2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .

Gebe kaldıgımda benim doktorum aile hekimine gidip kan testi ver demişti onlara gebelik için dersen hem kaydın açılır hemde teste para vermemiş olursun dedi. Gittim kaydım düşmüş zaten onları yazdık test sonucu orda ebe varmış numarasını verdi önemli bir şey olursa ara birde 20. Haftanda tetenoz için gel dedi. Hamilelik boyunca 3 kez görüşecez bilgilerini düzenliycem sadece dedi o kadar. Senin ebe belki ilgilidir bu konuda

Tam aradığım doktor. Ölüyorum baş ağrısından içmiyorum ilaç.

ya bende o moddayım çok ilaca düşmüyorum ki hamile olmadan öncede kolay kolay içmiyordum zaten. Ama saçlarım aşırı dökülüyor diyorum demirim düştü zaten benim zar zor gebe kalmaya çalışırken yükselttim o mu yenide düşmeye başladı acaba

Ben de öyleyim, önceden de hiç aram yoktu ilaçla. Beybisi benim saçlarım hamile kalmadan önce inanılmaz dökülüyordu, ne yaptıysam durduramadım, demir takviye de almıştım.

Hamile kaldıktan sonra durdu dökülmem.

Ama gebelikte salgılanan bir hormon sebebi ile dökülmüyormuş, gebelik sonlandığında yoğun bir dökülme oluyormuş o hormon salgılanmayı bıraktığında.

Seninki tam tersi olmuş, demir kullanmaya başladığında bir farka bakarsın belki dediğin gibidir.

Aynen bakalım doktorumla gittiğimde konuşurum erken başlatır belki takviyeye. Yoksa ben bu çocuğu doğurana kadar kel kalcam

Canım benim erkenden öğrendiler babamla arkadaş doktorumuz toksoplazma pozitifliğine falan bakıyorlar iyi bir yandan aslında takip etmeleri iyidir ben şu an omega ve ferrozinc kullanıyorum

Ben kullanmıyorum kan ilacı sadece multivitamin verdi doktorum şimdilik yeter ileriki haftalarda veriyorum kan ilacını dedi

Evet canim malesef ben hala alisa gecemedim. 61 le kaldim şuan 57 yim. Galiba midem küçüldü artik fazlada yiyemiyorum.

Tövbe de insan üzülüyor o kadar saç döküldüğünü görünce
Ay üzülmez mi çare bulamıyorum diye deliriyordum minnoşum ya kel kalacağım korkusu oluyor çok iyi anlıyorum.

Doğumdan sonra o dökülmeyi yaşarsam lohusa depresyonunun tuzu biberi olur yani.

İnşallah demir alınca düzelir seninki de.

Kızlar selamlar, müstakbel kasım annesi olarak sizlerin deneyimlerinize başvurmak istedim şu an 9+6 haftalık hamileyim, yaklaşık 5.haftadan beri kanama alanım var ve her kontrolde biraz daha büyümüş oluyor. Kese boyu, bebek gelişimi gayet iyi bir sıkıntı yok ama bu kanama alanının minik minik büyümesi hala geçmemesi çok korkutuyor beni. Sizlerden de böyle bir durum başına gelen var mı acaba? Ne zaman gidecek bu kanama alanı?

İnşallah kuzum hepimiz sağlıkla sıhhatle hiç bir yerimizden bir şey eksilmeden bitirelim bu sürecii

Dün hiç kusmadım diye iyileşmeye başladığımı düşündüm, bugün içim dışıma çıktı. Kızlar doktor imom diye bir vitamin verdi. Onu içince mi kusuyorum acaba? Vitaminden etkilenen var mı?

Canım 5. Haftada kanamam oldu doktora gittim kanama alanı yok dedi. 1 hafta sonra kontrole gittim kanama alanı oluşmuştu. 12. Haftaya kadar gittiğim her kontrolde kanama alanı minik minik büyüyerek devam etti. 12. Hafta kontrolünde hala duruyordu kanama alanı. Doktorum sorun yok diyor ama. 12. Haftadan sonrada 1-2 kez kanamam oldu ama şiddetli değildi damla şeklindelerdi onda da kendimi yorduğum günlerde oldu. Doktorum yürüyüşe vs başlayabilirsin dedi. 1 haftadır çok şükür yok hareket etmeye yürüyüşe düzenli başladım. 12. Haftya kadar dikkat et mümkünse sürekli uzanarak geçir bu süreci 12. Haftadan sonra doktorun izin verirse harekete geç. Sağlıkla kucağımıza alırız inşallah miniklerimizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…