- 1 Mayıs 2012
- 9.588
- 9.036
- 198
Bende de bel ağrısı oluyor, bel ağrısından şüphelenip test yapmıştım hatta ben :) biraz fazla yürüsem ya da ayakta kalsam ciddi artıyorYa ben de bambaşka bir soruyla geleceğim. İnternette benzeri bi ağrıdan bahseden bulamadım.
Çok bel ağrım var. Doktorumun bahsettiği dayanılmaz kramplar sancılar şeklinde değil.
Kanamalar başlamadan önce de vardı. Bazı günler cok hissettiriyor.
Böyle bel boşluğumda yumruk kadar bir bölgede ağırlık taşıyormuşum gibi bi ağrı var. Özellikle ayakta az tuvalete gitmek harici biraz bile dikilsem başlıyor geçmiyo hemen.
Yatarken ystıklarla destekliyorum belimi biraz rahatlıyorum ama var yani hep
Ben yaptırmayı planlıyorum hatta aynı anda sma için de taşıyıcılık baktıracağım. Doktorumun yönlendirmesine bağlı ama sanırım 12-13.haftalarda yapılacakGünaydın kızlar. Dün doktorum 1 ay sonra gel sonraki randevuya ikili ve nifty testi görüşelim dedi. Nifty yaptırmayı düşünmüyordum fakat fikrim değişti. Down sendromu olsa dahi sonlandırmayı düşünmüyorum fakat nifty testte başka sendromlara hastalıklara da bakılıyormuş. Mesela Trizomi 18 olan bebekler ya gebelik sırasında yada doğduktan sonra ilk yıl ölüyormuş. Açıkçası bunları bilerek hamileliğime devam etmek daha mantıklı geldi. İkili testte yanılmalar çok oluyormuş o nedenle ondan vazgeçtim. Nifty teste ücret için 3000tl civarı dedi detay çok konuşmadık. özel bir hastaneye gidiyorum anlaşmaları varmış kanı yine aynı hastanede vereceğim. şuan 8+0 ım. Yaptıracak olan arkadaşlar kaçıncı haftada yaptıracaksınız nifty testini?
Ayyy geçmiş olsun, şimdi iyisin umarım. İstemsiz güldüm ama ya, hamilelikte neler geliyor başımızaEvet beyaz leblebi çok iyi geliyor. Fakat aklınızda bulunsun ben leblebi yiyeyim derken çenemi çıkarmışım yerinden acillik oldum geçen hafta sonu :)
Merhaba evet homozigotluk var 2 genimde. O yuzden mecburi kullanmam gerekiyor. Ben ilk gebeligim bos gebelik olunca yaptirmam gereken ne tahlil varsa yaptirmistim iyi ki de yaptirmisim. Insan alisiyor dediginiz gibi, bakalim insallah gobis buyusunde ben bacak kol neresi oluyorsa yapmaya raziyimGen taramanızda homozigotluk mu var? O yüzden mi devam. 37 hafta vurdum ben de oğlumun hamileliğinde, öyle alışıyor ki insan arabada giderken bile yapıyordum. Tabi göbiş büyüyünce zorlaşıyor, o zaman bacağa geçmiştim. Acının sebebi bazen içeride denk geldiği yerlermiş
Maddi imkan varsa nifty test daha mantıklı bence. 14.haftada sonlanan gebeliğimde ikili testim biyokimyasal riskli çıkmıştı ve çok üzülmüştüm. Sonra sonlandı kendiliğinden ve incelemeye gönderdik. Sorunsuz çıktı. O yüzden ikili testin yanlış çoksa oranı korkutuyor beni.Kızlar bu ikili test ile ilgilii konuşulanları okudum. Düşüncelerinizi merak ettim. Sonucu yanlış çıkıyor diyenlerde var , yapılmalı diye var. Sizler ne düşünüyorsunuz ? Yapılmalı mı ?
Benimde 3. Hamileliğim 2. Sinin kalbi atmadı yalnız burada dikkat ettim ne kadar düşük kimyasal gebelik var insan bir kendi başında zannediyor3.hamilelik, ama ilki sonlanmıştı, 4 yaşında oğlum var :)
Amin inşallah canım. Sormayın her aşama ayrı bir heyecan Rabbim size de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsinMuhtemelen 12.haftada bıraktırır doktorunuz, oğlum da tüp bebek ile oldu. Nasıl heyecanlı bir süreçti, onları geçtiniz şimdi sağlıkla devam etsin
İki günlük artış nasıl?Kızlar çok acil bir şey sorcam bir arkadaşım için yazıyorum belki bilginiz vardır. Arkadaşım da hamile şu an keseyi görmüş ama keseyi gördüğünde beta hcg 700 müş doktoru biraz kötü konuşmuş kalitesiz yumurta ya da kalitesiz sperm demiş bu yüzden sağlıksız olmuş gibi bir şey demiş canı çok sıkkın arkadaşımın 1000 olmadığı için mi böyle demiş
Genelde öyle yapıyorlarmış doktorlar herhalde, ben ama dahiliyeye gittiğimde bağırsak enfeksiyonu geçiriyordum o sebeple gitmistim demir falan çok düşük olduğu için doktor yazdı hepsini.Benim dr da 3.aya kadar sadece folik asit digerlerine sonra baslayacagiz dedi. Bir hikmeti var heralde bana kalsa ben herseye hemen baslardim takviye olarak
Büyüyecekler hep güzel düşünün, öncekinde hep endişelerle geçirdiğim için şimdi keyifle geçine diyorum hep kendi kendime. Hamişlik çok özel bir dönem arkadaşlar, hele ilk trimester geçsin daha da güzelleşecek. Unutun endişeleri, keyfine varmaya çalışınMerhaba evet homozigotluk var 2 genimde. O yuzden mecburi kullanmam gerekiyor. Ben ilk gebeligim bos gebelik olunca yaptirmam gereken ne tahlil varsa yaptirmistim iyi ki de yaptirmisim. Insan alisiyor dediginiz gibi, bakalim insallah gobis buyusunde ben bacak kol neresi oluyorsa yapmaya raziyim
ayy ne kadar sanslisiniz
burada 9. haftadan once eger acil bir durum yoksa ultroson a almiyorlar . bazi yerler kalp atisini bile dinletmiyor.
tum gebelik boyunca ozel bir saglik sorunu yoksa toplam 3-4 kere anca ultrosona giriyoruz
Turkiye de ki saglik sistemi gercekten hicbir yerde yok ya , butun imkanlar var
İsteğe bağlı o test aslında. sorsaydınız sebebini niye ısrarcı oldugunuKızlar ikili teste zerre güvenmiyorum.
İki arkadaşım da bebeğe engelli dediler birinin parası var 3500₺ ye özel test yaptırdı sorunsuz çıktı ki test sonucu gelene kadar mahvoldu. Diğeri 9 ay boyunca hüzünlendi sonuç ikisinin bebeğide maşallah sağlıklı.
Ben Dr a dedim engelli çıksa bile asla aldırmayi düşünmem benim dna testi falan yaptıracak param da yok çünkü onlar 4000 civarı o nedenle istemiyorm dedi ama adam ısrarla yaptriralim dedi gün bile verdi. Kendimi mecbur hissettim hiç mutlu değilim sonucu bana söylemeyin lütfen sizi kırmamak için yaptıracağım dicem
Mecburiyet hissedip yaptirmayin bence gercekten istiyorsaniz yaptirirn. Doktorun tavsiye etmesini anlarim ama israr etmesi hoş olmamis bence. Sizin mutlu hissetmeniz en önemlisiKızlar ikili teste zerre güvenmiyorum.
İki arkadaşım da bebeğe engelli dediler birinin parası var 3500₺ ye özel test yaptırdı sorunsuz çıktı ki test sonucu gelene kadar mahvoldu. Diğeri 9 ay boyunca hüzünlendi sonuç ikisinin bebeğide maşallah sağlıklı.
Ben Dr a dedim engelli çıksa bile asla aldırmayi düşünmem benim dna testi falan yaptıracak param da yok çünkü onlar 4000 civarı o nedenle istemiyorm dedi ama adam ısrarla yaptriralim dedi gün bile verdi. Kendimi mecbur hissettim hiç mutlu değilim sonucu bana söylemeyin lütfen sizi kırmamak için yaptıracağım dicem
Kızlar benim bugun muanem vardı. Doktor karından baktı vajinal bakmadı keseyi gorduk bebegı görmedik daha on gun sonra cağırdı normal hersey dedi . Kanamam oldugunda alttan baktılar bebegı gorduk dedim vajinal da biraz daha onden gider orda gozukebilie felan dedi. Doktorumu cok sevdim. Lekelenmeler devam ettiği için istiharat verdi evde bol bol yatiş iş guc yapmamanı öneririm dedi bu haftalar lekelenmeler olabilirmiş ilerledikce gebelik düzelicek dedi. İnşallah kanamam felan olmazda hersey yolunda giderse on gun sonra gidicez heralde ozaman hem bebek hem kalp atısını goruruz. Benim tahminimce 5+2 felanım bence
İnşallah öyle olur on gune sağlıkla gelebilirim. Tüp oldugu ıcın estrofem ve progestan kullanıyorum dedim devam et dedi ama progestan iğnemi fitilmi sormadı. Bende unuttum sanırım. İğnesini kullanıyorum ben . İğne deseydim acaba ekstra fitilde verirmiydi?Gözün aydın canım. Ultrasonda söylemedi doktor tam gününü. Biraz daha dikkatli olcaz insallah sorunsuz atlatacağız bu günleri. 10 gün sonra o zaman hem bebeği görürsün hemde kalp atışını duyarsıın
Ohoo 5+0 da biz vajinalde bebeği bile görememiştikKızlar benim bugun muanem vardı. Doktor karından baktı vajinal bakmadı keseyi gorduk bebegı görmedik daha on gun sonra cağırdı normal hersey dedi . Kanamam oldugunda alttan baktılar bebegı gorduk dedim vajinal da biraz daha onden gider orda gozukebilie felan dedi. Doktorumu cok sevdim. Lekelenmeler devam ettiği için istiharat verdi evde bol bol yatiş iş guc yapmamanı öneririm dedi bu haftalar lekelenmeler olabilirmiş ilerledikce gebelik düzelicek dedi. İnşallah kanamam felan olmazda hersey yolunda giderse on gun sonra gidicez heralde ozaman hem bebek hem kalp atısını goruruz. Benim tahminimce 5+2 felanım bence
İletişim numarası bulup sor bence fitilsiz ilerlemiyorlar sanırım pek. Hem merakta kalacağına kesinleşir canımİnşallah öyle olur on gune sağlıkla gelebilirim. Tüp oldugu ıcın estrofem ve progestan kullanıyorum dedim devam et dedi ama progestan iğnemi fitilmi sormadı. Bende unuttum sanırım. İğnesini kullanıyorum ben . İğne deseydim acaba ekstra fitilde verirmiydi?
Ama gerekli görse sorardı heralde ya.
Çok teşekkür ederimOhoo 5+0 da biz vajinalde bebeği bile görememiştik6+2 de karından bebeği göremeyen olmuştu, vajinalde görünmüştü.
Cihazların yeni teknoloji olmasıyla bile alakalı bu görünüp görünmeme olayı. O yüzden bunlara takılma lütfen. Maşallah diyorum10 güne inşallah güzel haberlerle geleceksin inanıyorum
İletişim numarası bulup sor bence fitilsiz ilerlemiyorlar sanırım pek. Hem merakta kalacağına kesinleşir canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?