• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
OH Maslalah canım ilk doğuma göre çok güzel bi aciklik. Yine evde mi bekleyeceksin. Yaptıklarına tam gaz devam😄
Evet canım doktor eve gönderdi, geldim sıcak suyuma girdim bi kovaya sıcak su doldurup popom acıyana kadar bekledim merdiven çıktım çalışmalara devam ediyorum😂
Hadi bakalım sağlıkla gelsin kuzun. Darısı başımıza.
Darısı vaktiyle her birimize, önce tabi sağlıkla😍

Bazen banada istemedigim hatta yaazmaya cekindigim duygular geliyor. Cunku cok bekledigim bi bebekti tüp bebekle oldu kacinci denemede. Ama bazen ben bile garip bi sekilde sıkılıyorum strese giriyorum. Snra kendime kiziyorum nasil boyle dusunursun diye. Oluyo iste zaman vucut yorgun alisik olmadigimiz bi duzene girdik zamanla gitcek bu duygular ben oyle dusunuyorum kendimede oyle teselli veriyorum

Normal aynı düşünce bende de var 40 dolmadan çıkamazsın diyorlar kalmış 6 gün yarım saatlik yürüyüşlere çıksak akşamları ne olur sanki bana saçma geliyor ruhum daraldı doğumdan önce de en son ne zaman çıktım hatırlamıyorum zaten ilk 5 gün kabus gibiydi geçen kızımın burnuna şırıngayla serum sıkıp burnunu temizledim çok ağladı ben de ağladım canını yaktım diye özür diledim acayip bir duygusallık hakim insan evde otur otur da kafayı yiyor özetle rezil bir lohusalık geçiriyorum yalnız değilsin
Henüz doğum yapmadım ama bazen ben bile bu duygulara giriyorum, ki benim de kayıplarım var çok istediğimiz bir bebekti bu. Tüm düşen değişiyor kızlar kolay mı?

Bence bunun formülü şu geçen bir yerde dinledim;

Kendimizle sesli konuşmalıyız yani başkasına fikir verirken ne güzel ama kendimize malesef çok acımasızız. O yüzden sesli şekilde telkin verince daha etkili oluyormuş. Eminim ben böyle hissediyorum desem siz de bana bunun normal olduğunu söylersiniz şefkat gösterirsiniz ama insan kendine çok acımasız oluyor malesef.

40 çıkmadan dışarı çıkılmalı kim çıkardıysa malesef öyleleri çok var ama ben artı eksi dengesine bakarım eğer çıkmak bana ve bebeğime iyi gelecekse daha verimli olacaksam ona karşı bi yarım saatten ne olabilir ki en fazla?

Dün gece 1 cm olan açıklığım az evvel 4 cm çıktı kızlar, geliyor gelmekte olan doktor haftasınu gelir muhtemelen dedi❤️
Benimde nişanım geldi canım hafif sancılarımda var, sende ki açılmayı görünce bende heyecanlandım valla olabildiğince evde geçirmeyi istiyorum bende süreci😊

Henüz doğum yapmadım ama bazen ben bile bu duygulara giriyorum, ki benim de kayıplarım var çok istediğimiz bir bebekti bu. Tüm düşen değişiyor kızlar kolay mı?

Kendimizle sesli konuşmalıyız yani başkasına fikir verirken ne güzel ama kendimize malesef çok acımasızız. O yüzden sesli şekilde telkin verince daha etkili oluyormuş. Eminim ben böyle hissediyorum desem siz de bana bunun normal olduğunu söylersiniz şefkat gösterirsiniz ama insan kendine çok acımasız oluyor malesef.

40 çıkmadan dışarı çıkılmalı kim çıkardıysa malesef öyleleri çok var ama ben artı eksi dengesine bakarım eğer çıkmak bana ve bebeğime iyi gelecekse daha verimli olacaksam ona karşı bi yarım saatten ne olabilir ki en fazla?
ben doğum yapalı 8 gün oldu sadece bikere 10 dakka çıktım bebeksiz(haricinde bebekle hastaneye gittik)o 10 dakka bile o kadar iyi geldiki lohusa psikolojisi çok değişik ya 40 çıkana kadar hiç çıkmamak gerçekten çok saçma

Kızlar ben çıkıyorum dışarı 15 günlükken başladım arkadaşa gittim. Bide iyi geldi sormayın. Sonra bi daha çıktık ailecek ama.bebis ağladı hemem geri döndük. Uyutup babasına bırakıp markete falan gidiyorum. 2. Dede çıkmıştım parka götürmüştüm ablasıyla beraber. Hızlı hızlı rahat rahat yürümeyi özlemisim

Benimde nişanım geldi canım hafif sancılarımda var, sende ki açılmayı görünce bende heyecanlandım valla olabildiğince evde geçirmeyi istiyorum bende süreci😊
Ay ne zaman geldi yeni miiii?
Benim dün sabah çok az pembe sümüksü bir akıntı gelmişti şimdi maşallah yaldır yaldır geliyor😂
ben doğum yapalı 8 gün oldu sadece bikere 10 dakka çıktım bebeksiz(haricinde bebekle hastaneye gittik)o 10 dakka bile o kadar iyi geldiki lohusa psikolojisi çok değişik ya 40 çıkana kadar hiç çıkmamak gerçekten çok saçma
Bence de öyle, hayır mantıklı tek bir açıklama sunulsun çıkmayalım. Neden 30-50 değil de 40 gün, belki bizim bilmediğimiz şeyler vardır ama bana tuhaf geliyor bilmiyorum. Doğumumu bile programlamadım, akışa göre yaşıyorum o zaman da öyle yapacağım paşa gönlüm ne isterse.
Kızlar ben çıkıyorum dışarı 15 günlükken başladım arkadaşa gittim. Bide iyi geldi sormayın. Sonra bi daha çıktık ailecek ama.bebis ağladı hemem geri döndük. Uyutup babasına bırakıp markete falan gidiyorum. 2. Dede çıkmıştım parka götürmüştüm ablasıyla beraber. Hızlı hızlı rahat rahat yürümeyi özlemisim
En iyisini yapıyorsun zzy 😇

İnan ben 37. Haftada izne ayrılınca bile bölüyorum oldum. Evde kalmak iyi bir şey değil hem insanı tembelleştieiyor hem bunalıma sokuyor. En kötü siteye çıkıp yürüyorum☺️

A alin91 canım naçizane yapıyorsunuz belki ama sıcak su sancıya çok iyi geliyor altında dur musluktan tutunup çömel kalk ben öyle yaptım; merdiven çık. Bir de meme ucunu uyar bana hem doktor hem ebe söyledi.
Pilates topuk varsa üzerinde takıl çömel kalk hep.
Bir de adayı ya da ahududu yaprağı çayı.

Dün geceden beri hiç uyumadım sancıdan dolayı hala yapmaya çalışıyorum, açılmayı destekliyor kesinlikle doktor bile şaşırdı.

Canım.ilk başta öyle geliyor zaten sarı süt damla damla geliyo ama ona yeter emiyorsa. Benim bebeğinde ilk iki gece yordu beni baya. Kundak yaptım öyle uyumuştu bide kucakta. Sen emzir onu bol.bol. uyumasın. O an yorucu ama uyandırmak bana daha yorucu geliyordu. Diğer cocuklarda uyandırcam da emzircem diye yoruluyordum. O doyuyordur sen emzir bol.bol.
Anladım canım doktorlarda öyle dedi teşekkür ederim içim rahat etti biraz. Emdikçe çoğalcak diyorlar ilk günler böyle olurmuş

• Beğen
Reactions: Zzy

Yani bu katılığın sebebi ne çözebilmiş değilim ben kendimi iyi hissetmedikten sonra ne kadar verimli bir anne olabilirim tartışmaya açık bir konu

Dinlene dinlene yap ilk başlarda oluyor geçici bir durum
Çok
Evet canım doktor eve gönderdi, geldim sıcak suyuma girdim bi kovaya sıcak su doldurup popom acıyana kadar bekledim merdiven çıktım çalışmalara devam ediyorum😂

Darısı vaktiyle her birimize, önce tabi sağlıkla😍
Tek umudumuz normal doğumda sen kaldın hadi inşallah açılır 😄🥰

Bazen banada istemedigim hatta yaazmaya cekindigim duygular geliyor. Cunku cok bekledigim bi bebekti tüp bebekle oldu kacinci denemede. Ama bazen ben bile garip bi sekilde sıkılıyorum strese giriyorum. Snra kendime kiziyorum nasil boyle dusunursun diye. Oluyo iste zaman vucut yorgun alisik olmadigimiz bi duzene girdik zamanla gitcek bu duygular ben oyle dusunuyorum kendimede oyle teselli veriyorum
Normal aynı düşünce bende de var 40 dolmadan çıkamazsın diyorlar kalmış 6 gün yarım saatlik yürüyüşlere çıksak akşamları ne olur sanki bana saçma geliyor ruhum daraldı doğumdan önce de en son ne zaman çıktım hatırlamıyorum zaten ilk 5 gün kabus gibiydi geçen kızımın burnuna şırıngayla serum sıkıp burnunu temizledim çok ağladı ben de ağladım canını yaktım diye özür diledim acayip bir duygusallık hakim insan evde otur otur da kafayı yiyor özetle rezil bir lohusalık geçiriyorum yalnız değilsin
Ayni şekildeyiz o zaman inşallah bir an önce geçer. Delircek gibi oluyorum bazen. Allah yardımcımız olsun.

Allahım mamada verdirtmiyorlar şuan bebeğimde aç kAldı süt gelsin diye su içip bekliyorum var mı fikri olan napayım ben😣🥺🥺
Bana hastanede hipp markasının çaylarından getirdiler. İşe yaradı. Evde de kullanmak için büyük kutusundan aldım ben çok işe yaradı. Günde 2 fincan içiyorum. Bir de ilk kolostrum gelmesi için göğüs uçlarımı biraz fazla sıktı hemşire. Yağlı ve yoğun bir süt olduğu için.

Eklentiler

• B57DA241-C3C5-4486-9489-98573A39B0D3.webp
    B57DA241-C3C5-4486-9489-98573A39B0D3.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 36
Back
X