• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Kızlar günaydın, gebelikte kabuslar gören var mı bazen çok kötü rüyalar görüyorum. Biraz bakındım gebelikte hormanlar yüzünden görülebiliyormuş. Dua falan okuyorum yatmadan zaten. Var mı böyle yasayan ?
Evet evet bende hocaya sormuştum, şeytan hamile kadınlara çok vesvese veriyor allah korusun düşürmek için bu yüzden kesinlikle duasız uyumayın ve her gün bir kaç yaprakta olsa kur'an okuyun bebeğinize demişti, ben her yatsıdan sonra yasin okuyorum mesela zâten namaz kılıyorsan ne mutlu sana gerisi allah'tan korusun bizi inşallah 🥰

Kızlar günaydın, gebelikte kabuslar gören var mı bazen çok kötü rüyalar görüyorum. Biraz bakındım gebelikte hormanlar yüzünden görülebiliyormuş. Dua falan okuyorum yatmadan zaten. Var mı böyle yasayan ?
Ay ben hemde hergece yani normalde görüyorum kabusta bir gecede 3-4 rüyamı hatırlıyorum kendimin hiç böyle olmazdı 🤦

Kız Jou Jou bu sabah rüyamda elinde bebek arabası vardı bebeğin yüzü kapalıydı ve benim hafızamda kalan bebeğin kızdı yüzünü göremedim ama seninde 🤣🤣🤣 nasıl rüyaymış arkadaş bakalim kız mı çıkacak :halay:
Yaaaaaaa mizgincuuukkkkkkk hahahahaha ne güzel gordün ama genede kızzz demekki sürprüzz olcakk öğrenmedenn ruya göstermediii🌺😍😍

Ben bir defa yaşadım çok şükür bir daha olmadı canim. Gece uyumadan bebekle ilgili pek hayaller kuruyorum artık. Ve tabi dua edip yatıyorum.

Erken müdahale dediği gebeliği sonlandırmak canım.
Genetik problemden ötürü başka bir erken müdahale çeşidi yok maalesef.

Ama 20’li haftalarda yapılacak olan detaylı ultrasonda çoktan bazı bulgular ile bazı hastalıklar için erken müdahale mümkün.

Yani tamamen sizin vereceğiniz bir karar.
Sıkıntı çıksa aldıracak mısınız?

Hayır sadece önceden bileyim, kendimi hazırlayayım diyorsan bile 20’li haftalardaki detaylı ultrasonda zaten ne varsa ayan beyan çıkacak.
Bu kadar erken öğrenmeye gerek yok diye diye düşünüyorum ben.

.

Sadece down sendromu değil 70 çeşit kromozom genetik rahatsızlıklara bakıyorlar. Doktorum önerdi yaptırmaktan vazgeçtim ama Ankaradaki doktorum fa aynı şeyi söyleyince yaptıralım dedim ama hiç içimden gelmiyor. Araştırıp duruyorum sürekli çok canım sıkıldı. Stresten başka bişi değil. Hadi bişey çıktı napacaksınız sonlandıralımmı diyeceksiniz dedim bunu söylemek için çok erken dedi. Yorucu bir durum keşke sadece şuan bebek eşyaları yada heyecanını yaşamaktan başka bir durumum olmasa. Başa gelince herşey daha farklı oluyormuş😐

Back
X