• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Evet doktorumuza da sorduk. Bir sorunu olmadığını söyledi muayene edip. Sevgi şefkat istiyor falan diyorum ama bu kadar da olmaz ki 😢😢😢
Bi banyo yaptırıp uyutmayi denesen canım. Banyodan sonra rahat uyuyorlar. Benim 2. Çocuk da hep meme de olurdu gazdan dolayı ama emdikçe de gaz olurmuş öyle demişti doktor. Güzelce yıkayıp emzirirsen uyur belki semde dinlenmiş olursun

Evet doktorumuza da sorduk. Bir sorunu olmadığını söyledi muayene edip. Sevgi şefkat istiyor falan diyorum ama bu kadar da olmaz ki 😢😢😢
Bide elektrik süpürgesi sesi açarsan belki sakinleşir. Ben öyle yapıyorum bi kaç gündür. 😃 uyuyo süpürge sesine

Kızlar aşı konusunda ne düşünüyosunuz. Ben aşıları yaptırıcam ama özel aşıları bilemedim, kuzenimse tamamen aşı karşıtı o da söylediklerinde haklı mantıklı geliyo ama bende yaptırma taraftarıyım. Özel aşıları sadece karar veremedin siz yaptırıcak mısınız?
Yaptırabildiğimizi yaptırıcaz, bu aşı karşıtı insandan bizim ailede bi tane var. Bi gün kaç sene tıp okudun diye sormak istiyorum kendisine. Mesela kızamık aşısı diyelim ki sen aşı olmadın senin torununun bile bağışıklığını etkiliyormuş
Benimde karnım çatlak içinde göbeğim buruşuk. Onca para döktük ama doktorda sadece %10 etkili onlar işin aslı genetik demişti. Anneminde karnı çatlak dolu ona çekmişim bende demekki.
Benimde annemin çok , 2 çocuktan sonra normal der hep, benimde 2. De öyle olacak herhalde 🙁
Hiç sürmeyenleri görsen gözlerin kanar. Boşuna diye düşünme. Zayıfladıkça toparlar ama kaybolmuyor malesef 😔 bende de var. Ufak tefek müdahaleler yapılabiliyor güzellik merkezlerinde , ilerde öyle bir şey yaptırırım diye düşünüyorum
Görmedim doğrudur😊 yok ya müdahale ettirecek kadar takmıyorum ama insan özlüyor dümdüz karnını🤩

Bide elektrik süpürgesi sesi açarsan belki sakinleşir. Ben öyle yapıyorum bi kaç gündür. 😃 uyuyo süpürge sesine
Deneyeyim canım bu dediğini 🤦🏻‍♀️ Banyosunu da dün yaptırmıştım aslında. Süpürge beyaz ses vs karşıydım ama artık deneyeceğim ya çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor 🙈😅

Deneyeyim canım bu dediğini 🤦🏻‍♀️ Banyosunu da dün yaptırmıştım aslında. Süpürge beyaz ses vs karşıydım ama artık deneyeceğim ya çaresizlik insana her şeyi yaptırıyor 🙈😅
Ah ah yapmam dediğim herşeyi yaptırdı bu çocuklar. Son bebek de acmicam beyaz gürültü falan dedim ama başladım süpürge sesine.

Yaptırabildiğimizi yaptırıcaz, bu aşı karşıtı insandan bizim ailede bi tane var. Bi gün kaç sene tıp okudun diye sormak istiyorum kendisine. Mesela kızamık aşısı diyelim ki sen aşı olmadın senin torununun bile bağışıklığını etkiliyormuş

Benimde annemin çok , 2 çocuktan sonra normal der hep, benimde 2. De öyle olacak herhalde 🙁

Görmedim doğrudur😊 yok ya müdahale ettirecek kadar takmıyorum ama insan özlüyor dümdüz karnını🤩
Karın dümdüz oluyor yine spor yaparsan. Çatlakların rengi de degişiyor uyum sağlıyor. Aslında herkes abarttığın gibi değil diyor bana ama eskisi gibi pürüzsüz değil. Benim sol yanda var çoğunlukla sola yattığım için, sağda hafif var. Bir de bacağımın üst kısmında belli belirsiz ince çatlaklar var. Bacaktakini doğumdan sonra farkettim zayıflayınca. Amaan olsun anneyim sonuçta diyorum 😀 gerçekten meşakkatli bir yol. Ben zaten aynı ben değilim😀

Karın dümdüz oluyor yine spor yaparsan. Çatlakların rengi de degişiyor uyum sağlıyor. Aslında herkes abarttığın gibi değil diyor bana ama eskisi gibi pürüzsüz değil. Benim sol yanda var çoğunlukla sola yattığım için, sağda hafif var. Bir de bacağımın üst kısmında belli belirsiz ince çatlaklar var. Bacaktakini doğumdan sonra farkettim zayıflayınca. Amaan olsun anneyim sonuçta diyorum 😀 gerçekten meşakkatli bir yol. Ben zaten aynı ben değilim😀
Benimde başta yok gibiydi zayıflayınca çıktılar.evet anayız ana 🤭😅olsun o kadar

Ya iki gündür bizim kız emerken o kahverengi bölgeyi almıyor ucunu oyunca gibi emiyor.sinir olıyır basıyor yaygarayı,bende geriliyorum.niye bötle yapıyor olabilir normal emerdi yeni adet çıkardı

Bebekleri ilk ay 1kilo alan anneler ne yaptınız bize de söyleyin hem maşallah diyorum hem özeniyorum olmuyor ne yapsam kafay takmayayım diyorum burayı okudukça canım sıkılıyor.bebeğim tombik doğdu ondan mı almıyor ayda 400gr o da mamaya başladıktan sonra aldı ilk iki haftamız başarısız beslenme.

Kızlar bir yorum yapın ben artık şaşırdım doktorum da normal diyor ama bence değil. Ya benim kızım sabaha kadar emmek istiyor. Hatta dün gece 12den beri sürekli aranıyor. Memeden alıp yatağına yatırınca beş dakika sonra uyanıp meme istiyor. Sütüm yeterli. Bebeğimde gaz problemi yok. Kakasını çişini yeterli miktarda yapıyor. Ama bu emme isteği nedir? Bu saat oldu hala emme derdinde. Bir süre sonra siniri bozuluyor insanın. Hiç uyumadan sürekli emmek nedir ya 😢😢😢😢😢😢
İlk hafta gece 4 saat emzirdiğimi hatırlıyorum. Sonra kucağımdayken uyumuşum, uyandığımda o da uyuyordu. İlk hafta psikolojim çok bozulmuştu, sürekli ağlama geliyordu. Kucağımdan inmedi. Hoş, hala kucak istiyor ama en azından gündüz arada yatağına yatırabiliyorum. Allah yardımcımız olsun, sağlıkla atlatalım bu günleri.

Ya iki gündür bizim kız emerken o kahverengi bölgeyi almıyor ucunu oyunca gibi emiyor.sinir olıyır basıyor yaygarayı,bende geriliyorum.niye bötle yapıyor olabilir normal emerdi yeni adet çıkardı
aynı bnimki almaya calısıp calısıp sinirleniyor hızlı hızlı nefes alıp veriyor sinirden eller kollar bacaklar tepik tepik gülsem mi ağlasam mı şaşırdım

Kızlar belim çok ağrıyor yaşayan var mı?

Emzirme yastığım var çok eğilmiyorum ama doğumdan kaynaklı heralde. Bir arkadaşım düşük yastıkta yatma o bel ağrısı yapar iki üç yastıkla yat dedi bi onu deneyeceğim.

Ama bu bebekler tüm ağrı acılara rağmen çok güzel değiller mi? Uyuyunca özlüyorum 💓🥹
Şimdi duş alıp uyumaya devam ederse uyandırıp emzireceğim.

Doktor bana 2 saat bekleme her istediğinde emzir, istemezse ve uyuyorsa o zaman 2 saate dikkat et dedi bu arada.
Canım epiduralde spinalde sonradan ağrı yapıyormuş kiminle baş ağrısı kiminde bel ağrısı uzun bir süre de devam ediyor dedi geçen de arkadaş
Kızlar bir de göğüslerim patlayacak gibi oluyor uçları da duşta su gelince bile açıyor resmen kahverengi kısmın tamamını aldırmaya çalışıyorum bazı arkadaşlarım ben yara nedir bilmem falan dedi de, bu kahverengi yer tamamen alınmadığından mı yara oluyot yoksa alsa bile olur mu??
Evet emmeyi bilmediği için ilk başta sonra alışıyorlar senin memende alışıyo işte yara olmuyo
1.ay aşısını olduk 2855 gr doğmuştu 3800 olmuş boy 49 cm di 53 cm olmuş ama 3 gündür kakasını yapamıyor anne sütü kabızlık yapar mı ki
Kabızlık değil canım ama anne sütü alan bebekte normal karşılnıyo ilk bebeğim de yaşamıştım 7. Gün yapmıştı çamur gibi
Kızlar aşı konusunda ne düşünüyosunuz. Ben aşıları yaptırıcam ama özel aşıları bilemedim, kuzenimse tamamen aşı karşıtı o da söylediklerinde haklı mantıklı geliyo ama bende yaptırma taraftarıyım. Özel aşıları sadece karar veremedin siz yaptırıcak mısınız?
Aşı karşıtlarını kendini dünyanın en akıllıları sanan cahiller olarak görüyorum. 2 çocuğumda da bütün özel aşıları yaptırdım bunda da yaptırırım. Kızım 12 yaşında Ozaman rota Türkiye’de yok herkes yok demişti doktor mültecilerden sonra gelince herkes rotadan kırıldı kızıma bulaşmadı. Bizzat yaşayan birisiyim.
Günaydın kızlar anne sütü nasıl artar neler yapıyorsunuz bunun için uzun süredir giremiyorum siteye sarılık atlattık çok zor zamanlardı hastanede kaldık evdeyiz artık ve sütüm az hala takviye edici gıda almadım
Canım aralarda hurma incir kurusu badem fındık dut kurusu tarzı şeyler at ağzına bol su aktardan emziren anne çayı yaptırabilirsin rezene kimyob ısırgan karıştırıyolar beslenmene dikkat et çorba kemik suyuna. Kuru meyve hoşafı
Eve dün eşime diyorum kendimi damızlık inek gibi hissediyorum diye😂😂😂
Arkadaşın kocası da meme görmek istemiyorum tiksiniyorum artık diyodu 😀😀
Kızlar bir yorum yapın ben artık şaşırdım doktorum da normal diyor ama bence değil. Ya benim kızım sabaha kadar emmek istiyor. Hatta dün gece 12den beri sürekli aranıyor. Memeden alıp yatağına yatırınca beş dakika sonra uyanıp meme istiyor. Sütüm yeterli. Bebeğimde gaz problemi yok. Kakasını çişini yeterli miktarda yapıyor. Ama bu emme isteği nedir? Bu saat oldu hala emme derdinde. Bir süre sonra siniri bozuluyor insanın. Hiç uyumadan sürekli emmek nedir ya 😢😢😢😢😢😢
Yanii 2 gündür benimkisi de öyle ama gaz başladı biz de ondan öyle zamanlarda bi sıcaklık temas arıyorlar emerken acısı azalıyomuş

Biz de mamaya başlayınca kilo almaya başladı. 3.160gr doğmuştu, eve geldik 1 hafta içinde 2.800'e düştü. Anne sütü ve mama takviyesiyle devam ediyoruz şuan. Yarın kontrolde kaç kilo olduğunu öğreneceğiz, umarım alması gereken kiloları almıştır.
Bebekleri ilk ay 1kilo alan anneler ne yaptınız bize de söyleyin hem maşallah diyorum hem özeniyorum olmuyor ne yapsam kafay takmayayım diyorum burayı okudukça canım sıkılıyor.bebeğim tombik doğdu ondan mı almıyor ayda 400gr o da mamaya başladıktan sonra aldı ilk iki haftamız başarısız beslenme.

Benimki ucunu bile tutamıyor kahverengi yeri nasıl tutacak bilmiyorum. Silikon meme ucu ile emzirebiliyorum onda da sütüm yetiyor mu yetmiyor mu kestiremiyorum. Silikon uçsuz ne zaman emzireceğim bilmiyorum, sanırım biraz daha çenesinin güçlenmesi lazım.

Ben yukarda yazdım canım. 1200 Gr almıştı ama aynı dediğin gibi zaten 3040 Gr doğdu benim bebeğim. İlk ay sonunda 4250 Gr dı. 49 cm doğmuştu 56 cm olmuştu. Zaten minik bir kuştu 🐣 ikinci ay 1000 Gr almıştı. Ablamın bebeği 2000 Gr almıştı. Ben kendim de zayıf biriyim ama onun yediğini yiyemem. O yüzden kıyaslamıyorum 😀

E bebekten bu çaydan aldım benim sütümü arttırdı faydasını gördüm belki denemek isteyenler olur tadı oralet gibi ❤️

Eklentiler

• Screenshot_2022-09-18-17-35-01-933_com.solidict.ebebek.webp
    Screenshot_2022-09-18-17-35-01-933_com.solidict.ebebek.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 65
Evet tek seferde ama bi banyoya giriyorum sürekli fıskiye gibi akıyor kızım memeden cıkınca ordada aynı sekilde gögüs ped olmasa cok zordu gerçekten. normalde böylemi herkezin benmkindemi sorun var bilmiyorum doktora danısıcam 🥴
Sakla canım. Hasta falan olursun babası verir biberonla. VVeya emziremicen bi yere gidersen yanında götürürsün

Back
X