- 12 Mart 2022
- 57
- 56
- 18
- 30
Solante pigmentayı yıllarca kullandım çok memnundum onun için solenta pregna aldım. Hamilelerin bildiğim kadarıyla fiziksel filtreli güneş kremi kullanması gerekiyor. Kimyasal filtreli güneş kremlerinde olan bazı içerikler cilt tarafından emiliyormuş ve tavsiye edilmiyor. O şekilde de araştırabilirsiniz :) Solentanın diğer güneş kremleri ile pregnası farklı, dokusu da farklı. Fiziksel filtreli olan kremler yüzü beyazlatıyor.Solante’nin hamileler için özel üretilmiş olanı pregna mıydı neydi, ondan alırım ben bebeğim.
Bence oymuş zateen, hissetmişsin sen de.Benimkiler de her gün olmuyor, bazen tüm gün çıt çıkmıyor ve kuvvetli itişler değil, minnak minnak dokunuşlar.
Doktoruna bunu bir sor minnoşum, kilodan mı değil mi hiç bilmiyorum ama o yüzdense bile yakındır artık, üzülme.
E dinlesinler kalbini, öyle yapsınlar aşıyı ne fark eder ki, kontrolden önce duymuş olursun.
Çok doğru söylüyorsun canım bende süt ve yoğurt yiyeceğim bol bolZamanla yakalar bence kilosunu önemli olan sağlığı aslında, herşey yolundaysa önemsememeye çalış bunları. Vesvese arkadaşım bunlar.
Teşekkür ederizSolante pigmentayı yıllarca kullandım çok memnundum onun için solenta pregna aldım. Hamilelerin bildiğim kadarıyla fiziksel filtreli güneş kremi kullanması gerekiyor. Kimyasal filtreli güneş kremlerinde olan bazı içerikler cilt tarafından emiliyormuş ve tavsiye edilmiyor. O şekilde de araştırabilirsiniz :) Solentanın diğer güneş kremleri ile pregnası farklı, dokusu da farklı. Fiziksel filtreli olan kremler yüzü beyazlatıyor.
Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, oxybenzone(benzophenone-3), Sulisobenzone(benzophenone-4) Bu içerikler kimyasal filtrelilerde var. Kullandığınız güneş kreminin içerik listesinde olmasa iyi olur.
Titanyum dioksit (titanium dioxide) ve çinko oksit (zinc oxide) Bu içerikler de fiziksel filtrelilerde var. Hamileler için uygun içerikler. Ama maalesef yüzü bir miktar beyazlatıyor.
Canım çok teşekkür ederim içimi rahatlattin gerçekten doğru söylüyorsun inşallah sağlıklı sıhhatli olsunlar da zamanla büyürler benim doktorum da dedi ben ailemin yanındayım başka doktora geldim zamanla yukarı çıkar sıkıntın yoksa yarım saat bir saat yürüyüş yap yavaş yavaş dedi insan işte sanırım vesvese yapıyor .Ooo sen kaçırmışsın benimki hep hafta olarak ilerideyken son kontrolde 1 hafta geri çıktı.
Ama bunlar hiç problem değil biliyorsundur ultrason ölçümleri yanıltıcı oluyor.
Bebeğine 3 kilo diyip 4 kilo doğuran da duydum, 4 buçuk denip 3 kilo doğuran da.
Sen kendine dikkat et beslenmene özen göster bebek alacağını alır.
Kağan Kocatepe’nin bi videosundaydı sanırım bebeğin daha rahme düştüğü an kilosunun da boyunun da ne olacağı belli diye.
Plasenta benim komple aşağıda ama yukarı çıkma ihtimali çok mevcut.
Doktorun başka bi şey dedi mi?
Sen de diğer kontrolüne kadar biraz istirahat et, çok yoğun fiziksel aktivitede bulunma. bu önümüzdeki bi kaç hafta ağıra kesinlikle zorlama. Benim doktor böyle diyor.
Bebeğin sağlıklı ya sen ona bak bununla motive ol arkadaşım
Evet canım çok şükür haftası ile uyumlu çıktı çok doğru soyluyorsun son haftaları daha önemli iyi ki yazmışım içimi çok rahatlattiniz-Sunshine yine geldin Engin bilgilerinle canım benim
Evet Kağan Kocatepe de aynı senin söylediklerini içeren bir video yayımlamış onu izledim, doktoruma da mesaj attım dönüş bekliyorum.
Dinleniyorsun değil mi bol bol?
Son 15 gün
K KIR PAPATYASII canım bana verilen usg kağıdında artı eksi 60 gram yazıyor, yanılma payı da olabilir o nedenle.
Bebeğin haftası ile uyumluysa çok takılma kilosuna boyuna, bir haftada bile o kadar büyüyorlar ki.
Benim 3 hafta evvelki kilosunun neredeyse 2 katına çıkmış mesela.
Bir de düşünsene gebeliğin yarışına kadar 300-500 gram oluyorlar sonra 3-3,5 kilo doğuyorlar. Son zamanlardaki kilo alımları daha önemli yani.
Ah analık komple endişe vesveselik sanırım baksana. Elimizde değil ama bilincinde olalım sakin kalalımCanım çok teşekkür ederim içimi rahatlattin gerçekten doğru söylüyorsun inşallah sağlıklı sıhhatli olsunlar da zamanla büyürler benim doktorum da dedi ben ailemin yanındayım başka doktora geldim zamanla yukarı çıkar sıkıntın yoksa yarım saat bir saat yürüyüş yap yavaş yavaş dedi insan işte sanırım vesvese yapıyor .
Doğum konusunda endişe ediyorsan, Yine gebe okulundaki ebe nin dediğine göre 1,50 nin altında olanlara normal doğum önermiyoruz, direkt sezaryene alıyoruz dedi. O kadar kendini sıkma. Benim boyum da 1,57 hamile kalmadan önce 52 kiloydum 56 olmuşum. Zaten istemsizce alıyor insan vücut ödem tutuyor, ee dün doktor muayenem vardı bebek sırf 330 grammış şuanda, e bunun plesantası, amniyon sıvısı vs. Merak etme canım benim doğumda bir çoğu gider, bebeklerimiz emsin yeter ki asıl kilo öyle gidiyormuş, birazcık da dikkat edersek doğumdan sonra hepsi gider inşallahValla benim boyum kısa normal birine 46 48 kilolar çok az ama ben zaten 158im çok alırsam doğum zorlaşır diye korkuyorum çünkü kısalarda doktorlarda biraz ürküyo heralde nasıl dogurcak acaba diye
Bide benim kilo takıntm var hep 45 48 arası gittim geldim 50 bile çok geliyor doğumdan sonra yerleşmez inşallah hem kısa hem şişman olmak istemiyorum
Demekki biz zayıflar daha çabuk kilo alıyoruz arkadaşım kiloluydu 11 kiloyla kapattı ama ben 15e sukredicem
Çok teşekkür ederim cnaim insan işte kafasına takılıyor bneim hala biraz mide bulantilarim oluyor ondan dolayı çok yiyip icemedim bundan sonra daha sağlıklı beslenecegimAh analık komple endişe vesveselik sanırım baksana. Elimizde değil ama bilincinde olalım sakin kalalım
Bebiş de büyür sen moralini bozma.
Diloşum merak etme sende bebişinde iyidir inşallah stres yapma, muayenelerin arası 1 aya çıkınca insan ister istemez endişe ediyor. Aynı hisler bende de vardı dün kontrole gittim çok şükür o kadar büyümüş ki artık onlara bebiş yada minnoş demek ayıp olurİyi akşamlar kızlar nasılsınız? Bebisleri görenler hayirli olsun diyelim inşallah hep güzel ayrılırız muayenelerden.
Benim daha çok ilk defa bu kadar bekliyorum, 21+4te gidicem detaylı için
Kıpırdanmalara gelirsek gece ayaklarımı uzatıp sırt üstü yatınca bi kaç kere icerden iktiriyor gibi oldu aslında belirgindi de ama ben yine de tam emin olamıyorum nedense. Onun dışında ufak pıt pıt oluyor bazen. Pazartesi günü tetanoz aşısı var kalbini dinlerler mi acaba? Hala bisey tam farkedemedigim için endişeleniyorum da.
Hala kilo almamışım +1 buçuk kilo ile devam ediyorum. Kilo fazla olduğu için bu benim için tabi iyi oluyor suanlik. Sizler de nasıl gidiyor kızlar inşallah herkes iyidir bende böyle durumlar
@Birbasak bu aralar seni göremiyorum nerelerdesin?
Aile hekimiyle konuştum az evvel.Tetanoz güncellemesiyle geldim kızlar.
Doktorum tetanozu 2 doz yaptırmamı öneriyordu. 20. Haftada sağlık ocağındaki difteri-tetanoz aşısını yaptırmamı söyledi. ardından da 27. Haftada Boostrix 0.5 ml olan difteri boğmaca tetanoz aşısını yaptırmamı önerdi.
Aşı olduğu için ısrarcı olmuyoruz dedi.
Aşıyı bulamadığımı İstanbul’da ecza depolarında olmadığını söyledim. Muadili yokmuş anladığım kadarıyla.
Hastanelere sormamı Koç hastanesinde yapıldığını söyledi. Şimdi bir de Koç hastanesine ulaşıp aşıyı öğrenmeye çalışacağım. Tabi önce muayene olup öyle yaptırmak gerekecek bu da biraz maliyetli olacak ama bulamazsak yapacak bir şey yok.
Hemen not aldım bunları canım. Ben 20.haftada il dışına çıkacağım o nedenle 19.haftada aşı olmalıyım bakalım aile hekimi ne diyecek. Kadın doğum doktorum 18den sonra vurulabilir dedi. İl dışından geldikten sonra da 27.hafta için senin dediğin aşıyı eczanelere sormaya başlayacağım.Tetanoz güncellemesiyle geldim kızlar.
Doktorum tetanozu 2 doz yaptırmamı öneriyordu. 20. Haftada sağlık ocağındaki difteri-tetanoz aşısını yaptırmamı söyledi. ardından da 27. Haftada Boostrix 0.5 ml olan difteri boğmaca tetanoz aşısını yaptırmamı önerdi.
Aşı olduğu için ısrarcı olmuyoruz dedi.
Aşıyı bulamadığımı İstanbul’da ecza depolarında olmadığını söyledim. Muadili yokmuş anladığım kadarıyla.
Hastanelere sormamı Koç hastanesinde yapıldığını söyledi. Şimdi bir de Koç hastanesine ulaşıp aşıyı öğrenmeye çalışacağım. Tabi önce muayene olup öyle yaptırmak gerekecek bu da biraz maliyetli olacak ama bulamazsak yapacak bir şey yok.
BenKızlar benim doktorum tetanoz aşısına gerek yok dedi ama şimdi sizler yaptırınca aklım karıştı...Başka yaptırmayacak olan var mı?
Ay inşallah benim bi tereddütüm kısayım diye işte ama inşallah kolay doğururuz bu isler hiiç belli olmuyor son ana kadar çünküDoğum konusunda endişe ediyorsan, Yine gebe okulundaki ebe nin dediğine göre 1,50 nin altında olanlara normal doğum önermiyoruz, direkt sezaryene alıyoruz dedi. O kadar kendini sıkma. Benim boyum da 1,57 hamile kalmadan önce 52 kiloydum 56 olmuşum. Zaten istemsizce alıyor insan vücut ödem tutuyor, ee dün doktor muayenem vardı bebek sırf 330 grammış şuanda, e bunun plesantası, amniyon sıvısı vs. Merak etme canım benim doğumda bir çoğu gider, bebeklerimiz emsin yeter ki asıl kilo öyle gidiyormuş, birazcık da dikkat edersek doğumdan sonra hepsi gider inşallah
21 de de vurulabilir sanırım çok problem olmaz bence sor bi aile hekimine.Hemen not aldım bunları canım. Ben 20.haftada il dışına çıkacağım o nedenle 19.haftada aşı olmalıyım bakalım aile hekimi ne diyecek. Kadın doğum doktorum 18den sonra vurulabilir dedi. İl dışından geldikten sonra da 27.hafta için senin dediğin aşıyı eczanelere sormaya başlayacağım.
İnşallah güzel haberlerle geleceksinkızlar merhaba bayramdan önceki hafta doktorum bağırsakta ekojenite ve kafa seklinde hafif bir sıkıntı olduğunu söyledi yarın detaylı ultrasona giricem çok stresliyim bana dua edin inşallah bebeğim sağlıklıdır.
Ayy bizi fotoğrafa boğ olur muDoktordan çıktım kızlarr gösterdii zarfa koydu doktorumuz organizyona teslim ettik balon için pastayı sipariş ettik eve geçiyoruz süslenmeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?