2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .

Bana 1 ay sonra 2. Doz vururuz dedi. Yanlış mı duydum ki acaba. Sorarım ilk dozu olduğumda artık

Ya sana diyorum aslında ama aynı stres bende de var.
Allah inşallah gönül rahatlığıyla bunu da geçirmeyi nasip etsin.
Türkler maalesef fazla evhamlı çocuk konusunda, inşallah onlardan olmayız umarım minnoşlar da anlayışlı bebekler olurlar.

Kızlar çatlak kremi lierac aldım ben birde bio oil çatlak yağı aldım. Lierac çok övülüyordu fakat ben bio oili daha çok beğendim. lierac nemlendirmiyor gibi hissediyorum. Başka önerisi olan var mı?
cnm burdaki arkadaşlar bana hindistan cevizi yağını çok önermişlerdi. Gerçekten de çok güzel nemlendiriyor. Çok memnunum. Lierac da alsam mı diye düşünüyorum açıkçası. Çatlak olmadan ürün kullanmak en önemlisi olduktan sonra uğraşmaktansa

Bana 1 ay sonra 2. Doz vururuz dedi. Yanlış mı duydum ki acaba. Sorarım ilk dozu olduğumda artık
2. doz için min. 4 hafta bekletiliyor diye biliyorum. yanlış duymamışsındır. :)
gebelik şekeri de aslında bu haftalarda bile bakılabiliyor onun illa şu hafta diye bi kavramı yok galiba. eylül analarında da şekeri yüksek çıktığı için erken haftada baktıran olmuştu çünkü.
inşallah canım.
umarım çocuklarımız uyumlu, biz de sakin analar oluruz

bayadır durum güncellemesi yapmıyordum.

ayak ve bacak uyuşmaları başladı
2. trimester ın enerjisi geldi ama ben aylardır yatmaktan çok hamlamışım, çok ağrılarım oluyor
arada alt karında hafif adet sancısı gibi sancılar dewamke
gece tuvalet seanslarının daha sancılı ve sık aralıklı olması da check
istisnasız her gece yaşanan mide yanmaları da hoşgeldi
bebişin özellikle sese, müziğe tepki vermeye başlaması
gün içinde ara ara yaşanan çarpıntılar, nefes darlanmaları, sık acıkmalar
ve günlük ara öğün eksikliğinde şeker düşmeleri çok sıklaştı şeker konusuna dikkat

Benim 16sı gibi Hayırlı haberlerle dönelim
İnşallah şunu da atlatalım 34ü beklemesi kalsın okul kapanmadan gidiyosun yani gerçi sen devam edecektin temmuza kadar sonra rahat edeceğiz inşallah
ohhhh sefan olsun çiçeğim hoş geldin

Ben de yarın sanıyordum. meğer yarın ayın 1 iymiş
perşembe günü 2 haziranda benim detaylı da 21+5 olcezzz inş :))
Şimdiden diyeyim bu haftada da uzaylıya benziyolar çok bir şey beklemeyelim Allahım mutlu ayrılmayı nasip eylesin
fetal dna her hafta yapılıyor mu ?
Sanırım 10.haftada başlıyordu ben 22de yaptırdım hala yaptırılıyordu
Son aylar nefes alamayacağız şimdiden burun bantıyla uyuyorum sonra sıcaklar hafifleyince de kavuşmalar başlar patır patır artık

Şimdiden diyeyim bu haftada da uzaylıya benziyolar çok bir şey beklemeyelim Allahım mutlu ayrılmayı nasip eylesin
amin canım hepimize :)

ya ben 19+ da renkli bi görüntü almıştım kendi doktorumdan. burada da paylaşmıştım hatta.
çok çok belirgindi yüzü gözü eli bacağı.
belki bebeğin pozisyonu belki cihaz kaynaklı olabilir görüntü netliği konuları.
şimdi gideceğim doktorun cihazı da iyiyse güzel bi vesikalık alma niyetim var inşallah

Bütün sıkıntılı haller bir yana, bebeğin sese ve müziğe tepki vermesi bir yana :)
Ay maşalah kuzu

Bütün sıkıntılı haller bir yana, bebeğin sese ve müziğe tepki vermesi bir yana :)
Ay maşalah kuzu
tiz sesli müziklerde gıppır gıppırrr :) maşallah ya. ben de kısa süreliğine evden çalışıyorum bi kaç gündür, o yüzden müzik sürekli açık. bildiğin bazı şarkılara çok tepki veriyo sürekli loopa aldım onları

Zaten doğacağı hallerine benziyorlar baya sadece son ay kilo alacaklarından tombik yanak çıkıyorlar eheh burun yapısı çene değişmiyo mesela
Ay bazen reels izliyorum bi anda ses çıkınca irkilip vurmaları :)

Onun dışında karnım da biraz aşağıda hala yukarı çıkmadı pek

aa bak onu yazmamışım yukarıda.
benim 2-3 gündür sanki karnım bi anda yukarı toplandı. çıkar senin de, göbek deliği seviyesini yeni yeni aşıyolar minnoşlar :)

evet şimdilerde hiç yanak yok sanki çok cılız bi yüzü var :) bak bunları konuşunca heyecanlanıyorum işte
şimdilerde ne zaman dışardan eli ayağı gözükecek diye bekliyoruz artık eşimi bundan aşağısı kesmiyormuş artık

Benim 17:30

Kızlar şeker yüklemesi ile alakalı olarak;

Tam o aşamalardayım ben ve doktorum da yükleme yapalım demişti ama biraz araştırınca evde ölçümle belki gerek kalmayabileceğim öğrendim.

Sağlık ocağında açlık tokluk şekerinize baktırın, daha sonra bir şeker ölçüm cihazı edinin ve 3 öğün açlık tokluk çekerinizi o cihaz ile ölçün. Belki damardan alınan kan ölçümü gibi doğru değil ama bir fikir veriyor. Benim değerlerim biraz düşük çıkıyordu mesele hipoglisemi den şüphelendim. Doktoruma da sağlık ocağında yaptırdığım tahlil sonuçlarımı atıp evde takip ettiğimi söyledim.

Eğer evde takip yapıyorsan yüklemeye gerek yok dedi.

Bilginiz olsun, doktorunuzla bu takip meselesini bir konuşun isterseniz. Ben perşembe günkü randevumda daha da netleştireceğim yüzyüze konuşup.

Gittiğimde sorarım canım doktora bende zaten insülin direnci+pko var erkenden baktırmakta fayda var bana

Bende doktora gittiğimde bilgi alayım bu konuda. tetenoz için gittiğimde de sağlık ocağına kan verecem bakalım şeker ne durumda ona göre bir yol çizeriz

Amiin amiin yaz her zaman güzel ve hızlı geçmiştir inşallah bu senede öyle geçer ve yazın sonunda bebeklerimize kavuşuruz vaktiyle

oy benim o saate bitmiş olur inş :)
benim cihazın da test çubukları bitti edinip düzenli ölçmeye başlasam iyi olacak.
perşembe günü güzel haberlerini bekliyoruz inşallah
Gittiğimde sorarım canım doktora bende zaten insülin direnci+pko var erkenden baktırmakta fayda var bana
aman kuzum aksatma o zaman kesinlikle. 1 tansiyon 2 şeker çok önemli.
gerçi insülin direnci olmayan çok az kişiyiz.
her insülin direnci varlığında gebelik şekeri çıkmıyormuş ama inşallah sende de çıkmaz

benim en merak ettiğim konulardan biri şeker yüklemesi aç mı tok mu yaptırılıyor. kimilerine doktorları gece 12 den sonra su bile içmeden yapın demiş hiç hoşlanmadım :))

Aslında bu durum bana şeker yüklemesinden çok daha mantıklı geldi malum uzun açlıklara dayanamadığımdan dolayı. Peki evde nasıl yapıyorsunuz bu işlemi, her sabah kalkınca ilaç bile almadan öncelik şeker ölçümü mü oluyor ve kahvaltı vs sonrası nasıl acaba?

Evet öyle internette araştırdım kendi diyetisyenimle de konuştum herkeste çıkmıyor gebelik şekeri ama gebelik şekeri olmaya yakın bir aday oluyorsunuz diye. Gerçi dikkat etmeye çok çalışıyorum yemek konusunda başta hiç kontrolsüz gittim birde yattogım için süreki ee zaten vücutta dünden hazır kilo almaya 6 kilo aldım 13. Haftya kadar 4 kilosunu verdim çok şükür doktorum 22. Haftaya kadar verebileceğin kadar devam et sonrasını konusuruz dedi

maşallah canım özellikle bu dönemde dikkat edebilmen çok güzel.
benim iştahımda anlamsız bi artış oldu. bir de mide yanmaları arttı sürekli ağzıma bi şeyler atma isteği geliyor. :)))
ben de karbonhidratı çok azaltacağım inşallah.

Son aylar nefes alamayacağız şimdiden burun bantıyla uyuyorum sonra sıcaklar hafifleyince de kavuşmalar başlar patır patır artık
Ben eve vantilatör aldıracağım sanırım, yazın fena geçeceğe benziyor zor dururuz biz sıcaklarda bu şekilde.
Çalışmaya başladın mııııı :) Çok sevindim canım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…