kuzu ben de ilk dozdan 8 hafta sonra yaklaşık 28. haftada 2. doz tetanoz u olacağım.
gebelik şekerine de 24-25 gibi filan bakılıyor sanıyordum henüz doktorumla bu konuda hiç konuşmadım bakalım ne olacak :)
yaa saat kaçta senin ? :)
benimki 11 de ama tabi doktorun önceki hastalarla işi uzarsa sarkabilir saati :)
Ya sana diyorum aslında ama aynı stres bende de var.heyecan var yok gibi daha cok stresliyim sanki ya.
inşallah her şey yolundadır :)
bi de bebiş yan duruyor hep. bi kaç gündür canımı çok acıtıyor. doğana kadar yan durmaya devam ederse yandım :)
daha yarım kilo var yok bu bebiş şimdiden bu kadar can yakması ilginç :)
geçen eylül sonunda antalyada tatildeydik.
otelde sadece 3 tane çocuklu türk aile vardı. 4 gün boyunca inceledik zaten uzaktan tahmin etmek hiç zor değildi.
biz genel olarak nerde yanlış yapıyoruz bilmiyorum.
istisnasız tüm rus cocukları inanılmaz uslu ve bireysel takılabilen, yerlerde yuvarlanmadan ve ağlamadan derdini anlatan çocuklardı.
ağlayarak yerde yuvarlanan görünce bu kesin türk diyorduk şaşmıyordu
SÜT YOĞURT AYRAN
cnm burdaki arkadaşlar bana hindistan cevizi yağını çok önermişlerdi. Gerçekten de çok güzel nemlendiriyor. Çok memnunum. Lierac da alsam mı diye düşünüyorum açıkçası. Çatlak olmadan ürün kullanmak en önemlisi olduktan sonra uğraşmaktansaKızlar çatlak kremi lierac aldım ben birde bio oil çatlak yağı aldım. Lierac çok övülüyordu fakat ben bio oili daha çok beğendim. lierac nemlendirmiyor gibi hissediyorum. Başka önerisi olan var mı?
2. doz için min. 4 hafta bekletiliyor diye biliyorum. yanlış duymamışsındır. :)Bana 1 ay sonra 2. Doz vururuz dedi. Yanlış mı duydum ki acaba. Sorarım ilk dozu olduğumda artık
inşallah canım.Ya sana diyorum aslında ama aynı stres bende de var.
Allah inşallah gönül rahatlığıyla bunu da geçirmeyi nasip etsin.
Türkler maalesef fazla evhamlı çocuk konusunda, inşallah onlardan olmayız umarım minnoşlar da anlayışlı bebekler olurlar.
İnşallah şunu da atlatalım 34ü beklemesi kalsınBenim 16sı gibiHayırlı haberlerle dönelim
Şimdiden diyeyim bu haftada da uzaylıya benziyolar çok bir şey beklemeyelimohhhh sefan olsun çiçeğim hoş geldin
Ben de yarın sanıyordum. meğer yarın ayın 1 iymiş
perşembe günü 2 haziranda benim detaylı da21+5 olcezzz inş :))
Sanırım 10.haftada başlıyordu ben 22de yaptırdım hala yaptırılıyordufetal dna her hafta yapılıyor mu ?
Son aylar nefes alamayacağız şimdiden burun bantıyla uyuyorum sonra sıcaklar hafifleyince de kavuşmalar başlar patır patır artıkKızlaar Allah yardımcımız olsun Ankarada fena sıcak bir kaç gündür resmeen sıcaktan bayılıyorum. Temmuzu var ağustosu var bu işin Rabbim yardımcımız olsun inşallah içimize içimize ferahlık hisleri versiin
amin canım hepimize :)Şimdiden diyeyim bu haftada da uzaylıya benziyolar çok bir şey beklemeyelimAllahım mutlu ayrılmayı nasip eylesin
Bütün sıkıntılı haller bir yana, bebeğin sese ve müziğe tepki vermesi bir yana :)bayadır durum güncellemesi yapmıyordum.
ayak ve bacak uyuşmaları başladı
2. trimester ın enerjisi geldi ama ben aylardır yatmaktan çok hamlamışım, çok ağrılarım oluyor
arada alt karında hafif adet sancısı gibi sancılar dewamke
gece tuvalet seanslarının daha sancılı ve sık aralıklı olması da check
istisnasız her gece yaşanan mide yanmaları da hoşgeldi
bebişin özellikle sese, müziğe tepki vermeye başlaması
gün içinde ara ara yaşanan çarpıntılar, nefes darlanmaları, sık acıkmalar
ve günlük ara öğün eksikliğinde şeker düşmeleri çok sıklaştı şeker konusuna dikkat
tiz sesli müziklerde gıppır gıppırrr :) maşallah ya. ben de kısa süreliğine evden çalışıyorum bi kaç gündür, o yüzden müzik sürekli açık. bildiğin bazı şarkılara çok tepki veriyo sürekli loopa aldım onlarıBütün sıkıntılı haller bir yana, bebeğin sese ve müziğe tepki vermesi bir yana :)
Ay maşalah kuzu
Zaten doğacağı hallerine benziyorlar baya sadece son ay kilo alacaklarından tombik yanak çıkıyorlar eheh burun yapısı çene değişmiyo meselaamin canım hepimize :)
ya ben 19+ da renkli bi görüntü almıştım kendi doktorumdan. burada da paylaşmıştım hatta.
çok çok belirgindi yüzü gözü eli bacağı.
belki bebeğin pozisyonu belki cihaz kaynaklı olabilir görüntü netliği konuları.
şimdi gideceğim doktorun cihazı da iyiyse güzel bi vesikalık alma niyetim var inşallah
aa bak onu yazmamışım yukarıda.Zaten doğacağı hallerine benziyorlar baya sadece son ay kilo alacaklarından tombik yanak çıkıyorlar eheh burun yapısı çene değişmiyo mesela
Ay bazen reels izliyorum bi anda ses çıkınca irkilip vurmaları :)
Onun dışında karnım da biraz aşağıda hala yukarı çıkmadı pek
Benim 17:30kuzu ben de ilk dozdan 8 hafta sonra yaklaşık 28. haftada 2. doz tetanoz u olacağım.
gebelik şekerine de 24-25 gibi filan bakılıyor sanıyordum henüz doktorumla bu konuda hiç konuşmadım bakalım ne olacak :)
yaa saat kaçta senin ? :)
benimki 11 de ama tabi doktorun önceki hastalarla işi uzarsa sarkabilir saati :)
2. doz için min. 4 hafta bekletiliyor diye biliyorum. yanlış duymamışsındır. :)
gebelik şekeri de aslında bu haftalarda bile bakılabiliyor onun illa şu hafta diye bi kavramı yok galiba. eylül analarında da şekeri yüksek çıktığı için erken haftada baktıran olmuştu çünkü.
inşallah canım.
umarım çocuklarımız uyumlu, biz de sakin analar oluruz
Benim 17:30
Kızlar şeker yüklemesi ile alakalı olarak;
Tam o aşamalardayım ben ve doktorum da yükleme yapalım demişti ama biraz araştırınca evde ölçümle belki gerek kalmayabileceğim öğrendim.
Sağlık ocağında açlık tokluk şekerinize baktırın, daha sonra bir şeker ölçüm cihazı edinin ve 3 öğün açlık tokluk çekerinizi o cihaz ile ölçün. Belki damardan alınan kan ölçümü gibi doğru değil ama bir fikir veriyor. Benim değerlerim biraz düşük çıkıyordu mesele hipoglisemi den şüphelendim. Doktoruma da sağlık ocağında yaptırdığım tahlil sonuçlarımı atıp evde takip ettiğimi söyledim.
Eğer evde takip yapıyorsan yüklemeye gerek yok dedi.
Bilginiz olsun, doktorunuzla bu takip meselesini bir konuşun isterseniz. Ben perşembe günkü randevumda daha da netleştireceğim yüzyüze konuşup.
İnşallah şunu da atlatalım 34ü beklemesi kalsınokul kapanmadan gidiyosun yani gerçi sen devam edecektin temmuza kadar sonra rahat edeceğiz inşallah
Şimdiden diyeyim bu haftada da uzaylıya benziyolar çok bir şey beklemeyelimAllahım mutlu ayrılmayı nasip eylesin
Sanırım 10.haftada başlıyordu ben 22de yaptırdım hala yaptırılıyordu
Son aylar nefes alamayacağız şimdiden burun bantıyla uyuyorum sonra sıcaklar hafifleyince de kavuşmalar başlar patır patır artık
oy benim o saate bitmiş olur inş :)Benim 17:30
Tam o aşamalardayım ben ve doktorum da yükleme yapalım demişti ama biraz araştırınca evde ölçümle belki gerek kalmayabileceğim öğrendim.
Sağlık ocağında açlık tokluk şekerinize baktırın, daha sonra bir şeker ölçüm cihazı edinin ve 3 öğün açlık tokluk çekerinizi o cihaz ile ölçün. Belki damardan alınan kan ölçümü gibi doğru değil ama bir fikir veriyor. Benim değerlerim biraz düşük çıkıyordu mesele hipoglisemi den şüphelendim. Doktoruma da sağlık ocağında yaptırdığım tahlil sonuçlarımı atıp evde takip ettiğimi söyledim.
Bilginiz olsun, doktorunuzla bu takip meselesini bir konuşun isterseniz. Ben perşembe günkü randevumda daha da netleştireceğim yüzyüze konuşup.
aman kuzum aksatma o zaman kesinlikle. 1 tansiyon 2 şeker çok önemli.Gittiğimde sorarım canım doktora bende zaten insülin direnci+pko var erkenden baktırmakta fayda var bana
Aslında bu durum bana şeker yüklemesinden çok daha mantıklı geldi malum uzun açlıklara dayanamadığımdan dolayı. Peki evde nasıl yapıyorsunuz bu işlemi, her sabah kalkınca ilaç bile almadan öncelik şeker ölçümü mü oluyor ve kahvaltı vs sonrası nasıl acaba?Benim 17:30
oy benim o saate bitmiş olur inş :)
benim cihazın da test çubukları bitti edinip düzenli ölçmeye başlasam iyi olacak.
perşembe günü güzel haberlerini bekliyoruz inşallah
aman kuzum aksatma o zaman kesinlikle. 1 tansiyon 2 şeker çok önemli.
gerçi insülin direnci olmayan çok az kişiyiz.
her insülin direnci varlığında gebelik şekeri çıkmıyormuş ama inşallah sende de çıkmaz
benim en merak ettiğim konulardan biri şeker yüklemesi aç mı tok mu yaptırılıyor. kimilerine doktorları gece 12 den sonra su bile içmeden yapın demiş hiç hoşlanmadım :))
maşallah canım özellikle bu dönemde dikkat edebilmen çok güzel.Evet öyle internette araştırdım kendi diyetisyenimle de konuştum herkeste çıkmıyor gebelik şekeri ama gebelik şekeri olmaya yakın bir aday oluyorsunuz diye. Gerçi dikkat etmeye çok çalışıyorum yemek konusunda başta hiç kontrolsüz gittim birde yattogım için süreki ee zaten vücutta dünden hazır kilo almaya 6 kilo aldım 13. Haftya kadar 4 kilosunu verdim çok şükür doktorum 22. Haftaya kadar verebileceğin kadar devam et sonrasını konusuruz dedi
Ben eve vantilatör aldıracağım sanırım, yazın fena geçeceğe benziyor zor dururuz biz sıcaklarda bu şekilde.Son aylar nefes alamayacağız şimdiden burun bantıyla uyuyorum sonra sıcaklar hafifleyince de kavuşmalar başlar patır patır artık
Çalışmaya başladın mııııı :) Çok sevindim canım!tiz sesli müziklerde gıppır gıppırrr :) maşallah ya. ben de kısa süreliğine evden çalışıyorum bi kaç gündür, o yüzden müzik sürekli açık. bildiğin bazı şarkılara çok tepki veriyo sürekli loopa aldım onları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?