• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım mastitin kıyısından döndüm 2 kez. İki yöntem var bildiğim: ateş yaptıysa meme, lahanayı soğuk soğuk dolaptan çıkarıp memeye sarmak. Lahana ısınıp memenin ateşini alınca memeyi sağmak.
2. Yöntem, 10-15 dakika ılık-sıcak kompres yapıp masaj yaparak gene memeyi sağmak sonrasında soğuk kompres.
Teşekkür ederim 😍❤️ Deneyim bende sağ göğsümün sağ tarafı muhteşem derece de acıyor ve sert koltuk altıma doğru neden olur acaba 😏

Sana bunu bebeği koynunda ama uyumamakta direnen yeni lohusa anne olarak yazıyorum.

Geçenlerde takip ettiğim biri çocuğunun son zamanlarda onu çok yorduğunu söyleyip yorulduğunu belirtir bir şey yazmış. Ufak bir sitem gibi.

Çıkıp biri de demişki ‘’şükredin çocuk sahibi olmak İçin yanıp tutuşanlar var’’

Takip ettiğim o kişi de çok doğru bir şey yazmıştı. Cümleleri birebir hatırlamamakta birlikte şükretmek demek asla şikayet etmemek değildir, varlıkları İçin tabiki şükrediyorum ama bu benim de insan olduğum arada yorulup arada isyan edebileceğim gerçeğini değiştirmiyor minvalindeki şeylerdi.

Senin ikinci yazında da bunu hissettim. Sanki şikayet edersem başıma bi iş gelir bebeğime bir şey olur zannediyoruz biz hep. Ama aslında bir can getirdik dünya ve sürece alışmak tabiki de zor.

Ben de özellikle ilk hafta sebepsiz ağlıyordum annem vardı yanımda ve ben bu çocuğa nasıl bakıcam çok zor dediğimi hatırlıyorum. Hala zor hala bazen gözlerim doluyor ama annem benim bebeğimin annesi değil. Ona sürekli bakamaz. Ve bu bağı kurabilmemiz için emin ol yalnız kalmamız gerekiyor.

Ben annemi gönderdim tek başındayım şuan, evet annem 4-5 Güne bir geliyor ama o 4-5 gün gece gündüz bende bebek.

Yalan yok gece uyanınca bende sinir oluyorum ama kızamıyorum işte, böyle pış pış yapmaya devam ediyorum. Hissettiklerin normal diye yazmak istedim, hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ama çok azımız bunu dile getirebiliyoruz. Dürüstlüğün İçin takdir ve tebrik ediyorum seni🍀

Annelik o bize sosyal medyada gösterildiği gibi pembe mavi renklerden ibaret değil. Üstüm kusmuk, duş almam lazım alamadım, mutfak kalk gidelim diyor, ev tozlu süpürme niyetim var, dişlerimi fırçalayamadım çok rahatsızım bezler ayağımın altında balkondaki çöpe atılmayı bekliyor bla bla bla..

Bu konuda güzel videolar var boş kaldıkça ben insanların hikayelerini dinliyorum iyi hissettiriyor. Öneririm🙏
Aynen katılıyorum. Sosyal medya tam bir düşman lohusalar için. Ben doğumdan sonra instagramımı kapatmayı düşünüyorum çünkü o psikolojiyle insanların sahte mutluluklarını kaldıramam doğum yaptıktan sonraki gerçek hayatı göstermiyor kimse. Ruh halimi korumak için bana kadınlar kulübü yetiyor. aynı süreçten geçtiğim, halimi anlayan insanlar lazım bana😎🥳

Teşekkür ederim 😍❤️ Deneyim bende sağ göğsümün sağ tarafı muhteşem derece de acıyor ve sert koltuk altıma doğru neden olur acaba 😏
Rica ederim canım solak mısın? Genelde dediğin sağlak kadınlarda sol memede görülen birşeymiş yoğunlukla. Acıyan o sertliğe sıcak kompres yap masaj yap sonrasında ama sert bir masaj olacak yumuşak değil, sonrasında sağım ve en son soğuk kompres muhakkak. ♥️

Kuzucum canım papatyam hiç olur mu öyle? Herkesin sıkıntısı kendine büyük, kendine has.
Elbette şükür edeceksin yavrumun varlığına ve gene evet sinir olacaksın bazı şeylerin yoluna girmediğine ya da geç girdiğine. Lohusalık psikolojisi de kolay değil. Hormonlar alt üst oluyor resmen. Üstüne bu uykusuzluklar bebeğim huysuzlukları filan… inşallah en yakın zamanda minik kızın bir düzene girecek 🤭😍
Canım sen neyle nemlendiriyorsun meme ucunu? Ben kendi sütümü üzerinde kurutup kapatıyorum. Yoksa mantar olabilir ıslak bırakıp kapatırsak. Kremleri silme faslı ile uğraşmamak İçin böyle yöntemler buldum. En iyi ihtimalle zeytinyağı sürüyordum. O çatlaklar doğru emzirdikçe yok olacsk ♥️
Ben Fito krem kullaniyorum ,lansinoh kullanıyorum çünkü yarılma var artık canım en son bepanten plus aldım onu kullanıyorum baklaim insalalh en kısa zamanda toparlanır . Bence bir de doğal oldugu için zeytinyağı kullan iyice yumuşasin canım Lansinoh yıkanmaya gerek yok onu alabilirsin ince bir kat surersen emdikten sonra tahriş olmasın çünkü çok zor

Rica ederim canım solak mısın? Genelde dediğin sağlak kadınlarda sol memede görülen birşeymiş yoğunlukla. Acıyan o sertliğe sıcak kompres yap masaj yap sonrasında ama sert bir masaj olacak yumuşak değil, sonrasında sağım ve en son soğuk kompres muhakkak. ♥️
Sağlağım aslında ama sağ göğsüm böyle oldu 😭

Ben Fito krem kullaniyorum ,lansinoh kullanıyorum çünkü yarılma var artık canım en son bepanten plus aldım onu kullanıyorum baklaim insalalh en kısa zamanda toparlanır . Bence bir de doğal oldugu için zeytinyağı kullan iyice yumuşasin canım Lansinoh yıkanmaya gerek yok onu alabilirsin ince bir kat surersen emdikten sonra tahriş olmasın çünkü çok zor
Relaktasyon hemşiresi sudacrem önermişti

Herkesten farklı bir şey söylemeyeceğim ama Gece uykuluyken ağlayınca kızıyorum ben de içimden bebeğe :) o kadar doğal ki insanız her duyguyu yaşayabiliriz kendine şefkat göster hepimiz aynıyız bu bizi kötü anne yapmaz ağlaman gerekiyosa ağla sadece bil ki hayatın hep böyle sürmeyecek en fazla birkaç ay sonra rayına oturacak
Inşallah en kısa zamanda rayına otursun hepimizin ki bugün çok şükür daha iyiyim sanırım gün gectikce alışıyor insan

Back
X