2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Hakkınızda hayırlısı olsun minnoşum, bir an önce belli olsun bu belirsizlik yer bitirir.

Tiksinme ve koku hassasiyeti başından beri var ve hiç azalmadı, dışarı çıkarsam eve kendimi zor atıyorum.

Bulantı her an var, hiç geçmiyor yani hep tatsız tuzsuz geçiyor günler. Asıl artan kusma oldu. İlaç bastırıyordu artık bastıramıyor, sürekli kusuyorum.

Kabullendim valla bebeğim, geçerse ne âlâ. Geçmezse de… Doğuma ne kaldı şunun şurasında.

Kızlar siz bebek bezi konuşurken ben boş boş bakıyorum ekrana büyük ihtimal doğumdan önce almayacağım şu sıralar taşınma masrafı vs. Var eksiklerde var o yüzden birazı mümkünse doğumdan sonraya kalsin Bebek arabası ve büyüyen beşiği almistim biliyorsunuz, diğer aklıma gelenlerden bi liste yaptım eksiklerden, aklınıza gelen bisey varsa yardımcı olur musunuz? Eksik olan bisey vs. Daha anne için eksiklerde var tabi
EKSİKLER- BEBEK

[ ] Çanta
[ ] Anne yanı beşik (uygun yollu bisey alicam 6 ay icin)
[ ] Hastane çıkışı
[ ] Biberon
[ ] Emzik
[ ] Bebek telsizi
[ ] Kalın battaniye
[ ] Bornoz-havlu seti
[ ] Küvet seti
[ ] Bakım seti ( şampuan, pişik kremi vs.)
[ ] Bakım seti 2 ( tırnak, tarak seti)
[ ] Çorap (külotlu, tek)
[ ] Ağız mendili
[ ] Şapka
[ ] Yelek, ceket (ihtiyaca göre)
[ ] Mama sandalyesi (sonraya kalabilir)
[ ] Deterjanlar ve biberon temizleyici
[ ] Alt açma tek kullanımlık
Pamuk, kulak çubuğu vs

Valla yavrum görünüşe göre senin halin benden duman. Ben o kadar değilim tamam ilk 3 ay hiç bisey yoktu ama genelde tiksinmeye bağlı oluyor benim. Mide problemi mi yaşıyorsun acaba diye geçti aklımdan. Çünkü bebek yukarı çıktıkça reflü şikayetleri de artıyor, sadece yanma değil kusma olarakta kendini gösterir acaba bunun için mi bi sorsan doktora ya da mide koruyucu kullansan iyi gelir mi acaba?

Alt açma bezi aldınız mı? Birbasak

O halde 1 numaradan 140 lı almak daha mantıklı
Bence de eksik kalırsa ufak paket alınır da fazla geleni ya birine vercen ya da satmaya uğraşacaksın.
Ben daha önce yazmıştım
2 numaradan da 120 Li aldım 60 daha almayı düşünüyorum
3 numara 288 adet aldım
Duruma göre 3 e ekleme yapacağım. Şimdiden de yapabilirim çocuğumun çok iri olacağını sanmıyorum çünkü
4 ten de 400 filan alabilirim en çok o gidiyor diye biliyorum.
Ama ben çocuğu tuvalete tutmayı da düşünüyorum belki 4 ten o kadar açılmam

2 tane yıkanabilir alt açma aldım. Evde kullanmalık.
Ama tek kullanımlık Alt açma bezi de şoktu sanırım 2 ya da 3 paket aldım şimdilik. genelde dışarda kullanacağım ve ilk zamanlar evde en alta kazalara karşı serebilirim

Bilmiyorum minnoşum ama hiç mide problemi gibi gelmiyor bana ya, yine de dahiliye doktoruma soracağım bunu. Diğer doktorum her şeye normal diyor biliyorsun.

Ya ben alerji olursa diye tereddütteyim her marka her bebeğe iyi gelmiyormuş

Ben yurt disinda dogup buyudugum icin bilmiyorum tetanoz niye vuruluyor hamilelikte?
Daha acik sorayim bizim burada asi olarak bir yas var bir kez vuruyorlar kucukken sonra tekrar etmek zorumlulugu yok surekli goruyorum 20ci haftada tetanoz asisi vuruluyormus diye neden acaba?

Bende bu ara bulantıda zirveyim ya kaç aydır hiç böyle olmamıştım derslerden koşarak çıkıyorum herşey kokuyor tuvalet özellikle dayanamıyorum omega 3 ve demir kullanıyorum onlar mı yapıyor acaba ? Bir sor bakalım diloşum doktor ne diyecek sana ?

Tek zaten prima premium care öle problemi yok yani pişik oldu diyen yok pahalılığın sebebi belli
Bende hep premium care duydum canım memnun olmayan yok okulda bir arkadaşım var ekonomiden dolayı sleepy e geçtim ama prima rahatlığı yok dedi

Banada 20. Hafta dediler sağlık ocağından ama ekstra diğerinden bahsetmedi -Sunshine merak ettim bizi de bilgilendirirsin canım

Hepimizin bulantilari mi arttı
Bazen vitaminleri almayı unuttuğum oldu o zamanda bulantilarim olmuştu. Tabi başkasında bu da etki edebilir ama ben mesela bi yandan reflü şikayetleri de yaşıyorum artık hangisi yapıyor anlamadım ama muhakkak sorucam doktora

Bende hep premium care duydum canım memnun olmayan yok okulda bir arkadaşım var ekonomiden dolayı sleepy e geçtim ama prima rahatlığı yok dedi
Evet cnm eşimde şimdiden alalım eylül bu gidişle fena olcak diyor benimde kafama yattı sleppy sensetive 2160 yaprak stok yapıcam ıslak mendil birde şunu alalım dedi

Eklentiler

• 4C2030F0-C9CA-4AE1-A73B-FD8720E01A2C.webp
    30,3 KB · Görüntüleme: 56

Aslinda temel sebep çocuğun doğum sırasında steril olmayan bir alet yüzünden tetanoz kapma ihtimali. Bunu önlemek için yapılıyormuş. Hastanede tabiki her şey steril ama hastaneye yetişemeyenler de var malum her şey bizim için.
Burada da 15 yaşından sonra bir sebepten dolayı tetanoz aşısı olunduysa gebelik döneminde gerek yokmuş. Ama 15 ten öncekiler sayılmıyormuş. Sağlık ocağındaki hemşire öyle söyledi

Kizlar gunaydin, belki daha once basina gelen olmustur burada konusulmustur ama bulamadim benim 2 gundur burnumda ve bogazimda hafif bir yanma vardi, dun doktoruma pastil kullanabilir miyim diye sordum izin verdi ama suda eriyen c vitaminine izin vermedi, dun aksamda pastil alip ihlamur falan icip yattim ama bu sabah bogazim sis uyandim, bademciklerim aciyor. Yine ihlamur ictim ve pastil aldim. Bunun haricinde halsizlik, oksuruk, agri vs cok sukur simdilik yok ama daha once basina gelen, gebelikte guvenli bitkisel takviye yapan vs varsa paylasabilirseniz cok sevinirim

Evet cnm eşimde şimdiden alalım eylül bu gidişle fena olcak diyor benimde kafama yattı sleppy sensetive 2160 yaprak stok yapıcam ıslak mendil birde şunu alalım dedi
Ben almıştım, bir kere bile kullanmadım, eğer puset varsa inanın hiç gerek yok hiç, aldığım en gereksiz ürün listesinde 1 numara kendisi, puset yoksa da onda taşıyacağınıza kucağınızda taşırsınız daha kolay, tabi yine sizin kararınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…