2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Doğduktan sonra da eme eme sömürecekler, maddi sömürüyü saymıyorum bile.

Benim dış eti çekilmem de var bi süre durmuştu ama gebelikle yine başladı
Temizleme işlemi gebelikte yapılıyor mu acaba
benim de diş eti sorunum vardı söylediğim şekilde temizletip süpürme şeklinde yumuşak fırça ara yüz fırçası her gün iki kez derken kurtuldum şuan kanama yok bi sormak lazım üç aydan sonra yapılır sanırım
Evet kullanacağız bazen doz yetmiyor bazen fazla geliyor ama fazla gelmesi sorun değil 0 ı bile gördüm doktor daha iyi diyordu yüksek olması zekayı etkiliyor diye.. Ve tsh öyle bir şey ki başta yapılan tahlilde normal çıkıp hamileliğin ortalarında yükselebiliyor anne farketmiyor bu sebeple takipte olmamız avantaj

Ben ara ara hep temizletiyorum maalesef ailede genetik korkuyordum da işlem yaptırmaya bakalim sormak lazım

Çok teşekkür ederimMümkün olduğunca yormuyorum zaten kendimi. Sizlerin mesajlarını da görünce stresim azaldı.

Başağım çiçeğim bal böceğim inanır mısın benim de 3 gündür baş dönmelerim arttı. Ama bulantıların etkisiyle eskisi gibi düzgün De beslenemediğim farkındayım.
Allah esirgesin öyle cümleler alma ağzına. Yanlışım olmasın bir doktorun videosunda özellikle baktım 10-12. Haftalardan önce bebek kaybından zehirlenilmediğini, olabilmesi için 1 ay beklemesi gerektiği söylüyordu.
Sen içini ferah tut içimizde insan büyüyor inşallah kolay mı kız
Geçmiş olsun. Ben de Üf bu akşam bir midemi üşütmüşüm sertliği bana sor ama sürekli geğirme ve sancı da eşlik etti. Çatlayacağım sandım bazı anlar. sıcak ballı sütler nane limonlar biraz iyi geldi. Su bile sıcak olcak. Böyle bi şey yaşamış olabilir misin bir anda havalar soğudu canım.
Kızlar bebeğinizin kalp atışını kaçıncı haftada duydunuz? Ve kesede bebeğinizi ne zaman görebildiniz?
Canım tabloda çoğunluk bu bilgileri verdi bakabilirsin Kalp atışı duyma ve bebeği Görme tarihleri genelde aynı günlerde yapılıyor
Biliyorum minnoşum ilk gebelikte çok çektim dişlerimden, versin ya değerlere bakıp ne iyi gelecekse onu versin.
Halbuki -Sunshine ’ım sayesinde her gün ayran içiyorum.
Şifa olsun şifa

Valla ben solgarın kalsiyum magnezyum tabletine başladım kemik kas ağrılarım sıfır. Normalde 2 tableti günlük ihtiyacın %50 Sini karşılıyor. Ben 1er tablet tüketiyorum 2 gündür. Ekstra süt ayran filan da tükettiğim için. Diş etleri kanaması ve zonklaması bende de başlamıştı. Bebek almaya başladı yavaştan diş tomurcukları oluşmaya başlamış e kıkırdaklar da çıkıyor ortaya iyice hep ihtiyaç. Annem geldi yanıma onun da hep ağrıları olurdu ona da içiriyorum şaştı kaldı kadın cok iyiyim diyor

Canım bu magnezyumu kendimiz alsak kullansak olur mu? Kendi doktorum daha hiç bi vitamin vs. Yazmadi

Canım bu magnezyumu kendimiz alsak kullansak olur mu? Kendi doktorum daha hiç bi vitamin vs. Yazmadi
Yavrum sen en azından folik asit filan kullanmaya başlamamış mıydın?
Bu tableti alabilirsin tabi ki Kullan ya hiçbir şey olmaz zaten 2 tablet Bile günlük ihtiyacın %50 sini karşılıyor. Üstelik ihtiyaçlarımız arttı artık. Yüksek doz filan gelme ihtimali imkansız gibi bi şey.
Bunu aldık biz

Ayy çok sevindim arkadaşım biz cuma gidicez 6+4 gidicez bakalım neler olacak keseyi gördüm ama bebeği hiç görmedim daha çok heyecanlıyım
6 haftadan sonra bebek gözüküyor zaten canım ya biz 5+5 gitmiştik bebek gözükmemisti :)
Sen pozitif düşüüün bebisinin o attığı kalbi göreceksin çok mucize gibi bir sey

Canım tsh ay da 1 mi baktırıyorsun 1 martta baktırdım. Tekrar mı baktırsam diyorum. Gerek yok mu acaba
Ayda bir baktırmak gerekiyor canım ama bu tsh yüksek çıkan ilaç kullananlar için geçerli zaten hepimiz 5 ay civarı tekrar kan vereceğiz bebek büyüdükçe ihtiyaç hasıl olabiliyor

Bir de sabahları ağzım kupkuru uyanıyorum muhtemelen burundan kaynaklı susam yağını alıp deneyeceğim sonucu yazarım

Canım, sen bunun haricinde bir de multivitamin kullanıyordun ama içimde magnezyum ve kalsiyum olmadığı İçin buna başladın değil mi?

Burun olayını galiba şimdilik çözdüm size de önermek istedim. Ilık limonlu suyun içine çok az bal koydum içtim, burnum akmaya başladı 1 saat sonrasında. Ki hasta değilim. Benim işime yaradı umarım size de iyi gelir. Bu 1-2 gündür iyiyim.

Benim de burnum çok fena tıkanıyor dünden beri. Sinüzit olmaktan korkuyorum enfeksiyon olmasın diye ama bunu deneyeceğim umarım iyi gelir. Çok teşekkürler...

Kızlar Cumartesi doktora gideceğim. 6+3 olmuş olacağım. Daha hastaneye hiç gitmedim. Kese, kalp atışını hepsini bir arada çıkarayım istedim, eşimde görsün ilk benimle olsun istedim, işten izin aldı o da. 6+3 te duyarım herhalde değil mi? Daha sabredecek gücüm kalmadı.

Benim de burnum çok fena tıkanıyor dünden beri. Sinüzit olmaktan korkuyorum enfeksiyon olmasın diye ama bunu deneyeceğim umarım iyi gelir. Çok teşekkürler...
Merhaba konu ile alakasız ama senden 1 gün öndeyim :) Kalp atışını duymaya gittin mi ? Ben henüz gitmedim cumartesi gideceğim ama erken mi acaba diye tedirginim. Sen duydun mu kalp atışını ? :)

Evet canım multivitaminin içinde kalsiyum göstermiyordu, magnezyum da %15 vardı. Ben de bir tablet de solgardan %25 alarak desteklemeye çalışıyorum.
Gebelikteki Kalsiyum ihtiyacı içinse 1000 mg olduğu söyleniyor. 200 ml süt 244 mg karşılıyor ancak. Sadece kalsiyum ihtiyacı için kabaca 800 ml süt ve ya 800 gr yoğurt yemem gerekiyor.Ohoo ben zaten bi de tüp mideliyim bunların hepsini yiyip içmem imkansız sonradan cortlamayayım diye bakınıp duruyorum.
Multivitamini de ben 14 aydır aralıksız kullanıyorum aslında sadece markası değişti şimdi.

Şu tıkanıklık için de dediğini deneyeceğim canım. Ben susam yağını aldırdım bu arada güzel nemlendiriyor ama burnumun köküne kadar süremediğim için tabi bi yere kadar çözüyo sıkıntıyı. Ama en azından ağzım kapalı uyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…