26 yasindayim 22de anne oldum oglum simdi 3 yasinda 8 aylik 2ciyi 6ci ayda erken dogumla kaybettim 3cuyude 6ay once kaybettik dogumdan 2 3 saat sonra vefat etti cunku 7 aylik erken dogum yapmistim ne diyim bu 4cu gebelik hayirlisi rabbim hayirlisini nasip etsin verende o alanda o
Ev alsan bi dert almasan bi dert biz aldık ama 5 6 ay sonra hamile kaldım kredi ödemesi yüksek şimdi bide çocuk nasıl yetisicez bilmiyorum yaşım 21 22 falan olsa beklerdim ama artık küçük degilizKiiz ben ev hayali bile kuramıyorum
Memlekette küçük bi ilçe düşünün evler 800 bin olmuş, desteksiz başladık birde bu yola, kendi açımdan diyorum. Ev almak hayalimde bile yok artık hiç düşünmüyorum bile
Deneyimler... Bir de eşekten düşeni eşekten düşen anlıyor derler ya o misal :)Altına imzaatılır valla
Borçlar biter ev kredisi çekeriz diye düşünmüştük, ne bileyim ben ilk defa kirada oturuyorum ev sahibi yüzünden az sinir krizi geçirmedim. Çok ağladım, sanki bedavaya oturuyormuş gibi diken üstünde durdum bu evde. Çok zormuş kira. Ev istiyorum o yüzden ama alamayız biliyorum. Artık bebek 3 yaşına gelir ben atanırım, anca öyle. O da belki.Kiiz ben ev hayali bile kuramıyorum
Memlekette küçük bi ilçe düşünün evler 800 bin olmuş, desteksiz başladık birde bu yola, kendi açımdan diyorum. Ev almak hayalimde bile yok artık hiç düşünmüyorum bile
Ama bu kanun gibi bişey tatlımcım. Erkek aileleri evlenince hep en kıymetli olur :) Hep haklı olur, aileleri hep en çilekeş olur.Maalesef minnoşum, ama bunun ailesi zaten yoktu, onlar aile değillerdi. Ben gelince kıymete bindiler yüzlerine bile bakmaz, aramaz sormazdı. Aradan çekilesim var yesinler birbirlerini. Bunu da sömürmeye devam etsinler. Müstahak.
Miss gibi olduk hemYumuş yumuş oldunuz değil miiii?
10haftalıkken gittiğimizde bizimki de hiç kıpırdamamıştı, bir dahakine yakalarsınız beybisi, iyi olsun da.
Ya ne güzel söylüyorsun minnoşum inşallah, bir gün bize de nasip olur inşallah.Ülke bizim gibiler için pişmanlıklar ülkesine döndü maalesef. Ama umudumu yitirmiyorum bizim de vardır bir nasibimiz kuzum. Radarları kapamayın belki uygun bir şey denk gelir belli mi olur? Bebiş de kısmetiyle gelir derler nasip bu İşte:) Allah güzel olanı hayırlı eylesin diyorum hepimiz için
Yaa Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor bir de kredi çekip tek başına yapmak. O yüzden ve tayinci olduğumuz için benim zaten hiç aklımda değil. Ya yardım olacak ya da evde iki kişi çalışacak maaşlarda iyi olacak tabi. Biz birde borçla başladık o yüzden hiç düşünemiyorum, yardım edecekte yok olmaz gözüyle bakiyoruzEv alsan bi dert almasan bi dert biz aldık ama 5 6 ay sonra hamile kaldım kredi ödemesi yüksek şimdi bide çocuk nasıl yetisicez bilmiyorum yaşım 21 22 falan olsa beklerdim ama artık küçük degiliz
En nefret ettiğim kanun bu o zaman.Ama bu kanun gibi bişey tatlımcım. Erkek aileleri evlenince hep en kıymetli olur :) Hep haklı olur, aileleri hep en çilekeş olur.
Bişey olduğunda yanlış anlamış oluruz biz :) Aslında öyle demek istememişlerdir. :)
İnan bizim evde de böyle, çevremdeki herkeste de böyle.
Nedendir hiç anlamadım :)
Valla ben hissettiğimi doktorda anladım isteyen inansın istemeyen inanmasın ultrasonu gezdiriyor bi noktada duruyorya o sıra benim minik eller kollar nasıl oynuyor o sıra bu seğirme dediğimiz şey oldu hep değil ama arada hissediyoruz benceBazen bende içimde pıt pit bişey hissediyorum acaba bebiş mi o zaman bende 13+3 deyim
Doktorun yanına girene kadar tir tir titremeler, sonra hayatta olduğunu görüp sarhoş olup çıkmalar, bir müddet ağzını da kapatamıyorsun, sırıta sırıta geziyorsun ortalıkta.Miss gibi olduk hemsarhoş gibi çıktık
İşte evde iki kişinin çalışması lazım ve maaslarin iyi olmasi lazim ya da destek lazım.Borçlar biter ev kredisi çekeriz diye düşünmüştük, ne bileyim ben ilk defa kirada oturuyorum ev sahibi yüzünden az sinir krizi geçirmedim. Çok ağladım, sanki bedavaya oturuyormuş gibi diken üstünde durdum bu evde. Çok zormuş kira. Ev istiyorum o yüzden ama alamayız biliyorum. Artık bebek 3 yaşına gelir ben atanırım, anca öyle. O da belki.
Çok üzüldüm Rabbim bu sefer sağlıkla hayırla nasıp etsin26 yasindayim 22de anne oldum oglum simdi 3 yasinda 8 aylik 2ciyi 6ci ayda erken dogumla kaybettim 3cuyude 6ay once kaybettik dogumdan 2 3 saat sonra vefat etti cunku 7 aylik erken dogum yapmistim ne diyim bu 4cu gebelik hayirlisi rabbim hayirlisini nasip etsin verende o alanda o
Aaaayyy nefes alamıyorum Diloş.İşte evde iki kişinin çalışması lazım ve maaslarin iyi olmasi lazim ya da destek lazım.
Zamanında rahmetli babam hatırlıyorum günde iki üç işte calisirdi bir de evde çocuklar ona rağmen evimizi almisti
Şimdi o devir yok istersen 5 işte çalış çok çok zor. Alım gücü çok azaldı
Bak sana küçücük örnek vereyim, tabi burdan verilir mi pek bilemedim ama
Biz düğün olmadan önce 30 gram bilezik almıştık 7 bin liraydı. Dedik ki 4 5 ayda maaştan öderiz. Şimdi al bakalım 30 gram bileziği maaştan öde o kadar kısa sürede.
Bu kısacık bi örnek eşyalar vs. Hersey daha iyiydi yine.
Şimdi markete gidiyorsun içinde hiç bisey yok 300 TL. Hani bak içine yiyecek bisey yok doğru düzgün hele deterjan falan eksildi mi sorma
Ah gel kaderdaşım :) Aynı durumdayız. Sağlıkla gelsin minikler de valla bu ödemeler bizim de belimizi büken. Hayırlısı, bu ekonomiyle bebek bakmak da zor ve meşakkatli.Ev alsan bi dert almasan bi dert biz aldık ama 5 6 ay sonra hamile kaldım kredi ödemesi yüksek şimdi bide çocuk nasıl yetisicez bilmiyorum yaşım 21 22 falan olsa beklerdim ama artık küçük degiliz
Amiiin inşallah öyledir diyelim ama bu devirde ucuzundan bile gitsen işimiz zorAaaayyy nefes alamıyorum Diloş.İnşallah söylendiği gibi kısmetleriyle gelir bebişler, yoksa işimiz iş.
Amin bebeğim amin.Amiiin inşallah öyledir diyelim ama bu devirde ucuzundan bile gitsen işimiz zor
Allah yardımcımız olsun kuzum gerçekten
Aslında bebek olunca çalışmam lazım ama kim bakacak kv çalışıyor kendi annem hergün bakamaz mecbur calisamicam ama bebek olunca masraflar artıcak o kesinAh gel kaderdaşım :) Aynı durumdayız. Sağlıkla gelsin minikler de valla bu ödemeler bizim de belimizi büken. Hayırlısı, bu ekonomiyle bebek bakmak da zor ve meşakkatli.
Ikisinide erken su gelmesi nedeniyle erken dogum yaptim enfeksiyon sonucu su erken geliyormus ama dogumdan sonra olmesinin sebebi ic kanama dediler erken dogumlarda cok komplikasyonlar oluyormus youn enfeksiyon goz ve organ sorunlari solunum sikintilari bunun gibi bussuru sey uzmiyim sizleride rabbim omur vermemis rabbim ne eylerse guzel eyler isyan etmiyorum hic bir zaman yine hamileyim rabbim bu bebege salik sihat ve omur versin ne diyimRabbim sağlıkla sıhhatli zamanında kucağına almayı nasip etsiin. Özel değilse yada paylaşmak isterseniz nedeni ne erken doğum olmasının
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?