- 5 Mayıs 2021
- 3.860
- 6.068
- 88
Şaşırmadım.Benimki de herkes sever tanıdıkça nefret ediyorlar![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şaşırmadım.Benimki de herkes sever tanıdıkça nefret ediyorlar![]()
Aynen öyle işte dediklerini duysan nasıl kavga etmedin dersin belki. Çok şeyler varda Allah sabır versin ne diyelimKendi evladına değer vermeyen torununa mı değer verecek? Maksat huzur bozmak işte. Bundan besleniyor bu yaratıklar biliyorsun.
Vallahi koptum aminn:)Ayyy götüm senin kaynanada tam bir kaynana vallahi biri su kadina her hamileligin ayni olmadigini soylesin herkez onun kadar guclu olmak zorunda deil vallahi deminden beri takip ediyorum dayanamadim yazmadan kusura bakmayin benim kaynada bayagi bir cirkef kontrolcu onun dedigi olsun diye her yola bas vuruyor para goz ayyy allahim sen su kayna ve ilerideki kayna adaylarina akil fikir ihsan eyle kizlar topluca hadi AMIIIIIIIIIIIIIIN
Kafamda sezeryan fikri yavaş yavaş oturuyorMalesef demekte istemiyorum yaa sezeryan olsun zaten uyuyup uyanayim bebegime kavusayim ilkinde oldugu gibi cok stresli bi durum aslinda gunu nu biliyosun bebegin dogacagi vakiti falan insan baya stres oluyor
Yok silme acı da olsa bu da bi tecrübe :) kulağa küpe oldu. Benim de kesin sezaryen olacak. Genel anestezi istemiyorum şimdilik. Bi an önce çocuğu görmeyi istiyorum su an :)Ayyy gercektende oyle tekrar okudumda ayyy ne o oyle korku filmi gibi anlatmisim kizlar sizin basiniza gelicek diye bsy yok korkmayin kenske yazmasaydim silebiliyormuyum ki acaba![]()
Ah evet ya bu heyecanlar bile ne güzel.Bizde de var o muhabbetler biliyor musunnmama sandalyesinin yerini bile ayarlıyoruz sanki varmıs gibi diyorum seneye tam burda oturup bize şebeklikler yapacak diye
![]()
Katılıyorum benim annemin de cok zor olmuş 3 sezaryen zaten. Doğduğum gün bi fotoğraf var hastanede. Annem sapsarı ölügibi yatıyor, ben babamın kucağında abimler yanında küçücük çocuklar. Zor yani.Birincisi yok öyle kolay doğum falan canım. O zamanda bünyeye bakıyormuş anneme ekstradan sordum şimdi 3üde kolay olmamış. Hele ben 3. 5 kilo doğmuşum kendimi atacaktım camdan diye anlatırdı. O zamanın şartları işte şimdi çocuk 4 kilo olsa sezeryana alıyorlar tehlikeli diye o zaman ne kadar kontrol ediliyordu ki? 5 kiloyu normal dogurtturmuşlar düşün sence kolay olmuş mudur akşama kadar zor suni sanciyla çıkmışım. Hele en büyüğümüz daha geçmiş zaman evde doğurmak kolay mıydı doğru düzgün ebe yok falan diyor. Yine bünyeye bağlı ve o zaman tarla işi tabi yerinde duramiyorlarmis mecburen, simdide deniyor sonlarda özellikle yürüyüş vs. Kolaylaştırıyor diye.
Ve gerçekten her türlü vitamini zaten yediklerinden alıyorlardı biz napalim hormonsuz bisey yok ki
Yaa ben iki kere oldumda biliyorum ne bekliyor beni en kosunu gordum artik ben en cok bir seyden habersiz olanlara aciyorum kendimden pay bicip keske biri vaktinde banada anlatsaydi en azindan bir fikrim olurduKafamda sezeryan fikri yavaş yavaş oturuyor![]()
Benim annemde çok zor şartlarda doğum yapmış anlattıkça üzülüyorum ama kaynanama üzülmüyorum nedenseBirincisi yok öyle kolay doğum falan canım. O zamanda bünyeye bakıyormuş anneme ekstradan sordum şimdi 3üde kolay olmamış. Hele ben 3. 5 kilo doğmuşum kendimi atacaktım camdan diye anlatırdı. O zamanın şartları işte şimdi çocuk 4 kilo olsa sezeryana alıyorlar tehlikeli diye o zaman ne kadar kontrol ediliyordu ki? 5 kiloyu normal dogurtturmuşlar düşün sence kolay olmuş mudur akşama kadar zor suni sanciyla çıkmışım. Hele en büyüğümüz daha geçmiş zaman evde doğurmak kolay mıydı doğru düzgün ebe yok falan diyor. Yine bünyeye bağlı ve o zaman tarla işi tabi yerinde duramiyorlarmis mecburen, simdide deniyor sonlarda özellikle yürüyüş vs. Kolaylaştırıyor diye.
Ve gerçekten her türlü vitamini zaten yediklerinden alıyorlardı biz napalim hormonsuz bisey yok ki
Ben yaşayanları gördüm aslında o yüzden soğudum normal doğumdan. Sezeryan olanlar daha çabuk toparlandılar psikolojileri de daha normaldiYaa ben iki kere oldumda biliyorum ne bekliyor beni en kosunu gordum artik ben en cok bir seyden habersiz olanlara aciyorum kendimden pay bicip keske biri vaktinde banada anlatsaydi en azindan bir fikrim olurdu
Aynen öyle canım şimdide kolay doğuran var zor doğuranda var. Bünye bebeğin durumu vs. Hersey etkiliyor ne olacağını bilemeyiz. Ama işte mesela 5 kilo çocuğu doğurmak kabus gibi şimdi denenmez bebeğede anneye de bisey olacak diye.Yok silme acı da olsa bu da bi tecrübe :) kulağa küpe oldu. Benim de kesin sezaryen olacak. Genel anestezi istemiyorum şimdilik. Bi an önce çocuğu görmeyi istiyorum su an :)
Artık doktoru tembihlerim hocam bana bi çizik at hissetmediğimden emin olayım derim
Ah evet ya bu heyecanlar bile ne güzel.Bir de yanımızda olunca nasıl güzel olacak kim bilir
Katılıyorum benim annemin de cok zor olmuş 3 sezaryen zaten. Doğduğum gün bi fotoğraf var hastanede. Annem sapsarı ölügibi yatıyor, ben babamın kucağında abimler yanında küçücük çocuklar. Zor yani.
Ama eşimin bi halası var cok severiz anlatıyor. İki çocukta evde doğmuş. Hatta birinde evde yalnızmış eşi ebeyi almaya gitmiş ebe yetişmeden doğuruvermiş:)
Çok şükür bi sıkıntıları da olmayınca çok kolay geçmiş onun doğumu işte:) herkesinki kendine özel.
Rabbim hepimize kolay sağlıklı ve vakitli doğum nasip etsin inşallah.
Boşuna cennet annelerin ayağın altında denmiyor işte.Benim annemde çok zor şartlarda doğum yapmış anlattıkça üzülüyorum ama kaynanama üzülmüyorum nedense![]()
Piskoloji.... Ben ilk 3 ay oglumu hatir icin emzirdim desem yalan olmaz bebek cok guzel tamam mi ama benim olduguna hic inanmadim bilmiyorum nedenini ama bu 3 ay surdu sonra bicak gibi kesildi birden lohusalik piskolojisiymis depresyon duyorlar ondan olmusum bilmiyordum bile ben 22 yasinda anne oldum daha kendim cocuk geliyordum belki kendime su an o an ki dusuncelerime anlam veremiyorum insan anne olunca canindan can ruhu bile kendine ait gibi olmuyor ne bileyim ogulum icin katil olurum ama hic bir kimse icin bu dunyada bunu yapmam ornek biraz sert oldu kabul ama annelik acayip bir sey bazen kocam kizip bagiracak gibi oluyor hemen dikiliyorum karsisina koruma ic gusu kocami bile o an dusman gibi goruyorum yaaa insallah hepiniz anne olursunuzda bu duygulari tadarsiniz rabbimden hepiniz icin diliyorum kardeslerimBen yaşayanları gördüm aslında o yüzden soğudum normal doğumdan. Sezeryan olanlar daha çabuk toparlandılar psikolojileri de daha normaldi
Sezeryana mi karsi doktorunuz anlayamadim ben sanirimKızlar benim de ilk doğum sezaryen fakat zorunlu genel anestezi ile oldu . Suanlik doktorum buna karşı tabi tecrübeli anneler hangisini onerirsiznz
Yok canım ilki genel oldu ben yapmam diyor spinal anestezi olur diyo .bilgisi olan varsa bende bir danışayım dedimSezeryana mi karsi doktorunuz anlayamadim ben sanirim
Yok oyle sey sakin seni mecbur birakmasina izin verme canim bu hastayla anestezi uzmaninin alacagi bir karar yani sen hyr genel dersen genel olur sana istemedigin bir seyi yapamazlar bu etik deil doktorunla ve anestezi uzmaninla korkularini paylas ve guzel bir uslupla genel olmasini iste geri ceviremezler bu isteginiYok canım ilki genel oldu ben yapmam diyor spinal anestezi olur diyo .bilgisi olan varsa bende bir danışayım dedim
Ben spinal olmasina razi geldim sirf bebek icin 7ci ayda erken dogum yaptim bebegi uyucturmayalim dedi anestezi uzmani oyuzden kabul ettim yoksa genel deseydim genel olucaktiYok canım ilki genel oldu ben yapmam diyor spinal anestezi olur diyo .bilgisi olan varsa bende bir danışayım dedim
Evet canım bende baya oldu dogum yapalı acaba kaldırıldımi bu yöntem diye düşündüm. Kesin ve net bir dille ben o şekilde yapamam felan deyince bende şok oldum inan.Yok oyle sey sakin seni mecbur birakmasina izin verme canim bu hastayla anestezi uzmaninin alacagi bir karar yani sen hyr genel dersen genel olur sana istemedigin bir seyi yapamazlar bu etik deil doktorunla ve anestezi uzmaninla korkularini paylas ve guzel bir uslupla genel olmasini iste geri ceviremezler bu istegini
Nasıl peki canım rahat mı bu yöntem daha mı iyi acabaBen spinal olmasina razi geldim sirf bebek icin 7ci ayda erken dogum yaptim bebegi uyucturmayalim dedi anestezi uzmani oyuzden kabul ettim yoksa genel deseydim genel olucakti
Spinal daha iyi cunku 24 saat sonra yurumen gerek misal genelden sonra aciyi hemen hissediyorsun ya spinal olunca kafan 5 6 saat rahat hic aci yok canim rahatla uyuyup dinlenebilirsun sonrada zaten agri kesici veriyorlar yuruyorsun spinal epidular anestezi en iyisi bu yuzden doktorlar tercih ediyor genelin biraz demode buluyorlar artik korkmayacaksan epidural iste ama yok stres yaparim korkudan dersen genel sonucta sonunda acisi ayni kesi ayni ilesme surecide ayniNasıl peki canım rahat mı bu yöntem daha mı iyi acaba