2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Solante pigmentayı yıllarca kullandım çok memnundum onun için solenta pregna aldım. Hamilelerin bildiğim kadarıyla fiziksel filtreli güneş kremi kullanması gerekiyor. Kimyasal filtreli güneş kremlerinde olan bazı içerikler cilt tarafından emiliyormuş ve tavsiye edilmiyor. O şekilde de araştırabilirsiniz :) Solentanın diğer güneş kremleri ile pregnası farklı, dokusu da farklı. Fiziksel filtreli olan kremler yüzü beyazlatıyor.

Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Salicylate, oxybenzone(benzophenone-3), Sulisobenzone(benzophenone-4) Bu içerikler kimyasal filtrelilerde var. Kullandığınız güneş kreminin içerik listesinde olmasa iyi olur.

Titanyum dioksit (titanium dioxide) ve çinko oksit (zinc oxide) Bu içerikler de fiziksel filtrelilerde var. Hamileler için uygun içerikler. Ama maalesef yüzü bir miktar beyazlatıyor.

Teşekkür ederiz

Canım çok teşekkür ederim içimi rahatlattin gerçekten doğru söylüyorsun inşallah sağlıklı sıhhatli olsunlar da zamanla büyürler benim doktorum da dedi ben ailemin yanındayım başka doktora geldim zamanla yukarı çıkar sıkıntın yoksa yarım saat bir saat yürüyüş yap yavaş yavaş dedi insan işte sanırım vesvese yapıyor .

Tetanoz güncellemesiyle geldim kızlar.

Doktorum tetanozu 2 doz yaptırmamı öneriyordu. 20. Haftada sağlık ocağındaki difteri-tetanoz aşısını yaptırmamı söyledi. ardından da 27. Haftada Boostrix 0.5 ml olan difteri boğmaca tetanoz aşısını yaptırmamı önerdi.

Aşı olduğu için ısrarcı olmuyoruz dedi.
Aşıyı bulamadığımı İstanbul’da ecza depolarında olmadığını söyledim. Muadili yokmuş anladığım kadarıyla.
Hastanelere sormamı Koç hastanesinde yapıldığını söyledi. Şimdi bir de Koç hastanesine ulaşıp aşıyı öğrenmeye çalışacağım. Tabi önce muayene olup öyle yaptırmak gerekecek bu da biraz maliyetli olacak ama bulamazsak yapacak bir şey yok.

Evet canım çok şükür haftası ile uyumlu çıktı çok doğru soyluyorsun son haftaları daha önemli iyi ki yazmışım içimi çok rahatlattiniz

Ah analık komple endişe vesveselik sanırım baksana. Elimizde değil ama bilincinde olalım sakin kalalım
Bebiş de büyür sen moralini bozma.

Doğum konusunda endişe ediyorsan, Yine gebe okulundaki ebe nin dediğine göre 1,50 nin altında olanlara normal doğum önermiyoruz, direkt sezaryene alıyoruz dedi. O kadar kendini sıkma. Benim boyum da 1,57 hamile kalmadan önce 52 kiloydum 56 olmuşum. Zaten istemsizce alıyor insan vücut ödem tutuyor, ee dün doktor muayenem vardı bebek sırf 330 grammış şuanda, e bunun plesantası, amniyon sıvısı vs. Merak etme canım benim doğumda bir çoğu gider, bebeklerimiz emsin yeter ki asıl kilo öyle gidiyormuş, birazcık da dikkat edersek doğumdan sonra hepsi gider inşallah

Ah analık komple endişe vesveselik sanırım baksana. Elimizde değil ama bilincinde olalım sakin kalalım
Bebiş de büyür sen moralini bozma.
Çok teşekkür ederim cnaim insan işte kafasına takılıyor bneim hala biraz mide bulantilarim oluyor ondan dolayı çok yiyip icemedim bundan sonra daha sağlıklı beslenecegim

Diloşum merak etme sende bebişinde iyidir inşallah stres yapma, muayenelerin arası 1 aya çıkınca insan ister istemez endişe ediyor. Aynı hisler bende de vardı dün kontrole gittim çok şükür o kadar büyümüş ki artık onlara bebiş yada minnoş demek ayıp olur Detaylıda bol bol özlem giderirsiniz benim detaylıda 21+1 de inşallah 25 Mayıs ta. Sen içini ferah tut bebişlerimizi kollarımıza almamıza hergeçen gün daha da yaklaşıyoruz Allahın izniyle

Aile hekimiyle konuştum az evvel.
24. hafta ve 28. haftalarda tetanos aşısını uyguluyoruz dedi soysalım.

Hemen not aldım bunları canım. Ben 20.haftada il dışına çıkacağım o nedenle 19.haftada aşı olmalıyım bakalım aile hekimi ne diyecek. Kadın doğum doktorum 18den sonra vurulabilir dedi. İl dışından geldikten sonra da 27.hafta için senin dediğin aşıyı eczanelere sormaya başlayacağım.

kızlar merhaba bayramdan önceki hafta doktorum bağırsakta ekojenite ve kafa seklinde hafif bir sıkıntı olduğunu söyledi yarın detaylı ultrasona giricem çok stresliyim bana dua edin inşallah bebeğim sağlıklıdır.

merhaba kızlar, birkaç gün önce bez muhabbetini okudum ben de zamlardan dolayı yavaş yavaş bez-ıslak mendil almayı düşünüyorum. ıslka mendil olarak babyr turco fiyat olarak biraz daha uygun ama nasıldır araştıran bilen var mı

Ay inşallah benim bi tereddütüm kısayım diye işte ama inşallah kolay doğururuz bu isler hiiç belli olmuyor son ana kadar çünkü

21 de de vurulabilir sanırım çok problem olmaz bence sor bi aile hekimine.
Eczane eczane dolaşmaya hiç uğraşma sakın.
internetten eczaneleri listele iletişim numaralarından direkt soruştur canım.

İnşallah güzel haberlerle geleceksin
Doktordan çıktım kızlarr gösterdii zarfa koydu doktorumuz organizyona teslim ettik balon için pastayı sipariş ettik eve geçiyoruz süslenmeye
Ayy bizi fotoğrafa boğ olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…