Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245

Hadi gözünüz aydın canım.

Çok sevindim güzel haberlerine.

Aşılar arası mı 2-3 gün dedi?

Çok az değil mi?

Bana hep en az 3 hafta dediler.

.

Bana geçenki kontrolde vermişti fotoyu ama yarın tekrar sorucam emin misiniz diye.

İkizler sonuçta, son anda karar değiştirebilir.

.
Yarın akşama kadar eşimden nasıl saklıcam bakalım çenemi tutabilirim inşallah
Hamileliğimin ilk gününden beri oğlum diye seviyor adam çokta süpriz olmayacak ama

D vitaminine sağlık ocağında baktırdığına emin misin?

Ben İstanbul’da yaşıyorum, bakmıyorlar artık.

.
D vitamini olarak belirtmedim.Arkadaş da genel olarak sıraladı farkındaysan.Magnezyum,Ferritin,B 12 vs sağlık sigortam kadın doğumdan karşılamadığı için (dahiliye yazabiliyor bazılarını)sağlık ocağından yaptırıyorum.D vitaminini iki gebeliğimde de ne özeldeki doktorum ne de devlete giderken Prof. Dr istemedi hiç yaptırmadım.

Tatlım D vitamini olarak belirtmemiş olabilirsin ama ben bu mesajdan şunu anlıyorum.

Sağlık ocağı vitaminlere bakmıyo dedim, sen de cevap olarak bakıyor canım ben hepsine baktırdım yazmışsın ya.

D vitamini B vitamini hepsine bakıyor diye anladım doğal olarak.

Ya yanlışlıkla başkasına yazacağın mesajı bana yazdın, ya da tam okumadın ne yazdığımı.

.

Evet canım, ben de öyle biliyorum.

B12 de bakmıyorlar sanırım.

.
D vitamini çok önemli. Senede bir baktırmakta fayda var. Zaten devlet araya süre koyuyor bir ay sonra tekrar baktıramıyorsun. Benim 20lerde geziyor mesela mecburum takviye almaya. Sanırım burda çoğu kişi de kullanıyordur d vitaminini şu anda

Hadi gözünüz aydın canım.

Çok sevindim güzel haberlerine.

Aşılar arası mı 2-3 gün dedi?

Çok az değil mi?

Bana hep en az 3 hafta dediler.

.
Bana öyle dedi canım ama bilmiyorum. Ben doktoruma güveniyorum. Ama zaten tetanoz için şu an da değil dedi. Ben en acilinden biontech aşı randevusu alacağım

Ben kullanmıyorum kuşum ama bu gittiğimde sorucam doktoruma.

Diyetisyen kuzenim geçen notlarından şunu attı.

Bende böbrek taşı sorunu var ya, D vitamini fazlası iyi gelmiyo, taş oluşumuna sebep oluyo.

Kafama göre kullanmak istemedim.

Ama doktora sorucam yarın.

.

Bana öyle dedi canım ama bilmiyorum. Ben doktoruma güveniyorum. Ama zaten tetanoz için şu an da değil dedi. Ben en acilinden biontech aşı randevusu alacağım

bana da en az 15-20 gün ara ver dedi

kuzum sen yine de aralı tut, zaten o heyecandan belki de sen yanlış hatırlamışsındır, zaten çocuk görcem diye ayakların yere basmıyodu

Aaa bak bu yeni bi bilgi. Hamilelikten önce doktorun verdiği damlayı devlet şöyle karşılıyordu; doktor günde 10 damla diyor ama devlet günde 4 damla karşılıyor bu bilgiye göre o zaman hepsini karşılayacak
doktor bana başka bir marka verdi gerçi ama iyi bişi tabii zaten SGK herkesten çatır çatır kesiyor bi işe yarasın

Doktorun daha iyi bilir canım.

Bir de şöyle bir şey yaşadık biz, eşim 2 Covid aşısının arasında paslı çiviyle elini çizdi.

Tetanoz aşısı oldu. Aşı olurken Covid aşısını da sorduk doktora, ne zaman olabilir diye.

15 gün geçse iyi olur dedi.

Ben yapabilirsem 3-4 hafta ara koymak istiyorum.

.

D vitamini geçen gittiğimde bana da verdi kuzum. 9 damla şeklinde kullanıyorum

D vitamini geçen gittiğimde bana da verdi kuzum. 9 damla şeklinde kullanıyorum

Devit 3 mü Colledan mı verdi sana canım?

Olmadı hap mı istesem ben acaba?

Damla mı böbrekte birikme yapıyo yoksa D vitamininin kendisi mi bilmiyorum.

Şu hamilelikte bir de böbrek taşıyla uğraşmak istemiyorum.

Zaten ilk hamileliğimi öğrendiğim sıralar hafiften böbreklerde ağrı olmuştu.

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…