcak iyi gelmez, ortam çok sıcak olmasın, içtiklerin de öyle dedi. Gerçekten suyu filan soğuk içmeye başladım, bulanmıyor öyle sonuçta bol su içmek de önemli.

Ne kadar kullanılıyor bende bilmiyorum canım. Ben tüp bebek tedavisiyle hamileyim transferden beri kullanıyorum
Muhtemelen 12.haftada bıraktırır doktorunuz, oğlum da tüp bebek ile oldu. Nasıl heyecanlı bir süreçti, onları geçtiniz şimdi sağlıkla devam etsin

Gen taramanızda homozigotluk mu var? O yüzden mi devam. 37 hafta vurdum ben de oğlumun hamileliğinde, öyle alışıyor ki insan arabada giderken bile yapıyordum. Tabi göbiş büyüyünce zorlaşıyor, o zaman bacağa geçmiştim. Acının sebebi bazen içeride denk geldiği yerlermiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…