2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Canım aylık alacagı 3 4 parça eşya ona dokunmaz bile.zaten bitane kaybetmişim Allah bitane daha vermiş bn çok şükür dedikçe o başka şey söylüyor bi kere agzından şükür çıkmadı.3 aydırda bu sekilde yapması artık garip geliyor bilinçli yapmaya basladı.bn çalısıyordum evlenince işi bıraktım tazminatı alıp bıraktırmasaydı o zaman.ailesi gazlıyor heralde ondan böyle
3 4 aylık mı evlisiniz canim birden sorumluluk almak ağır geldi herhalde.
Ya da huyunu yeni gösterdi
İnşallah biseylerin farkına varır sende biraz daha net konuşmalısın şahsi fikrim

Merhaba, ultrasonun zararlı olmadığına ilişkin olarak Kağan Kocatepe’nin videosunu izlemenizi öneririm.

Özellikle yabancı ülkelerde 10. Haftadan önce usg kontrolü yapılmamasının hastane ve personel eksikliğinden kaynaklı olduğunu söylüyor.

İkili test için yazdıklarınıza da katılıyorum ben de yaptırmayacağım🙏
İkili test zaten risk belirleyen birşey ve bu riski annenin yaşına göre de hesaplıyor. Ben ikili test yapmadan direkt nifty yaptıracağım çünkü yaşım 41 ikili testte risk yüksek çıkacağı için amniyosentez ve 3lü 4 lü test yaptırmam gerekecek kesin sonuç için fetal dna testi yaptırmak hem risksiz hem sonuç kesin tabi biraz pahalı ama gerekliyse tabiki yapılmalı. Allah kimseye vermesin ama bir genetik bozukluk olduğunu öğrensek bile buna hazırlıklı olmak en doğrusu bence. Tabi bu konudaki her görüşe saygım var…

Crknkz Crknkz kuzum yazdıklarını okudum ben de, bir arkadaşımızın da dediği gibi annelik daha testte o çift çizgiyi görünce bazen bazılarımızda ondan daha da önce başlıyor, ama babalık bebeği kucağına aldığın esnada..
Kimi zaman biz bile inanamıyoruz hamile olduğunuz öyle değil mi?
Ben mesela daha bir çöp bile almadım :KK66:

Sen kendince çok haklısın, hormonlar da üstüne gelmiş biraz duygusallaşmışsın. Eşin de evin babası ve geçimi düşünmek zorunda. Erkekler biz kadar rahat ifade edemiyor duygularını belli ki onu da bi geçim telaşı sarmış.

Hatasını anlayıp özür de dilemiş bak, hiç kırmayın birbirinizi. Bu keyifli anların tadını çıkarın ne olursa olsun🌸
Bu konu için demiyorum ama herkeste annelik babalık vasfı yok maalesef :KK43:
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi🙏🏻

Benimde daha geri olacak büyük ihtimal sezeryan çünkü 😊
Yabancı ülkeydi dimi valla orda işler daha zor uğraştırıcı herhalde
Evet canım Hollanda . Çok iyi takip ediyorlar açıkçası . İlk muayene ebe kliniğinde oldu bilgi verip bir kutu hediye ile yolladılar . Ertesi gün başka biri ile detaylı zoom toplantısı oldu haklarımızı vs anlattı testlere karar vermemiz gerek daha. Doğum için istersen tüm ebeleri deneyip seçiyormuşsun doğumu kimin yapmasını istersen. Evde ya da hastanede tercihe bağlı . Doğum sonrası da 10 gün eve birini yolluyorlar senin seçtiğin şirketten tüm ihtiyaçlarına yardımcı olmak için(temizlik, yemek , çocuk bakımı gibi ).
Perşembe 11. Hafta kontrolü var 22 sinde de hastanede tarama olacak sanırım detaylı ultrason ile.

Ben sadece hamile pantolonu aldim 2 tane.dolap uygulamasında uygun fiyata var.daha hic bebek kiyafeti bakmadim önceki düştüya o yüzden bir 20 hafta gecsin diyorum.
Bir sürü de hediye gelecek canım üzülme . En bariz ihtiyaçları Alman yeterli. Bizde giyilmeyen çuvalla kıyafet kaldı ilk aylardan. O kadar hızlı büyüyorlar ki sonra farkediyorsun neler almışım böyle diye.
Eşine gelince de umarım biraz daha halden anlar. Çok yeni evlisiniz tartışmaları buna yoruyorum. Bizimde 12 yıl olacak Nisan’da. Öncesinde de bir 4 yıl var.

Kızlar konumuzdan alakasız ama çok canım sıkkın.evleneli 7 ay oldu ve evlenene kadar hep 45 47 kilo arasıydım hiç kila alamadım ve kıyafetlerimde ona göre aldım şimdi ise 53 kiloyum ve hamileyim artık kotlarımın hiç birini giyemiyorum cogu kıyafetimde olmuyor mecbur almak zorundaym başka çarem yok.eşim alıyor ama sonrasında sürekli para lafını acıyor bnde sinirleniyorum şiddetli kavga ediyoruz artık saatlerce aglamaktan harap oldum.bebegim olucak hevesliyim ama sagolsun insanın sürekli hevesini kırıyor.3 aydır böyle kızdıgımı bile bile para lafını açması artık strese sokuyor.bn müsrifçi bi insan degilim ihtiyaç neyse onu alırım bunu bilmesine ragmen böyle.sonrasında üzülme tamam alalım diyor ama ne fayda.şimdide gitti yattı ceremesini bn çekiyorum şiddetli bir baş agrısı başladı.uzun oldu biraz kurura bakmayın ne yapmalıyım bilmiyorum
Canim kardeşim daha cok yeni evlisin huylariniza bile 1.5senede alisacaksiniz evliliğin ilk 1.5yili bu sekilde geçer sonrasinda birbirinizin huylarini öğrenmiş oluyorsunuz bak ben 10yillik evliyim evlenirken çalışıyordum ilk oglum dogduktn sonra işten ayrildim eşimden para istemeye utanirdim oda istemiyorum diye vermezdi verince de simdiki parayla 20lira verirdi bir hafta sonra bittimi o para derdi 20lira ya 😂 cok aglardim uzulurdum ama zamanla inanki o kdr alistimki artik ben istiyorum verdigin az diyorum daha cok ver diyorum bak benim huyum değişti ama onunki hala ayni ne yaptin o parayi 😂 ben artik cevap bile vermiyorum mucevher aldim diyorum artik oda gülüyor 😂 inan bana zamanla sen de alisacaksin o yuzden bosver uzulme bebek stresten cok etkileniyor o yuzden olumlu şeyler düşün bunlar için inan bana uzulmene degmez erkekler asla düşünceli degiller benimki simdiden anlasma yapiyo bebekle ayni odada yatmam diyor baskasi olsa aglar kavga cikarir ama ben alıştım annelik cok başka oglum 7yasinda hala bebek gibi geliyor bana ama bide babasına sor 😂

İyide onun çocuğunu taşıyorsun. Şu erkekler niye böyle ya.
Birazda yetiştirilme tarzından heralde bunlar 🙄
3 4 aylık mı evlisiniz canim birden sorumluluk almak ağır geldi herhalde.
Ya da huyunu yeni gösterdi
İnşallah biseylerin farkına varır sende biraz daha net konuşmalısın şahsi fikrim
7 ay oldu canım.Bu zamana kadar nettim ama bn bişileri ortak yapalm diye düşündüm yanılmışım.acı dilli olmak daha mantıklı
Crknkz Crknkz kuzum yazdıklarını okudum ben de, bir arkadaşımızın da dediği gibi annelik daha testte o çift çizgiyi görünce bazen bazılarımızda ondan daha da önce başlıyor, ama babalık bebeği kucağına aldığın esnada..
Kimi zaman biz bile inanamıyoruz hamile olduğunuz öyle değil mi?
Ben mesela daha bir çöp bile almadım :KK66:

Sen kendince çok haklısın, hormonlar da üstüne gelmiş biraz duygusallaşmışsın. Eşin de evin babası ve geçimi düşünmek zorunda. Erkekler biz kadar rahat ifade edemiyor duygularını belli ki onu da bi geçim telaşı sarmış.

Hatasını anlayıp özür de dilemiş bak, hiç kırmayın birbirinizi. Bu keyifli anların tadını çıkarın ne olursa olsun🌸
Almayım idare edeyim gibi bi şansım yok malesef bunu anlatamadm ona demekki daha acımasız daha sert olmak lazım.alabilcek imkanı varken böyle knusması beni geriyor alamıcak olsa bn zaten sesimi cıkarmam.artık kimden gazlanıp geliyorsa bilmiyorum.

Bu konu için demiyorum ama herkeste annelik babalık vasfı yok maalesef :KK43:
Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi🙏🏻
Kesinlikle öyle.
Güzel bir örnek değil ama abim ve eşini anlatayım!!
6 ayda evlendiler daha nişanlı iken aileler problemli idi. Annesi sürekli annemi arayıp taciz ederdi işte size liste verirdik elinize ne aldınız ki falan diye hep şişirdi annemi. Annemde bir o kadar sesiz sakin bir kadındır . Diğer abimin eşi ile 20 yıldır beraberler bir kötü sözleri olmamıştır birbirine karşı .
Bu gelin hep abime senin anan diye hitapta bulunup verip veriştirdi.
Derken 2 ayda gebe kaldı aldırmadı ve tüm hamileliğini annesinin evinde geçirdi . Neymiş Çerkezköy’de sıkılıyormuş annesini özlemiş. Üstüne altınları da almış gitmiş (tartışma yaşamışlar öncesinde). Bebek Doğdu vay efendim özelde olsaydı muhabbetleri.
Bebeği anasının evinde gördük Türkiye’de iken. Ve abimi eve almıyorlar 2 aylık oldu bebek çocuğu göremiyor.
Eş seçimi çok önemli gerçekten . Allah herkesin dağına göre kar versin.

Evet canım Hollanda . Çok iyi takip ediyorlar açıkçası . İlk muayene ebe kliniğinde oldu bilgi verip bir kutu hediye ile yolladılar . Ertesi gün başka biri ile detaylı zoom toplantısı oldu haklarımızı vs anlattı testlere karar vermemiz gerek daha. Doğum için istersen tüm ebeleri deneyip seçiyormuşsun doğumu kimin yapmasını istersen. Evde ya da hastanede tercihe bağlı . Doğum sonrası da 10 gün eve birini yolluyorlar senin seçtiğin şirketten tüm ihtiyaçlarına yardımcı olmak için(temizlik, yemek , çocuk bakımı gibi ).
Perşembe 11. Hafta kontrolü var 22 sinde de hastanede tarama olacak sanırım detaylı ultrason ile.
Ay ne güzelmiş, sanırım Almanya idi bazı arkadaşlar çok kötü demişlerdi o yüzden öyle yazmıştım. Böyle ilgileniliyorsa çok çok iyi ebe seçme olayı falan
Insallah çok kolay bi şekilde geçer 🥰

Canim kardeşim daha cok yeni evlisin huylariniza bile 1.5senede alisacaksiniz evliliğin ilk 1.5yili bu sekilde geçer sonrasinda birbirinizin huylarini öğrenmiş oluyorsunuz bak ben 10yillik evliyim evlenirken çalışıyordum ilk oglum dogduktn sonra işten ayrildim eşimden para istemeye utanirdim oda istemiyorum diye vermezdi verince de simdiki parayla 20lira verirdi bir hafta sonra bittimi o para derdi 20lira ya 😂 cok aglardim uzulurdum ama zamanla inanki o kdr alistimki artik ben istiyorum verdigin az diyorum daha cok ver diyorum bak benim huyum değişti ama onunki hala ayni ne yaptin o parayi 😂 ben artik cevap bile vermiyorum mucevher aldim diyorum artik oda gülüyor 😂 inan bana zamanla sen de alisacaksin o yuzden bosver uzulme bebek stresten cok etkileniyor o yuzden olumlu şeyler düşün bunlar için inan bana uzulmene degmez erkekler asla düşünceli degiller benimki simdiden anlasma yapiyo bebekle ayni odada yatmam diyor baskasi olsa aglar kavga cikarir ama ben alıştım annelik cok başka oglum 7yasinda hala bebek gibi geliyor bana ama bide babasına sor 😂
Böyle kavga ediyoruz sonra eve yagdırıyor ama anlamı olmuyor normalde bnd3 hamile olmadan önce takmıyordumda hormonlardan insan takıyor ve onu defalarca uyardım cabuk sinirleniyorum üzülüyorım diye ama onuda anlamıyor 🥲nasıl bi yapıları varsa boş gelmişler boş gidecekler

Kızlar sabah uyanınca cekmiştim.
İlk göbek fotom. Kızımda hiç yapmadım. Bunda aylık çekip hatıra saklayacağım :)

Eklentiler

• 85EBA470-F219-4377-A847-9B4E76FC47E4.webp
    85EBA470-F219-4377-A847-9B4E76FC47E4.webp
    51,9 KB · Görüntüleme: 109
Ay ne güzelmiş, sanırım Almanya idi bazı arkadaşlar çok kötü demişlerdi o yüzden öyle yazmıştım. Böyle ilgileniliyorsa çok çok iyi ebe seçme olayı falan
Insallah çok kolay bi şekilde geçer 🥰
Amin canım. İlk muayenedeyim ebe iyi idi 2 tane daha denerim yedek olsun diye . Muayene randevuları falan otomatık geliyor. Uğraşmıyoruz yani hersey sistematik oturtulmuş .

İkili test zaten risk belirleyen birşey ve bu riski annenin yaşına göre de hesaplıyor. Ben ikili test yapmadan direkt nifty yaptıracağım çünkü yaşım 41 ikili testte risk yüksek çıkacağı için amniyosentez ve 3lü 4 lü test yaptırmam gerekecek kesin sonuç için fetal dna testi yaptırmak hem risksiz hem sonuç kesin tabi biraz pahalı ama gerekliyse tabiki yapılmalı. Allah kimseye vermesin ama bir genetik bozukluk olduğunu öğrensek bile buna hazırlıklı olmak en doğrusu bence. Tabi bu konudaki her görüşe saygım var…
Bende siz gibi düşünüyorum. Bebekte bir hastalık varsa bile psikolojimizi ona göre hazırlayıp bebeğimize ona göre bir gelecek planlarız allah korusun doğum anında öğrenmek daha büyük bir yıkım getirir hem loğusalık hem kabullenme süreci. Benim yaşım 27 ama bende direk fetal dna yaptırdım sonuç bekliyorum hiç değilse %99 sonuç gelecek evet maliyetli ama şu zamanda neye para vermiyoruz ki zaten.

Back
X