• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Kuzu evet yatmadan 2-3 saat önce kesilmeli bende tatlı yiyip yattım resmen sabahın köründe kalktım namaz vaktinden 2 saat önce uyandım 😤

ben asla kesemiyorum 2 saat önce, n'apıcam bilemiyorum, yiyip yatsam bile yatağa aç giriyorum bazen🙄 içerideki her şeyi yiyo yaa😂

Hanımlar merhaba, sizlere benim için önemli olan bir konu danışmak istiyorum. Bugün 12.hafta kontrolüm vardı, 2li test yaptırırız fln diye beklerken doktorum daha bebeğe bakmadan 2 li test yaptirmani önermiyorum, kesin sonuç vermiyor; lekelenme yaşayan hastalarda yanlış sonuçlar; down riskine yatkınlık çıkabiliyor o yüzden direkt kandan bakılan ve 98'e yakın kesin sonuç veren testler var, o da dolar bazindan yapıliyor ve fiyatı 3bin lira civarı fln dedi. Test için bize önerdiği yeri aradığımızda ise fiyatın 5bin lira olduğunu öğrendik. Bu arada çok şükür ki bebeğin ense ve burun kemiği kalınlığı normal olarak ölçüldü. Bu testi önerirken de "siz okumuş insanlarsınız, bu testi yaptıracaginizi dusunuyorum bir problem cikarsa en azindan erken müdahale etmis" oluruz tarzinda da sanki algı oluşturmaya yönelik bir konuşma yaptı.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum, ara ara lekelenmesi olan hastalarda (şuan için lekelenmemin olmadığını biliyor) bu test yanıltıcı olabiliyor mu gerçekten. Açıkçası aklım çok karıştı, elbette bu testi yaptırıp yüzde 98 emin olmak isterim fakat testin fiyatı da hiç azımsanacak ölçüde değil malesef. Sanırım çoğu doktor bu testi öneriyormuş, yaptırıp yaptırmak ise senin bütçene ve kararına bağlı oluyormuş. Sizce 3'lü ve 4'lü tarama testlerini beklemeli miyim, eğer bir sorun varsa o testler de çikar mı bu durum? Bilen ya da konu hakkında fikri olan birileri cevap yazabilirse çok sevinirim gerçekten.

Erken müdahale dediği gebeliği sonlandırmak canım.
Genetik problemden ötürü başka bir erken müdahale çeşidi yok maalesef.

Ama 20’li haftalarda yapılacak olan detaylı ultrasonda çoktan bazı bulgular ile bazı hastalıklar için erken müdahale mümkün.

Yani tamamen sizin vereceğiniz bir karar.
Sıkıntı çıksa aldıracak mısınız?

Hayır sadece önceden bileyim, kendimi hazırlayayım diyorsan bile 20’li haftalardaki detaylı ultrasonda zaten ne varsa ayan beyan çıkacak.
Bu kadar erken öğrenmeye gerek yok diye diye düşünüyorum ben.

.

Kuzu evet yatmadan 2-3 saat önce kesilmeli bende tatlı yiyip yattım resmen sabahın köründe kalktım namaz vaktinden 2 saat önce uyandım 😤
Ay sorma benim de uzun zamandır kek istiyordu yaptık eşimle geç oldu soğuması falan. Heralde o yaptı yedim yattım 🤦🏼‍♀️ ay garip bi hismiș ilk defa oldu böyle. Bide uykumla karışık rüyamda garip şeyler yaşadım rollercoaster rollercoaster ın nickini gördüm durdum rüyamı da unuttum😂😂😂

ay hadi biraz kız popülasyonu 😍😍😍

çok şükür 🙏🙏 çok sevindim her şeyin yolunda olmasına 🙏🙏 seninle günümüz aynı ben de bugün 15+2 yim 😍😍😍

Sanırım haftalar geçtikçe kızlar erkekleri yakalayacak sayı olarak, belki geçer bile:))

Mayıs annelerinde de aynısı konusulmustu, erkek sayısı çok öndeyken kızlar öne geçmişti. Erkekler daha erken belli oluyor, kızlar biraz daha geç, onun etkisi sanirim:anne:

İkili üçlü dörtlu testler genetik ve down sendromuna bihtimal olarak bakar ancak ikili en iyi sonuç veren zaman geçtikçe diğerleri oransal olarak azalan testlerdir ortalama 400 TL civarı kesinlik yok ama ikili yüzde 80 üçlü yüzde 60 gibi düşün

Nifty yüzde 98-99 sonuç ama çok pahalı

Bu arada detaylı var ama bu ikililerle alakalı aynı seyelre mi bakılıyor bilmiyorum yani bı öğren bence detaylıca parmak yapışıkligina böbreklere vs kadar bakılıyorda hersey çıksa orda mesela neden ikili testler yapılır oda var

Bence sen bı sor daha iyi bilen birilerine

Çünkü 20.haftda gebeliği sonlandırmak yasal olarak mümkün değil.
Onun için erken dönemde tarama testleri var.

.

-C-A-N-A-N- -C-A-N-A-N- nerelerdesin valla gruptaki yokluğun hissediliyor 🥰

Canım benim, çok teşekkür ederim. 🥰
Valla çok mutlu oldum mesajına. ❤️

Hastaneden çıkıp kayınvalideme geçtik, erkek torun müjdesini verdik. 🤗

Mis gibi bir hava vardı İstanbul’da, eşimle deniz kenarında kahvaltı yaptık. 🤗

Sonrasında anneme geçtik, kardeşlerim falan bütün akşam ordaydık.
Hiç fırsatım olmadı telefona bakmaya. 🙈

Uyandığımdan beri 30 sayfayı okuyup cevap yetiştirmeye çalışıyorum. 🙈

Arada gözden kaçırdıkların varsa affola. ❤🤗

.

Çünkü 20.haftda gebeliği sonlandırmak yasal olarak mümkün değil.
Onun için erken dönemde tarama testleri var.

.

ben mesela down sendromundan korkmuyorum, çiçek gibi çocuklar🎈
ama sma'dan çok korkuyorum Allah korusun🙏🙏🙏 onu gittiğimde sorucam bi taşıyıcılık var mı bizde, muhtemelen test yapılmıştır o tüp bebekte başta yaptırdığımız genetik test olabilir ama yine de sorucam, hepimizin çocuklarını Allah korusun🙏🙏

Ay sorma benim de uzun zamandır kek istiyordu yaptık eşimle geç oldu soğuması falan. Heralde o yaptı yedim yattım 🤦🏼‍♀️ ay garip bi hismiș ilk defa oldu böyle. Bide uykumla karışık rüyamda garip şeyler yaşadım rollercoaster rollercoaster ın nickini gördüm durdum rüyamı da unuttum😂😂😂

rüyanda garip şeyler gördüysen, beni görmen iyi olmuş🎈 anladığım kadarıyla ben unutturdum, öyle anladım değilse de bozma iki mutlu olayım 😂çok acayip yan etkilerim vardır😂😂

😍

Kızlar muayene çok güzel geçti🥰
2li sonuçları iyi dedi.🙏🏻
Hanımefendi anasına çekmiş yüzüstü yatıyordu.🤭😍 yerim ben onu😁🥰🥰
Ayağını salladı bu seferde bana 🤭😃
Çok nazlıydı ama çok zor gördü cinsiyetini😌🤭
Kötü tek haber 16 dan sonra her muayenede vajinal de bakacakmış. Aman napalım tedbirli olmak iyidir sağlıkla doğsun da katlanıcaz artık🥰
Ek: benim ilk hamileliğinde 29.haftada doğum başlamıştı. 33 e kadar yattım 33 te doğum oldu. O nedenle tedbirli olmak amacıyla bakacak kızlar doktorum.

Maşallah, sağlıkla gelsin canım ❤️

.

Kızlar siz günlük menunuzu nasıl ayarliyorsunuz ben aynı yiyorum ama sağlıklı beslenmeye çalışıyorum süt süt ürünleri filan ama günde iki defa bı kahvaltı bide öğlen yemeği akşama yakın bir saate yediğim için artık akşam bişey yemiyorum bazen yatağa girince acligimi hissediyorum ama alışkanlık yapmasın diye o saate yemiyorum Zeren bu aylarda daha erken dimi her zamankinden çok yemeye gerek varmı yoksa sağlıklı beslenmek yeterlimi

Bugün muayenem vardi herşey çok guzel dedi zipliyodu Allahim şükürler olsun çok mutlu oldum.Tek sorun su içmemden kaynakli idrar yolu enfeksiyonun devam etmesi sonuçlari doktora göstericem pazartesi sanirim ilaç baslicak.Yuzde 51 tahmin sorduk cinsiyet için erkek dedi.Rabbim evlatlarimizi korusun

Amiiiiin, gözünüz aydın. 🥰

.

Kızlar siz günlük menunuzu nasıl ayarliyorsunuz ben aynı yiyorum ama sağlıklı beslenmeye çalışıyorum süt süt ürünleri üretimi filan ama günde iki defa bı kahvaltı bide öğlen yemeği akşama yakın bir saate yediğim için artık akşam bişey yemiyorum bazen yatağa girince acligimi hissediyorum ama alışkanlık yapmasın diye o saate yemiyorum Zeren bu aylarda daha erken dimi her zamankinden çok yemeye gerek varmı yoksa sağlıklı beslenmek yeterlimi

bence bozma, sağlıklı bedlenmek en iyisi her ay 1 kilo alımı diyor doktorlar✌️ ben gündüz sağlıklı beslensem de akşamları cozutuyorum🙄 aç giriyorum resmen yatağa yesem bile 52 kiloyla başladığım yolculuğa 100 kiloyla devam etmezsem iyi✌️

bence bozma, sağlıklı bedlenmek en iyisi her ay 1 kilo alımı diyor doktorlar✌️ ben gündüz sağlıklı beslensem de akşamları cozutuyorum🙄 aç giriyorum resmen yatağa yesem bile 52 kiloyla başladığım yolculuğa 100 kiloyla devam etmezsem iyi✌️
Ben 65 le başladım hayla 65 im en fazla 75 olsam iyi olurdu ama nerde kızımda 80ni gördüm 😬

Back
X