• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Canım ben de aynı durumdayım. Keainlikle mümkün değil yemem. Evde bahsini dahi açtırmıyorum. Ama bir iki hafta sonra bira toparlayınca ilk dışarda yemeyi deneyeceğim. Açıkhavada oturup pişmiş olarak önüme gelirse beelki hamsi yiyebilirim gibi hissediyorum. Sen de evde pişirmeyi deneme bence. Balkonda bile çok kokuyor. Bir de bulaşıkları falan da kokacak. Hiç hazır değilim şahsen kendi adıma😭🤦🏻‍♀

Ay evet, dünkü deneyimimden sonra vazgeçtim zaten. 🙈

Tavada yapmayı hiç düşünmemiştim, fırına verecektim yağlı kağıt üzerinde.
Ama o bile kokuyo.

.

Somonun zararlı olduğunu bilmiyorum canım, civa oranı en yüksekler listesinde değil.

Ama civa seviyesi en düşük olanlar da küçük balıklar.

Yani çok zararlı olmasa da aşırı da faydalı değil benim anladığım.

.
Tam olarak böyle bence de. Hiç yememekten daha iyidir yemek diye düşünüyorum.
Ben zorlandığım için de bir süre yemeyeceğim omega takviyesi yazdı umarım çok eksik kalmam😞

İşin garibi ben ekmek de yiyemiyorum ya🙊 ekmek aşırı yerken şimdi bi lokma ancak😂 ama denerim öyle mutlaka
Ben ekmek çok tüketirdim..
Tüp bebek tedavisine başlayınca ev yapımı ekşi mayalı ekmek yemeye başladım günde 1 dilim..
Hamileliğin İlk zamanları yiyebiliyordum ekmek.şimdi ağzıma alamıyorum hiç,ne somon ne ekşi mayalı ekmek.
Ama Şu sıralar somon ekmekle yumurtalı ekmek Yaptım Mi bayağı yiyorum 😅

Somonun zararlı olduğunu bilmiyorum canım, civa oranı en yüksekler listesinde değil.

Ama civa seviyesi en düşük olanlar da küçük balıklar.

Yani çok zararlı olmasa da aşırı da faydalı değil benim anladığım.

.

biz de somonla hamsi alıyoruz, Canan şey yapsana bazı balıkçılar yapıp veriyorlar, biz hep öyle yapıyoruz bu dönemde, şimdi yine geldik balıkçıdayız haftada 1-2 yaptırıyoruz balıkçıda eve gelip yanına bi salata yapıp yiyoruz direkt✌️ o zaman en azından koku seni rahatsız etmez, yedikten sonra da çöpü hemen atarsınız hiç koku kalmıyo kuzum

Aaa, bak şey yapıyorlar.
Yulafı rondoda un haline getirip yumurtayla omlet yapıyorlar.
Böyle yumurta gibi değil de daha sert bir şey oluyo.
Krep gibi de değil.

Tam analatamadım ama onu belki yiyebilirsin.
😉

.
ben hiç rondoya vurmadan yapıyordum.hem güzel hem de çok tok tutuyor👍🏼

Son düzenleme:
Tam olarak böyle bence de. Hiç yememekten daha iyidir yemek diye düşünüyorum.
Ben zorlandığım için de bir süre yemeyeceğim omega takviyesi yazdı umarım çok eksik kalmam😞

Canın istiyorsa ye bence canım.

Tavuk yiyemiyoruz, hormonlu.
Ona rağmen çok canım isteyince 10-15 günde bir ızgara kanat istiyorum ben.

Hep kırmızı et de kabız yapıyo, çok tüketeniyorum.

Sadece omega için değil, protein için bir şekilde yemek lazım.

.

biz de somonla hamsi alıyoruz, Canan şey yapsana bazı balıkçılar yapıp veriyorlar, biz hep öyle yapıyoruz bu dönemde, şimdi yine geldik balıkçıdayız haftada 1-2 yaptırıyoruz balıkçıda eve gelip yanına bi salata yapıp yiyoruz direkt✌️ o zaman en azından koku seni rahatsız etmez, yedikten sonra da çöpü hemen atarsınız hiç koku kalmıyo kuzum

Evime yürüme mesafesinde 3 tane balıkçı var aslında. 🙈
İnanmayacaksın ama bi tanesi tam karşımızda. 😂

Ara ara ızgara lüfer istiyoruz ama işte küçük balık daha iyi diyorlar ya, ondan dolayı bu ara vazgeçtim.

Hamsi tava midemi biraz rahatsız ediyo, bir de ne yağı kullanıyorlar ona tam güvenemiyorum.
Ayçiçek yağı bile olmuş 100 lira. 😂

Acaba hamsi buğulama falan yaparlar mı, veya ızgara hamsi oluyo mu? 🙈

İstavrit, hamsi başka be yiyebilirim?
Çinekop da küçük sayılır değil mi?

.

Evime yürüme mesafesinde 3 tane balıkçı var aslında. 🙈
İnanmayacaksın ama bi tanesi tam karşımızda. 😂

Ara ara ızgara lüfer istiyoruz ama işte küçük balık daha iyi diyorlar ya, ondan dolayı bu ara vazgeçtim.

Hamsi tava midemi biraz rahatsız ediyo, bir de ne yağı kullanıyorlar ona tam güvenemiyorum.
Ayçiçek yağı bile olmuş 100 lira. 😂

Acaba hamsi buğulama falan yaparlar mı, veya ızgara hamsi oluyo mu? 🙈

İstavrit, hamsi başka be yiyebilirim?
Çinekop da küçük sayılır değil mi?

.

valla eşim yaptırırken "eşim hamile, ona göre yapın" diyo, artık onların vicdanına kalmış😂😂😂

bak ben hem memorial hem bahçeci'nin sayfasından hangi balıklar yenir onu ekran görüntüsü aldım

Eklentiler

• EE912D63-F264-4EA1-A1CC-F96FC7F8594D.webp
    EE912D63-F264-4EA1-A1CC-F96FC7F8594D.webp
    46,1 KB · Görüntüleme: 83
  • 87EEC215-610F-4ADE-83F0-342FB5AD88E8.webp
    87EEC215-610F-4ADE-83F0-342FB5AD88E8.webp
    46,7 KB · Görüntüleme: 84
Başka ne yemeliyiz, biliyor musun kuzum?

Aaa, öyle de denerim. 👌🏻

.
Yazamadım tam önemli olan dip balıklarını tüketmemek.
Küçük balık tüketilmeli demelerinin sebebi onların yaşamı büyük balıklara göre daha az olduğu için civa çok toplayamıyorlar..
O yüzden en iyisi dip balık olmayan en küçük balığı tüketmek yani hamsi.. Sonrasında sardalya istravritte küçük balık olarak geçiyor
Somon da büyük balık olmasına rağmen çok civa olmadığı için onu da öneriyorlar..

valla eşim yaptırırken "eşim hamile, ona göre yapın" diyo, artık onların vicdanına kalmış😂😂😂

bak ben hem memorial hem bahçeci'nin sayfasından hangi balıklar yenir onu ekran görüntüsü aldım
Listede mezgit var onu dip balığı diye biliyorum👀ben çok severim süt gibi geliyo tadı yumuşacık
Bir araştırmak lazım. Gerçi zaten yiyeceğimiz el kadar ondan da bir şey olacağını sanmıyorum😁

Aa karides yasak değilmiymiş😱 yasak sanıyordum ben. Midem düzelince hemen bi cızlama✌🏼😍 çok sevaba girdin Özgecim 🤭🥰😘

Listede mezgit var onu dip balığı diye biliyorum👀ben çok severim süt gibi geliyo tadı yumuşacık
Bir araştırmak lazım. Gerçi zaten yiyeceğimiz el kadar ondan da bir şey olacağını sanmıyorum😁
Evet mezgit dip balığı olmasına rağmen çok civa yok ama omega açısından da çok az yani yenir ama yararı olmaz..

Back
X