Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
kız sen hala söylemedin miiiiii
ayakta alkışlıyorum seni tebrik ederim :)
kuzucum bulunduğun yerde devlet hastanesi varsa ya da şehir hastanesi oraya da gidebilirsin aslında.
nöbetçi doktor oluyor diye biliyorum ben
ben ücrette ödememiş olursun

Bende bugün gidecektim aslında hatta doktoruma da sordum 16 dan sonra vurdurabilirsin dedi. Ama burada herkese 20 demişler tereddüt etmiştim, peki kalp sesini de dinlediler mi
Dinlediler eğer kalp sesini alamazsam vurmayacağım dedi. Ama alet el aleti bazen duyulmayabiliyormuş eğer duyulmazsa korkma dedi alet cok eski. Ama çok şükür duyduk.
Bende korktum evet hep 20 okumuştum bende, ama iki hemşire de 16. Haftadan sonra vurulabilirsin dedi. Birde 5 tane bu tetanoz hepsini vurmanı öneririm dedi ama ben 2 tane düşünüyorum.

Burada 20. Haftada yapıyorlar

Günaydın kızlar..
Benim randevum cumartesi ilk saate aldım 9'da
Yarin artık cinsiyetin kesinleşmesini umuyorum, kendi doktorum erkek demişti başka doktor kız demişti. Şimdi bir daha kendi doktoruma gidecem bakalım ne diyecek
Gitmişken kızımı da doktora götürecem, öksürüğü çok şiddetlendi. O da kardeşini görmek için sabırsızlanıyor

Benimde oluyor canım resmen etim acıyor hatta başka sancılarım da oluyor ama artık kafama takmamayi öğrendim normal olduğuna yormaya çalışıyorum herkeste oluyor sanırım
Oluyorrr tabiii kızzz bunlar yaşancak şeyler daha ne ağrılar oluyormuş son aylarda kemiklerin bile ağrıyormuş yanii komşum hamilelikte ben ağladım diyo yanii biran önc edoğsun dedi hep herkesin ki farklı tabii bebiş büyüyoo tabii değişik agrılarr yaşıycazz

K kdv canım bir sorum olacak. doğum izni için 1 yıl içerisinde 90 gün sigortalı olmak gerekiyor ya benim nisanda 32 hafta oluyor. şöyle bir şey mümkün mü ; ben işten çıksam başka bir yerde 3 ay sigortamı yatırsalar yine doğum ücreti alabilir miyim?

Reactions: kdv
Ellerine sağlık anneciğinin iyi ki varlar

Çabucak geçsin inşallah. Oğluşun iyi olmasına sevindim

yok kız aman iyi böyle vallahi
hahahaha tebriklerrrr :)
şu an da işten çıksan bile nisan ayına kadar 3 ayın anca oluyor canım. hemen yatırtman gerekir.
sen küçük bir işletmede çalışıyordun değil mi ?
aslında birazcık dişini sıksan mart ayına kadar falan mart ayında gidip rapor alsan doğum izninle bağlaman daha güzel olur.
işsizlik için günlerin yetiyor mu ?
ayrıca işletmen ile 7,5 saat çalışma hakkını da konuş bence

S ssummer bak kanun burada aklında soru işareti kalmasın
Geçici İş Göremezlik Ödeneğinden Faydalanmak İçin Şartlar Nelerdir?

Geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenebilmesi için;

> İstirahatın başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin sona ermemesi,
> Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş ya da ödenmiş olması,
> Bu süre içinde işyerinde çalışmamış olması,
> Doğum olayının gerçekleşmiş olması,

gerekmektedir.

4/b sigortalılık statüsüne tabi sigortalılara analık halinde geçici iş göremezlik ödeneği, ödeme tarihinde genel sağlık sigortası dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması şartıyla ödenir.

Sigortalılık Niteliği Ne Zaman Sona Erer?

Analık halinde sigortalılık niteliği;

Sigortalının Kanuni ücretsiz izinli olması, greve iştirak etmesi veya işverenin lokavt yapması hallerinde, bu hallerin sona ermesini,

Diğer hallerde ise hizmet akdinin sona erdiği tarihi veya terk tarihini,

takip eden onuncu günden başlanarak yitirilmiş sayılır.

Sigortalılık niteliğinin sona erdiği tarihten sonra analık hali nedeniyle alınan istirahat raporlarına, geçici iş göremezlik ödeneği ödenmez.

S ssummer bu arada emzirme ödeneği alman için 120 gün sigortalı olman gerekiyor bunun kanununu da bıraktım aşağıya

Emzirme Ödeneği Kimlere Verilir?

Emzirme ödeneği, doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe verilir. Ayrıca hizmet akdine tabi ya da kendi adına ve hesabına yaptıkları çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine emzirme ödeneği ödenir.

Emzirme ödeneği hizmet akdine tabi çalışan (4/a’lı) sigortalılar ile kendi adına ve hesabına (4/b’li) çalışan sigortalının yararlanabildiği bir ödeme türü olup, kamu görevlisi olan sigortalılara 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince kendi kurumlarınca ödeme yapılmakta olup bu kişilere emzirme ödeneği ödenmez.

Emzirme Ödeneğinin Şartları Nelerdir?

Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması halinde sigortalı erkeğe emzirme ödeneği verilebilmesi için;

-Hizmet akdine tabi (4/a lı) çalışan sigortalılar için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması,

-Kendi adına ve hesabına (4/b li) çalışan sigortalılar için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması,

-Doğumun canlı gerçekleşmiş olması

şarttır.

Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılardan sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere 300 gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya eşi analık sigortasından yararlanacak erkek, doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneğinden yararlandırılır.

Emzirme ödeneğinin talep edilmesinde hak düşürücü süre, hakkın doğduğu tarihten itibaren beş yıldır.

teyzem tilkili şapka örmüş minik tırtıla ama gözlerinde düğme olduğu için ve benim de düğme fobim olduğu için saatlerdir ponpon arıyolar annemle
ama sonuç başarılı

ilk foto internette gördükleri düğmeli şapka, ikincisi benim tırtılın ponponlusu

Eklentiler

• B3FFDD40-E760-4CB3-8CDB-C0E8C8379B39.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 56
  • D270381B-945A-435F-80F9-EF4472A027E6.webp
    48,2 KB · Görüntüleme: 56
Canancım hayırlı olsun güzel günlerde kullansın minik. Çok mantıklı olmuş temiz bulunca almak lazım.

Ben de bir şeyler almaya başlayınca öncelikle letgoya dolaba bakacağım mutlaka.

Çok teşekkür ederim canım.

Evet, bence de bakmak lazım.
2.el çocuk ürünleri Avrupa’da çok yaygın sanırım.

Zeynepinharikalardiyarı Danimarka’da orada da çok yaygın.

Bi bizde yok.

Tutumlu anne diye bir site var, oraya da bakabilirsin.

.

S ssummer bu arada emzirme ödeneği alman için 120 gün sigortalı olman gerekiyor
ya tek korkum asgari de sıkıntı olması.asgari verirlerse 3 ay dayanırım bisi olmaz eğer vermeyiz derlerse mecbur çıkmak zorundayım. onlar da işten çıkarmazlar inatla eşim araya girerse sorun çıkar onu araya sokmak istemiyorum o halimle bi de gürültü kaldıramam. eşim aklı ama zaten en basından beri soğuk bakıyordu bu işe. şimdi ev işi falan derken borclar olunca mecbur çalıştım. iş yerinde sorunum yok. sigortamda yatıyor. temennim sorunun çıkmaması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…