Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Günaydın Kızlar benim oğlan 9 günlük oldu, bu süreçten sonra sarılık olma riski var mıdır
Dun kontroldeydik, 5 gunlukken 11 çıkmıştı sarılık. Doktor tekrar test yapmaya gerek yok, 10 günden sonra sarılık düşüş eğiliminde olur dedisanırım sarılık olma ihtimali var ama tehlikesi yok, atlatıyorlar beslendikçe kendi kendilerine.

Olabikir hic belli olmaz canım 40 ı cikana kadsr bolbol emzirmek gerekirmiş

Dün yıkadım derisi döküldüğü için güzelce yağlayıp masaj yaptım akşam 5 gibi. Sonrasında emme uyuma falan. Gece on gibi emzirdim 12 de tekrar emzirmek için kaldıramadım. O kadar zor kalktı ki resmen 1 saati buldu uyandırmak, dokunsam uyanan bebe uyanmadı onca şeye. Zorla uyandı emdi tekrar bayıldı sanki. Saat 4 e kadar kımıldamadı 4-5 arası zorla kaldırıp tekrar emzirdim. Şimdi tekrar emdi kendi kalktı. Korktum sarılık mı diye. Kontrole pazartesi günü gittik 5-6 günlüktü doktor kan almadı, sarı görünmüyor 100 gram almış sarılık yoktur dedi yolladı bizi eve. Sağlık Ocağı da aynını söyledi. Ama gece uyandıramayınca endişelendim

Reactions: Jou
Gunler sonra gelebildim, benim dogum cok agrili ve sancili oldu, sonrasinda da cok canim yandi hala da öyleyim, normwl diyolar ama benim agri esigim dusuktu demekki travma oldu resmen, neyse cok anlatmicam cok sukur bebek saglikli, sariligi var sınırda, onu beslemeye ugrasiyorum ama hersey o kadar karisik ve kaos gibi geliyoki kafami toplayamiyorum, hepiniz boyle oldunuz mu? Ben kucuk bi şok gecirdim sudan cikmis balik gibi oldum

Banyosunu edince epeyyy uyuyo normal de bebeklerr hep uyurr kuzu sarılık yoksa süper vallahiii

Son düzenleme:
Normal doğum sancısını 15 saat çektim. Açılmam ilerlemedi, bebişin kafası aşağı inmedi, belim ağrılardan kopuyordu varis de var backlrımda. Sanki damarlarımı kesiyorlardı. Artık doğumhaneye inlettim ben sezeryana alın beni yoksa kaçarım diye. Beni benim zorumla aldılar sezeryana. Sonrasında anesteziden tansiyon fırladı 3 gün kafamı kaldıramadım gözümü açamadım. Bu ikinci sezeryanım ilkinde böyle olmamıştı. Ölüyorum sandım. O 3 gün boyunca bebeye doğru düzgün bakamadım bile. Mama aldığı zamanlar oldu. Sağıp verdiğimiz yarım yamalak emzirdiğim zamanlar da oldu. Ama gel gör ki hepsi geçip gitti. 9. Gündeyiz yavaş yavaş alışıyor ve bi düzen oturtuyorsun. Demem o ki, hepsi geçecek merak etme…
Banyodunu edince epeyyy uyuyo normal de bebeklerr hep uyurr kuzu sarılık yoksa süper vallahiii
Ay ne bileyim kız korkuttu valla beni gece. Dedim noluyor baygın gibiydi resmen. Tepesinde top patlatsan dönüp bakmazdı o derece

cok gecmisolsun allah bidaha göstermesin oyle zor zamanlar, aslinda mantikli dusunebiliyorum evt daha 4 gun oldu, ztn cogu bebek sarilik oluyo bi bnmkine ozel degil, mama veriyorum bende o konuda uzulmuyorum ac kalmasindan iyidir tabiki ama gel gör ki garip bi durum icindeyim, o da gecicel sanirim

Benimkide öyleydi istee bi baktıkk sarılık çıktı
dr da bise demediyse uyusun ama genede kaldır emzir tabi neolur neolmaz

Emziriyodum ama süt az, sagip veriyorum goreyim diye, sonra da mama veriyorum doymadigi icin, kacti sarilik degeri ?

Reactions: Jou
Emziriyodum ama süt az, sagip veriyorum goreyim diye, sonra da mama veriyorum doymadigi icin, kacti sarilik degeri ?
Ilkte 14 dü 5gün mü ne 1buçuk saate bir emzirdim hep tekrar gittik kontrole 11 re indi 5i görmesi lazım çünkü yaa en ideal haftaya bakalımm görecezz ama var gibi sarılık ta genede eskisi gibi pek uyumuyo gunduzleri hep ayakta

Çok teşekkür ederim. Geçecek geçecek, mama meme hiç farketmez karnı doysun yavrucakların. Hiç karşı değilim mamaya. ilk başta bizimde vardı hafif. Yüzü sarı idi biraz biraz açıldı
Kaldırıyorum yine de. Hastaneye düşmesini istemiyorum sık sık uyandırmaya çalışıyorum. Atlatıcaz bu günleri de

Tatlım ben depresyona girmiştim nerdeyse.. Emin ol ki geçiyor bu duygular.. Zaman lazım.. Ben bu durumda olabileceğimi hiç bilmiyordum. Alışma süreci biraz sancılı oluyor bazılarımızda.. Bizde bebeklerde kapması gerektiğini bilmiyor ve güçsüz oluyoruz. Ama geçicek canım umudunu kaybetme

Inşaalah yaa

Bizim ki 12 çıkmıştı 4 gunlukken 3 saatte bir emzir sonra yine gel dediler sık emzirdim zaten bebeğin teninden gözlerinden anlaşılıyor birde uyandırabiliyosan zaten tehlikeyi atlatmistir. Ben bidaha gitmedim sağlık ocağında ki doktorum sarılık kalmamış dedi. Benim ilk bebegimde 3 Ay devam etti sarılık tehlikeli değildi kilo alıyordu ama anne sütü sariligiydi o mesela benim sütünden ona geciyomus uzayan sarılık deniyor

Ocean aldık bizde,3 damla veya bir puf verin dedi
Aynen banada öyle dedi bende ondan alcam
Bende öyle oldum her şey karman çorman kendim bakamayacak gibi değişik değişik duygular

Aynen devam
Annem kalıyor ama yetemiyoruz Fatma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…