Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Kizlar gecen gun yaşadigim bir olayi anlatmak istiyorum.
Ben ek gidaya tadimlara felan daha başlayamadim ama gecen gun bebegime bir cay kasigi kadar muz verdim.cay kasiginin yarisini da cikardi zaten agzindan.aksam sol yanagi kizardi baya,ablasi sıkmıştir dedik geçtik.gece 12 den sonra her 15 dk-30 da bir bagira bagira agladi.gaz sancisi gibiydi,aylardir hic boyle bisey yasamamistik.bu arada diger yanaginda da putur putur kizarikliklar oldu.meme veriyorum,orda bile agliyo.belli ki cani yaniyo gozlerinden yaslar geldi.sabaha kadar bu sekilde oldu.sabah erken komsular geldi cocuk hasta mi oldu diye. ondan sonra gecti uykusu duzeni her zamanki gibi iyi artik.
Tek neden muz olabilir diye dusunduk cunku aksam kakasini da yapip uyumustu,boyle bi gaz sancisi normal olamazdı.alerjide bagirsaklar bu sekilde zorlanirmis.herkese de derim muz alerji tetikleyicisidir ama kendim verdim.insanin basireti bağlanabiliyo bazen cok uzuldum o gun.

Hamilelikte aldığım Demir ilacında yemekten 1 saat önce ya da sonra alın aç karna yazıyordu. Bende ona istinaden sordum. Doktorda 1 saat dedi. Yarım saatte olur hatta tokta olur ama emilimi azalır demişti.
Aaa ateş vs beklemeden mi calpol verdiler. Bende kararsızım doktora mı sağlık ocağındaki ebemize mi yaptırtayım aşıyı.. Doktora yaptıralım diye düşünüyorum ama eşimde ebeye yaptırtalım diyor. Bir kararsızlık var bakalım.

canim hazirlardan vermedim cam rendede biraz rendeledim, cikan posayi suzgecte suzdum, boyle sadece suyunu verdim 1-2 kasik. artik suzmeden posasiyla veriyorum :) ama hala 2-3 cay kasigi veriyorum korkudan arttiramadim
Ayyy öğrendiğim iyi oldu hiç aklıma gelmedi saoalsın

Şimdi aşidan geliyoruz,saglik ocagi yakin diye oraya gittik.zaten doktorun kliniginde de aşi yoktu ,biz eczaneden alip goturecektik
Şifa olsun minnoşa Evet aşı kendinde olmayan doktorlarda var dışarıdan alıp götürülüyor. Bizimde doktor 1 saatlik mesafede nerdeyse, sağlık ocağı daha yakın daha karar veremedim.

Şifa olsun minnoşa Evet aşı kendinde olmayan doktorlarda var dışarıdan alıp götürülüyor. Bizimde doktor 1 saatlik mesafede nerdeyse, sağlık ocağı daha yakın daha karar veremedim.
Canim aşinin soguk olarak goturulmesi gerekli biliyosundur zaten.aşi ısınırsa bozulur.ben sabah doktorumu aradim saglik ocaginda yaptiralim mi diye hic fark etmez dedi.zaten hemşirelerin işi asi yapmak doktorlardan daha fazla deneyimleri var bu konuda

Ne kadar çok alerji tetikleyen besin varmış geçmiş olsun.. Ek gıda dönemi de biraz dikkat ederek ilerleyecek belli ki hepimiz için.. Basiret bağlanması gerçekten doğru bir şey insan normalde yapmayacağı bir şeyi yapabiliyor.

Bizede aç verilecek dedi. Tok karnına emilimi azalıyormuş. Mamadan 1 saat sonra falan veriyorum bende

Oyy kuzum yaaa. Muzun ortadaki siyah çekirdeğini çıkarıp vermek gerekiyormuş

4 gözle bekliyordum ama sürekli kaka inceliyorum

Ertesi gun muzlar kakasindan cikti.ama bu alerji durumu oyle fena bisey ki simdi ben aylarca muz vermeye korkacam

Oyy kuzum yaaa. Muzun ortadaki siyah çekirdeğini çıkarıp vermek gerekiyormuş
Onu bilmiyodum ama sanki kesin sebep muz gibime geliyo.ben daha once hic alerjiyle karsilaşmadim ama belirtiler hep muzu işaret ediyo.hatta muz alerjisinde bebekte bayılma olabiliyomuş Allah korusun

Su da denedim ama suya tepkisi ilaca tepkisine benzer oldu, hic sevmedi niyeyse, bi de tatsiz ya su, bana agzini tatlandiracsk bisey lazimdi
bizim doktor 4. ay yogurt ve meyve suyuyla baslatti. ben de ilk elma suyu verdim. bence hicbi sey olmaz 2 kasiktan. benim bebik 5. ayda yumurta bile yedi
Valla ya verdim gitti havuc suyu verdim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…