Ayy doğru önden yapıcaz artık değişirse yapacak birşey yok bizimkide beklemez
Benimde olmadı doktorum serbest dedi 7. Haftadan sonra bana kalsa beklicektim ama adam durmadı bu ara eskisi gibi sıklaştı hatta korkmuyor değilim inşallah bişey olmazBenim hiç kanamam olmadı başından beri ama doktorum şimdilik ilişki yasak olsun bir süre dedi son kontrolde sormadım heyecandan dolayı aklıma bile gelmedi
Salmayın kizlar ortalık fena eşleri korkutmayıngecen diyorum biz artik unumuzu eledik , elegimizi astik inanamadi , nasil yani cocuktan sonra boyle mi olacagiz diyor
Bizim bir hintli tanigimiz aile var . 2. bebekleri kiz , gecen hafta dogdu. Simdiden erkek olmasi istegiyle 3. kesin yapicaz diyorlar .
Hatta bizde abimlerle gecen gun ayni konuyu konustuk . erkek pesine dusen ailelerde genelinde o evlattan ne kadar cektikleriniher ailede benzer seyler var demekki
Ben tok gittim aç gel demedi ikili tarama testi için de kan alındı birde doktorun ölçüyor canım enseyi falan ultrasonla o anlık baktığı bir şeyKızlar ikili tarama için aç mı gitmek gerekiyor birde kaç günde çıkıyor sonuç acaba bu bekleme olayı çok zorUltrasonda bakıp hemen söylüyor mu ense kalınlığı vs ?
aa cok mantikli silver ve beyazKıyamam ya ne düşünceliler benimde kuzenim organizasyon işleriyle uğraşıyor o ısrar etti yoksa ben sevmiyorum mavi pembe falan silver veya beyaz ile öğrensek olmuyor mu diyorum oldu canımm diyorEşimde aynı gün yapmazsa açar bakarım ben zarfı dedi
canim benim sana itafen soylemedm , gecen biz abimlerle konusunca bu arkadasta ona benzer birsey yazdigi icin soyledim .Arkadaşlar niye yanlış anlıyorsunuz bizim erkek peşine düştügumz yok burada kızı olmasını isteyen bir sürü anne var üstelik ilk bebek
Neden onlara bu muamele yapılmıyorda erkek isteyene yapılıyor çok ayıp ediyorsunuz
Bir kızı olanın erkek , oğlu olanın kızı istemesi kadar doğal ne olabilir.. Birinci bebeğim erkek olsaydı ikinci de erkek olsaydı ben çok kız istiyorum 3.yi denerim deseydim o zaman da kızı çok isteyenin başına o kız kötü şey getirir diyecek miydiniz? Yapmayın böyle
Bu şekilde cinsiyet ayırımı yapan siz oluyorsunuz. Biz eşimle ille erkek olsun demedik sağlıkla sıhhatle hayırla erkek olsun Hayrszsa olmasın dedik lütfen insanın içini bilmeden gereksiz yorum yapmayın.
Ben özür dilerim Hayyal adındaki arkadas bizi çok yanlış yargıladi keşke soruma o cevap verse kız isteyen neden yargılanmiyir da erkek isteyen yargılanıyor.aa cok mantikli silver ve beyazbende sevmiorm mavi ve pembe yi yaa
canim benim sana itafen soylemedm , gecen biz abimlerle konusunca bu arkadasta ona benzer birsey yazdigi icin soyledim .
seni kirdiysam ozurdilerim .
hatta sana bir ornek daha vereyim, malesef kanada da orta dogu ulkelerinden olanlara cocuklarin cinsiyeti 5. aya yakin soyluyorlar , kiz olurda aldirirlarsa diye . yani ben genel bir durumdan bahsetmek istemistim .
tekrar cok ozurdilerim
Benim ilk bebeğim olacak ve seni çok iyi anlıyorum, daha şimdiden oğlan olursa aklım kızda, kız olsa aklım oğlanda kalacak diye düşünüyorum. İkisinden de olsun isterim, rabbim gönlümüzdekini hayırlı eyleyip de nasip etsin bizlere bebeğim.Arkadaşlar niye yanlış anlıyorsunuz bizim erkek peşine düştügumz yok burada kızı olmasını isteyen bir sürü anne var üstelik ilk bebek
Neden onlara bu muamele yapılmıyorda erkek isteyene yapılıyor çok ayıp ediyorsunuz
Bir kızı olanın erkek , oğlu olanın kızı istemesi kadar doğal ne olabilir.. Birinci bebeğim erkek olsaydı ikinci de erkek olsaydı ben çok kız istiyorum 3.yi denerim deseydim o zaman da kızı çok isteyenin başına o kız kötü şey getirir diyecek miydiniz? Yapmayın böyle
Bu şekilde cinsiyet ayırımı yapan siz oluyorsunuz. Biz eşimle ille erkek olsun demedik sağlıkla sıhhatle hayırla erkek olsun Hayrszsa olmasın dedik lütfen insanın içini bilmeden gereksiz yorum yapmayın.
benim ilk cocugum olucak ama bizde hep esimle konusurken bir kiz bir erkek olsa guzel olur diye.Ben özür dilerim Hayyal adındaki arkadas bizi çok yanlış yargıladi keşke soruma o cevap verse kız isteyen neden yargılanmiyir da erkek isteyen yargılanıyor.
Canım eşimde bende Allaha şükür dini bütün Allaha. İnancı tam insanlarız ama dedik bir kızımız var buda oğlan olursa oh mis gibi olur iki meyveyi tadarz dedik. Bende seni kırmak istemedim Salih evlat olsun gerisi önemsiz
Canım amin yemin ederim ilk çocukta kız istedim havalara uçtum ikinci de yine mutluyum ama zor bir hamilelik geciriyorum Buda erkek olsa o meyveyi de tatsydm ve İnan bir kız bir erkek olsaydı 3.kiz istedim zaten çocukluktan beri hayalim öyledi. Napalm kader böyleymiş.Benim ilk bebeğim olacak ve seni çok iyi anlıyorum, daha şimdiden oğlan olursa aklım kızda, kız olsa aklım oğlanda kalacak diye düşünüyorum. İkisinden de olsun isterim, rabbim gönlümüzdekini hayırlı eyleyip de nasip etsin bizlere bebeğim.
benim ilk cocugum olucak ama bizde hep esimle konusurken bir kiz bir erkek olsa guzel olur diye.
eminim ki burada bir cok kisinin istedigi de budur.
ikisininde yeri bambaska bunu herkes soyluyor.
mesela benim kuzenimin iki oglu var , kiz olacagini bilsem birtane daha yaparim diyor. icinde kalmis onunda kiz evlat.
saglikla kucagimiza alalim bebeklerimizi Allah in izniyle , sonrasi da dileklerimiz de gerceklesir elbet
Yavrum haklısın rezil kepaze olduk baksana, ben çok korkuyorum ikinciyi düşünürken bile ama gönül istiyor işte.Canım amin yemin ederim ilk çocukta kız istedim havalara uçtum ikinci de yine mutluyum ama zor bir hamilelik geciriyorum Buda erkek olsa o meyveyi de tatsydm ve İnan bir kız bir erkek olsaydı 3.kiz istedim zaten çocukluktan beri hayalim öyledi. Napalm kader böyleymiş.
Benim üzüldüğüm şu laf oldu
Erkek peşine düşenlerin o erkek başına bela acıyorms.
Kız peşine dusunelrinde peki.
Ki bu peşe duşmek değil ki hayırlı sağlıklı olsunda
İkinci kızım geliyor sevinsemmi üzülsem mi bilemedim kızlar karmaşık duygular içerisindeyim
Bilmiyorum canım herşey erkeği gösteriyordu bir kızım var birde oğlum olmasını istedim olmadı eşimin ailesi ve akrabaları yüzünden erkek istedim şuan bi kötü oldum ama suçluluk duygusu hissediyorum
Öncelikle hayırlı olsun. Sizin ilk mesaj ile giriş tarzınız biraz yanlış anlaşılmalara sebep oldu. Öyle ki hayırlı olsun demek için alıntılayamadım bile ben. Çünkü kızınız olacak diye teselli etme fikri beni çok rahatsız etti öyle bi hisse kapıldık, ki ilk mesajınız ardından bir çok annemiz size teselli verdi de. Yalnız değilmişim demek ki.Arkadaşlar niye yanlış anlıyorsunuz bizim erkek peşine düştügumz yok burada kızı olmasını isteyen bir sürü anne var üstelik ilk bebek
Öncelikle hayırlı olsun. Sizin ilk mesaj ile giriş tarzınız biraz yanlış anlaşılmalara sebep oldu. Öyle ki hayırlı olsun demek için alıntılayamadım bile ben. Çünkü kızınız olacak diye teselli etme fikri beni çok rahatsız etti öyle bi hisse kapıldık, ki ilk mesajınız ardından bir çok annemiz size teselli verdi de. Yalnız değilmişim demek ki.
Bir de insanların defalarca kaybı ve tüp bebek denemesi gibi uğraşlarının olduğu bi platformdayız, Allah kimseyi evlatsızlıkla, evlat acısıyla sınamasın. İnsanlar bir evladım olsun diye servetler harcıyor. O yüzden sen de başta verilen tepkiyi hoş gör derim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Yavrum haklısın rezil kepaze olduk baksana, ben çok korkuyorum ikinciyi düşünürken bile ama gönül istiyor işte.
Hayyal aslında geçmişten günümüze süregelen ve hepimizin sinirlerini bozan bir duruma karşı tepki gösterdi, bazı erkekler biliyorsun, erkek de erkek illa da erkek çocuk, kız çocuğu insan yerine koymayıp yok sayan adamlardan olduğunu düşünüp öfkelendi.
Eşinin böyle bir insan olmadığı aşikar, üzülme. İkiniz de üzülmeyin. Zaten onun da seni isteyerek üzdüğünü düşünmüyorum, bu bizim kanayan yaramız olduğundan hassaslaşabiliyoruz işte bebeğim.
Senin kıızn olmuyor demesine bozuldum açıkçasıKendini sartlama canim benim bir olum var ikinciyede erkek olacakti rabbim nasip etmedi ucuncuye hamile kaldigimda esim karicim senin kizin olmuyor dedi banayine erkektir dedi ama kizdi rabbim omur vermedi ikisine simdi 4cuye hamileyim bklm kiz icin yaniyor icim ama saglikli olmasi benim icin en onemlisi hayirli evlat olsunlar bahtlarida kendileri gibi guzel olsun geresi faso fiso artik
Her millette hemen hemen bu durum var, eskilerde zaten varmış da artık bu olayların azalması gerekirken aynı hızda devam etmesi beni düşündüren.Bizim bir hintli tanigimiz aile var . 2. bebekleri kiz , gecen hafta dogdu. Simdiden erkek olmasi istegiyle 3. kesin yapicaz diyorlar .
Hatta bizde abimlerle gecen gun ayni konuyu konustuk . erkek pesine dusen ailelerde genelinde o evlattan ne kadar cektikleriniher ailede benzer seyler var demekki
Aslında artık konuştuğumuz sizden bağımsız, ben dediğim gibi sizinle alakalı erkek çocuğunun peşine düşmeyi söylemedim ailemde sülalemde hatta şu an yakın çevremde de benzer inanışlı insanlar vardı, onu örnek olarak düşünüp tepki verdim. Dediğim gibi sizden bağımsız konuşmam. Sonrasında da kapadım konuyu. Ben erkek annesi olacağım ve inanın ki erkek olmasıyla gururlanmayan bir çocuk yetiştirmeyi planlıyorum, çünkü toplumun bu algısından sıkıldım. Sizinle alakalı değildi benim tepkim. Dediğim gibi Allah kalbinizdekini size nasip etsinArkadaşlar niye yanlış anlıyorsunuz bizim erkek peşine düştügumz yok burada kızı olmasını isteyen bir sürü anne var üstelik ilk bebek
Ah arkadaşım bunu bilen kaç kişiyiz? Erkek olduğunu duyunca eşime döndüm yaptın erkeği dedim güldüm. Bizim cinsiyet tayinine hiç faydamız yok kadınlar olarak.Senin kıızn olmuyor demesine bozuldum açıkçasıbebekte cinsiyetin anne ile hiçbir şekilde bağlantısı yoktur. Cinsiyeti belirleyen tamamen erkekten gelen kromozomdur. erkek x kromozomu gönderirse kız olur, y kromozomu gönderirse erkek olur. Annenin bu konuda hiçbir rolü yoktur.
Hepsi hallolur canım sen moralini bozma dinlenmen gerektiğini hissediyorsan dinlenzaten 2. Trimester a az kalmış doktorum bu yorgunlukların azalacağını daha rahatlayacağımızı söylüyor 2. Trimester da. 3 aylığına rahatlayacağız biraz inşallah:) ben de bugün yemek bile yapamadım zaten baş ağrısı var günlerdir, tek tesellim migrene çevirmemiş olması ay napalım cocikler sağlıkla kolaylıkla doğsunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?