2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bende de bel ağrısı oluyor, bel ağrısından şüphelenip test yapmıştım hatta ben :) biraz fazla yürüsem ya da ayakta kalsam ciddi artıyor

Ben yaptırmayı planlıyorum hatta aynı anda sma için de taşıyıcılık baktıracağım. Doktorumun yönlendirmesine bağlı ama sanırım 12-13.haftalarda yapılacak

Merhaba evet homozigotluk var 2 genimde. O yuzden mecburi kullanmam gerekiyor. Ben ilk gebeligim bos gebelik olunca yaptirmam gereken ne tahlil varsa yaptirmistim iyi ki de yaptirmisim. Insan alisiyor dediginiz gibi, bakalim insallah gobis buyusunde ben bacak kol neresi oluyorsa yapmaya raziyim

Kızlar bu ikili test ile ilgilii konuşulanları okudum. Düşüncelerinizi merak ettim. Sonucu yanlış çıkıyor diyenlerde var , yapılmalı diye var. Sizler ne düşünüyorsunuz ? Yapılmalı mı ?
Maddi imkan varsa nifty test daha mantıklı bence. 14.haftada sonlanan gebeliğimde ikili testim biyokimyasal riskli çıkmıştı ve çok üzülmüştüm. Sonra sonlandı kendiliğinden ve incelemeye gönderdik. Sorunsuz çıktı. O yüzden ikili testin yanlış çoksa oranı korkutuyor beni.

Muhtemelen 12.haftada bıraktırır doktorunuz, oğlum da tüp bebek ile oldu. Nasıl heyecanlı bir süreçti, onları geçtiniz şimdi sağlıkla devam etsin
Amin inşallah canım. Sormayın her aşama ayrı bir heyecan Rabbim size de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

İki günlük artış nasıl?

Benim dr da 3.aya kadar sadece folik asit digerlerine sonra baslayacagiz dedi. Bir hikmeti var heralde bana kalsa ben herseye hemen baslardim takviye olarak
Genelde öyle yapıyorlarmış doktorlar herhalde, ben ama dahiliyeye gittiğimde bağırsak enfeksiyonu geçiriyordum o sebeple gitmistim demir falan çok düşük olduğu için doktor yazdı hepsini.
Bu arada 9. Haftada sağlık ocağına gittim d vitamini kullanıyorsun dimi dedi ordaki doktor. Kullanmasaydim o da verecekti.
Bebekler anne deposundan 3. Aya kadar kullanmadığı için diğerlerini belki de kadın doğum ondan yazmadı ama bana yazması lazımdı çünkü demir falan düşüktü baya
Bakalım cumartesi 11. Haftam belkide diğerlerini o zaman verecek çünkü balık yemediğim için sağlık ocağı da öyle dedi omega kullanman lazım diye

Büyüyecekler hep güzel düşünün, öncekinde hep endişelerle geçirdiğim için şimdi keyifle geçine diyorum hep kendi kendime. Hamişlik çok özel bir dönem arkadaşlar, hele ilk trimester geçsin daha da güzelleşecek. Unutun endişeleri, keyfine varmaya çalışın

Heralde tek şanslı olduğumuz konu Avrupa ya göre

Kızlar ikili teste zerre güvenmiyorum.
İki arkadaşım da bebeğe engelli dediler birinin parası var 3500₺ ye özel test yaptırdı sorunsuz çıktı ki test sonucu gelene kadar mahvoldu. Diğeri 9 ay boyunca hüzünlendi sonuç ikisinin bebeğide maşallah sağlıklı.
Ben Dr a dedim engelli çıksa bile asla aldırmayi düşünmem benim dna testi falan yaptıracak param da yok çünkü onlar 4000 civarı o nedenle istemiyorm dedi ama adam ısrarla yaptriralim dedi gün bile verdi. Kendimi mecbur hissettim hiç mutlu değilim sonucu bana söylemeyin lütfen sizi kırmamak için yaptıracağım dicem

İsteğe bağlı o test aslında. sorsaydınız sebebini niye ısrarcı oldugunu

Mecburiyet hissedip yaptirmayin bence gercekten istiyorsaniz yaptirirn. Doktorun tavsiye etmesini anlarim ama israr etmesi hoş olmamis bence. Sizin mutlu hissetmeniz en önemlisi

Kızlar benim bugun muanem vardı. Doktor karından baktı vajinal bakmadı keseyi gorduk bebegı görmedik daha on gun sonra cağırdı normal hersey dedi . Kanamam oldugunda alttan baktılar bebegı gorduk dedim vajinal da biraz daha onden gider orda gozukebilie felan dedi. Doktorumu cok sevdim. Lekelenmeler devam ettiği için istiharat verdi evde bol bol yatiş iş guc yapmamanı öneririm dedi bu haftalar lekelenmeler olabilirmiş ilerledikce gebelik düzelicek dedi. İnşallah kanamam felan olmazda hersey yolunda giderse on gun sonra gidicez heralde ozaman hem bebek hem kalp atısını goruruz. Benim tahminimce 5+2 felanım bence

Gözün aydın canım. Ultrasonda söylemedi doktor tam gününü. Biraz daha dikkatli olcaz insallah sorunsuz atlatacağız bu günleri. 10 gün sonra o zaman hem bebeği görürsün hemde kalp atışını duyarsıın

İnşallah öyle olur on gune sağlıkla gelebilirim. Tüp oldugu ıcın estrofem ve progestan kullanıyorum dedim devam et dedi ama progestan iğnemi fitilmi sormadı. Bende unuttum sanırım. İğnesini kullanıyorum ben . İğne deseydim acaba ekstra fitilde verirmiydi?
Ama gerekli görse sorardı heralde ya.

Ohoo 5+0 da biz vajinalde bebeği bile görememiştik 6+2 de karından bebeği göremeyen olmuştu, vajinalde görünmüştü.
Cihazların yeni teknoloji olmasıyla bile alakalı bu görünüp görünmeme olayı. O yüzden bunlara takılma lütfen. Maşallah diyorum 10 güne inşallah güzel haberlerle geleceksin inanıyorum
İletişim numarası bulup sor bence fitilsiz ilerlemiyorlar sanırım pek. Hem merakta kalacağına kesinleşir canım

Çok teşekkür ederim progestan iğne yapıyorum ama sabah akşam

Kızlar bugün benimde çok kanamam oldu hastaneye gittim şimdi durdu bakalım bazen sancı giriyor yatıyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…